Author Topic: Olajšaj se malo. Petnajsti del  (Read 92010 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Olajšaj se malo. Petnajsti del
« Reply #315 on: July 16, 2016, 04:16:34 AM »
Morda se bo komu zdelo smešno, ampak zadnje mesece nabavljam kremo za britje, nov brivnik, skratka celo novo kolekcijo, razen tistega za po britju še imam.  Preprosto se hočem briti s pravo kremo, ne s komercialno in tudi želetke bom zamenjal in bom kupil  tisto starodavno kot jo je imel  moj oče.   Vendar nastane problem. Nekako to stvar izbiram dlje kot sem izbiral televizijo in ne ravno dlje kot sem izbiral avto. :)   
Vsakič znova se ob pregledovanju ustavim ter podvomim, da to ni to, oziroma nekaj je narobe, če mi hočejo prodati nek komplet za  50 dolarjev.    Torej razlog več da se še vedno brijem z neko Gillete ki niti sam ne vem kako se mu reče. Boljšo kremo ali peno pa itak uporabljam že kar nekaj let, a te ne delajo več. Najbrž je bila predobra in zato tudi dražja. 
Sem pa ob tem prebiranju zasledil kakšne strupe mečejo v komercialne pene v konzervi, tisti a la Gillete in Nivea in oh in sploh. Torej. Mene ne vidijo več med njimi. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #316 on: July 16, 2016, 06:31:58 AM »
Morda se bo komu zdelo smešno, ampak zadnje mesece nabavljam kremo za britje, nov brivnik, skratka celo novo kolekcijo, razen tistega za po britju še imam.  Preprosto se hočem briti s pravo kremo, ne s komercialno in tudi želetke bom zamenjal in bom kupil  tisto starodavno kot jo je imel  moj oče.   Vendar nastane problem. Nekako to stvar izbiram dlje kot sem izbiral televizijo in ne ravno dlje kot sem izbiral avto. :)   
Vsakič znova se ob pregledovanju ustavim ter podvomim, da to ni to, oziroma nekaj je narobe, če mi hočejo prodati nek komplet za  50 dolarjev.    Torej razlog več da se še vedno brijem z neko Gillete ki niti sam ne vem kako se mu reče. Boljšo kremo ali peno pa itak uporabljam že kar nekaj let, a te ne delajo več. Najbrž je bila predobra in zato tudi dražja. 
Sem pa ob tem prebiranju zasledil kakšne strupe mečejo v komercialne pene v konzervi, tisti a la Gillete in Nivea in oh in sploh. Torej. Mene ne vidijo več med njimi. 

Andres

Pri nas je kar nekaj takih, ki delajo domača mila in kreme. Mogoče imajo na razpolago tudi "milo" za britje. Ali pa ti ga naredijo po tvoji želji.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #317 on: July 16, 2016, 07:35:27 AM »
Laski gredo spet ven  :(
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #318 on: July 16, 2016, 07:58:00 AM »

iiiiii
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #319 on: July 16, 2016, 08:22:40 AM »
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #320 on: July 16, 2016, 09:50:10 AM »
Tejka, kaksne velikosti so pasemski kavalircki, sem videla od cisto malih do precej velikih, eni pravijo, da so pravi tisti mali?
Hvala :-*
Pasemski standard je približno 30 cm plečne višine in 6-8 kg. Načeloma naj bi se prevelike in premajhne ravno tako kot nosilce dednih bolezni izločalo iz vzreje. Rodovniška vzreja takšne proda kastrirane/sterilizirane po nižji ceni, pač so še vedno super kužoni, samo niso namenjeni razstavljanju in razplodu. Žal si nerodovniška vzreja (razni Matosi in podobni preprodajalci) izmišljujejo da so to mini (katerakoli pasma)... in veselo preprodajajo reveže z miljon zdravstvenimi težavami in izven standarda dalje...

