Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol XXI. del  (Read 35978 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol XXI. del
« Reply #240 on: February 03, 2014, 10:32:39 AM »
Jaz bom tudi "ornk" zakurila kamin. Ponoči se hiša tako ohladi ... Brrr...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #241 on: February 03, 2014, 04:28:46 PM »
Mi imamo pec na drva, imamo toplo hiso, pri mojih starsih ne mores nic, ker potrebujeta za ogrevanje elektriko.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #242 on: February 03, 2014, 04:44:27 PM »
Pri nas imamo peč in še "šporget" v kuhinji. Brez tega bi bankrotirali za kurjavo pa še ob raznih izpadih prav pride. Danes smo bili spet par minut brez elektrike ... Ravno toliko, da so vse ure mrknile in da sem mogla na novo nastavljat temperaturne intervale mojima kačkama v terariju.
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #243 on: February 03, 2014, 04:47:08 PM »
V teh dneh sem ravno premišljevala in misli so me odnesle v moje otroštvo, mladost. Navajeni smo bili na zime, na kupe snega, na biti brez elektrike, kar se je dogajalo ob vsakem sneženju, vsaj 5-6x na zimo, tudi po par dni. Kdo pa je včasih letel takoj popravljat. Ko se je umirilo, smo imeli pa spet luč.
Naša obvezna oprema so bile sveče, petrolejke in seveda hiše opremljene z pečmi na drva, drvarnice pa polne, shrambe tudi. Pa še na misel nam ni prišlo, da ne bi šli v šolo po meter visokem snegu peš 3 km. Včasih nam je kdo od starejših naredil gaz pred nami, sicer so šli starejši otroci naprej.
Sodobni čas in pritiskanje na gumbe nas je pomehkužil.

Na tole lahko gledamo kot "opomin", da je fajn, da vsak lahko poskrbi zase vsaj za nekaj dni, da ima doma sveče, v hišah kakšno peč na drva, v blokih pa tisti brez dimnikov vsaj kakšno petrolejsko rezervo gretje. Narava ima zgleda čudne načrte z nami .......

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #244 on: February 03, 2014, 04:49:32 PM »
Pri nas imamo peč in še "šporget" v kuhinji. Brez tega bi bankrotirali za kurjavo pa še ob raznih izpadih prav pride. Danes smo bili spet par minut brez elektrike ... Ravno toliko, da so vse ure mrknile in da sem mogla na novo nastavljat temperaturne intervale mojima kačkama v terariju.
Kako kaj tvoji kacki? Mene kar zmrazi, ko pomislim, da bi imela kaksno kaco doma, ne vem, obcutek imam, da bi mi lahko usla in se splazila v posteljo, na kavc, med perilo.... :-\ :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #245 on: February 03, 2014, 04:52:34 PM »

Midva imava edina v celem naselju blokov peč na drva. Dimnikar povedal, hihi. Čeprav je stanovanje miceno in peč zaleže, pa v kleti morš met drva - jaz osebno ne zamenjam. Prvič je ogenj v peči nekaj posebnega, duh po drvah, toplota pristna, osebna, topla .... malo saj po stanovanju - duh po mojem otroštvu ....

Cenovno pa, da niti ne govorim. Berem o krizi, o ne met denarja - zadnjič sva se peljala proti Mariboru, sem prav pomislila, koliko drv leži po tleh - ljudje pa v mrazu ali pa nimajo za položnice.
Se spomimnjam moje prijateljice, ki se je ločila. Vsak dan je šla na sprehod z mularijo in prinesla en nahrbtnik storžev in drvi, ki jih je lahko dala v ruzak. Celo zimo je ženska preživela z otroki na toplem, pa še kuhala je na gašprčku ki ga je dobila v dar
www.Astro-Star.net

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #246 on: February 03, 2014, 04:55:19 PM »
Hehe, ne, ne more kar pobegnit, ker je terarij zaklenjen.

