Šele zdaj bom uspela nekaj blekniti v odgovor.

Hvala, punce, fantje, za vaše odgovore.
Ja, gre za prehod v gimnazijo, Maja, ti imaš ravno to konjunkcijo

in

, kot moja hči.
Opozicijo je v njenem primeru zaznamoval tudi lep uspeh, je bilo pa potrebnega precej dela, zato pa je sledila nagrada in lep korak k uresničitvi sanj.

Se pravi, ja, pri vseh je šlo za vlaganje precejšnje količine energije in truda, ki pa sta prinesla pozitiven rezultat. Se pravi, v kolikor truda ne bi bilo vloženega, bi opozicija prinesla "streznitev", prizemljitev, lekcijo, spoznanje, da "brez dela ni jela".
In ja, glede na to, da gre za prehod v novo obdobje, seveda prinese nove, drugačne odgovornosti.
Ker bo šlo istočasno za Saturnov polovični povratek, torej opozicijo k natalnemu

, bo "Ata" najbrž zrcalil rezultate, ki bodo bazirali na tem, kar nas po svoji naravi želi naučiti.
Me pa še nekaj zanima, če se spomnite. Glede na to, da je vpeto Sonce, torej vitalnost, ali se je komu takrat kaj poznalo na zdravju.
Hči je npr. pred dnevom D v enem dnevu zaradi treme tako shujšala, da ji je bila kikla prevelika (prejšnji dan sem jo prilagajala na njen obseg pasu). Še tri tedne je imela občasne težave z želodcem. Zdajle sicer lupim samo krompir, vendar mogoče ta opozicija na

prinaša tudi odgovornost na način, da se otrok prične bolj "žreti", kar mogoče niti ni čudno glede na njeno

v

. Obe postavitvi sta ambicioznega značaja.
In verjetno te karakteristike pridejo do izraza ravno v času pubertete.
Upam, da selitve (še) ne bo, dogaja se na relaciji 3. in 9. hiše, torej ja, šolanje oz. prehod v gimnazijo.
Sonce je v Levu in je sovladar 9. hiše (Lev je vkleščen), Saturn pa je vladar 3. hiše. Čez 9. hišo pa ji zdajle progresirajo 4 osebni planeti (razen Marsa, ki je v 10.).
Se mi zdi, da se kar smiselno zloži dogajanje.