Author Topic: Saturn 5. del  (Read 100748 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Saturn 5. del
« Reply #300 on: April 01, 2021, 10:10:34 AM »
Šele zdaj bom uspela nekaj blekniti v odgovor.  :D
Hvala,  punce, fantje, za vaše odgovore.
Ja, gre za prehod v gimnazijo, Maja, ti imaš ravno to konjunkcijo  :Sa in  :Son, kot moja hči.
Opozicijo je v njenem primeru zaznamoval tudi lep uspeh, je bilo pa potrebnega precej dela, zato pa je sledila nagrada in lep korak k uresničitvi sanj.  :)
Se pravi, ja, pri vseh je šlo za vlaganje precejšnje količine energije in truda, ki pa sta prinesla pozitiven rezultat. Se pravi, v kolikor truda ne bi bilo vloženega, bi opozicija prinesla "streznitev", prizemljitev, lekcijo, spoznanje, da "brez dela ni jela".

In ja, glede na to, da gre za prehod v novo obdobje, seveda prinese nove, drugačne odgovornosti.
Ker bo šlo istočasno za Saturnov polovični povratek, torej opozicijo k natalnemu  :Sa, bo "Ata" najbrž zrcalil rezultate, ki bodo bazirali na tem, kar nas po svoji naravi želi naučiti.

Me pa še nekaj zanima, če se spomnite. Glede na to, da je vpeto Sonce, torej vitalnost, ali se je komu takrat kaj poznalo na zdravju.
Hči je npr. pred dnevom D v enem dnevu zaradi treme tako shujšala, da ji je bila kikla prevelika (prejšnji dan sem jo prilagajala na njen obseg pasu). Še tri tedne je imela občasne težave z želodcem. Zdajle sicer lupim samo krompir, vendar mogoče ta opozicija na  :Son :kon :Sa prinaša tudi odgovornost na način, da se otrok prične bolj "žreti", kar mogoče niti ni čudno glede na njeno  :Lu:ko. Obe postavitvi sta ambicioznega značaja.
In verjetno te karakteristike pridejo do izraza ravno v času pubertete.

Upam, da selitve (še) ne bo, dogaja se na relaciji 3. in 9. hiše, torej ja, šolanje oz. prehod v gimnazijo.
Sonce je v Levu in je sovladar 9. hiše (Lev je vkleščen), Saturn pa je vladar 3. hiše. Čez 9. hišo pa ji zdajle progresirajo 4 osebni planeti (razen Marsa, ki je v 10.).
Se mi zdi, da se kar smiselno zloži dogajanje.  :)

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #301 on: April 06, 2021, 07:57:34 PM »
Na kratko še moje dogajanje tranzitnega :Sa v opoziciji na N :Son. Še pred tem moram v pojasnili napisati, da imam natalno postavitev  :Sa :kv :Son, kar pomeni, da so vsi tranziti res močni.
Ob prvi opoziciji, leto 1977 je bilo, sem spoznala moža, res usodno srečanje. Istočasno se je P :Son premaknilo v  :ov. Slediloje 30 aktivnih in razburkanih let, rezultat vsega tega mi je lep.
Druga opozicija se je dogajala v letu 2006, istocasno se je P :Son premaknilo v  :B. Takrat so se začele dogajati bistvene spremembe v službi, tajkunske zgodbe, postala sem moteč element, zgodba se je zaključila sicer l.2013.  Se mi je pa življenje popolnima spremenilo, tudi otroci so odrasli in si začeli postavljati svoje družine. Res velika sprememba, mislim pa, da je v obeh primerih dosti veliko vlogo odigralo P :Son.
Bodite dobro.✊✊✊

