Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma XII  (Read 125847 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma XII
« Reply #15 on: February 11, 2015, 08:46:21 AM »
Se sedaj me zmrazi od danasnjih nocnih sanj :-\
Sanjala, da smo bili v nekem prostoru, kjer so bile tudi nevarne xivali, krokodila se spomnim, kot bi to nekdo imel doma za domace zivali. Sem rekla, da to ni ok in naj jih dajo nazaj v naravno okolje. Nato vidim, da pride v to sobo se sin mojega dragega in v rokah drzi kaco,brrrr. On pa ves ponosen hoce povedati kako jo je udomacil in da me brez veze skrbi za krokodila, ce lahko on se kaco udomaci. No in usla mu je iz rok, joj groza, mene je taka panika, tak smrten strah, da ne xnam opisati...Od dilne groze sem hotela bezati, kricati, a nisem vedela kam, saj nisem vedela kam je sla kaca. In kar naenkrat se kaca pojavi, se dvigne in me ugrizne v desno dlan, v prstanec. Videla sem, da imam dve luknjici od ugriza, iz ibeh kapljice ciste, rdece krvi...Spet panika, kaj ce je strupena in rabim nujno protistrup, ugriza nisem cutila, kar me je presenetilo. Skratka cele sanje panika, strah, bezanje pred to kaco in obcutek popolne nemoci, ker nisem vedela kam se je skrila in kdsj oz. od kje bo spet napadla... Vmes sem celo opazila, da imam dva ugriza in 4 luknjice iz katerih je pritekla kapljica krvi... Drugi ugriz je bil prav tako na desni roki, na mezincu...
Se ko sem se zbudila, sem bila vsa v krcu, nisem se upala niti premakniti, saj je bil obcutek te kace se kako ziv....brrrrr, zakaj sem to sanjala????
Rena, ce bos pri volji, bom vesela kaksne tvoje razlage :-*

Nisem Rena, sori k skačem v rubriko, sanjskih pogovorov tukajle nikoli ne berem, zakaj me je poklical tvoj zapis, kdo ve.
Tudi sanj ne znam razlagati, da bo jasno  ::)

Napisati ti moram samo tole, če bo kaj pomagalo presodi sama:
- desna roka je prihodnost
- mezinec je energijsko povezan s srcem in tankim črevesjem
- torej: nekaj te utesnjuje glede prihodnosti, srčne izbire, odločitve, dogaja se nekaj, česar ne moreš prebaviti (so pa to zelo intimne, osebne, subtilne stvari, izbire, odločitve, kaj je dobro zate in kaj ne, stvari pred katerimi ne moreš pobegniti in se skriti, ki te zastrupljajo in grizejo…)

To se je želelo zapisati zate.
Papa  ;)

Nensi zakaj pa ne bi pokomentirala sanj, saj tukaj gre tudi za intuitivnost ;)
Hvala, sem vesela, da si jih malo analizirala :-*
Hm, a leva roka potem pomeni preteklost, ker sedaj, ko gledam svoje roke, imam občutek, da sem v sanjah videla levo in ne desno :o No, kakorkoli, bom razmislila in glede prihodnosti in glede preteklosti.
Mogoče še vprašanje kaj predstavlja prstanec, ker v tega me je kača najprej ugriznila. Ugriz je bil takšen,da je bila ena luknjica od ugriza na zunanji strani prstanca in druga na zunanji strani dlani, prav tako je bilo z mezincem,obe luknjici na zunanji strani.
Glede srca ne vem, glede tankega črevesja tudi ne ::) Včeraj sem se slabo počutila, dejansko imela neke prebavne težave in zjutraj neko čudno vrtoglavico, ne vem če bi bilo to kaj povezano s sanjami...
Hm, drugače na zavestni ravni trenutno ne vem, da bi me kaj preganjalo glede prihodnosti, mogoče kaj potlačenega sili ven, pa mi še ni jasno kaj to je.
Saj kača je nekaj kar je arhetipskega, nekaj kar je globoko v nezavednem in zato predvidevam, da nekaj sili v zavedno, nekaj česar se moje zavedno na vse možne načine izogiba in boji...Ampak trenutno še ne vem kaj bi to bilo...
Mogoče rine ven nekaj kar sem potlačila glede moje preteklosti,  ne vem ::)
Bom poročala, če se bo kaj dogajalo...

