Hvala punce. Otroci točno vedo, kakšen red je kje. Če življenjsko pogledamo, pa tudi izkušnja še nedolgo v preteklosti, ko je živelo skupaj več rodov, so se otroci bolj normalno razvijali. Čutili so varnost, vedno je bil kdo blizu, bodisi starši, babica in dedek, kakšen hlapec in dekla sta se znašla tudi pri hiši, starejši bratje in sestre, ki so imeli za nalogo, da tudi čuvajo mlajše. Ven so jih tudi bolj kamot spustili, živeli so v naravi, niso švigali avtomobili mimo hiše, še kakšen potrpežljiv kuža je dovolil, da se tamali priplazi po vseh štirih, ga zgrabi za dlako in se ob njem dvigne ter obstoji na majavih nožicah in jih tako krepi. Bolj je bilo vse naravno, večinoma so jih odnesli zravn na polje, delali, otroci so se morali sami zamotit. Ni bil za vsako figo kdo ob njih....
Ko sem imela našga taprvega mulca, se je tako, kot pri Jane, ane, drl non stop, podnevi in ponoči, namesto, da bi tekal po travi okoli hiše, sem ga za vsako figo oblačila, primerno mestnemu življu ane, pa v voziček dajala, se v trgovinah ubadala z nakupi in še z njim, da ni kaj pometel po tleh. Moževa mama je bila žal že pokojna, pa super tuper babica bi bila, moja mama je pa doma "sužnjila" svojemu velikemu otroku, ki jo je moral imet vsak hip ob sebi: pa čajčka, pa tablete, pa zmasiraj me, pa dohtarja pokliči, pa pojdi v lekarno, pa župo mi skuhaj....pa...pa.... No, in je res bilo tako, prilaufala je mimo mojega najemniškega stanovanja, je bil zravn naš vrtek v najemu, pobrala solato, za 5 minut pokukala otroka, kot sem rekla kuci kuci buci buci, pa laufala domov. Jz pa neprespana do amena, mož takrat služba in popoldne še šolo ob delu imel....
Zato pa.....ne bom babica za kuci kuci in buci buci....tudi ne bom kot moja mama otroku dajala sladkarije na mile viže, ker to je bilo pa res uiber preveč. Še kristalni cuker na žlici je padel, če ni bilo bonbonov in drugih sladkarij. Tudi mislim spoštovat neka skupna pravila. Bom pa tudi babi, ker otrok rabi tudi babico, ne pa še enih staršev, ki morajo bit bolj dosledni. In v vsem tem, pa upam, da bom kdaj tako "močna", da si vzela tudi svoj čas in kakšen vikend vse skupaj nagnala, da naj mi dajo čas za počitek in mir.
Howgh....(hehe,ko sem začela pisat, sem hotla napisat samo 2 stavka, po se je pa kar vlivalo)