Author Topic: Ucenje Tarota  (Read 145089 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Ucenje Tarota
« Reply #30 on: April 15, 2008, 07:36:44 PM »
Sama poznam kar nekaj ljudi/moških, ki so glede na življ. simbol Cesar-ji in vsi so brez izjeme izrazito liderski tipi, karizmatični in ljudje jim kar sledijo. Tudi poklicno so v različnih panogah, ampak vedno vodijo skupine oz. delajo z ljudmi v sferah, kjer je potrebna prepričljivost in zaupanje. So zelo direktni in povejo pošteno, kar si mislijo in dostikrat zelo nekompromisni...ko si nakaj zadajo, jih ne premakneš z ničemer. Sem opazila tudi, da se je astrološko to lepo pokrilo z močnim marsom, ovnom in Plutonom v 1. hiši.

Hmm, tudi jaz sem Cesar. Pa imam marsa popolnoma stolčenega.
Mislim da se bolj navezuje na Jupiter/Saturn/Sonce

direktna in iskrena si, to je razvidno že iz tvojih zapisov na forumu...glede vodenja, karizme pa boš sama več vedela oz. tisti okrog tebe. Jaz sem pri Cesarjih, katere poznam resnično opazila te podobnosti  ::) sicer pa je verjetno močan Mars " sprejemljiv " bolj za moške...oz. lažje pridejo skozi življ. s to moško energijo kot pa ženske z enako  ::)

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #31 on: April 15, 2008, 07:37:26 PM »
O, študentke, kar lepo korajžno naprej.

Držim pesti za učni uspeh!
(Ko in če bo kaj potrebno bom kateri kaj "prisufliral", če bo katera seveda dovolila in hotela)

:)

Tar_Mar

Tar_Mar,

vsakega sufliranja bomo vesele  :D

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #32 on: April 15, 2008, 09:39:42 PM »
O, študentke, kar lepo korajžno naprej.

Držim pesti za učni uspeh!
(Ko in če bo kaj potrebno bom kateri kaj "prisufliral", če bo katera seveda dovolila in hotela)

Tar_Mar

Hvala za vzpodbudo G. Profesor.  ;D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #33 on: April 15, 2008, 09:41:18 PM »
Ce ste pri Cesarju ...
Ko sem imela leto Cesarja, sem pricela s studijem in spoznala takratnega "dolgotrajnega" (ce lahko temu recem)  :D fanta, ki je bil v znamenju Oven. (Cesar-ogenj).
Tako, da bo drzalo ...
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #34 on: April 16, 2008, 05:29:06 AM »
Kako dragocene so vaše izkušnje punce.
Taja a bi še pogledala, če ta energija v Cesarja ne prihaja skozi XIII /4/ smrt. Ker ta se pa vsekakor navezuje na Marsa in Plutona.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: April 16, 2008, 05:58:37 AM »
Sama poznam kar nekaj ljudi/moških, ki so glede na življ. simbol Cesar-ji in vsi so brez izjeme izrazito liderski tipi, karizmatični in ljudje jim kar sledijo. Tudi poklicno so v različnih panogah, ampak vedno vodijo skupine oz. delajo z ljudmi v sferah, kjer je potrebna prepričljivost in zaupanje. So zelo direktni in povejo pošteno, kar si mislijo in dostikrat zelo nekompromisni...ko si nakaj zadajo, jih ne premakneš z ničemer. Sem opazila tudi, da se je astrološko to lepo pokrilo z močnim marsom, ovnom in Plutonom v 1. hiši.

Hmm, tudi jaz sem Cesar. Pa imam marsa popolnoma stolčenega.
Mislim da se bolj navezuje na Jupiter/Saturn/Sonce

direktna in iskrena si, to je razvidno že iz tvojih zapisov na forumu...glede vodenja, karizme pa boš sama več vedela oz. tisti okrog tebe. Jaz sem pri Cesarjih, katere poznam resnično opazila te podobnosti  ::) sicer pa je verjetno močan Mars " sprejemljiv " bolj za moške...oz. lažje pridejo skozi življ. s to moško energijo kot pa ženske z enako  ::)

Najbrž da res Taja. Ženske to energijo večinoma pričakujemo in dobivamo preko moških.

Je pa tudi res, da se vedno znajdem v situaciji, kjer se pričakuje od mene, da stvari vodim in organiziram, da povem kako in kaj.

Moram pa vas vprašat, če upoštevate tudi samo seštevek ki ga da dan rojstva in mesec rojstva. Ker ta vsota označuje tudi pomembno leto, ko se je zgodila življenjska prelomnica v človeku. In seveda k analizi končnega rezultata da odgovor.

Npr. jaz sem 4 + 11 = 15 /6 - upoštevam poleg vse male arkane, da dobim odgovor.

