Vedno je najbolj pomembna natalna karta in je tam potrebno pogledati kako jima stojita luna in kako saturn, potem tranzite, šele potem kompozit.
Potrebno pa se je zavedati, da vse kar kaže astrologija je naša notranja dinamika in če tega ne prepoznamo, nam to pokažejo zunanji dogodki.
Velikokrat vidimo problem zunaj, v ljudeh, dogodkih, ampak oni so samo pokazatelji naše notranje dinamike, to je res dobro ozavestiti, ker potem lažje funkcioniramo sami s sabo in z drugimi.
Vse kar bo v teh tranzitih prišlo na plano je fajn ozavestiti kaj nam želijo dogodki sporočiti, zakaj čutimo tak pritisk, kot da nas nekdo omejuje, nam jemlje svobodo, nas duši, nam ne kaže čustev....vse to je samo zrcaljenje in je to naša lastna energija s katero na drugega delujemo tako, da se dejansko začne tako obnašati do nas...Mogoče je čas, da prevzamemo več odgovornosti, da smo bolj resni, da vidimo, da ljubezen ni le romantika, ampak tudi odgovornost do drugega....to je tudi priložnost, da zares odrastemo in se osamosvojimo ter odcepimo (ločimo) od staršev, postanemo samostojne, neodvisne osebe...
navadno ob teh tranzitih doživimo takšne občutke kot jih že poznamo iz otroštva, zato pravim, da je fajn se vprašati od kje že to poznam, kdo mi je to že delal v življenju (otroštvu), kdo me je razočaral, kdo je izvajal pritisk...takrat nismo mogli delovati drugače, ker smo bili odvisni od staršev, sedaj lahko to ozavestimo in šele potem tudi spremenimo...jaz na ta način vidim tisto pot, ki vodi k pravi transformaciji, pravi spremembi nas samih....je pa to težko delo, ki lahko traja več let...