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #302 on: February 01, 2022, 07:44:28 AM »
Kako hitro je minilo 7 let, odkar sem imela konjunkcijo  :Sa:Son, zdaj je pa že kvadrat. Spomnim se, da smo se takrat pogovarjali, da je za 7 let mir, no, in zdaj smo tu, kjer ni več miru. Sicer je zaradi retrogradnosti trajalo dlje kot 7 let do kvadrata, konjunkcijo sem imela v 2014.
Prosila bi za kakšno mnenje, izkušnjo, kakšna je povezava med zadnjo konjunkcijo in sledečim kvadratom. Malo pred konjunkcijo sem se znašla na Zavodu za zaposlovanje, drugič sem diplomirala ... Če zdaj gledam nazaj, ni bilo tako tragično, kot se mi je zdelo takrat. Najbolj me je žrlo, da nimam dohodka, ker biti nekomu breme je zame največje breme. Tudi negotovost, ker nisem vedela, koliko časa bo to trajalo, ampak sem pa imela čas zase in priložnost za "reset". Ko se človek znajde sam s sabo, se ima res čas opazovati.
Srečo imam, da mi zdaj sočasno Jupiter trigonira Sonce in zna biti nekoliko lažje.
Na prvi pogled bi rekla, da gre za prizadevanja in žrtvovanje na službenem področju. To dvoje me sicer spremlja že celo življenje, le včasih je bolj ali manj poudarjeno. Upoštevajoč Jupitra bi upala pomisliti, da si morda lahko obetam neke bonitete od tega obdobja, bodisi boljši položaj ali pa povečanje dohodka (Jupiter v 2.), če ne drugega, sem letos na vrsti za prvi skok v plačnih razredih.
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #303 on: February 01, 2022, 11:06:09 PM »
Kako hitro je minilo 7 let, odkar sem imela konjunkcijo  :Sa:Son, zdaj je pa že kvadrat. Spomnim se, da smo se takrat pogovarjali, da je za 7 let mir, no, in zdaj smo tu, kjer ni več miru. Sicer je zaradi retrogradnosti trajalo dlje kot 7 let do kvadrata, konjunkcijo sem imela v 2014.
Prosila bi za kakšno mnenje, izkušnjo, kakšna je povezava med zadnjo konjunkcijo in sledečim kvadratom. Malo pred konjunkcijo sem se znašla na Zavodu za zaposlovanje, drugič sem diplomirala ... Če zdaj gledam nazaj, ni bilo tako tragično, kot se mi je zdelo takrat. Najbolj me je žrlo, da nimam dohodka, ker biti nekomu breme je zame največje breme. Tudi negotovost, ker nisem vedela, koliko časa bo to trajalo, ampak sem pa imela čas zase in priložnost za "reset". Ko se človek znajde sam s sabo, se ima res čas opazovati.
Srečo imam, da mi zdaj sočasno Jupiter trigonira Sonce in zna biti nekoliko lažje.
Na prvi pogled bi rekla, da gre za prizadevanja in žrtvovanje na službenem področju. To dvoje me sicer spremlja že celo življenje, le včasih je bolj ali manj poudarjeno. Upoštevajoč Jupitra bi upala pomisliti, da si morda lahko obetam neke bonitete od tega obdobja, bodisi boljši položaj ali pa povečanje dohodka (Jupiter v 2.), če ne drugega, sem letos na vrsti za prvi skok v plačnih razredih.

Čisto možno je, da boš letoš napredovala v plačnem razredu.   Sklepam po tem, ker prihajamo v kijevsko leto 5.  Ti kot 656 si imela karmično leto že lani in še traja, torej tvoja odrasla energija letos pride ven.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #304 on: February 05, 2022, 12:16:19 PM »
To verjetno bom, vprašanje je le, bo to en ali bosta dva. Kar je v rokah tistega, ki mi bo podelil oceno in upam, da ni to moja bivša šefica, s katero nisva bili v najboljših odnosih, ko je odšla.

Morda kakšna konkretna izkušnja od koga glede tega tranzita?
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #305 on: February 10, 2022, 11:37:21 AM »
Kaj, a res še nihče ni dovolj star, da bi že imel ta tranzit?  :o
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #306 on: February 10, 2022, 11:45:55 AM »
Smo, samo se nikakor ne spomnim kaj se je res dogajalo  ;D Pa verjetno je meni sekalo drugače kot tebi
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #307 on: March 23, 2022, 04:12:53 PM »
Kaj, a res še nihče ni dovolj star, da bi že imel ta tranzit?  :o

