Author Topic: Naj ... dogodek dneva, 9. del  (Read 87973 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: Naj ... dogodek dneva, 9. del
« Reply #330 on: November 08, 2013, 01:48:37 AM »
Iskrene čestitke tudi tebi Rena :-* :-* :-* :) Seveda tudi mamici in atiju  :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline roberta

• Novinec
  • *
« Reply #331 on: November 08, 2013, 08:43:30 AM »
Tudi jaz bi rada čestitala novopečenim bodočim babicam  ;D
Čestitke!  :laugh:  :laugh:

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #332 on: November 08, 2013, 09:25:21 AM »
oooooo cestitke? Kateri te bo pa osrecil? Starejsi ali mlajsi? Sam a ves kako bo fino, zdaj bos lahko otrocka meckala, ko bo siten bo sel pa domov haha

Tamlajši se je izprsil   :P :-* Sej to ja, kuci kuci...buci buci...na pojd mamci in atiju  :laugh: ;)

;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #333 on: November 08, 2013, 09:57:52 AM »
oooooo cestitke? Kateri te bo pa osrecil? Starejsi ali mlajsi? Sam a ves kako bo fino, zdaj bos lahko otrocka meckala, ko bo siten bo sel pa domov haha

Tamlajši se je izprsil   :P :-* Sej to ja, kuci kuci...buci buci...na pojd mamci in atiju  :laugh: ;)

;D

In k lahko jeziš mamice in atije, pa jim daš sladkarijo  :-* pa pustiš vse neumnosti  :-*
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #334 on: November 08, 2013, 11:35:14 AM »
Joj, ste zlobni  ;D :P

Čestitke tudi tebi, Rena.

Jaz sem pa v sredo imela dopust, sem šla po sestro na Dunaj, ko je priletela iz Dominikanske republike. No, pridem na Dunaj, pa zvem, da je let odpovedan.  :laugh:

Sem včeraj spet šla gor. Tokrat uspešno.

Zmnatrana sem zelo, ker sem sredo potem izkoristila za šetnjo po Dunaju, obisk muzeja itd. Jaz uživala v mineralih, kristalih, kakšni primerki  :o Moj pa je rekel, kmne je kmne - sem citirala  :laugh:
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #335 on: November 08, 2013, 12:31:22 PM »

;D

In k lahko jeziš mamice in atije, pa jim daš sladkarijo  :-* pa pustiš vse neumnosti  :-*

Na to jaz sploh trznem ne :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #336 on: November 08, 2013, 02:29:24 PM »
Jane, iz lastnih izkušen lahko povem, da takšni vnučki (leto oz.  leto in pol) povsem dobro vejo, kje je crkljanje in popuščanje, kje pa je resno delo  ;)

Še enkrat čestitke bodočima nonicama. :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #337 on: November 08, 2013, 03:27:32 PM »
Jane, iz lastnih izkušen lahko povem, da takšni vnučki (leto oz.  leto in pol) povsem dobro vejo, kje je crkljanje in popuščanje, kje pa je resno delo  ;)

Hvala Cvetka  :-*
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #338 on: November 08, 2013, 04:05:06 PM »

To itak, ampak hočem rečt, da jaz ne kompliciram, ko je pri babici je pač pri babici, naj delajo kar hočejo  ;D

Moja astro karta

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #339 on: November 08, 2013, 04:11:44 PM »

To itak, ampak hočem rečt, da jaz ne kompliciram, ko je pri babici je pač pri babici, naj delajo kar hočejo  ;D

Saj se mogoče nisva zastopili, hotela sem ravno to povedat, da je pri babi lahko tako, doma pa drugače, lp

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #340 on: November 08, 2013, 04:41:22 PM »
Hvala punce. Otroci točno vedo, kakšen red je kje. Če življenjsko pogledamo, pa tudi izkušnja še nedolgo v preteklosti, ko je živelo skupaj več rodov, so se otroci bolj normalno razvijali. Čutili so varnost, vedno je bil kdo blizu, bodisi starši, babica in dedek, kakšen hlapec in dekla sta se znašla tudi pri hiši, starejši bratje in sestre, ki so imeli za nalogo, da tudi čuvajo mlajše. Ven so jih tudi bolj kamot spustili, živeli so v naravi, niso švigali avtomobili mimo hiše, še kakšen potrpežljiv kuža je dovolil, da se tamali priplazi po vseh štirih, ga zgrabi za dlako in se ob njem dvigne ter obstoji na majavih nožicah in jih tako krepi. Bolj je bilo vse naravno, večinoma so jih odnesli zravn na polje, delali, otroci so se morali sami zamotit. Ni bil za vsako figo kdo ob njih....

Ko sem imela našga taprvega mulca, se je tako, kot pri Jane, ane,  drl non stop, podnevi in ponoči, namesto, da bi tekal po travi okoli hiše, sem ga za vsako figo oblačila, primerno mestnemu življu ane, pa v voziček dajala, se v trgovinah ubadala z nakupi in še z njim, da ni kaj pometel po tleh. Moževa mama je bila žal že pokojna, pa super tuper babica bi bila, moja mama je pa doma "sužnjila" svojemu velikemu otroku, ki jo je moral imet vsak hip ob sebi: pa čajčka, pa tablete, pa zmasiraj me, pa dohtarja pokliči, pa pojdi v lekarno, pa župo mi skuhaj....pa...pa.... No, in je res bilo tako, prilaufala je mimo mojega najemniškega stanovanja, je bil zravn naš vrtek v najemu, pobrala solato, za 5 minut pokukala otroka, kot sem rekla kuci kuci buci buci, pa laufala domov. Jz pa neprespana do amena, mož takrat služba in popoldne še šolo ob delu imel....

Zato pa.....ne bom babica za kuci kuci in buci buci....tudi ne bom kot moja mama otroku dajala sladkarije na mile viže, ker to je bilo pa res  uiber preveč. Še kristalni cuker na žlici je padel, če ni bilo bonbonov in drugih sladkarij. Tudi mislim spoštovat neka skupna pravila. Bom pa tudi babi, ker otrok rabi tudi babico, ne pa še enih staršev, ki morajo bit bolj dosledni. In v vsem tem, pa upam, da bom kdaj tako "močna", da si vzela tudi svoj čas in kakšen vikend vse skupaj nagnala, da naj mi dajo čas za počitek in mir.

Howgh....(hehe,ko sem začela pisat, sem hotla napisat samo 2 stavka, po se je pa kar vlivalo)  :laugh:

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #341 on: November 08, 2013, 09:00:13 PM »
Saj to je to ... Pravila morajo biti enotna. Najprej s strani obeh staršev, potem s strani starih staršev in drugih "oskrbovalcev".
Ti držiš neko disciplino, daš otroka v varstvo nekomu drugemu, ta ti pa s svojimi forami spodbije avtoriteto.
Če bom kdaj imela otroke, bom res dosledna in bom zahtevala isto obravnavo od vseh.

Problem je tudi vrtec - tu se pa otroke sploh uniči. Primarna otrokova skupina sta starša - moški in ženska. V vrtcu primarna skupina postaneta dve mamici in 20 sovrstnikov. Vse skupaj je ena čudna horda, v kateri morajo biti vsi enaki, vsi morajo počet iste stvari, lulat in kakat naenkrat itd. Joj, meni je bil vrtec (in mala šola) prava muka! Znala sem brat, pisat, rada sem risala, kaj ustvarjala, sestavljala (najraje sem imela tisto mrežo in žebljičke), drugi so se pa valjali po tleh ... Se pretvarjali, da znajo brat - tako, da so v roki držali narobe obrnjeno knjigo in so nekaj mutili na podlagi opazovanja ilustracij ... Podpisovali so se ali iz leve proti desni kot Arabci ali pa so črke obračali zrcalno ... Ampak vzgojiteljice so take vedno pohvalile, moji mami so pa govorili, da sem čudna, ker se držim zase. Žalostno, da se 5-letnemu otroku vzgojiteljice zdijo butaste.  ::)
Vrtci in ostale ustanove tlačijo ljudi v šablone. Individulanost se ubija, inteligenca zanemarja, ustvarjalnost zatira ... Žal so taki časi oz. smo sami naredili tako, da družina ne more biti več družina. Otroka se podaja sem in tja toliko časa, da postane samo še ena ovca v čredi enakih. Mogoče je samo to. Mogoče pa kakšna višja inštanca, ki se je sploh ne zavedamo, zapoveduje, da je treba ljudi zatreti, da potrpijo vse in so dovolj neumni, da ne vidijo svinjarij in lahko določeni lepo v miru kradejo in izkoriščajo bebce.

Oops, zdaj sem se pa še jaz zatipkala ...

Dogodek dneva: Mož me je peljal na izlet v Piran.
Zadnje čase ogromno praznujeva. Imela sva testno vožnjo "novega" avtomobila, 1.5-letnico poroke, oddajo diplome, bliža se moj rojstni dan ...
Sprehod, kosilce, vino, sladoled, darilce, hec z lokalnimi ljudmi, ki naju že poznajo tam dol, napisala sva si kartico in oddala v nabiralnik ...  ;D
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #342 on: November 09, 2013, 08:41:21 AM »
Rena tebe bi pa še jaz imela za babico  :-*

Maja vrtec ni več tako grozen, jaz imam z njim čudovite izkušnje. Ko sem tamalega vpisala in sem rekla, da bo verjetno problem za spat, ker je bilo ravno obdobje ko je nehaval s popoldanskim spancem me je vzgojiteljica vprašala a pa mora spat. Sem rekla če, ne ni treba. In ona se izključno ravna po otrocih. OK ko je zajtrk in kosilo se pač vsi vsedejo, ampak jejo če jim paše, nihče jih ne sili. Od začetka imata tak sistem, da si vzamejo sami kolikor želijo in potem otroci to dejansko pojejo, ker jim ne zmečejo na krožnik količine, ki je nočejo.

Vedno jih je individualno usmerjala, če vidi da ima moj otrok slab dan, mi pošlje SMS, se posvetuje z mano kaj naresti. V bistvu mu je druga mama in tamal jo obožuje. Je pa res, da je ta vzgojiteljica naše gore list, veliko meditira, pozna astrologijo in je verjetno to velika prednost.

Moja astro karta

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #343 on: November 09, 2013, 08:53:10 AM »
Hehe Jane  :-*

Saši, se spomneš, ti si mi tole že napovedala. Malo prej, ampak si imela prave slutnje  :-*

Ma ja, jz tudi mislim, da so danes vrtci prijazni, ustvarjalni. Meni so že včasih, ko je bilo še kar zacementirano spanje in počivanje, ustregle in starejšega, ki ni mogel spat, v času spanja prestavile v starejšo skupino. Ko sem prišla ponjga, so se najbolj fajn igrali. Dostikrat je rekel, mami, naj še bom malo  ;D. Samo da mu ni bilo treba spat, je užival sto na uro. In ker sem bila blizu, sem ga lahko še pustila.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #344 on: November 09, 2013, 09:56:28 AM »
        .... ko greš gledat parcelo, na kateri bi gradil, in se sprašuješ, ali si to res želiš ... joj ............. :-\