Author Topic: Horarna astrologija  (Read 37959 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Horarna astrologija
« on: October 05, 2006, 05:57:45 AM »
Andres je zastavil vprašanje.

Tea.

Nekoč si omenila, da bi se glede na mojo karto pravzaprav moral ukvarjati z nepremičninami. Priznam. V tem času z enim očesom gledam da bi dal prošnjo za prodajalca nepremičnin, se pa mi ravno v teh dneh dogaja še bolj drzna zamisel.   Rad bi brez denarja kupil stanovanje in me pravzaprav zanima, če glede na mojo karto to tudi je izvedljivo.
Namreč tačas je v mojem koncu zelo veliko povpraševanje za  najem stanovanj. Pač Poljakov, ki delajo razna priložnostna in gradbeniška dela je veliko tako da oddajati stanovanje zna biti v temu času zlata jama.

Andres

Astrologi, bi lahko o tej temi kakšno rekli?
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Horarna astrologija
« Reply #1 on: October 05, 2006, 11:57:05 AM »
Hvala Helena.  :D

Počasi se bomo naučili postavljati vprašanja astrologom. Kadar govorimo o vplivih tranzitov in progresij, torej o progresirani karti, ne moremo dajati odgovorov, ki ne bi bili rahlo hipotetični. Vedno prepuščamo odločitev posamezniku. Opišemo samo vpliv planetov, ki se trenutno dogaja.

Kadar hočemo zares odgovor z DA ali NE na vprašanje pa ga je treba zastaviti natančno.

Andres se bo odločil kakšen odgovor želi.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: October 07, 2006, 01:27:01 PM »
Evo mojega vprašanja:

Bo moja knjiga doživela svetlobo dneva? Vprašanje postavljeno ob 13.26
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #3 on: October 08, 2006, 07:41:03 PM »
Joj še en astrološki topic, ki je šel mimo mene. Preveč se s hotelom ubadam in premalo z astrologijo. 
Ja. Tole s stanovanjem je morebiti zanimivo.  Namreč. Mika, da bi vzel ugoden kredit in oddal stanovanje, ki bi ga kupil praktično brez denarja.   Ali celo, da bi se preselil iz mojega, ga oddal  in tako  živel v novem, ki bi bil manjši.  To so opcije, ki bazirajo na podlagi "ugodnejšega kredita", ki ga dobiš samo enkrat v življenju, na moje ime pa sem ga že vzel. Torej bi moral najti žrtev, v tem primeru moj oče. :)  Je pa še ena možnost prevzema že obstoječega kredita nekeka X imetnika stanovanja, malo doplačilo in s tem nakup stanovanja.

Je pa tu še ena zanimivost.  Danes je 18 let ko sem odšel v tujino. Točno v tem trenutku sem bil v letalu proti Londonu.  Potem je imelo letalo do Islandije še zamudo, tako da ob drugi uri ponoči sem prišel sem na sever.  V tem času sem postal celo Portir in ni mi žal veste. :)

Andres
« Last Edit: October 08, 2006, 07:46:08 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: October 08, 2006, 07:44:33 PM »
Ascendent je Strelec, Jupiter je v Škorpijonu – kar tudi si.  :) Da pišeš nekaj, govori to, da je Jupiter vladar tudi 3. hiše (pisanje) – v 11. v škorpijonu – torej pišeš nekaj o astrologiji, psihologiji… tudi merkur dela trigon na Urana (ups, držmo se tradicije…  ;) ).
Vladar ure je Luna, ki pa ni harmonična z ascendentom, kar namiguje na verjetnost negativnega odgovora.
Jupiter (ti + tvoja knjiga) aplicira v kvadrat s Saturnom, ki je v 8. hiši. Torej tisti, ki ti je knjigo naročil, verjetno ne bo imel finančnih sredstev, da bi sfinanciral izdajo knjige (8. hiša je druga od 7., ki je poslovni partner), ravno tako je ne boš mogla sfinancirati sama, kajti Saturn vlada tudi tvoji 2. hiši. Torej gre tu najprej za finančni problem. :(
Drugo Luna, ki prikazuje potek dogodkov. Luna je v ovnu v o3., kar spet govori o tem, da nekaj oz. o nečem pišeš (3. hiša), to, o čemer pišeš, je nekaj novega, oz. nekaj kar delaš pravzaprav prvič, s tem nekaj začenjaš (oven). Luna gre v opozicijo z Marsom iz 09. – kar pomeni spet probleme z izdajo knjige (9. hiša). Stranki se ne dogovorita, mars vlada 4. (2. od 3. hiše – vrednost tistega kar je napisano) in 11. hiši, ki je druga hiša od posla – spet, knjiga v obliki v kakršni je, ne bo finančno uspešna niti ni finančno pokrita. Potem gre luna v inkonjunkcijo z vladarjem asc. – Jupitrom, projekt boš opustila oz. boš morala nekako spremeniti obliko, se prilagoditi na nove okoliščine. Šele nato naredi Luna trigon na Saturna v 08. Saturn je tudi tvoj kosignifikator kot sovladar tvoje prve in vladar tvoje druge hiše. Ta aspekt se dovrši v 4 enotah, ker gre za fiksno znamenje, bi rekla, da čas ni pravi in da bi knjiga (v seveda malo drugačni obliki) lahko ugledala luč sveta čez 4 leta.

