Hvala za dobrodošlice!
Torej kar vem o runah sem našel v trilogiji S. Flowersa oz. Edred Thorsson-a (katerokoli ime že uporablja), naslove in kratke opise najdete ne moji strani (Runelore, Futhark, At the Well of Wyrd), v veliko pomoč pa je bila knjiga The Poetic Edda, ki lepo predstavi mitologijo in pa tudi družbo tega časa. Ostalo pa prek dela z Runami, od ritualne magije, talismanov, do seveda obveznega preučevanja simbolizma, kaj kakšna Runa pomeni meni osebno, kako se medsebojno povezujejo. Kar nekaj dela je bilo za menoj. Sedaj pa sem preučevanje Run dal na drugi tir in se posvetil vzhodnjaški filozofiji, meditaciji in samo spoznavanju, saj sem spoznal, da mora, kdor se poda v ezoterične vode, najprej rešiti določene spone, ki ga pri tem ovirajo. A prišel je čas, ko se vračam nazaj k Runam!
Kako delam? Predvsem moram povedati, da nisem nek strokovnjak in da se pogosto motim, da pogosto kaj spregledam in kaj pozabim. Zato najrajši vidim, če tisti, ki ga tema zanima, postavi vprašanje, nato pa skupaj najdemo odgovor nanj. Najrajši vidim, da se pri tem uporablja literatura, da ne leži vse skupaj nekje v zraku in bazira na fikcijskih predpostavkah. Rad tudi vidim, če mi kdo nasprotuje, nato pa skupaj najdemo rešitev...
Tea, omenjaš šolo... kako to misliš?
laomin: bom kdaj malce postavil karte, ampak za bolj konkretna vprašanja in teme... ne maram prevečkrat spraševati Rune, ker potem dobivam slabše odgovore - na koncu pride do stopnje časopisnih horoskopov...
tamara: ja, včasih sem gostoval na volji, sedaj pa sem na drugem strežniku in na lastni domeni. tako da je zadeva hitrejša, bolj zanesljiva in brez oglasov...
se kmalu spet slišimo!
LP Luka