Špegu se bo zaljubil v nas in nas bo zasledoval vsepovsod. Stalno se bomo lahko občudovale v svojih očeh. 
Pika, tebi trenutno P
stopa na žulj kirona, tukaj špegu ne pomeni kaj dosti 
Ojej.
Kaj to pomeni? 
Kjer je vpleten Kiron, so bolečine in zdravljenje le-te (ti imaš trenutno med P

in Kironom

, isto stanje je v natalni karti); na Teini strani je celoten zapis od Kirona, skopirala sem tisti del, ki je zame najpomembnejsi; tudi na forumu je pod "Kiron" zapisano veliko.
JA in videla sem, da tukaj špegu igra kar veliko vlogo.
Mit pravi, da je bil v boju z kentavri ranjen z strupeno puščico, ker je bil nesmrten, ni mogel umreti in je bil obsojen na večno trpljenje. Ker pa bolečine ni mogel več prenašati, je prosil Hada (Plutona), boga podzemlja, da ga sprejme v svoje kraljestvo, v zameno za Prometeja (ukradel je ogenj bogovom in ga dal ljudem), ki je bil priklenjen na Kavkazu. Mit sporoča, da se je treba zavedati svoje omejenosti in ranljivosti in s tem sprostiti energije. Zato prisotnost Kirona v astrološki karti kaže na nekakšno rano v psihološkem smislu, ki jo mora človek ozdraviti sam.
Z odkritjem Kirona se je začela rojevati ekološka zavest, ki se zdi zelo Kironska: človeštvo čuti, da se mora vračati k naravi, poslušati naravne zakone, močnejša so gibanja za duhovno rast in "čiščenje" ljudi, alternativna medicina dobiva svoje mesto. Napredek povzroča, da je vedno manj naravnega prostora in bomo morali kljub vsemu začeti živeti varčno (voda, elektrika itd.),
to pomeni, ozdraviti najprej sebe in nato še okolje.In Tea, še potrditev, ker sem tole kar skopirala iz tvojega dela in znanja?