...saj mi smo tudi druge teroriziral in jih še pravzaprav...
Koga točno jaz teroriziram? Prav nikogar. In Slovenci skozi zgodovino nismo terorizirali drugih. Smo se le sami med sabo. Ima pa marsikateri evropski narod dosti masla na glavi.
Ravno včeraj je bil po National Geographicu dokumentarec o zlatu. Pa so omenili še Pizzara in Inke. Španci so imeli oklepe in meče, indijanci pa lesene sulice. Rezultat je bil pričakovan.
Ja, a ti nisi evropejec 
A se enačiš z drugimi narodi Evrope? Lahko samo sobivamo ob upoštevanju istih pravil za vse. Enaki pa nismo. Po nobenem merilu.
nihče ni enak z nikomer, niti jaz s tabo, pa sva oba slovenca...po drugi strani pa smo vsi ljudje in zato vsi enaki...nisem zato, da vsi upoštevamo ista pravila, sem za to, da vsi spoštujemo raznolikost, različnost, saj to nas bogati...sem pa seveda zato, da se nasilje ne odobrava v nobeni različici...zame je nasilje tudi prisila upoštevati neka "kvazi" ista pravila....
drugače pa tudi zanamci evropskih narodov (francozi,španci,angleži...) katerih predniki so terorizirali ostale narode niso nič krivi za tisto kar so počeli njihovi predniki, saj to niso počeli oni osebno, ampak so to počeli njihovi predniki...
kolektivno krivdo za napačna dejanja moramo prevzemati vsi, šele ko bomo kolektivno se zavedali in priznali, da to kar je bilo storjeno v preteklosti ni bilo prav in to tudi obžalovali, toliko časa bomo pravzaprav priznavali in odobravali kar so počeli naši predniki...ni pomembno ali so bili to francozi, angleži, španci...sedaj smo del tega kolektiva tudi mi slovenci, smo se pač v bližnji preteklosti tako določili in s tem sprejeli to novo razširjeno družino kot našo...
menim pa,da je prav, da imamo tudi mi svoje mnenje in svoja stališča in se opredelimo do dejanj, ki so jih počeli določeni evropejski narodi...
najlažje se je distancirati in reči mene ne briga, jaz nimam nič s tem...smo del te iste širše kulture, zgodovine, nsimo del afriške,azijske, ameriške, ampak smo del evropske zgodovine...vsi bi se radi izločili, ko gre za prevzemanje kakršnekoli odgovornosti, vsi bi samo prejemali in vzeli tisto kar nam pač paše....
takšno je moje mnenje, rada slišim seveda tudi mmenja drugih, kar pa ne pomeni, da se z njimi strinjam

seveda dokler me ne uspe kdo z argumenti prepričati