Author Topic: Olajšaj se malo. Šesti del.  (Read 106140 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Olajšaj se malo. Šesti del.
« Reply #420 on: October 22, 2014, 01:51:26 PM »
Hvala, sanjalka, za komentar.
Točno tako sem razmišljala tudi sama.
In sem prišla do ugotovitev.
Da se me ne da sprovocirat ...
Da ne izgubim živcev ...
Da se ne odzivam sovražno - ne v mislih ne v dejanjih.
Odpuščam in ne gojim zamer. Odnos bo tekel naprej normalno, ker bi vsakršno podaljševanje tega, kar je bilo, škodovalo tudi drugim.
Sem pa spoznala resnično plat te osebe in ne bova prišli najbrž nikoli tako daleč v medsebojnem zaupanju, kot bi sicer. Osebno imam o ljudeh na splošno dobro mnenje in vsakemu dam priložnost za korekten odnos, ne bom pa spremenila nasprotne strani, če nima istih pogledov in ciljev.
Različni smo si.

Kaj pa jo je zmotilo pri tebi pravzaprav? To da si ji dala nasvet ali kaj drugega?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #421 on: October 22, 2014, 02:21:34 PM »
Drugega izrečenega ni bilo. Če pa je kaj drugega, kar goji pod površjem, pa ne bi vedela ...
« Last Edit: October 22, 2014, 02:27:15 PM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #422 on: October 22, 2014, 02:50:30 PM »
Drugega izrečenega ni bilo. Če pa je kaj drugega, kar goji pod površjem, pa ne bi vedela ...

Jah, na nekaj jo spominjaš, mogoče še ona sama ne ve zavestno, to je navadno skrito v podzavesti, kamor potlačimo tekšne zadeve ;D
Lahko pa pomisliš na koga ona tebe spominja s tem svojim obnašanjem in odzivanjem, kdo je tebi to že kdaj počel, največkrat v otroštvu, kdo se je tako odzival na tvoje besede ali dejanja...
Takole mi analiziramo svoje kliente, da pridejo do bistva, do zavedanja, do razumevanja, potem lažje vidimo od kod določeni vzorci in kaj morajo ozavestiti in potem spremeniti...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #423 on: October 22, 2014, 06:45:38 PM »
Mislim, da je oseba zelo nesamozavestna in ljubosumna. Hkrati hlepi po pozornosti in jo hoče izsilit, četudi negativno.

Ves čas ima nekaj okrog koga ...
Pusti daljše lase.
Pobarvaj se blond.
Maja ima pa rit kot J.Lo.
Zakaj ješ zelenjavo (ker pojem pri malici vso, ker jo imam rada in da je ne mečemo v smeti)?
A zdaj boš pa še rogljiček pojedla?
Zakaj si poročena - noben več se ne ženi.
Sodelavcu: Zakaj si ne najdeš ženske?
Neumen si, da delaš.
...
Ja, do ritnih kocin vse!

Neodvisno od mene, ves čas išče napake pri vseh in hoče špecat.
Zbija moralo. Hujska proti vodstvu in vsakega proti vsakemu.
Izmišljuje si dokaj hude neresnice o šefici in ostalih, ki takrat niso navzoči ...

Če uporabim biokibernetično terminologijo, skoraj gotovo gre za Beto. Razdiralno in destruktivno deluje.
« Last Edit: October 22, 2014, 06:59:43 PM by Maja »
9ZK 656

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #424 on: October 23, 2014, 09:23:37 AM »
Ze nekajkrat sem se ujela, da izrecem kaksno tako kruto in neprimerno besedo, ljudem ki jih imam rada.
V sekundi ko jo izrecem, mi je zal!  :(

Vcasih se pocutim kot bi bila Salome, hitreje govorim kot mislim!  :blank: :embarrassed: ???

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #425 on: October 23, 2014, 10:10:50 AM »
Mislim, da je oseba zelo nesamozavestna in ljubosumna. Hkrati hlepi po pozornosti in jo hoče izsilit, četudi negativno.

Pusti daljše lase.
Pobarvaj se blond.
Zakaj ješ zelenjavo (ker pojem pri malici vso, ker jo imam rada in da je ne mečemo v smeti)?
Neumen si, da delaš.
...
Ja, do ritnih kocin vse!

Izmišljuje si dokaj hude neresnice o šefici in ostalih, ki takrat niso navzoči ...

Če uporabim biokibernetično terminologijo, skoraj gotovo gre za Beto. Razdiralno in destruktivno deluje.

Hm, pisala si samo o njej in nič o sebi ::)

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #426 on: October 23, 2014, 11:07:13 AM »

Pusti daljše lase.
Pobarvaj se blond.
Neumen si, da delaš.
...
Ja, do ritnih kocin vse!

Jaz imam opravit s tako osebo, to so ljudje, ki se s takim načinom spraševanja učijo; (dodajam: s tem sploh ne mislijo nič slabega) drugo pa je hujskanje in izmišljevanje neresnic  :blank:
« Last Edit: October 23, 2014, 11:10:47 AM by cvetka »

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #427 on: October 23, 2014, 11:30:05 AM »
Meni to deluje kot izredno nezrela oseba. Nekdo ki ne ve kaj si v zivljenju zeli, poleg tega pa ji okolica (druzba) se ni obrusila ostre robove. Scasoma tudi to pride.

