Draga Tea ali kdorkoli drug 
Najprej, astrologijo tako kot vi natančno niti namanj ne poznam, marsikatri izrazi so mi tuji...
no, že nekaj let se odpravljam na tečaj in enkrat zagotovo pristanem pred teboj, Tea. 
Zanima pa me, ali se najugodnejši čas npr. za selitev pogleda na splošno, glede na položaje planetov, ali je to odvisno od posameznikovih ... planetov
sploh ne znam prav vprašat. Če me kdo razume, bom vesela odgovora.
Mavrični pozdrav.
Earth
Izbira ustreznega datuma se imenuje Elektivna astrologija.
Najprej se izbere datum na splošno glede na dejavnost, ki jo želi človek delati, ali glede na situacijo, npr. poroka, selitev itd..... Vsak planet ima namreč svoje vladavine, zato je fajn, da planet, ki označuje situacijo, postavimo v najbolj ustrezen položaj, z najboljšimi aspekti.
Potem pa seveda vse to primerjamo še na natalno karto, kajti "nova karta - rojstvo situacije" se mora ujemati z človekom, ki jo bo uporabljal. Torej tu gre pa za sinastrično ujemanje.
Tako da je izbira datuma zelo zahtevna zadeva in včasih se zgodi, da datum kar dolgo iščemo. Vsekakor pa je potrebno pri pomembnih stvareh zadeve načrtovati dolgoročno, da ima astrolog možnost izbire in postavitve v tako pozicijo, ki bo optimalna.
Kadar se mudi, ali kadar ni moč dolgo čakati, potem izberemo datum, ki naj bi bil najbolj ustrezen in stranko opozorimo na tisto, kar bi lahko bilo glede na postavitev planetov nekoliko manj ugodno.
Čas za selitev izberemo takrat ko sta Luna /dom/ in Merkur /premik, selitev/ v najbolj ugodnem aspektu.
Lep dan ti želim
PS: študij astrologije pa ti seveda priporočam. Marsikaj olajša