Author Topic: Naj ... dogodek dneva, 9. del  (Read 87957 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Naj ... dogodek dneva, 9. del
« Reply #585 on: January 09, 2014, 10:05:31 AM »
Kako to misliš, da pogrneš?
9ZK 674

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #586 on: January 09, 2014, 10:33:30 AM »
Kako to misliš, da pogrneš?

Recimo, s sinom sem se trudil, da bi imela lep, normalen odnos (po ločitvi), vse skupaj je nekako šlo, no pred cca pol leta pa je fant izjavil, da ne želi več priti k meni, da je vse brez veze in od takrat me ignorira. Bivša je očitno zelo prebrisano dosegla, da me je očrnila..., fant počasi prihaja v težavno obdobje, očitno se sedaj puberteta razvije prej kot v moji dobi. Tak odnos bi razumel, če bi bil jaz slab, nasilen, karkoli takega, pa nič od tega, vedno sem se trudil, da bi le bilo tako kot mu ustreza in evo, dobil sem nazaj vse obratno!!!! To je recimo en velik življenjski poraz...
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #587 on: January 09, 2014, 10:40:05 AM »
To je pa to, da se nekateri nočejo/ne znajo pogovorit. Zgodi se marsikaj ... Ljudje se ne ujamejo več, zaljubijo v koga drugega, karkoli ... Ampak, če bi se znali pogovorit brez ranjenega ega ali hudobe in maščevalnosti, bi lahko živeli mirno, četudi niso več skupaj. N*j*be pa najbolj otrok ...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #588 on: January 09, 2014, 10:45:15 AM »
Ja, žal...

Samo tukaj ni tvoja krivda, če je res v ozadju bivša žena. Mislim, da bi se moral pogovorit s sinom in ga vprašati, zakaj točno se je odločil za to in če je karkoli, kar lahko narediš, da bi njemu bilo bolje.
9ZK 674

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #589 on: January 09, 2014, 10:45:38 AM »
To je pa to, da se nekateri nočejo/ne znajo pogovorit. Zgodi se marsikaj ... Ljudje se ne ujamejo več, zaljubijo v koga drugega, karkoli ... Ampak, če bi se znali pogovorit brez ranjenega ega ali hudobe in maščevalnosti, bi lahko živeli mirno, četudi niso več skupaj. N*j*be pa najbolj otrok ...

Mogoče je problem v "ne znamo", probali smo, se pogovarjali in nobenega učinka. Tukaj se ne gre za ranjen ego, maščevalnost..., nikdar od prvega dne naprej ni bilo nobenih konfliktov, vse se je urejalo skladno z dogovorom, pa vseeno tak porazen rezultat.

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #590 on: January 09, 2014, 10:49:04 AM »
Ja, žal...

Samo tukaj ni tvoja krivda, če je res v ozadju bivša žena. Mislim, da bi se moral pogovorit s sinom in ga vprašati, zakaj točno se je odločil za to in če je karkoli, kar lahko narediš, da bi njemu bilo bolje.

Tudi glede bivše nisem popolnoma prepričan, da je ona posredi, iščem razloge zakaj je temu tako in dolgo časa sem obtoževal sebe, se živciral, bil čisto na dnu in sčasoma sem prišel do zaključka, da vzrok ni v meni ampak nekje drugje. S sinom pogovor žal ni mogoč ker je zelo sovražen do mene, nič ne pove, začne jokat, trmarit, grdo gledat. Recimo dva meseca nazaj smo se poizkusili skupaj pogovorit (jaz in ex in sinko) in enako brez uspeha. Morda je bil pogovor le krinka, da ex ispade kot oseba, ki se je zelo trudila. Zanimivo je to, da od tedaj ni od nje ne nduha ne sluha. Vedno sem bil jaz tisti, ki je iskal stike, spraševal kako je in podobno. Življenje v odrasli dobi je blazno zahtevno, precej nad mladostnimi pričakovanji.... >:D

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #591 on: January 09, 2014, 10:51:42 AM »
Ne vem, nekje mora biti odgovor... Mogoče ti pa sin kaj zameri in niti ne želi biti iskren ali kaj podobnega. Ne more kar iz lepega se to zgodit. Če pa bivša se ne javi od takrat... Morda bi lahko poskušal spet navezati stik.
9ZK 674

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #592 on: January 09, 2014, 10:54:44 AM »
Ne vem, nekje mora biti odgovor... Mogoče ti pa sin kaj zameri in niti ne želi biti iskren ali kaj podobnega. Ne more kar iz lepega se to zgodit. Če pa bivša se ne javi od takrat... Morda bi lahko poskušal spet navezati stik.

Sin je zelo zaprt vase že od nekdaj, morda mi zelo zameri odhod od njegove mame, to bi bilo dokaj logično. Žal ne ve zakaj sem odšel ker je bil premajhen, verjetno mu tudi nikdar ne bom razlagal ker bi to porazno vplivalo na njegov odnos do mame. S tem bi naredil samo sranje, sam bi sicer ispadel zelo dobro ampak za ceno njegovega totalnega razočaranja, ma ni vredno, včasih je zavoljo tega da bo drugemu bolje, potrebno marsikaj požreti.