Torej bom zase rekla, da sem sestavljena iz XV, VI in vse 6 male arkane, potem pa IV, XIII, 0 in vse male arkane 4.

www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #36 on: April 16, 2008, 08:35:31 AM »

Da se predstavim skozi Tarot :):

rojena z osebnim simbolom 18 Luna (seštevek 1971) in duhovnim simbolom 9 Puščavnik v ciklu rasti 17 (začetek 5 letnega obdobja s 17)
mož rojen z osebnim simbolom 18 Luna (seštevek 1980) in duhovnim simbolom 9 Puščavnik v ciklu rasti 18 (začetek 4 letnega obdobja)

Trenutno sem v 8 Uravnava pravica in ciklu rasti 3 ter z rojstnim dnevnom čez 2 meseca vstopam v 9 in cikel rasti 3
Mož bo čez par dni vstopil v simbol rasti 6 in cikel rasti 5

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: April 16, 2008, 09:12:27 AM »
Hvala Princes.  :-*

Mislim da si se izobraževala pri Gali.  ;) Če boš pri volji te lepo naprošamo, da nas kaj naučiš.  :D Hvala
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #38 on: April 16, 2008, 09:14:12 AM »
Aja .... sem na razpolago za analizo  ::)
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #39 on: April 16, 2008, 09:58:16 AM »
Hvala Princes.  :-*

Mislim da si se izobraževala pri Gali.  ;) Če boš pri volji te lepo naprošamo, da nas kaj naučiš.  :D Hvala

Draga Tea, te moram kar na začetku malo razočarati, saj nisem noben strokovnjak v tem, ampak je zanimivo pri tem to, da je bil ta razgovor oz. neke vrste tečaj pri Gali vstop v svet, kjer sem sedaj. Bil je začetek poti, kateri se ne odpovem za nič na svetu. Naj opišem:

Preživljala sem neke vrsto krizo obstoja. Počutila sem se kot ujetnik v času in prostoru in iskala odgovor "kdo sem jaz". V razgovorih z drugimi sem rekla "ujeta sem v čas in prostor in moram iz tega ven, ampak ne vem kako". Nekega večera sem gledala TV in videla to gospo, kako iz rojstnega datuma določa neka števila in pritegnilo me je. Poklicala sem jo ter se dogovorila za konzultacijo. Tečaj naj bi trajal 3 x po 3 ure. Ampak jaz ne bi bila jaz, če ne bi že po prvem srečanju ugotovila, od kod vsa ta znanost. Takoj sem si kupila knjigo  Angeles Arrien, Priročnik za tarot. Ko sem šla naslednjič k njej, sem že vedela za kaj se gre in se nažalost nisem več vrnila.  Ampak gospa je bila v tistem trenutku neprecenljive vrednosti, ker mi je odprla oči in nakazala pot, kje naj iščem in katero literaturo naj berem....Celestinska prerokba, Zukanova... Z gospo sva si postali prijateljici.

Ko zdaj gledam kdaj se mi je to zgodilo vidim, da je bil to čas, ko sem iz cikla rasti 18 Luna/puščavnik padla na 2 Velika svečenica (cikel ustvarjalnosti/samoadostnosti ali cikel individulizacije, v katerem si mora človek nabrati samozavest, samozadostnost in neodvisnost). To je bil padec na tla in je trajal celih 8 let, ko sem končno doumela, da moram nekaj korenito spremeniti. Padec v cikel rasti 2 je bil začetek iskanja same sebe. Obisk pri njej se je dogodil v letu rasti 10 kolo sreče, v letu nepričakovanih ustvarjalnih priložnosti, nepričakovanih dogodkov.

Skratka, če strnem Priročnik za tarot je bi uvod v spoznavanje same sebe, iskanje notranjih potencialov, začetek vere vame in začetek globje notranje rasti. Tako je sledilo učenje astrologije, reiki tečaji...

Tea, na začetku sem rekla žal zato, ker moram priznati, da v to znanje posežem takrat, ko mi kaj ni jasno, poglabljam se pa ne. Mogoče bi morala bolj temeljito preučevati zadevo.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #40 on: April 16, 2008, 11:30:34 AM »
Super Princes

Midve sva se spoznale, ko sem bila v letu cesarja, k meni je prišla na študij astrologije. Pa sva takoj začele komunicirat tudi o psihološkem in karmičnem tarotu. Marsikaj sem se naučila.
www.Astro-Star.net

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #41 on: April 22, 2008, 05:09:18 PM »
Pomen kart je drugacen, ce je karta obrnjena pokoncno ali "narobe". Jaz pa vedno preden jih odprem, vse zlozim, da gledajo enako, tako so avtomatsko vse obrnjene v isto smer.
A tega ne bi smela?
Ampak me znervira, da so ene obrnjena na glavo, druge pa ne ...  :P

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #42 on: April 23, 2008, 06:34:51 AM »
Jaz Tarot uporabljam bolj kot psihološki pripomoček za rast in razvoj. Zato obrnjenih kart sploh ne upoštevam, oz. tako kot ti Azra imam vse postavljene pokončno.

Tradicionalni tarot in napovedovanje pa seveda upošteva tudi to postavitev.

Tako kot si boš v mislih zadala, da zate Tarot govori, tako bo tudi prav.
www.Astro-Star.net

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #43 on: April 23, 2008, 11:49:37 AM »
Vidim, da se tukaj vsi vsaj malo spoznate na tarot. Mene pa zanima kako ugotoviš svoj duhovni simbol in cikel rasti in v katerem letu si? (saj si bom kakšno knjigo na to temo izposodila, ampak imam trenutno polne roke in glavo z drugimi stvarmi)

Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #44 on: April 24, 2008, 07:04:32 PM »
Jaz sem to izracunala kar iz knjige: PRIROCNIK ZA TAROT (ANGELES ARRIEN)
kjer imas celotno razpredelnico in razlago izracuna.

Odlicna knjiga!