Hvala in velik, topel objem :-* :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #16 on: February 11, 2015, 10:22:39 AM »
Sanjala, da smo bili v nekem prostoru, kjer so bile tudi nevarne xivali, krokodila se spomnim, kot bi to nekdo imel doma za domace zivali. Sem rekla, da to ni ok in naj jih dajo nazaj v naravno okolje. Nato vidim, da pride v to sobo se sin mojega dragega in v rokah drzi kaco,brrrr. On pa ves ponosen hoce povedati kako jo je udomacil in da me brez veze skrbi za krokodila, ce lahko on se kaco udomaci. No in usla mu je iz rok, joj groza, mene je taka panika, tak smrten strah, da ne xnam opisati...Od dilne groze sem hotela bezati, kricati, a nisem vedela kam, saj nisem vedela kam je sla kaca. In kar naenkrat se kaca pojavi, se dvigne in me ugrizne v desno dlan, v prstanec. Videla sem, da imam dve luknjici od ugriza, iz ibeh kapljice ciste, rdece krvi...Spet panika, kaj ce je strupena in rabim nujno protistrup, ugriza nisem cutila, kar me je presenetilo. Skratka cele sanje panika, strah, bezanje pred to kaco in obcutek popolne nemoci, ker nisem vedela kam se je skrila in kdsj oz. od kje bo spet napadla... Vmes sem celo opazila, da imam dva ugriza in 4 luknjice iz katerih je pritekla kapljica krvi... Drugi ugriz je bil prav tako na desni roki, na mezincu...
Se ko sem se zbudila, sem bila vsa v krcu, nisem se upala niti premakniti, saj je bil obcutek te kace se kako ziv....brrrrr, zakaj sem to sanjala????

Nisem Rena, sori k skačem v rubriko, sanjskih pogovorov tukajle nikoli ne berem, zakaj me je poklical tvoj zapis, kdo ve.

- torej: nekaj te utesnjuje glede prihodnosti, srčne izbire, odločitve, dogaja se nekaj, česar ne moreš prebaviti (so pa to zelo intimne, osebne, subtilne stvari, izbire, odločitve, kaj je dobro zate in kaj ne, stvari pred katerimi ne moreš pobegniti in se skriti, ki te zastrupljajo in grizejo…)

Papa  ;)

Hm, a leva roka potem pomeni preteklost, ker sedaj, ko gledam svoje roke, imam občutek, da sem v sanjah videla levo in ne desno :o No, kakorkoli, bom razmislila in glede prihodnosti in glede preteklosti.
Mogoče še vprašanje kaj predstavlja prstanec, ker v tega me je kača najprej ugriznila. Ugriz je bil takšen,da je bila ena luknjica od ugriza na zunanji strani prstanca in druga na zunanji strani dlani, prav tako je bilo z mezincem,obe luknjici na zunanji strani.
Glede srca ne vem, glede tankega črevesja tudi ne ::) Včeraj sem se slabo počutila, dejansko imela neke prebavne težave in zjutraj neko čudno vrtoglavico, ne vem če bi bilo to kaj povezano s sanjami...
Hm, drugače na zavestni ravni trenutno ne vem, da bi me kaj preganjalo glede prihodnosti, mogoče kaj potlačenega sili ven, pa mi še ni jasno kaj to je.
Saj kača je nekaj kar je arhetipskega, nekaj kar je globoko v nezavednem in zato predvidevam, da nekaj sili v zavedno, nekaj česar se moje zavedno na vse možne načine izogiba in boji...Ampak trenutno še ne vem kaj bi to bilo...

Prstanec je pa trojni grelec, ki ni povezan direktno z nekim anatomskim fizičnim organom, je pa energijska podpora trem pomembnim delom: zgornji del pljuča, srednji del želodec in spodnji del črevesje - na energijski ravni pa so to čustva.
Kača- lahko tudi zdravljenje, notranja moč, čustva.
Moj feeling je, da potlačena čustva iščejo pot na svobodo belega dne, pa se jih podzavestno bojiš, se bojiš sprejeti svojo moč, svoje potenciale iz najglobljih globin tvoje zakladnice tega, kar nosiš s seboj. Saj na zavednem ti je jasno, znaš obvladovat, prijeti ni se spoprijeti s situacijami.
Na nezavednem je pa to mogoče sedaj naloga, ki ti jo duša podarja.
Luknjica na zunanji strani, to je bilo parkrat poudarjeno v tvojem pisanju - se bojiš česa, kar bi prišlo ven, se videlo, prišlo na "zunanjo" stran, iz polja nevidnosti ven, "preluknjalo" tvoj ustaljeni ritem in mir, ki si ga vzpostavila?

Sprosti se in dihaj, pa mogoče si daš namen, ko greš spat, če boš sanjala, naj se tisto, česat ni treba ozaveščati prečisti skozi sanje kar samo, kar moraš pa še izvedeti, pa naj ti bo kristalno jasno, ko se zbudiš.
Ker včasih sploh ni treba, da o vsem razglabljamo, se morajo mogoče kakšni ostanki le še prečistiti, brez da se spet hakljamo na njih  ;)

Bodi lepo, bodi sončno v tem čarobnem dnevu  :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #17 on: February 11, 2015, 10:54:32 AM »

Papa  ;)

Prstanec je pa trojni grelec, ki ni povezan direktno z nekim anatomskim fizičnim organom, je pa energijska podpora trem pomembnim delom: zgornji del pljuča, srednji del želodec in spodnji del črevesje - na energijski ravni pa so to čustva.
Kača- lahko tudi zdravljenje, notranja moč, čustva.
Moj feeling je, da potlačena čustva iščejo pot na svobodo belega dne, pa se jih podzavestno bojiš, se bojiš sprejeti svojo moč, svoje potenciale iz najglobljih globin tvoje zakladnice tega, kar nosiš s seboj. Saj na zavednem ti je jasno, znaš obvladovat, prijeti ni se spoprijeti s situacijami.
Luknjica na zunanji strani, to je bilo parkrat poudarjeno v tvojem pisanju - se bojiš česa, kar bi prišlo ven, se videlo, prišlo na "zunanjo" stran, iz polja nevidnosti ven, "preluknjalo" tvoj ustaljeni ritem in mir, ki si ga vzpostavila?

Sprosti se in dihaj, pa mogoče si daš namen, ko greš spat, če boš sanjala, naj se tisto, česat ni treba ozaveščati prečisti skozi sanje kar samo, kar moraš pa še izvedeti, pa naj ti bo kristalno jasno, ko se zbudiš.
Ker včasih sploh ni treba, da o vsem razglabljamo, se morajo mogoče kakšni ostanki le še prečistiti, brez da se spet hakljamo na njih  ;)

Bodi lepo, bodi sončno v tem čarobnem dnevu  :-*

Hvala :-*
Tole poudarjeno naj se zgodi ;)
Drugače pa čustva, ja veš da ;D Sicer menim, da se jih zavedam, da imam to ozaveščeno, mogoče samo kdaj še kaj težko čisto sprejmem, so še trenutki, ko privre na plano in me navda z občutki krivde, jeze ali z občutki, da sem na nekem razpotju krenila v določeno smer in seveda če bi krenila v drugo smer, bi se danes moja zgodovina pisala popolnoma drugače...včasih se tole še predeluje na zavestni ravni... ::)
Veš, da nikoli nisem pomislila, da bi se človek lahko bal svoje moči :o ::)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #18 on: February 17, 2015, 02:48:00 PM »
Po teh sanjah s kačami sem imela še 4 noči zaporedoma sanje z isto kačo, vedela sem, da gre za nadaljevanje zgodbe iz preteklih sanj, pravzaprav, da gre za isto kačo, ki me lovi in napada.. >:(

