Author Topic: Begunska kriza  (Read 49225 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Begunska kriza
« Reply #30 on: November 16, 2015, 08:37:44 AM »
Ne, tudi mi ne smemo.
Sem totalno proti temu.
Danes so že napadli - to bo prineslo samo še kakšne nove poboje pri nas.  :blank:

Ja, begunci ... Če so res to ...
Kakšne zgodbe slišim iz prve roke - od ljudi, ki hodijo delat na mejo. Najdene ogromne količine denarja, nehvaležnost, zaničevanje ...
Sam Bog (ali pa Alah, odvisno, iz katerega gledišča) ve, koliko jih prihaja v miru.  :blank:

Kaj, če res useka tudi pri nas?
Ča umre kdo od naših bližnjih?
Ja, kaj pa, če ne?
Ampak pripravljeni moramo bit na vse.
Kdo bo poskrbel za našo varnost, če sami ne bomo?
« Last Edit: November 16, 2015, 08:43:36 AM by Maja »
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #31 on: November 16, 2015, 08:56:27 AM »
Najhujša mi je tista, model se je razstrelil, a našli so njegov potni list?? A dej ne me jebat no, razneslo ga je na koščke a potni list mu je pa ostal nedotaknjen. Me zanima kdo hoče spet komu kaj podtaknit.

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #32 on: November 16, 2015, 09:08:46 AM »
Ne, tudi mi ne smemo.
Sem totalno proti temu.
Danes so že napadli - to bo prineslo samo še kakšne nove poboje pri nas.  :blank:

Ja, begunci ... Če so res to ...
Kakšne zgodbe slišim iz prve roke - od ljudi, ki hodijo delat na mejo. Najdene ogromne količine denarja, nehvaležnost, zaničevanje ...
Sam Bog (ali pa Alah, odvisno, iz katerega gledišča) ve, koliko jih prihaja v miru.  :blank:

Kaj, če res useka tudi pri nas?
Ča umre kdo od naših bližnjih?
Ja, kaj pa, če ne?
Ampak pripravljeni moramo bit na vse.
Kdo bo poskrbel za našo varnost, če sami ne bomo?

Ja, treba se je bati za svojo rit, saj če sosedu krava crkne nam je itak vseeno.
Joj, sory, ampak res ne premorem tega razmišljanja,tega ustrahovanja, tega blefa...
Zakaj zdaj gremo zaradi terorističnega napada, ki se je zgodil pri nas (evropa) vsi v luft, ko se pobija milijone nedolžnih ljudi drugod po svetu, se pa to opravičuje s "kvazi" obrambo pred teroristi...
Dokler bo v ljudeh strah, dokler se bomo morali stalno pred nekom, nečem braniti, do takrat bodo vojne, bo agresija, ali z namenom braniti svoje ali z namenom uničiti drugega, če pogledaš malo širše, je to ista enačba...ki da rezultat vojno, agresijo...
Ne vidim rešitve, ampak rešitev definitvno ni napadanje kot obramba....
Potrebno je ustvariti problem, da se ga potem lahko rešuje...
Ni problema ni človeka, mislim, da je to že nekdo na našem forumu napisal...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #33 on: November 16, 2015, 09:10:01 AM »
Najhujša mi je tista, model se je razstrelil, a našli so njegov potni list?? A dej ne me jebat no, razneslo ga je na koščke a potni list mu je pa ostal nedotaknjen. Me zanima kdo hoče spet komu kaj podtaknit.

mah, mi gredo kar lasje po koncu, ko vidim kako nas imajo za norce, kako z lahkoto se da manipulirati z množico ljudi...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #34 on: November 16, 2015, 09:16:05 AM »
Nič dobrega, karkoli je že v ozadju.
Že sami se ne prebavljajo med sabo, kaj šele, da bi nas tolerirali.
Resnice itak ne bomo nikoli vedeli, ampak dejstvo je, da se dogaja nekaj, kar ruši Evropo, mir, vrednote ...

Ne, a resno mislite, da so samo ubogi begunci?  ???
Zakaj se potem ne zatečejo nekam bližje, na prvi miren kraj?
Vidi se, da je to organiziran množični pohod.
Ne bom delala krivice morebitnemu % resničnih beguncev, ampak veliko je takih, ki ne kažejo nobenih znakov nasilja in revščine ...

Marsikdo bi rad videl lepo zgodbico o ubogih ljudeh, ki jih je mama Evropa vzela za svoje in smo v sožitju živeli do konca svojih dni.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #35 on: November 16, 2015, 09:30:24 AM »
Nič dobrega, karkoli je že v ozadju.
Že sami se ne prebavljajo med sabo, kaj šele, da bi nas tolerirali.
Resnice itak ne bomo nikoli vedeli, ampak dejstvo je, da se dogaja nekaj, kar ruši Evropo, mir, vrednote ...

Ne, a resno mislite, da so samo ubogi begunci?  ???
Zakaj se potem ne zatečejo nekam bližje, na prvi miren kraj?
Vidi se, da je to organiziran množični pohod.
Ne bom delala krivice morebitnemu % resničnih beguncev, ampak veliko je takih, ki ne kažejo nobenih znakov nasilja in revščine ...

Marsikdo bi rad videl lepo zgodbico o ubogih ljudeh, ki jih je mama Evropa vzela za svoje in smo v sožitju živeli do konca svojih dni.

V Turčiji je 4 milijone beguncev, kaj ne veš tega???
Niso samo pri nas, skozi našo državo jih gre bore malo, pa še ti ne bodo tukaj ostali.
Za vsako člvoeško življenje se je vredno potruditi in ne iskati izgovorov v smislu, jooooj kaj pa če so vmes teroristi, ali pa saj ne potrebujejo pomoči, ker imajo itak dovolj denarja....ampak NIMAJO miru, kaj to ni dovolj jasno, da je tam vojna???

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #36 on: November 16, 2015, 09:31:11 AM »
Tudi vojna se seli k nam ...  :blank:
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #37 on: November 16, 2015, 09:33:23 AM »
Tudi vojna se seli k nam ...  :blank:

ja, saj treba se je bati zase, že vnaprej bati kaj bo, če bo...
to, da je vojna ŽE TAM, to nam je itak vseeno, ker pač ni pri nas....

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #38 on: November 16, 2015, 09:41:14 AM »
Kdo se bo postavil za nas, če se sami ne bomo?

NIKJER je ne bi smelo bit. Ampak, če je tam, naredimo vse, da ne bo še tu.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #39 on: November 16, 2015, 09:41:34 AM »
Lepo je sedeti v fotelju, piti pivo in gledati kako napadamo (evropa,amerika, naša tako opevana "dobra"kulutra,naša tako opevana "dobra"zgodovina, naša tako opevana "dobra"vera) dežele (ljudi, člvoeška življenja, otroke, stare...) daleč stran od nas, kvazi, da jim pomagamo...ampak jih bombardiramo, izvajamo agresijo, prav malo me briga kvazi razlog, dejstvo je, da napadamo....
pa vsi smo na istem planetu, če gledaš malo širše, je to prav "smešno"...pač človek pobija človeka, in vsak na svoji strani najde milijon opravičil in razlogov zakaj to počne....NI OPRAVIČILA IN NI RAZLOGA ZA TAKŠNO POČETJE, NASILJE USTVARJA LAHKO SAMO NASILJE...
in spet najdemo milijon razlogov zakaj NE bi pomagali človeku...NI RAZLOGA ZAKAJ MU NE BI POMAGALI, ETIKA JE, DA SE ČLOVEKU POMAGA....
dokler bo takšno razmišljanje in takšna zavest človeka kot je že od pamti veka, do takrat bo na svetu prisotna napad in obramba, ne vem kaj je prej...
ampak bistvo je,da je najprej potrebno ustvariti problem, da imamo razlog se boriti ali braniti....

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #40 on: November 16, 2015, 09:43:45 AM »
Lepo je sedeti v fotelju, piti pivo in gledati kako napadamo (evropa,amerika, naša tako opevana "dobra"kulutra,naša tako opevana "dobra"zgodovina, naša tako opevana "dobra"vera) dežele (ljudi, člvoeška življenja, otroke, stare...) daleč stran od nas, kvazi, da jim pomagamo...ampak jih bombardiramo, izvajamo agresijo, prav malo me briga kvazi razlog, dejstvo je, da napadamo....
pa vsi smo na istem planetu, če gledaš malo širše, je to prav "smešno"...pač človek pobija človeka, in vsak na svoji strani najde milijon opravičil in razlogov zakaj to počne....NI OPRAVIČILA IN NI RAZLOGA ZA TAKŠNO POČETJE, NASILJE USTVARJA LAHKO SAMO NASILJE...
in spet najdemo milijon razlogov zakaj NE bi pomagali človeku...NI RAZLOGA ZAKAJ MU NE BI POMAGALI, ETIKA JE, DA SE ČLOVEKU POMAGA....
dokler bo takšno razmišljanje in takšna zavest človeka kot je že od pamti veka, do takrat bo na svetu prisotna napad in obramba, ne vem kaj je prej...
ampak bistvo je,da je najprej potrebno ustvariti problem, da imamo razlog se boriti ali braniti....

Teroristi ne poznajo te etike!
Mi jo lahko vsi, pa bodo vseeno pobijali.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #41 on: November 16, 2015, 09:46:19 AM »
Ja, meni je tudi čudno, da najdejo potni list, človek se je pa raztreščil.  >:(
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #42 on: November 16, 2015, 09:48:07 AM »
Kdo se bo postavil za nas, če se sami ne bomo?

NIKJER je ne bi smelo bit. Ampak, če je tam, naredimo vse, da ne bo še tu.

aha, naredimo vse, da ne bo še pri nas, kaj pa če bi začeli razmišljati, da je tudi tam ne bi bilo...
pa saj veš, da smo vsi eno, da v vseh nas so isti delci, če boli na jugu, boli tudi na severu.. malo karikiram, da bi bilo lažje razumljivo...
predstavljaj si, da je planet zemlja človek in če imaš raka v eni roki, ti nič ne pomaga, če zaščitiš drugo roko, pozdraviti moraš najprej tisto bolano roko...
ne moremo se ločiti, enostavno ne moremo....
in kaj lahko narediš, da ne bo vojne še tukaj in zakaj predpostavljaš že vnaprej da bo?
na kakšen način se lahko boriš proti vojni, no povej mi ti?
z obrambo? kakšno obrambo? da odženeš stran ljudi, ki so pomoči potrebni, ker te je strah, da je vmes kdo slab...s postavljanjem ograje...
s postavljanjem kamer vsepovsod, alarmov v vsakem domu skorajda, v vsakem avtomobilu, ljudi je že od nekdaj strah, da bodo nekaj izgubili in se potem "zavarujejo"...ampak to NI rešitev...
rešitev je mir na celem planetu, ne samo mir pri nas doma...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #43 on: November 16, 2015, 09:49:03 AM »

Teroristi ne poznajo te etike!
Mi jo lahko vsi, pa bodo vseeno pobijali.

kako bi imenovala nas (evropo,ameriko), ki prav tako pobija druge ljudi, narode?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #44 on: November 16, 2015, 09:50:45 AM »
z mojim razmišljanjem bi me verjetno zažgali na grmadi, saj vem ;)
ampak ne morem si pomagati, moje razmišljanje je pač takšno :blank: