Saturn bo vedno moj dober prijatelj. Je težko, ko se dogajajo spremembe, ampak čisto vedno prinese rast, ob kateri se izgubljeno čez čas, ko se strasti pomirijo, zdijo zanemarljive.
Ob prehodu čez ASC tudi meni ni postregel z večjimi dogodki, se pa to vedno dogaja ob prehodu čez osebne planete. Pa tudi opazim razliko. Ko je obdeloval planete, ki jih že sicer ne "opazim" kaj prida, česa večjega ni bilo. Npr. Merkur in Neptun ...
Pomembna prelomnica je Saturnov povratek. Prinese skrbi, prizemlji, vsili določene misli in miselne vzorce, ob katerih odpadejo "mladostniške" navade. Visokoletečnost, kompleks Boga, pretirana flegmatičnost, brezskrbnost, naiven optimizem ... Bolj so razviti, hujši je udarec. Sama sem že celo življenje resnoben človek, že kot otrok sem bila stalno zaskrbljena zaradi misli, ki jih opevano brezskrbno otroštvo ne bi smelo vsebovati (da bom/sem sama, da bo kdo umrl, da se bo komu kaj zgodilo, da bom kaj izgubila), pa vseeno opazim intenzivnejši odtenek tega po povratku.
Letos v kvadratu obdeluje Plutona in Venero. Malo prej je kvadriral tudi MC, ampak še ne morem reči, če je to rezultiralo v čem opaznejšem, razen, če se bo pokazalo na daljši rok.
Rahlo me skrbi kvadrat k Soncu, konjunkcija me je kar onesposobila ...