Ja mladič. Kakšne 3-4 mesece je stara. Tako pravijo.
vse mi bo pogrizla!  :laugh:

Oh ja mladiči hahaha. Cepi jo predvsem proti kugi in kužnim boleznim, strklino samo če bo tudi zunaj brez nadzora. Pa steriliziraj čimprej, nekatere imajo prvo leglo že pri šestih mesecih.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #321 on: July 16, 2016, 11:10:20 AM »

Z dobrimi mislimi ti pošiljam  :-*.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #322 on: July 16, 2016, 11:29:03 AM »

Hvala

Jah, saj bo ... bodo novi zrasli enkrat jeseni
www.Astro-Star.net

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #323 on: July 16, 2016, 11:43:57 AM »

Hvala

Tea, nekako sem dobila občutek, da mora to še zadnje stran, da se potem prerodiš. Saj veš, vse je za nekaj dobro, mantra, ki jo zadnje 2 leti ponavljam vsak mesec.
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #324 on: July 16, 2016, 12:33:04 PM »

Hvala

Tea, nekako sem dobila občutek, da mora to še zadnje stran, da se potem prerodiš. Saj veš, vse je za nekaj dobro, mantra, ki jo zadnje 2 leti ponavljam vsak mesec.

Itak :)
www.Astro-Star.net

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #325 on: July 16, 2016, 08:03:19 PM »
Tea vse dobre misli ti pošiljam  :-* :-* :-*
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #326 on: July 17, 2016, 01:19:13 AM »
Tejka, kaksne velikosti so pasemski kavalircki, sem videla od cisto malih do precej velikih, eni pravijo, da so pravi tisti mali?
Hvala :-*
Pasemski standard je približno 30 cm plečne višine in 6-8 kg. Načeloma naj bi se prevelike in premajhne ravno tako kot nosilce dednih bolezni izločalo iz vzreje. Rodovniška vzreja takšne proda kastrirane/sterilizirane po nižji ceni, pač so še vedno super kužoni, samo niso namenjeni razstavljanju in razplodu. Žal si nerodovniška vzreja (razni Matosi in podobni preprodajalci) izmišljujejo da so to mini (katerakoli pasma)... in veselo preprodajajo reveže z miljon zdravstvenimi težavami in izven standarda dalje...

Hvala, sedaj ima 3 mesece in 3 kg, je bila najmanjsa v leglu.
Videla sem pa ze take cisto male in take konkretno velike, zato me je zanimalo kaksna je pravzaprav prava velikost.
Ful ti hvala Tejka :-* mogoce najbolje, da odpremo posebno temo Veterinarski nasveti ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #327 on: July 17, 2016, 01:16:27 PM »
Hehehe, ni za kaj. Saj se v vsakem leglu najde kakšen, ki ni po standardih. Pravzaprav je ponavadi tako, da ne iz legla kvečejmu 30% kužkov res vzrejne in razstavne kvalitete. To ne pomeni, da je z ostalimi kaj narobe. So pasemski in rodovniški, ne pa razstavni.
Tudi moja Theba je bila taka. Namenjena za "kavč psa" zaradi barve. Včasih so take v leglih celo pobijali (človeška krutost ne pozna meja). Zdaj je na vzreditelju, da presodi katere bo prodal komu (za razstave ali za kavč), če so ljudje le toliko pošteni, da povedo kaj želijo, to super deluje. Zatakne se pri tistih, ki vzrejajo brez rodovnikov kuže, ki prenašajo genetske bolezni. Večina še vedno misli, da je rodovnik nekaj kar rabijo za razstave. Pa temu ni tako. Rodovnik je zagotovilo, da so starši brez genetsko prenosljivih bolezni, v standardu in opravili vzrejni pregled.  Vzrejnega pregleda ne naredijo pretirano agresivni psi, bolni in če res fejst odstopajo od standarda.Torej, da se je vzreditelj maksimalno potrudil, da so mladički zdravi. Pa že tako ni garancije na zdravje, kjub vsemu trudu in testih, se še vedno lahko kaj zgodi.
Sem itak na voljo za nasvete in vprašanja, če le vem kako in kaj :)
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #328 on: July 18, 2016, 09:57:39 AM »
Tejkini veterinarski nasveti, evo taksno novo temo bi bilo dobro odpreti, seveda ce se Tejka strinja :)
Hcerina kavalirka je namenjena za naprej za vzrejo, jo je sama vzrediteljica prosila...
Sama se nisem s tem nikoli ukvarjala, zato te malo sprasujem, no kar veliko ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #329 on: July 18, 2016, 09:49:37 PM »
Hehehe lahko odpremo "kosmato svetovalnico", verjetno nisem edina s tovrstnim znanjem tukaj ;).
Tranziti in progresije
Solarna