Author Topic: Merkur  (Read 10698 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Merkur
« Reply #15 on: April 15, 2014, 09:41:39 AM »
Jaz sem se mojim aspektom izjemno nasmejala.

No, malo manj kvadrat z Neptunom, ker sem potem manipulativna, pa živim v fantaziji na trenutke (no, to štima), trigon z Jupitrom mi je pa všeč  ;D

Važno, da je potem moj manipulativno bitje, ki spada med kriminalce  :laugh:
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #16 on: April 18, 2014, 02:41:02 PM »
Ajej.
Puščanje stvari za sabo, preteklost za sabo, zaključevanje situacij, iti ven iz situacije, ki ni dobra zame... ne glede na področje. Moj velik problem.
Celo večnost porabim, preden naredim korake. Leta traja včasih.
Sem napisala v "merkur" rubriko, mogoče ima opraviti (tudi) z mojim R :Me:-X
« Last Edit: April 18, 2014, 02:43:07 PM by Pika »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #17 on: May 25, 2016, 03:00:02 PM »
Prvo soboto v juniju, dne 4.6. ob 9.30, bom imela v NUK-u predavanje na temo Merkurja, odnosi med brati in sestrami, komunikacija, bližnji odnosi.
Predavanje bo trajalo 2 uri in bo moderirano, vstop je prost.
Predavanje je mišljeno bolj kot debatni krožek, tako da  željeno, da sodelujete tudi s svojimi horoskopi in vprašanji.   Bom vesela vsake-ga izmed vas ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #18 on: May 25, 2016, 03:35:14 PM »
z veseljem ce mi le uspe.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #19 on: May 26, 2016, 11:26:10 AM »
z veseljem ce mi le uspe.

super ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #20 on: August 18, 2017, 02:42:51 AM »
Ne vem kam to paše v tranzitni post, v natalno karto, ali sem v Merkurja.   
Opazil sem namreč, da sem se dogovarjal  o nekem precej velikem turističnem paketu  v času, ko je bil tranzitni Merkur v moji prvi hiši. Tudi moj natalni Merkur v R je v prvi hiši.  Sam nisem naredil nobene napake, a vendarle je trajalo precej dolgo, da sem dobil vse cene in da smo se o vseh stroških in končni ceni uskladili.   No, zdaj je prišel ta Merkur že v drugo hišo in oni so pristali na to ceno.  Kljub vsemu se bom nekaj zmislil in jim znižal ceno, ker da se tudi ceneje, čeravno gre za ljudi, ki denar imajo.

Zanimivo, ta Merkur bo ostal v drugi hiši še kar nekaj časa in že vnaprej imam dogovorjene neke druge turiste, ki pridjeo novembra, istočasno pa kot bi hotelo  dobivam rezervacije ob dnevih kot še nikoli prej. Ob needeljah namreč, ko je vse zaprto. 

Andres
« Last Edit: August 18, 2017, 02:52:05 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #21 on: August 19, 2017, 11:45:46 AM »
Merkur naj bi po neki teoriji vladal glasu in načinu govorjenja. Kakšne so izkušnje tu? Kako razlagate? ;)

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #22 on: August 19, 2017, 08:41:24 PM »
Za natalni R Merkur imam kar potrjeno, da otrok spregovori pozno, moj vnuk pri petih letih še vedno težko oblikuje stavke, vedno se mu vpleta mašilo 'in potem, in potem'.  Z Venero ima lep sekstil, drugih aspektov pa ta R Merkur nima. Ja, pa k logopedu hodi. Je pa s to napako prav prisrčen fantek :-*.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #23 on: August 19, 2017, 08:46:34 PM »
Ja, Prešeren je imel tudi Rx Merkur v Strelcu ... in je jecljal.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #24 on: August 19, 2017, 10:55:28 PM »
Oki imamo 3 primere...