Ne more pobegnit ...
Terarij je zaklenjen, odkar sta mi pobegnili ...  :laugh:
Čisto resno. Optimistično sem puščala odklenjenega. Zaprt je s steklom na sprednji strani - iz dveh delov, ki se drsno pomikata. Enkrat pridem v prostor, pogledam noter, kač nikjer!  :o :o :o
Panika! Pregledala vse ... Ena je bila za veliko omaro, ki je do stropa in čez celo steno pa še v enem kosu - je mož odtrgal zadnji del, da smo jo ven dobili ...
Druga je bila pa na balkonu, že na čisto zgornji deski ograje! Če bi padla dol, bi šla najbrž v žleb od garažne strehe in bi se kje podhladila in poginila.

Od takrat sta pod ključem. Počasi rasteta ... Zanimivo je, da kljub temu, da sta v umetnem okolju, dobro vesta, kateri letni čas je. Pozimi sta veliko bolj mirni, medtem ko poleti zvečer raziskujeta terarij in se vzpenjata po šipi, po rastlini, na luč ...  :D
Prijazne živalce.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #247 on: February 03, 2014, 05:00:36 PM »

Midva imava edina v celem naselju blokov peč na drva. Dimnikar povedal, hihi. Čeprav je stanovanje miceno in peč zaleže, pa v kleti morš met drva - jaz osebno ne zamenjam. Prvič je ogenj v peči nekaj posebnega, duh po drvah, toplota pristna, osebna, topla .... malo saj po stanovanju - duh po mojem otroštvu ....

Cenovno pa, da niti ne govorim. Berem o krizi, o ne met denarja - zadnjič sva se peljala proti Mariboru, sem prav pomislila, koliko drv leži po tleh - ljudje pa v mrazu ali pa nimajo za položnice.
Se spomimnjam moje prijateljice, ki se je ločila. Vsak dan je šla na sprehod z mularijo in prinesla en nahrbtnik storžev in drvi, ki jih je lahko dala v ruzak. Celo zimo je ženska preživela z otroki na toplem, pa še kuhala je na gašprčku ki ga je dobila v dar

Ogenj je neprecenljiv. Res je veliko bolj prijetno in domače ... Žerjavico večkrat vzamem ven in nanjo dam par zrnc kadila ... Pa posuši se vse na pečeh, na šporgetu se voda pogreje, zastonj se kuha ...

Če smo že pri sredstvih za kurjavo, naj omenim primer, ko je ljudem (družina bratove punce) vse razneslo, ker niso kurili ... Zdaj prihaja bizaren del ... Ker je bilo škoda pokurit drva, ki že 6 let stojijo na kupu za bajto in jih je škoda, ker jih je foter pripravljal.  ??? :o ::) :-\ :-X
Škoda pa ni, če kaj raznese ... Ali pa, če drva izgubijo vso kalorično vrednost, medtem ko se zunaj starajo ...
4 meči.  :laugh:
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #248 on: February 03, 2014, 05:05:37 PM »
 Haha, ti so šele face

Pol pa razumi, če lahko
www.Astro-Star.net

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #249 on: February 03, 2014, 05:08:13 PM »
V teh dneh sem ravno premišljevala in misli so me odnesle v moje otroštvo, mladost. Navajeni smo bili na zime, na kupe snega, na biti brez elektrike, kar se je dogajalo ob vsakem sneženju, vsaj 5-6x na zimo, tudi po par dni. Kdo pa je včasih letel takoj popravljat. Ko se je umirilo, smo imeli pa spet luč.
Naša obvezna oprema so bile sveče, petrolejke in seveda hiše opremljene z pečmi na drva, drvarnice pa polne, shrambe tudi. Pa še na misel nam ni prišlo, da ne bi šli v šolo po meter visokem snegu peš 3 km. Včasih nam je kdo od starejših naredil gaz pred nami, sicer so šli starejši otroci naprej.
Sodobni čas in pritiskanje na gumbe nas je pomehkužil.

Na tole lahko gledamo kot "opomin", da je fajn, da vsak lahko poskrbi zase vsaj za nekaj dni, da ima doma sveče, v hišah kakšno peč na drva, v blokih pa tisti brez dimnikov vsaj kakšno petrolejsko rezervo gretje. Narava ima zgleda čudne načrte z nami .......