Helena hvala.
Ga bomo pa pili čez 4 leta.  :D
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: October 08, 2006, 07:51:50 PM »
Helena.

Imam pa še eno vprašanje. Redki tu vedo, da sem aktiven še na drugih področjih, torej portirstvo mi zapolni le večere. :)
Iz tega razloga me zanima če se iz moje karte vidi sodelovanje s tujo državo v okviru poučevanja ali delovanja na vladno ali gospodarsko, morebiti tudi versko organizacijskem zaprtem nivoju? To sodelovanje naj bi temeljilo na ljudem nepojasnjenih meritvah boljših lokacijskih vrednosti v mestih ali drugje. Obenem se lahko podobno močne lokacije uporabi tudi kot senzor proti vojni, oziroma za nastanek lepših odnosov.
Nekako v prvi vrsti merim na arabske države kamor postavljam v ospredje Sirijo, Pakistan in Iran.  Če sploh.:)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: October 08, 2006, 08:12:26 PM »
Andres  :D pa tudi drugi, ki ste laiki na področju astrološke znanosti.

Tale del se imenuje horarna astrologija. Horarna astrologija je veja astrologije, ki se ukvarja izključno z odgovorom na vprašanje, ki je zastavljeno tako, da je odgovor DA ali NE.

Torej, vprašanje mora biti konkretno zastavljeno, zraven pa napisana ura ko si ga zastavil.

Helena je mojstrica horarne astrologije. Zato sem jo prosila, če bi ona odgovarjala na tem delu astrologije.

No, pa še tole.
Prva dva topica sta namenjena moderni astrologiji.
Tale zadnji DRUGI ASTROLOŠKI OKVIRJI pa se bolj nanaša na tradicionalno astrologijo, čeprav ne izključno.

Če zastavljaš vprašanja, ki so take vrste kot zgoraj, potem to sodi v tranziti in progresije.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #7 on: October 08, 2006, 11:57:26 PM »
Hvala lepa za odgovor Tea. Eni smo res astrološki kamni, zato moje vprašanje niti ne sodi sem. Res je, da sem nekako premišljeval, če bi ali nebi postavil vprašanje sem notri in izkazalo se je, da bi bilo bolje, če nebi vprašal nič. Ali le, saj tako bodo točno vedeli tudi drugi. Si bom to zapomnil in hvala Tea..   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #8 on: October 09, 2006, 01:32:52 AM »
Sem spet zgrešil Helena?  Saj smo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #9 on: October 09, 2006, 01:48:35 AM »
:)  Saj je bolje tako, kot pa da bi me kak novi člani čez nekaj tednov ali mesecev  vprašal, če mu povem kaj o astrologiji.  Je najbolje, da se pove kakor stvar stoji, ne pa da se svetuje, brez podlage znanja. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: October 09, 2006, 09:00:51 AM »
Andres, oprosti ker sem bila sitna.

Glede na tvoje vprašanje, glede merjenja oz. poučevanja za države, ki si jih naštel.

V tvojem horoskopu je seveda zapisano sodelovanje s tujino. Zanimivo se mi zdi, da si naštel te države, ki simbolizirajo tudi planete v tvoji karti.
Sirija je Škorpijon /ti imaš še IC postavljen v zn. škorpijona in Pluton v II.
Pakistan je strelec /tvoja 5 h - tvoj hobi, kreativnost/ Jupiter - glej iz opisa
Iran je Kozorog /tvoja 6 h - tvoje delo, služba/ Saturn - glej iz opisa

Tvoj vladar 9hiše je Mars, ki gre v Tehtnico in v 3 hišo /to govori o gibanju, pisanju, proučevanju, potovanjih. Dispozitor Venera je v 2 hiši, kar bi govorilo, da lahko s temi stvarmi služiž denar. Venera je v Devici /naravni vladar 3/ gre v kvadrat z Jupitrom
/naravni vladar 9/, ki govori o tujini. Torej denar si služiš v tujini. Ker sta tako Venera kot Jupiter benefika, tukaj na moremo govoriti o disonantnem kvadratu, pač pa le, da se je za denar, ki ga zaslužiš v tujini moraš tudi potruditi.

Gremo dalje:
Jupiter je v Dvojčku /11 hiša - govori o dohodku, ki je vir samostojnega podjetništva/. Dvojček nas navaja, da bo to dohodek iz dveh ali več virov. Torej ne boš delal samo eno stvar pri pridobivanju denarja.
Merkur je tako dispozitor Venere in Jupitra - oba planeta simbolno kažeta tudi denar kot tak, je v retrogradnem gibanju in je v Levu.
Retrogradno gibanje planeta pomeni, da se večkrat vračaš na staro in ponavaljaš vajo, vendar slej ko prej uspe. Merkur v Levu kaže tudi na možnost poučevanja, kajti ima lep trigon na Luno v 5 hiši in seveda tudi sektil na Jupitra v 11.

Jupiter ima kvadrat na Saturna v 8h /Saturn je vladar vseh merskih enot, torej tudi merjenja, Saturn je tudi učitelj/. Kvadrat med Saturnom in Jupitrom bi kazal na to, da boš z svojim delom precej nezadovoljen, kajti to je aspekt, ko misiš, da so tvoji dosežki premajhni, da nisi dovolj uspešen. Gre tudi v nekem smislu za pomanjkanje samozavesti /marsa imaš sicer dobro aspektiranega, vendar pa ni v položaju, ko bi tukaj lahko kaj pomagal/

8 hiša govori tudi o skupnih vlaganjih. Saturn v opoziciji na Urana v 2 pa o tem, da včasih tvoj pesimizem glede zadeve lahko povzroči tvoje notranje napetosti in udari ven preko trmoglavosti.  Težko se prenaša nekoga nad tabo, avtoritativne osebe, šefe itd..... 
Ta aspekt tudi kaže, da pri skupnih vlaganjih v projekte vedno pride do kakšne nepričakovane spremembe. Torej je bolje, da si pri tem previden.

Odgovor na tvoje vprašanje je JA. Lahko sodeluješ, vendar pa bo pri tem precej ovir in omejitev. Zadeva s katero si boš ti služil denar je itak predčasna /Uran v II. hiši/, zahtevala bo veliko preoblikovanj /Pluton v II hiši/, vendar pa z diplomacijo /Venera/ se daleč pride.

www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #11 on: October 10, 2006, 02:49:04 AM »
Tea.  Hvala lepa za ta izčrpen odgovor.  Pravzaprav je vse tudi res. Tvoj poglobljeni odgovor z nizanjem planetov, kvadratov, trikotnikov, dispozicij in ostalih astroloških simbolov pač kaže na to, da si zadela.

Res je, da delam meritve in niti sam ne vem zakaj me tja v Sirijo, Pakistan, Iran vleče. In tudi nebi bil začuden, če so Vatikan, Savdska Arabija, Sudan, Severna Koreja in Japonska enako položeni v mojo karto.  Pač to je moj osebni čut glede na izračun, ki sem ga dobil  drugače kot po astrološko. Bržkone je taka država v Evropi Slovenija, Francija,  Anglija, morebiti Finska ali celo ima kak aspekt Rusija saj tu govorim o St Petersburgu ali Leningradu.

No glede Sirije in Irana, tudi Izraela in Palestine, sem prepričan, da imam prav, iz tega razloga pa so m pobrisali topic na Google earth comunnity.

Kvadrat Jupiter in Saturn. Seveda nisem zadovoljen, kajti tu je še ogromno neizkoriščenega potenciala, tako da za eno osebo na svetu sa najde nekaj prostora. In to želim biti jaz.  Kako naj bi torej bil zadovoljen?? Če pogledam v teh meritvah Slovenijo se tam v Ljubljani itak ne da z nobenim pogovarjati.  Preveč birokratsko so nastavili skupaj, čemur sledi, da vsi skupaj premalo delajo, oziroma vse leži na plečih davkoplačevalcev, ki niti ne vedo kaj vse uradniki zamujajo. In to sem jim poleti na občini v Ljubljani tudi povedal.  Ven me ni mogla vreči iz pisarne, jaz pa sem ji govoril o stvareh na podlagi katerih se je sama zavozlala. Ta druga, pametnejša od nje žal ni smela niti do besede. Očitno je bila njej po službeni dolžnosti podrejena.

Biti v podrejeni vlogi mi ni težko, vendar se lahko hitro zaplete, ko nadrejeni prekrši svoja pooblastila. Takrat nastopim seveda jaz.  Imam svoj ponos pa amen.  Lev kajpak. ;D    Seveda pa me nadrejeni lahko kulturno prosi, če bi naredil nekaj kar ni moja dolžnost in tega tudi odbijem ne.    Noben ki  nima za to določene  vloge mi ne sme in ne more ukazovati.  Vsi, ki pa vedo o neki stvari, četudi čisto malo več, me lahko usmerjajo.  Preprosto imam točno določene smernice, vem koga in kdaj  moram poslušati in koga ne. To je verjetno ta 8.  hiša opzicija Saturna z Uranom.  Obenem tudi priznam, da o teh vedah kot so tu ne vem nič, zato vas spoštujem in nikakor ne podcenjujem.

Nekako tudi računam s tem, da bodo pri vsem tem še ovire. Saj tako si tudi rekla. Preprosto vsak želi potegniti čim več, kar pa je najvažneje, lahko se posamezni izračuni zapletejo do mere, ko bi s pomembno strategijo posegli v nevidni teritorialni prostor sosednje države.  To je tisto kar dela  Vatikan, kar dela Meka, Istanbul pa jim služi kot strateška točka za usmerjanje dogodkov v Izraelu recimo.  In za harmonizacijo le tega je potrebno vedeti kje v Siriji je takšna točka.  Kje v Jordaniji in nenazadnje bi morali svoje prispevati tudi Palestinci.  S tem bi padel vpliv religij na bližnjem vzhodu, to pa so tiste težave, ki nastajajo Tea. Prav si povedala.

Skupna vlaganja.  Praviš naj bom previden. Saj to je vendarle nekako moje načelo, da sploh ne vlagam z drugimi. Delam pač sam, nekako gre, za vse pa moram veliko storiti preden se sploh pokaže kak cent. Resda imam pri kakšnem zaslužku tudi srečo, drugje se mi obrne tudi v zgubo, zato ne morem govoriti,  da sem miljonar. Sem pa bogat. Imam dva otroka, najmanj eden pa ni bil rojen. :(

Kakor koli že. celoten tvoj odgovor je pravilen. Potrdila si, da so omenjene države nekako meni na kožo pisane zato zdaj v naslednjih tednih, bom pač spet tipal tam pri neuvrščenih.  In ker potovanja omenjaš pogosto niti ne vem kako naj to razumem.  Če letno zamenjam od osemd letalskih  sedežev to še ne pomeni, da mi takšna potovanja tudi kaj koristijo. Najpogosteje ali skoraj vedno pa gre za počitek. Takšen počitek kjer si ga niti vzamem ne.  A bom moral. Čakam torej enega od vas tule, da se bomo šli skupaj na svetovno čakro filat.

Hvala lepa, Tea.

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #12 on: October 10, 2006, 07:31:59 AM »
Tvoji odgovori na naše interpretacije Andres, so veliko vredni. Tako lahko astrologi dobimo širši vpogled in se ogromno naučimo.
Kajti vedno pravim. Dogaja se v natalni karti.  :)
www.Astro-Star.net

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #13 on: October 10, 2006, 08:02:39 AM »

Draga Tea

Sta pa od sile,tole predavanje je res prava mala šola.

Jaz bi tud rabu odgovor na vprašanje na katerem področuju naj izkoristim danosti,da še kaj koristnega naredim,pa tudi kje sebi ša lahko izboljšam fin.situacijo ali pa  je že dosežen limit.Saj je  že Tar_mar nekaj namignil,pa je zame kar naenkrat to kržišče preširoko.

hvala

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #14 on: October 10, 2006, 02:36:24 PM »
Tvoji odgovori na naše interpretacije Andres, so veliko vredni. Tako lahko astrologi dobimo širši vpogled in se ogromno naučimo.
Kajti vedno pravim. Dogaja se v natalni karti.  :)

Hvala tebi Tea.  Najtežje se mi  je zapomniti oznake vse tranzitov, saturnov, planetov, trigonov, tako da moram vedno nazaj gledat ko odgovarjam. Vse ostalo je seveda iz življenja.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858