Author Topic: Saturn 5. del  (Read 100722 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Saturn 5. del
« Reply #75 on: March 24, 2016, 10:38:44 AM »
Kakšne izzive/lekcije prinaša T :Sa  :kv  :Lu v kompozitu (eden ima T :Sa :kon N :Lu, drugi  T :Sa :op N :Lu)?
« Last Edit: March 24, 2016, 11:16:04 AM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #76 on: March 24, 2016, 11:52:28 AM »
Kakšne izzive/lekcije prinaša T :Sa  :kv  :Lu v kompozitu (eden ima T :Sa :kon N :Lu, drugi  T :Sa :op N :Lu)?

Ta dva bosta šla težko narazen, ampak skupaj bosta pa tudi imela en kup ovir in preprek...saturnsko učenje:potrpežljivost, vztrajnost, glede na to,da imata v natalu oba luno s saturnom, imata to lekcijo že od otroštva, se pravi najprej prepoznavanje vzorcev iz otroštva, prepoznavanje odnosa z mamo in nato sprejemanje tega oz. spuščanje prevelikih pričakovanj, naučiti se izražati čustva brez strahu (uf, ta bo težka ::)), naučiti se zaupati čustvom, bližnjim odnosom...
Taki ljudje gredo težko zares v odnos, vedno najdejo neke zunanje okoliščine, ki jim to preprečujejo, saj je biti v čustvenem odnosu težko, nevarno, zato raje prej odnehamo in ravno to bi bilo narobe, saj je potrebno vztrajanje...po drugi strani pa je lahko prisoten strah pred biti sam...
velikokrat so se kot otroci počutili osameljene, mama ni imela z njimi pravega čustvenega odnosa (za njih pravega, takšnega kot bi si oni želeli oz. potrebovali), po drugi strani pa takšni ljudje s svojo energijo prav zahtevajo od mame, da jim postavlja omejitve, pravila....ker to za svoj razvoj nujno rabijo ;)
tako na hitro ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #77 on: March 24, 2016, 11:56:33 AM »
Hvala, sanjalka.
Ne vem, ali si videla, da sprašujem po tranzitu Saturna na kompozitno Luno?  :embarrassed:
Kaj prinaša tranzit Saturna (kvadrat) na Luno v kompozitu?
Če lahko prosim za komentar?  :embarrassed:
« Last Edit: March 24, 2016, 12:16:04 PM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #78 on: March 24, 2016, 01:02:57 PM »
Hvala, sanjalka.
Ne vem, ali si videla, da sprašujem po tranzitu Saturna na kompozitno Luno?  :embarrassed:
Kaj prinaša tranzit Saturna (kvadrat) na Luno v kompozitu?
Če lahko prosim za komentar?  :embarrassed:

Ja, ce sem razumela prav, imata ti dve osebi v natalu luno v aspektu s saturnom? Tako, da vedno gledas najprej natalno karto. Drugace pa sem mislila, da imata v kompozitu zapis luna kvadrat saturn in ne tranzit.
V tranzitu pridejo na plano te natalne vsebine, vec trenj, omejitev, lahko tudi razhod....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #79 on: March 24, 2016, 01:06:12 PM »
Ne. Ena oseba ima T :Sa :op :Lu, druga pa T  :Sa :kon :Lu, posledično imata v kompozitu T :Sa :kv :Lu ...
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #80 on: March 24, 2016, 01:50:01 PM »
Ne. Ena oseba ima T :Sa :op :Lu, druga pa T  :Sa :kon :Lu, posledično imata v kompozitu T :Sa :kv :Lu ...

Tista oseba, ki ima T Saturn opozicija Luna bo krivila partnerja za stres ali pa za to, da se premalo trudi - tista ki ima konjunkcijo Saturna dobesedno čuti kot pritisk, da mora biti pridna in delovna in ustvarjalna in pokazat kaj zna, ali pa da se mora potrudit preveč /zanj, za dom, družino ipd/ Zelo odvisno tudi od vladavin

Drugač pa težko rečt Maja, ker vseeno moramo imeti celotne karte: eno, drugo in kompozitno, da vidimo kaj se dogaja
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #81 on: March 24, 2016, 01:52:59 PM »
Hvala, Tea. Bom meditirala danes na to temo ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #82 on: March 24, 2016, 02:32:53 PM »
Vedno je najbolj pomembna natalna karta in je tam potrebno pogledati kako jima stojita luna in kako saturn, potem tranzite, šele potem kompozit.
Potrebno pa se je zavedati, da vse kar kaže astrologija je naša notranja dinamika in če tega ne prepoznamo, nam to pokažejo zunanji dogodki.
Velikokrat vidimo problem zunaj, v ljudeh, dogodkih, ampak oni so samo pokazatelji naše notranje dinamike, to je res dobro ozavestiti, ker potem lažje funkcioniramo sami s sabo in z drugimi.
Vse kar bo v teh tranzitih prišlo na plano je fajn ozavestiti kaj nam želijo dogodki sporočiti, zakaj čutimo tak pritisk, kot da nas nekdo omejuje, nam jemlje svobodo, nas duši, nam ne kaže čustev....vse to je samo zrcaljenje in je to naša lastna energija s katero na drugega delujemo tako, da se dejansko začne tako obnašati do nas...Mogoče je čas, da prevzamemo več odgovornosti, da smo bolj resni, da vidimo, da ljubezen ni le romantika, ampak tudi odgovornost do drugega....to je tudi priložnost, da zares odrastemo in se osamosvojimo ter odcepimo (ločimo) od staršev, postanemo samostojne, neodvisne osebe...
navadno ob teh tranzitih doživimo takšne občutke kot jih že poznamo iz otroštva, zato pravim, da je fajn se vprašati od kje že to poznam, kdo mi je to že delal v življenju (otroštvu), kdo me je razočaral, kdo je izvajal pritisk...takrat nismo mogli delovati drugače, ker smo bili odvisni od staršev, sedaj lahko to ozavestimo in šele potem tudi spremenimo...jaz na ta način vidim tisto pot, ki vodi k pravi transformaciji, pravi spremembi nas samih....je pa to težko delo, ki lahko traja več let...

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #83 on: March 24, 2016, 04:09:17 PM »
Hvala obema za pomoč.  :-*
Sanjalka, imaš prav. Veliko je v nas. Sama se vedno, ko me kaj zmoti, vprašam, zakaj me je to zmotilo. Kaj je v meni tisto, zaradi česar sem občutila nekaj neprijetnega. Mislim, da bi se morali vedno tako vprašat, čeprav ni vedno lahko razmišljat na ta način ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #84 on: March 24, 2016, 07:06:54 PM »
Hvala obema za pomoč.  :-*
Sanjalka, imaš prav. Veliko je v nas. Sama se vedno, ko me kaj zmoti, vprašam, zakaj me je to zmotilo. Kaj je v meni tisto, zaradi česar sem občutila nekaj neprijetnega. Mislim, da bi se morali vedno tako vprašat, čeprav ni vedno lahko razmišljat na ta način ...

Joooj, NE, ni lahko, v bistvu je prav tezko ;D
Ampak tudi utezi s toliko kg kot jih ti dvigujes je noroooo tezko, no jaz jih sploh ne zmorem, ker nisem toliko natrenirana, sem malo zaspala na tem podrocju ;D
Podobno je tudi s psiholoskim treningom, potrebno je zaceti pocasi in potem lahko prestavimo v malo visjo prestavo :) je pa oboje, fizicni in psiholoski trening dozivljenjsko delo, ali bolje receno je del zavednega zivljenja... Lahko sicer zivimo brez fizicne aktivnosti in brez psiholoske aktivnosti, vendsr je potem to drugacen nacin zivljenja oz drug pristop k zivljenju.
Ne bi se opredeljevala da je nekaj prav ali narobe, kot kdo zeli, tako naj zivi ;D
Jaz si zelim zase vec fizicnega treninga in vec gibanja na splosno ::)
« Last Edit: March 24, 2016, 07:10:10 PM by sanjalka »

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #85 on: March 24, 2016, 07:15:51 PM »
Menim, da se oboje super dopolnjuje. Fizična moč pomaga psihi in obratno. In potem to kroži in raste ... Dvigovanje uteži je zame kot meditacija. Skoncentriraš se na gib, površnost je lahko nevarna. Isto je s psiho. Fokus in disciplina. Pridejo pa lažji in težji dnevi.

Ha, si dobila zanimivo sporočilo od kristalčkov, čisto v skladu s tem, kar si napisala.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #86 on: March 24, 2016, 07:18:33 PM »
Menim, da se oboje super dopolnjuje. Fizična moč pomaga psihi in obratno. In potem to kroži in raste ... Dvigovanje uteži je zame kot meditacija. Skoncentriraš se na gib, površnost je lahko nevarna. Isto je s psiho. Fokus in disciplina. Pridejo pa lažji in težji dnevi.

Ha, si dobila zanimivo sporočilo od kristalčkov, čisto v skladu s tem, kar si napisala.

Ja, dporocilo prav zame :-*
Drugace pa se strinjam, psihicna moc in fizicna moc sta povezani in za oboje je potrebno nekaj narediti, brez nic ni nic ;D

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #87 on: March 25, 2016, 04:50:06 PM »

Tista oseba, ki ima T Saturn opozicija Luna bo krivila partnerja za stres ali pa za to, da se premalo trudi - tista ki ima konjunkcijo Saturna dobesedno čuti kot pritisk, da mora biti pridna in delovna in ustvarjalna in pokazat kaj zna, ali pa da se mora potrudit preveč /zanj, za dom, družino ipd/ Zelo odvisno tudi od vladavin

Drugač pa težko rečt Maja, ker vseeno moramo imeti celotne karte: eno, drugo in kompozitno, da vidimo kaj se dogaja

V povdarjenem se jaz zelo najdem. Imam pa  :Sa :kv :Lu . Tudi sama čutim nek pritisk, stres v sebi, da naredim vse najboljše, da morem biti pridna, ustvarjalna, disciplinirana. Se pa to najbolj odraža na področju službe in tudi zdravja, kjer sem že rahlo obsedena.  :Lu vladar 6.hiše....
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #88 on: March 27, 2016, 10:17:34 AM »
Moj T Saturn je na Veneri
P Luna pa prihaja v kvadrat s Plutonom v 7

Predvsem čutim pri sebi, da gre za postavljanje vrednot ....... se mi zdi, da sem močnejša in da se bolj potegujem zase in tisto kar želim. Seveda gre v smislu ogledala za upor in nerazumevanje
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #89 on: March 27, 2016, 11:14:16 AM »
Spomin se svojega obdobja T :Sa na  :Ve. OK, sicer sta poleg še  :PL in MC, ampak takrat se mi je še bolj oz. dokončno obesilo dol za bivšo službo in bivše delodajalce, ker so me totalno razvrednotili. Šlo je za tisto kazen (preko 800 €), ki so mi jo mirne duše odbili od plače - bili so tako velikodušni, da so jo v dveh obrokih ...  ::) Krivda je bila pa na njihovi strani, ker zaposlenih niso obvestili o spremembi zakona.  :blank:
9ZK 656