Veliko sem te dni razmišljala o zimskih razmerah tudi sama. Ljudje ne znamo več živet z naravo. Včasih je padel sneg, življenje se je upočasnilo, nihče se ni zaradi tega razburjal ... Danes panika, na TV samo razmere po državi - od kdaj je sneženje novica, ki mora okupirat 3/4 informativnega programa (no, to so naredili tudi s tem podaljševnjem oddaj in morajo z nečim zapolnit).
Prejšnji teden - ni snega.
Ta teden - ojej, sneg je!
Kako pa to? Saj je zima!!!Sneg, led in ostalo ...

V takih razmerah, ki ogrožajo človeška življenja in povišujejo tveganja za nesreče, bi se še vedno moralo življenje malo ustavit ... Če gledam, kolikokrat sem se vozila po nevarnih cestah ponoči s službe ali v službo ... Ljudi tako ni bilo ... Ampak je bilo škoda zapret za par ur, prihranit zaposlenim marsikatero neprijetnost in nevarnost ... Varnostnik, ki bi moral v primeru zaprtja čuvat objekt je bil dražji od treh zaposlenih ... Samo denar. Človek ni vreden nič.

Kam nas bo pripeljalo, če ne bomo znali živet v sožitju z naravo - to je s samimi seboj. To so sile, zoper katere ne moremo nič. Bolj bomo kljubovali, bolj nas bo teplo.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #250 on: February 03, 2014, 05:08:51 PM »
Haha, ti so šele face

Pol pa razumi, če lahko

Ne moreš. Tudi ni za pralni stroj, je pa za novo kamero ...
Vedno se trudim razumet ljudi in se vživet - ampak v nekatere stvari se pa ne znam.
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #251 on: February 03, 2014, 05:38:12 PM »
Ja  :laugh:
www.Astro-Star.net

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #252 on: February 03, 2014, 06:03:05 PM »
Tea, ravno to kar si ti zdaj pisala, sem vceraj govorila z mami. Tam kjer so moji starsi, in kjer brat zivi, je vse poledenelo, posteno razburkalo mir ljudi, podiralo in ruvalo drevesa, brez elektrike in podobno.

In ko je mami razlagala, kako hudo je zunaj, je obenem bilo zacutiti v njenem glasu, da z atijem se imata pa lepo, sta doma, ne gresta nikamor, imata prizgane svecke po stanovanju, pec na drva, in sta rekla da klepetata, pripovedujeta zgodbe iz mladosti, resujeta medsebojne probleme, in podobno. Skratka uzivata "njun" cas.

Je pa gotovo to ena izmed stvari,  za katere se clovek vprasa, je to res plod narave, ali cesa visjega? Ce gledamo na razlicnih posnetkih, kako se sneg pri ognju ne topi ampak zge, kako se sneg premika po dvoriscu sam kot v kakih grozljivkah, kako iz crt aviona na nebu nastajajo oblaki itd. Temu kaosu, ki trenutno vlada naokoli zaradi vremena, bi marsikdo poimenoval - nacrtno unicenje, jedrsko unicenje = ledeni dobi!

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #253 on: February 03, 2014, 08:14:27 PM »
Meni je prav luštno doma. Lepo šporget na drva, peč na drva, svečke, ni da ni. Danes sva s tastom kidala sneg po dvorišču, moj dragi je pa s fanti iz vasi žagal drevesa po cesti. Žal je bila naša cesta zaprta in nisem mogla na delo, jutri pa grem. Nam ni čisto nič hudo, ker se mi zdi, da res da en čar,  e pa da vsi visijo na računalnikih in pred televizorji. Včeraj je prišla sestra z možem, njegovo sestro in njenim fantom in smo celo noč kartali, kar definitivno ne bi, če bi elektrika bila.
9ZK 674

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #254 on: February 04, 2014, 01:02:51 AM »
Še več izpadov elektrike!  :D