1. Tomaž (moj prvi mulc)

Ima lep glas, sicer je merkur v devici in v 6. hiši. Pri debatah zna biti tako malenkosten in se zatikati ob vsako izrečeno besedo, da glava peče,  :kon :Lu - razlaga o svojih občutkih in čustvih (prisežem, da vse vem, ker je  :Lu tudi mama mi pač vse pove - tudi tisto česar nočem vedeti :laugh: ) no pa  :sek :Ma in  :PL v 8. oh ja, o čemu mislite, da vem VSEEEEEEEEE ???  :laugh:pa  :tr  :NE ... Jah sanja pa na veliko.

Itak je merkur tudi vladar 3.

2. Samo (moj drugi mulo)

Ah ja. Spet  :Me v 6. tokrat  :st. Razgledan na ful, besedni zaklad fenomenalen (sploh angleški itak), ful fajn... Sam kaj ko ima  :kon :PL in kolne kot gusar (jabolko ne pade iz hruške), strupen jezik in seveda ali je tiho kot ritka, ali se pa dere kot jesihar (glasnost je pač plutonska on ali off... Ni vmesnega oziroma je bolj redko). Pa seveda :kon :So da, ko se odloči svoje povedat itak mora sjat,  :sek :Lu "pade not" v svoje razlage (sploh je to fino in fajn, ko se dere kolegom v mikrofon med igrico - luna v 5. je zeeeeelooooo čustvena, ko pride do igranja iger :laugh: :laugh: :laugh:, da ga verjetno sliši pol Slovenije ) in pa seveda  :tr :J - PREEEETIRAAAAAAVAAAA. Enkrat v eno drugič v drugo smer.

Vladar 3. je pa seveda sonce v  :st. In srečko ima jupitra not. Jah jeziki mu ne delajo težav, razmišlja na široko... No in tako tudi govori :o :laugh: :laugh: :laugh:

3. Je naša tamala

In tukaj se vseskupaj zatakne.

Pismorosno rx :Me v :ko v 2. :kon :PL in  :Ma v 1.  :kv :J in  :U (ki je hkrati vladar 3.) v 4. :ri in  :Sa v 10. :te

:sek :Lu in  :Ve jo nekako vlečeta ven. Je pa  :Ve :Sk in  :Lu :ri ...
Mi zdaj moj dragi suflira, ker jo pozna od dojenčka in veliko bolje kot jaz.

Pri glasu, govoru pravi, da je kot bi stiskala glasilke, kot da ne spusti normalnega glasu iz sebe, ampak popačenega (česar sama nisem porajtala).

Dejansko je velikokrat ne štekava (mogoče je to zame še večji problem, ker imava v sinastriji  :Me :kv :Me in  :Ma :kv :Ma :-X  pa še moj :Sa :op njena :Lu in njen :Sa :konmoj prekrasni :PLin :Lu), reče zelena - razumeva roza. Oki  :PL se bo verjetno s kakšno sočno več izrazil kasneje, tam okoli najstniških let. Ne vem pa sploh kako jo "štekat". Se blazno ubadam s tem, ker se mi zdi, da je od najinega neštekanja na trenutke totalno zafrustrirana. Pol pa še ribja luna zraven... Jah dobro, da ni konstantno v joku ??? Res jo hitro spravim na rob, pa ne namenoma. Recimo zadnjič sem jo želela nekaj naučit (ustvarjalnega), da se bo zabavala, pa me ni razumela in je bila po petih minutah na robu solz :-X Ja bohpomagi. Nagradno vprašanje je... Kako sploh komunicirat s temle ubogim merkurjem in 3. da ne zafrustriram otroka do daske
« Last Edit: August 19, 2017, 10:59:33 PM by Tejka »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #25 on: August 20, 2017, 03:37:45 AM »
Merkur naj bi po neki teoriji vladal glasu in načinu govorjenja. Kakšne so izkušnje tu? Kako razlagate? ;)

Nimam razlag in primerov.  Tu na forumu nas ima predvsem veliko R Merkurja.  Torej je komunikacija kakršno poznamo in se zaženemo za nekim poslom, ko je Merkur v R.  :)

Mimogrede.   Moj zgornji post je pravzaprav vpliv Merkurja in tudi mrka te dni, ki mene zadane ravno tam nekje. V množičnem številu izmejanih mailov, obrazložitev tega in onega je šel eden od začetnih mailov mimo mene. Na koncu je pisalo da gre za septembra  leta  2018. Torej zaslužka ta hip ne bo, a vendarle sem namesto drugo leto, naredil  že vse skupaj sedaj, v teh zadnjih tednih.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #26 on: August 20, 2017, 06:02:32 PM »
Ja, Prešeren je imel tudi Rx Merkur v Strelcu ... in je jecljal.
oooo, tega o Prešernu pa nisem vedela.
Moj vnuk ima R Merkurja v ribah. Po Soncu je ovenček, pa mu ta njegov ribji R Merkur zelo briše značaj ovna. Tako prikupen je, zna se pocrkljati, zna poiskati vez z vsakim, ki je trenutno v kontaktu z njim. In pri teh kontaktih sploh ne zazna, da njegov pogovorni jezik ni dobro razumljiv  :)

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #27 on: August 20, 2017, 06:10:32 PM »
Tejka, hvala za izčrpno poročilo. Bo prišlo prav. Morda veš, kam po glasovnem tipu padejo?

Merkurji v ribah smo zelo nenavadni ... opazimo detajle. Pa ne devičaste.  :P Tako imenovano 'širšo sliko', hitro sestavimo vizionarske ideje. Kako jih izvedemo in ali pri tem odplavamo, je že druga stvar  ;) In domišljija, fantazija, je zelo razvita. Tudi empatija.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #28 on: August 20, 2017, 07:54:22 PM »

Nimam razlag in primerov.  Tu na forumu nas ima predvsem veliko R Merkurja.  Torej je komunikacija kakršno poznamo in se zaženemo za nekim poslom, ko je Merkur v R.  :)

Mimogrede.   Moj zgornji post je pravzaprav vpliv Merkurja in tudi mrka te dni, ki mene zadane ravno tam nekje. V množičnem številu izmejanih mailov, obrazložitev tega in onega je šel eden od začetnih mailov mimo mene. Na koncu je pisalo da gre za septembra  leta  2018. Torej zaslužka ta hip ne bo, a vendarle sem namesto drugo leto, naredil  že vse skupaj sedaj, v teh zadnjih tednih.   

Andres
Andres, jutrišnji sončni mrk bo pa padel prav na tvoj N Merkur, bi si upala zapisat, da ti prinaša dobre stvari. Dobro bodi.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #29 on: August 20, 2017, 09:10:36 PM »
Tejka, hvala za izčrpno poročilo. Bo prišlo prav. Morda veš, kam po glasovnem tipu padejo?

Merkurji v ribah smo zelo nenavadni ... opazimo detajle. Pa ne devičaste.  :P Tako imenovano 'širšo sliko', hitro sestavimo vizionarske ideje. Kako jih izvedemo in ali pri tem odplavamo, je že druga stvar  ;) In domišljija, fantazija, je zelo razvita. Tudi empatija.

Glasovni tip? Misliš kot pevsko? Pojma nimam v resnici. Samo ima hudo velik razpon, je pa res da še ni čisto zmutiral. Menda je edini fant, ki sem ga slišala do zdaj v nulo odpeti tole:
,
 Barcelono in na drugi strani kar nekaj metal komadov...

Tomaž bi rekla alt verjetno. Ni preveč pevsko usmerjen. Tamala pa res ne bi vedela, pa verjetno je res še premajhna...

Če imaš kak preblisk na njeno karto bom zelo vesela.
Saj smo imeli svoje težavice z obema fantoma, vendar je veliko lažje pri svojemu otroku kot pri "priženjenemu".
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna