Author Topic: Naj... dogodek dneva 10. del  (Read 100876 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Naj... dogodek dneva 10. del
« Reply #135 on: February 24, 2014, 10:05:19 PM »
Nova frizura. Najkrajša v zadnjem letu in pol. I feel so free.  8)

8) 8)

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #136 on: February 25, 2014, 09:24:41 AM »
Super, Maja  8)
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #137 on: March 04, 2014, 12:46:20 PM »
Včeraj na izpitu dobila 10  8) 8)

Je profesor rekel, da je bil to res zelo zanimiv izpit za njega, na koncu me je celo spraševal, zakaj sem šla na ta faks in ne na katerega drugega. Pomoje me je hotel zvabit na pravo, ker je bil tudi predmet osnove prava  ;D
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #138 on: March 04, 2014, 01:32:17 PM »
Kaj pa študiraš Saša?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #139 on: March 04, 2014, 01:34:17 PM »
Fakulteta za državne in evropske študije, smer javna uprava. Ampak je res ogrooomno poudarka na pravnih razmerjih.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #140 on: March 04, 2014, 01:52:15 PM »
Fakulteta za državne in evropske študije, smer javna uprava. Ampak je res ogrooomno poudarka na pravnih razmerjih.

Saj greš še vedno lahko študirati tudi pravo, če te veseli...
Nikoli ni prepozno se odločiti za nekaj, kar čutimo, da je naša pot ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #141 on: March 04, 2014, 02:24:58 PM »
Ne, mi tole čisto ustreza, po pravici povedano. Res se najdem v tem, z malo truda izdelujem vse brez težav.

Čisto pravo bi mi pomoje bilo preveč dolgočasno.
9ZK 674

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #142 on: March 04, 2014, 07:04:53 PM »
Fakulteta za državne in evropske študije, smer javna uprava....

Ja. In zakaj točno si izbrala to smer?

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #143 on: March 04, 2014, 07:09:23 PM »
Po pravici povedano: pogledala sem predmetnik, našla večino predmetov, ki mi ustrezajo oz me zanimajo, pa sem se vpisala.
9ZK 674

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #144 on: March 04, 2014, 07:25:10 PM »
Osnove prava, Državna ureditev, Pravo človekovih pravic, Samouprava lokalnih skupnosti, Upravno pravo-splošni del,Organizacija javne uprave, Pravo javnih služb, Tuja terminologija/angleški ali nemški jezik, Metodologija družboslovnega raziskovanja,  Sodno in ustavnosodno varstvo, Upravno procesno pravo, Posebni upravni postopki, Pravo javnih uslužbencev, Financiranje javne porabe, Davčno procesno pravo, Davčno pravo, Prekrškovno pravo, Upravno pravo-posebni del, Evropsko ustavno pravo, Okoljsko in urbano pravo, Upravno poslovanje, Osebe javnega in zasebnega prava, Upravni sistemi.

Pogrešam nekaj predmetov : Logika in kombinatorika, Linearna algebra, Analiza, Fizika, Zdrava kmečka pamet  ;D

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #145 on: March 04, 2014, 07:39:13 PM »
Hehe, Jernej, tako nekako, ja  :laugh:

Samo so res taki, da moramo ogroomno seminarskih delat in predstavljat, da ja čim več zadev sami delamo in tudi razmišljamo zraven. Osnove prava je ta, ki sem ga z 10 naredila, pa je bilo zlo fajn poslušat predavanja.
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #146 on: March 04, 2014, 07:39:37 PM »

Pogrešam nekaj predmetov : Logika in kombinatorika, Linearna algebra, Analiza, Fizika, Zdrava kmečka pamet  ;D

:laugh:

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #147 on: March 04, 2014, 07:55:56 PM »

Hehe, Jernej, tako nekako, ja  :laugh:

Samo so res taki, da moramo ogroomno seminarskih delat in predstavljat, da ja čim več zadev sami delamo in tudi razmišljamo zraven. Osnove prava je ta, ki sem ga z 10 naredila, pa je bilo zlo fajn poslušat predavanja.

Družboslovne seminarske, diplomske, raziskovalne in magistrske naloge so samo prepisovanje iz drugih virov. Če že začneš razmišljat in kaj napišeš po zdravi kmečki pameti, ti že dihajo za ovratnik z navajanjem virov. Pa to so stvari, ki ne potrebujejo neke strokovne obeseditve ... In vse, kar ti pade na pamet, je že nekdo zapisal.
Npr.: "Delovne razmere vplivajo na zadovoljstvo zaposlenih." To je čista logika. AMPAK je nekdo to že zapisal in je avtor tega blazno hudega odkritja.
Osebno, kljub temu, da imam dve pretežno družboslovno usmerjeni diplomi (čeprav je prvi študij zahteval kar nekaj praktičnega znanja; drugi se je ukvarjal s precej tehničnimi stvarmi - računalniška podpora procesov, razna izračunavanja pa tudi matematika, fizika in kemija, ampak vseeno), osebno menim, da je pravo razmišljanje in raziskovalno delo možno le na ne-družboslovnih študijih.
Če gledam brata, ki je inženir elektrotehnike in moža, ki je inženir metalurgije - diplomska naloga je v teh dveh primerih zahtevala raziskavo in inovacijo, vse je moralo bit tudi praktično izvedeno itd. Družboslovne diplome ... Ko iščeš vzorec za svojo diplomo, pregleduješ teme, druge diplomske naloge - vse eno in isto. Isti viri, iste metode raziskovanja, iste interpretacije raziskovanih podatkov ... Kaj moremo, tako hoče sistem ... Nima pa haska.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #148 on: March 04, 2014, 07:57:52 PM »
No, saj tukaj je tako, da navajaš vire in citiraš, praktično "prepisuješ" ane, ampak VEDNO zahtevajo še tvoje mnenje, tvoj pogled na to, tvojo razlago, tvojo utemeljitev itd itd itd.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #149 on: March 04, 2014, 08:04:39 PM »
Ja, to že, ni pa neko odkrivanje tople vode ...
9ZK 656