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #19 on: February 17, 2015, 09:40:24 PM »
jaz pa sem danes sanjala denar-kovance.
Vse hranilnike sem odprla, in ven strosila kovance. Imela sem jih celo goro  :laugh: štela sem jih in bila zeloooo vesela, kolko se je nabralo.Nisem mogla verjet, kako veliki so bili notri  :laugh:
Vem da sem nekaj želela kupiti, kaj -  pa se ne spomnim. Tut cifro sem sanjala, kolko bi potrebovala denarja za tisto nekaj, pa se tudi tega več ne spomnim. Vem samo, da je bila 5-ka nekje v igri  :D
Pol sem nekaj denarja vrnila nazaj v hranilnike, ostalo pa sem želela iti menjat, sam sem se prej zbudila.

In te sanje sem se danes spomnila, ko sem otroku zjutraj vklopila risanke, in tam je neka punčka trosila ven denar iz hranilnika, ker je želela iti nekaj kupit  :laugh: ...leeeeeej, sem si rekla, he he he -  men se je o tem sanjalo  :laugh: :laugh:
Se sprašujem, če bi se sploh spomnila sanj, če nebi videla te risanke  ;D

Tvoji kovanci so kot biserčki življenjskih izkušenj in sposobnosti, ki jih pridno nabiraš skozi življenje  :D. Ja, veliki so že, rastejo in veseliš se, ker veš, da boš lahko svoje "zakladke" uporabila. Počasi se odpiraš, začenjaš verjet vase, zato si se namenila, da boš nekaj tega že uporabila v realnem življenju (kovanci so tudi simbol materialnega, torej v smislu povezanosti z zemljo, prizemljenosti, praktičnosti, uporabnosti). Spremembe punca, sprememba - število 5. Ne smeš se "zbudit", ko si na poti, ampak "sanjaj" naprej in torej končno pojdi vnovčit - udejanit svoje želje, sposobnosti, zmožnosti v realnosti.  :-* :-* :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #20 on: February 17, 2015, 10:40:17 PM »
Po teh sanjah s kačami sem imela še 4 noči zaporedoma sanje z isto kačo, vedela sem, da gre za nadaljevanje zgodbe iz preteklih sanj, pravzaprav, da gre za isto kačo, ki me lovi in napada.. >:(

Hej. Je pa res Nensi nakazala že kar nekaj smernic, v katerih bi lahko razmišljala naprej. Sploh to:

Quote from: Nensi

Res, kača je simbol levitve, spremembe, hkrati je močna, "oborožena" s strupom, hitrostjo, okretnostjo, kljub temu, da se mora plaziti po tleh. Moč - kajti svojo pomanjkljivost, da nima nog, je še kako nadomestila z drugimi fizičnimi sposobnostmi.

Strah pred uspehom, močjo. A veš, da sem se tudi jaz začudila, ko mi je bilo to prvič povedano? Zdaj pa že vem. Ja, ljudje se lahko bojimo svoje moči. To je tudi strah pred spremembami, ki bodo nujno sledile, ko jo bomo izrazili in uporabili. Ja kako pa kot za dosego novega, boljšega? Kri tudi simbolizira življenjsko moč, pa še rdeča je. Barva ognja, strasti, energije.

Le zakaj te je pa še kar naprej pridno lovila in napadala? Česa si ne dopuščaš? Se morda pred čem opozarjaš, svariš, želiš kaj preprečiti sama sebi? Nekak pa se mi ob tvojih sanjah občasno zbuja občutek strahu pred izgubo... Ne boj se no, še partnerjev sin ti je povedal, da premaga dinozavre, potem je tudi kača mačji kašelj  ;)

Na misel so mi prišle pa tudi moje karte Druidsko preročišče. Kačo v njih zastopa gad. Tole piše:

Nudi zdravljenje in preobrazbo. Sposobnost, da zdrsne v temo skozi razpoke v skalah, ga povezuje s podzemnim svetom oz. onostranstvom. Je totemska žival boginje zemlje in tudi nebeškega očeta, boga sonca. Predstavlja pa našo sposobnost smrti in ponovnega rojstva. Če se boste spoprijateljili z močmi gada oziroma kače, vam bodo te omogočile elegantno in čarobno potovanje skozi življenje. Z lahkoto boste odvrgli svoje staro življenje, ko bo prišel čas.

Dej, osvobodi se občutka teže preteklosti...ki pritiska in vlečeš nase, kar ni treba...pa se morda tudi zato bojiš ponovno uporabit svoje moči. Zakaj? A ni to tvoja pravica?   :-* :-* :-*

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #21 on: February 18, 2015, 09:11:38 AM »
Jaz sem pa danes sanjala tako žive sanje, da to je pa za znoret.  ??? Res prav tisto, ko se spomniš, kako boš prav to tudi doživel.  ???
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #22 on: February 18, 2015, 10:11:55 AM »

Hej. Je pa res Nensi nakazala že kar nekaj smernic, v katerih bi lahko razmišljala naprej. Sploh to:

Quote from: Nensi

Res, kača je simbol levitve, spremembe, hkrati je močna, "oborožena" s strupom, hitrostjo, okretnostjo, kljub temu, da se mora plaziti po tleh. Moč - kajti svojo pomanjkljivost, da nima nog, je še kako nadomestila z drugimi fizičnimi sposobnostmi.

Strah pred uspehom, močjo. A veš, da sem se tudi jaz začudila, ko mi je bilo to prvič povedano? Zdaj pa že vem. Ja, ljudje se lahko bojimo svoje moči. To je tudi strah pred spremembami, ki bodo nujno sledile, ko jo bomo izrazili in uporabili. Ja kako pa kot za dosego novega, boljšega? Kri tudi simbolizira življenjsko moč, pa še rdeča je. Barva ognja, strasti, energije.

Le zakaj te je pa še kar naprej pridno lovila in napadala? Česa si ne dopuščaš? Se morda pred čem opozarjaš, svariš, želiš kaj preprečiti sama sebi? Nekak pa se mi ob tvojih sanjah občasno zbuja občutek strahu pred izgubo... Ne boj se no, še partnerjev sin ti je povedal, da premaga dinozavre, potem je tudi kača mačji kašelj  ;)

Na misel so mi prišle pa tudi moje karte Druidsko preročišče. Kačo v njih zastopa gad. Tole piše:

Nudi zdravljenje in preobrazbo. Sposobnost, da zdrsne v temo skozi razpoke v skalah, ga povezuje s podzemnim svetom oz. onostranstvom. Je totemska žival boginje zemlje in tudi nebeškega očeta, boga sonca. Predstavlja pa našo sposobnost smrti in ponovnega rojstva. Če se boste spoprijateljili z močmi gada oziroma kače, vam bodo te omogočile elegantno in čarobno potovanje skozi življenje. Z lahkoto boste odvrgli svoje staro življenje, ko bo prišel čas.

Dej, osvobodi se občutka teže preteklosti...ki pritiska in vlečeš nase, kar ni treba...pa se morda tudi zato bojiš ponovno uporabit svoje moči. Zakaj? A ni to tvoja pravica?   :-* :-* :-*

O, Renčica hvala za tvojo razlago :-*
Veš kaj je bilo zanimivo v vseh teh nadaljnjih sanjah, da sem zgodbo že poznala in se zato kače nisem več tako bala.
V enih sanjah, se je kača izvila iz svojega "gnezda", kot bi spala dolgo časa in je bil viden odtis tega klopčiča, tako vtisnjen v zemljo...
Jaz pa sem imela na sebi neko zaščito, kot nekakšen predpasnik, tako sem se počutila bolj varno. Sicer sem vedela, da me še vedno lahko ugrizne, ampak tisti strah, tista  nemoč ni bila več tako intenzivna kot v privh sanjah.
V drugih sanjah je bila kača upodobljena v obliki igrače, se pravi je bila plastična in mi je bilo že na nek način smešno kako sem se lahko te kače bala, saj je samo igrača, in kot taka mi ne more nič narediti. Občutek v sanjah je bil, da je v obliki igrače, vendar se lahko vsak hip transformira nazaj v pravo kačo, odvisno od mene, kot da imam jaz v sebi to moč ali bo kača igrača ali bo nevarna ::)