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #428 on: October 23, 2014, 11:35:03 AM »
Tudi js prvič preživela poplave. Marija pomagi....upam, da zadnjič.
Grozljivo. Od treh zjutraj pokonci, najprej smo samo spremljali in vzdrževali nivo vode v bajti, da ni šlo še višje.
Ni, da bi človek opisoval škodo, ki jo naredi voda. Zmer so se mi smilili ljudje, ki jih je prizadelo takole, ampak zdaj mi je še 5x bolj jasno, kako huda zadeva je to.
Ko samo nemočno gledaš, kako plava vse....grozljivo....

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #429 on: October 23, 2014, 12:04:14 PM »

Pusti daljše lase.
Pobarvaj se blond.
Neumen si, da delaš.
...
Ja, do ritnih kocin vse!

Jaz jo jemljem tako, kot je. Ostajam ravnodušna in hladna kot Jane Ahonnen na zaletišču skakalnice.  :laugh: Niti se ne bom več poglabljala v to, kar je bilo. S svojega vidika sem dogodek razmislila, prebavila in premeditirala, se vprašala, kar je bilo potrebno ... Moja kvaliteta je, da se zelo dobro poznam in me ne vodijo podzavestni vzgibi. Priznam si, če si imam kaj za priznat, zamislim se v vsaki situaciji, kaj je smoter, zakaj sem se znašla tam, kaj se imam za naučit, kaj je bilo na preizkušnji ... Prav tako zelo dobro vidim, kaj se dogaja v drugih ljudeh ... In grem naprej.
« Last Edit: October 23, 2014, 12:09:15 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #430 on: October 23, 2014, 12:41:46 PM »
Tudi js prvič preživela poplave. Marija pomagi....upam, da zadnjič.
Grozljivo. Od treh zjutraj pokonci, najprej smo samo spremljali in vzdrževali nivo vode v bajti, da ni šlo še višje.
Ni, da bi človek opisoval škodo, ki jo naredi voda. Zmer so se mi smilili ljudje, ki jih je prizadelo takole, ampak zdaj mi je še 5x bolj jasno, kako huda zadeva je to.
Ko samo nemočno gledaš, kako plava vse....grozljivo....

samo da si na varnem  :)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #431 on: October 23, 2014, 12:55:43 PM »
Škorpijonka, upam, da bo vse OK in škoda čim manjša!
9ZK 656

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #432 on: October 23, 2014, 01:34:05 PM »
Jah...škoda....sej ne veš...men se zdi, da smo jo še zmer pocen odnesl, kokr je zgledal vse skupi.
Sem pa vsaj par sosedov spoznala okol.
še kr nobenga ne poznam namreč.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #433 on: October 23, 2014, 01:43:33 PM »

Pusti daljše lase.
Pobarvaj se blond.
Neumen si, da delaš.
...
Ja, do ritnih kocin vse!

Jaz jo jemljem tako, kot je. Ostajam ravnodušna in hladna kot Jane Ahonnen na zaletišču skakalnice.  :laugh: Niti se ne bom več poglabljala v to, kar je bilo. S svojega vidika sem dogodek razmislila, prebavila in premeditirala, se vprašala, kar je bilo potrebno ... Moja kvaliteta je, da se zelo dobro poznam in me ne vodijo podzavestni vzgibi. Priznam si, če si imam kaj za priznat, zamislim se v vsaki situaciji, kaj je smoter, zakaj sem se znašla tam, kaj se imam za naučit, kaj je bilo na preizkušnji ... Prav tako zelo dobro vidim, kaj se dogaja v drugih ljudeh ... In grem naprej.

Mogoče samo v razmislek:
Ravno včeraj obdelovali temo kako imeti rad nekoga, ki te napada, ki vidi v tebi slabe lastnosti, ki te na nek način provocira.
Sama sem večinoma vedno odreagirala tako, da sem takega človeka odrezala, ne fizično, ampak v srcu, pač sem odrezala ljubezen do njega. Lahko sem šla z njim na kavo, lahko sem se z njim pogovarjala, ampak čutila do te osebe nisem ljubezni, bila sem do takšnih oseb brez občutkov. In tako je najlažje preživeti, tako sem morala delovati, da sem lahko preživela, to je bil moj obrambni sistem. Stopnja naprej v razvoju je, da se učim imeti rada, ohraniti ljubezen do človeka, tudi do takega, ki me napada, ki vidi v meni nekaj slabega... Pred kratkim  sem bila tik pred tem, da bi spet padla v stari vzorec reagiranja, to je,da bi osebo odrezala in bila s tem na nek način prikrajšana za razvoj odnosa s to osebo...
Bomo videli kako mi bo šlo :) Čutim pa v sebi veliko olajšanje, ko zmorem ohraniti ljubezen tudi do takšne osebe, da jo začutim v tej njeni šibkosti, da začutim njeno ranjenost iz katere izvira tak način vedenja, skratka "lakše se diše", ko zmorem ohraniti to ljubeče stanje do te osebe in s tem dam ljubezen tudi nekemu delu sebe, tistemu nepopolnemu, ki je v vsakem izmed nas... :)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #434 on: October 23, 2014, 01:44:54 PM »
Jah...škoda....sej ne veš...men se zdi, da smo jo še zmer pocen odnesl, kokr je zgledal vse skupi.
Sem pa vsaj par sosedov spoznala okol.
še kr nobenga ne poznam namreč.

Škorpijonka, upam, da se vse dobro reši  :-*
Mojemu sinu in punci, ki sta se pred kratkim vselila v novo stanovanje, tudi pritekla voda... :(