Uf jaz sem mela to ko sem dobila prvo redno službo. Torej je bilo na nek način napredovanje in stabilizacija.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #308 on: March 24, 2022, 08:32:30 AM »
Zaključevala sem (uspešno) bivanje v tujini in imela nasploh zelo uspešno obdobje.
Bilo je načeloma vse sorte, ker moja karta je pač prepletena.
Sem se pa razšla s takratnim partnerjem in pričela neko sodelovanje, ki je bilo zame velika lekcija.
Pričela sem hoditi na neke terapije, za katere danes mislim, da so bile nateg. No, kakorkoli že, placebo je občasno deloval.
Bil je začetek novega obdobja. Poklicno je bilo pestro dogajanje, ravno tako osebno, bila sem istočasno v odlični in slabi koži.

Če dobro pomislim, sem bila ponovno podobno zmedena, kot sem bila sedem let prej, ko je bila konjunkcija.
Uspeh je prinesel zmedo.
Istočasno sem cvetela in bila pod največjim stresom v svojem življenju.

Saj ne vem, kaj bi izpostavila. Bilo je super in zanič hkrati.  ;D
In pravzaprav že dolgo ne verjamem, da ima karkoli kakršnokoli vezo s Saturnom ali katerimkoli planetom. Brskam, kaj lahko kam nalepim, bolj na silo kot kaj drugega, v nič pa nisem prepričana.  :D
« Last Edit: March 24, 2022, 09:07:19 AM by Pika »

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #309 on: March 24, 2022, 11:33:41 AM »
Jaz sem ga imela nekje 2017-2018. Pa sedaj študiram, da sem imela predvsem težave s samopodobo oz samozavestjo, ker sem imela cikle umetnih oploditev, ki niso uspevale. Je pa hkrati Saturn tranzitiral skozi prvo hišo in mi nikakor ni dal tega, kar sem želela, ker konec koncev to, če sedaj pomislim za nazaj, tudi nisem bila.
Predvsem bi rekla, da če boš zvesta sebi in svoji poti, te bo Saturn nagradil, kljub temu da boš imela kvadrat, drugače pa če boš šla proti vetru, bo pa kriza.
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #310 on: March 24, 2022, 01:16:54 PM »
Maja, zgodilo se ti ne bo nič takega, kar se ti ne bi moglo zgoditi ob kateremkoli drugem tranzitu.  :D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #311 on: March 30, 2022, 04:51:31 AM »
Nocoj sem preverjal drugič povratni Saturn.  Ta me čaka okrog  15. aprila 2024, torej do takrat niti ni več tako dolgo.   Tam okrog bo tudi tranzitni Mars in radoveden sem kako se bo vse skupaj razpletlo.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #312 on: April 01, 2022, 10:29:39 PM »
Nocoj sem preverjal drugič povratni Saturn.  Ta me čaka okrog  15. aprila 2024, torej do takrat niti ni več tako dolgo.   Tam okrog bo tudi tranzitni Mars in radoveden sem kako se bo vse skupaj razpletlo.   

Andres
Se zna ponovit zgodba izpred 30 let, jaz sem to občutila na . tak način. V 3 hiši se mi je to dogajalo, strah pred odnosi.
Srečno✊

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #313 on: April 02, 2022, 11:34:00 PM »

Andres
Se zna ponovit zgodba izpred 30 let, jaz sem to občutila na . tak način. V 3 hiši se mi je to dogajalo, strah pred odnosi.
Srečno✊

Ampak zdaj je ćas drugačen, tudi sam sem se v teh tridesetih letih spremenil, zato niti ne vem, če bi se kaj sekiral.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #314 on: April 03, 2022, 10:18:44 PM »
Moram bolj pojasnit, natalno imam Saturna v 3 hiši, so odnosi ena zaviralna točka. Pri prvem prehodu Saturna sem začenjala s pomembnejšimi delovnimi nalogami, sem se bala,  kako bom zvozila pri tem. Pa je šlo vse v redu. Pri zadnjem prehodu sem imela drugačen status, bila sem doma, spoprijeti se je bilo treba z drugacnimi odnosi. Upam, da je dovolj časovne distance, da lahko napišem  da sem tudi to pot zvozila v redu.