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #593 on: January 09, 2014, 10:56:23 AM »
Imam vpogled v družino nekih znancev. Ista situacija. Ženska hujska hčer proti očetu, starim staršem. Pred njo očeta zmerja s kretenom, mala spi pri njej, oče drugje. Našel je tudi že SMS-e, ki so dokazovali varanje. Ona se samo dere, da ji bodo njeni stali ob strani ... Ozdravljena narkomanka ... Hčeri je naložila, da je bila dve leti v Italiji, da se je nekaj tam učila (komuna). Kdaj bo moralo to it že narazen, pa ni ... Zakaj? Zaradi otroka. Ravno zaradi otroka bi se morali obnašat zgledno! Hčer prihaja v puberteto in se že kažejo posebni vedenjski vzorci, ki so ji jih privzgojili. Z zanimanjem bom spremljala zgodbo še naprej - ne zaradi privoščljivosti ali radovednosti - ampak ker me zelo zanimajo psihološki in sociološki fenomeni.

Nekateri pač niso zreli oz. niso primerni, da bi bili starši. Lepo ali grdo, vsak osebek, ki dobi menstruacijo ali pa doživi prvi izliv, ni primeren potencialni širitelj svojega dednega materiala naprej.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #594 on: January 09, 2014, 10:57:31 AM »

Sin je zelo zaprt vase že od nekdaj, morda mi zelo zameri odhod od njegove mame, to bi bilo dokaj logično. Žal ne ve zakaj sem odšel ker je bil premajhen, verjetno mu tudi nikdar ne bom razlagal ker bi to porazno vplivalo na njegov odnos do mame. S tem bi naredil samo sranje, sam bi sicer ispadel zelo dobro ampak za ceno njegovega totalnega razočaranja, ma ni vredno, včasih je zavoljo tega da bo drugemu bolje, potrebno marsikaj požreti.

Bo že spregledal. Ko bo začel razmišljat s svojo glavo in bo dal skozi nekaj let življenja in izkušenj z ljudmi. Zdaj najbrž nimaš kaj ...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #595 on: January 09, 2014, 11:01:36 AM »
Ja, sedaj verjetno res nimaš kaj. Sinu ne potrebuješ razlagati, kaj se je zgodilo, pač odrasli ne grjeo vedno skupaj in fertik. Razložiti mu je pa potrebno, da ni on kriv. Morda tudi on sebe krivi, da si ti odšel.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #596 on: January 09, 2014, 11:04:11 AM »
Morda tudi on sebe krivi, da si ti odšel.

Če se bo mama prikazovala tako nedolžno in čisto pred njim, bo mogoče res tako mislil.
9ZK 656

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #597 on: January 09, 2014, 11:04:21 AM »
Imam vpogled v družino nekih znancev. Ista situacija. Ženska hujska hčer proti očetu, starim staršem. Pred njo očeta zmerja s kretenom, mala spi pri njej, oče drugje. Našel je tudi že SMS-e, ki so dokazovali varanje. Ona se samo dere, da ji bodo njeni stali ob strani ... Ozdravljena narkomanka ... Hčeri je naložila, da je bila dve leti v Italiji, da se je nekaj tam učila (komuna). Kdaj bo moralo to it že narazen, pa ni ... Zakaj? Zaradi otroka. Ravno zaradi otroka bi se morali obnašat zgledno! Hčer prihaja v puberteto in se že kažejo posebni vedenjski vzorci, ki so ji jih privzgojili. Z zanimanjem bom spremljala zgodbo še naprej - ne zaradi privoščljivosti ali radovednosti - ampak ker me zelo zanimajo psihološki in sociološki fenomeni.

Nekateri pač niso zreli oz. niso primerni, da bi bili starši. Lepo ali grdo, vsak osebek, ki dobi menstruacijo ali pa doživi prvi izliv, ni primeren potencialni širitelj svojega dednega materiala naprej.

Pravica do starševstva ne bi smela biti nekaj samoumevnega, se popolnoma strinjam. Ta tvoj primer je katastrofa, v tem primeru lahko moškega-očeta označim kot totalnega pezdeta! Da ostaja zaradi otroka je samo njegov izgovor za njegovo brezjajčnost.

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #598 on: January 09, 2014, 11:06:45 AM »
Tudi to sem mu že pred časom povedal, da on ni kriv, povedal sem mu, da z njegovo mamo nisva bila za skupaj, da sva se kregala in, da sva sedaj bolj "prijatla" kot prej ko sva bila še skupaj. Očitno tudi to ni nič zaleglo...., evo dogaja se mi točno to kar sem si rekel, da se mi ne bo. Recimo moji starši so se ločili, mama je mojega očeta vedno šimfala...pred mano in oče se je umaknil, seveda sva izgubila stike...in vedno sem si rekel, da če se ločim, da jaz že ne bom tak...in evo, očitno tudi moj oče ni znal/mogel drugače kot da se je umaknil.

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #599 on: January 09, 2014, 11:15:24 AM »
Če ne želiš tega, potem pa je potrebno kaj naredit v tem primeru... Pa vem, da je težko, samo...

Tukaj ti res težko kaj svetujem potem.
9ZK 674