Ja, sem sama isto mislila nekako, ker res nekaj kakor da umira znotraj mene. Mrtve rože.. Mislim, da je čas, da spremenim par "umrlih" zadev.
In ti grobovi. Pokopališče.
Čeprav ni bilo kot oživljanje nečesa, kar je bilo mrtvo, ker tiste umrle rože so bile drugače od teh, ki sem jih nabirala potem na novo.
Bela roža.. Ja, so mi lepe bele rože, sem bila pa presenečena, da sem želela roza rože vmes, ker roza barve načeloma ne obožujem ravno veliko.
Saj v bistvu, če tako pogledam, je res nekaj na novo sedaj, ker kot pravim, se ravno premika nekaj v meni, kot da bi stare stvari odpadale. Je pa tako, ne pustim se več "ujet" v ta kalup bojazni in ugajanja. Ne, poskrbela bom zase. Saj v bistvu to delam že nekaj časa, ampak mislim, da se je sedaj zadnji košček skupaj sestavil.
Pri meni podobni občutki. Pokopališče je kraj, ki je načeloma kraj miru, tišine in zaključka. Vendar, sta ti in druga nevesta tam kradli rože. Je kaj takega, za kar bi rada, da zraste iz starega, zaključenega, pa tega ne upaš, ne znaš obelodanit? Se ti zdi, da tvoje iskanje novega ne bo sprejeto? Simbol novega so mi bele rože. Bela je barva skladnosti, duhovnosti, nedotaknjenosti. Tudi nevesta ima belo obleko. Ker sta težko našli lepe bele rože, kot da ta svoj nov začetek še zadržuješ v sebi, ne upaš se še razcvetet. In vendarle, napreduješ, saj so med rožami bile tudi roza, pomeni, da počasi dodajaš moč in strast (rdeča barva). Novo - simbol poroka, povezava z novim. Župnik - simbol duhovnosti, modrosti... v povezavi z uradnim - javno oznaniti, potrditi - notar... Tak nekak
Hehe, fino si to povedala, Rena. Morda res želim samo narediti nekaj na novo, pa vendar ohraniti staro. Res je, da trenutno rušim strukture znotraj sebe, ki mi ne služijo več, da jim dodam nekaj novega. Kot da bi na pokopališče odnesel nove rože.

Morda res še ne znam obelodanit. Saj konec koncev sem na koncu rože našla sama oziroma sem jih postavila v šopek skupaj sama. Če se ne motim je tudi tisto, kar je druga nevesta nabrala, potem nekako ovenelo oz ni bilo ok. Kot si sama rekla. Z rozo sem dodala svojo strast noter, svojo moč. Morda je to znak zame, da naj se zanašam nase in na svoje občutke, ker tisto, kar bodo drugi nabrali zame, ne bo zame ok, ampak moram noter dati nekaj svojega. Tisto namreč zdrži. Poroka - ja, nekaj novega. Župnik kot duhovnost, modrost. Ja, tudi tukaj delam veliko. Bom še malo razmislila o teh sanjah. So res polne simbolike.
Hvala za pomoč.