Ne vem... Jaz zadevo vidim drugače. V nedeljo je kolegu potekla registracija. Prej je plačal 200€, njegov agent mu je izračunal 180€, pri nas imamo pa vse zavarovalnice, pa smo mu naredili isto polico pri drugi zavarovalnici za 144€.
Predvsem se dela s tistimi, ki že imajo kaj zavarovanega, se jim išče ugodnejše in boljše variante. Stanovanje zavarovano, potem pa ugotoviš, da te je agent peljal scat in če se bajta sesuje dobiš ven celih 60.000€, vrednost zavarovanega pa vsekakor precej višja... Pač menjava zavarovalnice/police...
Edino pokojnina je za mlade aktualna, ker je pač vsem jasno kako in kaj nam kaže. Pa še tukaj je veliko takih, ki ne vedo kaj plačujejo. Skladi, ki imajo riziko, da nikoli ne vidiš vloženega itd. Pač poveš človeku kaj ima in kje je rešitev. Kaj se odloči je pa na posamezniku. Meni je čisto ok, če nekomu prihranim nekaj € pri registraciji, če zamenja sklad v nekaj profitabilnega oziroma varnega in imam na koncu še jaz nekaj od tega.
Jernej vem kako je. Kakšne so plače in cene severno in tukaj... Gledam nemčijo, znana oseba odhaja v berlin. Je pa druga zadeva... Najem stanovanja tam je potrebno podpreti s kupom denarja in tono papirjev. V trenutku, ko dobim opcijo odhoda zase in mulca gladko pokam.
Sanjalka pike zbiraj raje v mercatorju, upam da ni prehuda kazen.