SEPTEMBER 2008
Mesec avgust seveda še traja, smo pa zaključili z mrki. Pravzaprav je zanimivo, da imam v avgustu kar 5 luninih men, pred nami je 23.8. opolnoči tudi krajec na 1°Dvojčka, potem pa še mlaj na 30°device.
Torej je ta teden v znamenju večje dinamike za Dvojčke, zadnji teden pa bodo Device imele kar nekaj dela same s sabo.
Ker čas beži, bomo prav hitro zajadrali v september. Od mrkov torej k Merkurju v senci .... Po mnenju nekaterih astrologov bo to od 4. septembra dalje, potem pa se bo ustavil na 22°tehtnice 21.9. retrogradno se bo obrnil 24.9. prvo stopinjo nazaj pa bo naredil 29.9.
14.9. bo njegovo gibanje direktno, vendar bo na 7°še do 18.9.
Mesec september bo torej zaradi vpliva sence retrogradnega Merkurja - kateri vsaj po mojih ocenah in izkušnjah deluje tudi v takem terminu /včasih še močneje/, še komunikacijsko oviran. Hiteli bomo pospravljati s tistim, kar nam je ostalo - sicer pa smo o retrogradnem merkurju že nekaj rekli v sosednjih temah.
Torej na kratko: ovirana komunikacija, ne podpisuje se pogodb, pazimo na cestah....
Lunine mene bodo 7.9. prvi krajec na 15°strelca
15.9. polna luna na 22°Rib
22.9. zadnji krajec na 29°dvojčka
29.9. mlaj na 6°tehnice
Sonce bo v praznem teku samo v ponedeljek 22.9., ko naredi kvadrat z Luno /zadnji krajec/ in potem vstopi v znamenje Tehtnice
Venera bo v PT 23.9 od 12.51 ko naredi konjunkcijo z Marsom in 24.9. ob 4.59 zjutraj sprestopi v znamenje Škorpijona.
Škorpijonovo znamenje ni ravno ugodno za nakupe, zato z nakupom morebitne jesenske garderobe le počakajte do konca oktobra /sicer bo vse temno, črno, pa še podvrženo slabi kvaliteti, še posebno ker imemo kombinacijo z R Merkurjem/
Mars bo nadaljeval pot po znamenju Tehtnice
Jupiter se obrača direktno 8.9. in bo precej hitro nadaljeval svojo pot. Od 12°kozoroga - 0°vodnarja /6. januarja naslednje leto/, bodo srečne stopinje. Torej če imate planet, kotno točko na teh stopinjah izkoristite njegov blagodejni vpliv.
Plutonski se v tranzitu obrača direktno9.9. na 28°kjer bo še v mesecu oktobru. Razveseljiva novica za vse tiste Strelce rojene na koncu znamenja, pa tudi vse tiste, ki imate kakšen planet ali kotno točko na teh stopinjah je, da se na 28° in na 29°/bo v novembru/, ne bo več vračal. Torej je zadnji dokončni prehod in 28.novembra Pluton prestopi dokončno v znamenje Kozoroga. Na 0°bo kar cel mesec, torej potem do konca decembra meseca.
Vedno ko začnem pisati o septembru me spomni, da gremo že v jesenski čas. In zadnje čase potujemo skozi čas zelo hitro. Novo leto se mi zdi, že trka na vrata.... in spet bo z nami leto, ki bo zaznamovano z retrogradnostjo običajnega merkurja in potem še venere in marsa.
Imejte prečudovit september