No, danes pa sanjala dojenčka, punčko, mogoče je bila celo moja hči, vozila sem jo v vozičku in ko sem pripeljala na prostor, kjer je sonce osvetlilo glavico dojenčka, se je prebudila. Bila sem jezna nase, da nisem bila previdna, saj je tako lepo spala, no sedaj sem jo pa prebudila...Ampak dojenčica zaradi tega ni bila nič vznemirjena, jaz sem jo tolažila tako, da sem jo božala po glavici, da bi nazaj zaspala...bil je božanski občutek tistega božanja po dojenčkovi glavici, občutek miru, topline, dojenčkovega vonja, mehkobe dotika...skratka lepo...
In zanimivo sredi teh sanj me prebudi sms moje hčere, ki mi ob 5h z jutraj napiše naj me ne skrbi, da je ne bo domov in bo spala pri prijateljici. Šla je namreč zvečer žurat...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #23 on: February 18, 2015, 10:13:24 AM »
Hm, pa še ena zanimivost glede mojih sanj.
Kot sem že napisala so mi v soboto ukradli telefon, n o dva dni prej sem sanjala, da so me okradli ::)
Sicer so me okradli tako, da so mi spraznili denarnico, vse kartice pobrali in ves denar...potem pa se zgodi dejanska kraja...

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #24 on: February 18, 2015, 10:24:20 AM »
Zanimivo ane... Saj, včasih iščemo neke pomene, pa so sanje enostavno predelava dnevnih dogodkov. Drugič so pa tudi preroške. Sama opažam, da se mi o kom sanja, vendar že kakšne pol leta prej. Tako, dvakrat, trikrat, da prav moram temu pripisat nek pomen. In nato se čez cca pol leta kaj zgodi  ::) Zgodi se mi pa tudi intuitivni preblisk v budnem stanju. Naenkrat pomislim, da pa bi nekaj sedaj bilo treba uredit. Čez par dni pa dogodek, povezan s tem, da bi tisto res bilo fajn, če bi bilo urejeno (ala zavarovanje ipd).

Tako da, Sanjalka, mogoče si slutila, da se ti bo javila hčerka in sanjala o otročku. In isto o kraji. Mogoče je ta kača tudi posledica tega, da so te okradli. In si začutila,  kako pravzaprav človek ni varen na tem svetu. V sanjah nato pa si to predelala in premagala.

Prosim  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #25 on: February 18, 2015, 10:27:05 AM »
Jaz sem pa danes sanjala tako žive sanje, da to je pa za znoret.  ??? Res prav tisto, ko se spomniš, kako boš prav to tudi doživel.  ???

Ojej. Po smeških sodeč ni bilo najbolj prijetno?  :-X Pa res nekaj, kar te prav zares čaka?

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #26 on: February 18, 2015, 10:28:27 AM »

Ojej. Po smeških sodeč ni bilo najbolj prijetno?  :-X Pa res nekaj, kar te prav zares čaka?

Ma ne, saj je bilo prijetno na nek način, samo ko so res tako zelo žive, da si predstavljaš vse. Prav v vseh tistih občutkih si. Ne znam razložit.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #27 on: February 18, 2015, 10:32:02 AM »
Ja,večkrat sem že imela preroške sanje.
Včasih res dobesedno preroške, kar pomeni, da so se v realnosti zgodili dogodki identični s sanjami, osebe, dejanja vse je bilo isto...
Včasih pa tako kot zdaj s tole krajo in s hčerko...
Kačo v sanjah povezujem tudi s spolno močjo, ki jo ženske dejansko imamo ;)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #28 on: February 18, 2015, 10:43:15 AM »

Opala  ;D Se strinjam  :D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #29 on: February 18, 2015, 10:45:46 AM »

Opala  ;D Se strinjam  :D

Jap 8)
Mislim, da mi je kača to sporočala ;)