Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol 58. del  (Read 55654 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol 58. del
« Reply #105 on: June 12, 2017, 01:34:33 PM »
Magnezij: http://www.vitja.si/content/kaj-morate-vedeti-o-magneziju-da-lahko-prepre%C4%8Dite-nenadno-smrt-%C5%A1tevilne-nepojasnjene-simptom

Citiram: Če uporabljate dodatke k prehrani bodite pozorni na naslednje:

Magnezij v vitaminih, ki jih jemljete mora biti vezan na aminokisline, da lahko le-ta prehaja skozi črevesno steno in doseže željen učinek. V kolikor se v vaših vitaminih magnezij nahaj v obliki soli (oksid, karbonat, itd...) vam njihovo uporabo odsvetujem. Zaželjene oblike magnezija v obliki kelata (vezanega na aminokisline) so: magnezijev glycinat, magnezijev orotate, magnezije fumarate, magnezijev citrate....končnica -te pove, da je magnezij v obliki KELATA.

http://vibrimed.eu/trgovina/prehranski-dodatki/magnezij-400-direkt-v-prasku-60-vrecic-po-21-g-sanct-bernhard/?gclid=CKfC4LyZuNQCFcK4GwodUn8F1g

Diasporal® magnezijev citrat, organsko obliko magnezijeve soli z najvišjo biorazpoložljivostjo. Magnezijev citrat se zelo dobro izkoristi in absorbira ter hitro vodi do zaznavno povečane koncentracije magnezija v krvi.

Vredik je, je kelat.

Moj magnezij: http://www.saeka.si/shop/minerali/aximagnesio/

Kolikor razberem iz kompliciranih izrazov, bi rekla, da so magnez. soli citronske kisline lahko kaj takega kot citronat, tk da, po moje, da je ok.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #106 on: June 12, 2017, 01:51:57 PM »
Magnezij: http://www.vitja.si/content/kaj-morate-vedeti-o-magneziju-da-lahko-prepre%C4%8Dite-nenadno-smrt-%C5%A1tevilne-nepojasnjene-simptom

Citiram: Če uporabljate dodatke k prehrani bodite pozorni na naslednje:

Magnezij v vitaminih, ki jih jemljete mora biti vezan na aminokisline, da lahko le-ta prehaja skozi črevesno steno in doseže željen učinek. V kolikor se v vaših vitaminih magnezij nahaj v obliki soli (oksid, karbonat, itd...) vam njihovo uporabo odsvetujem. Zaželjene oblike magnezija v obliki kelata (vezanega na aminokisline) so: magnezijev glycinat, magnezijev orotate, magnezije fumarate, magnezijev citrate....končnica -te pove, da je magnezij v obliki KELATA.

http://vibrimed.eu/trgovina/prehranski-dodatki/magnezij-400-direkt-v-prasku-60-vrecic-po-21-g-sanct-bernhard/?gclid=CKfC4LyZuNQCFcK4GwodUn8F1g

Diasporal® magnezijev citrat, organsko obliko magnezijeve soli z najvišjo biorazpoložljivostjo. Magnezijev citrat se zelo dobro izkoristi in absorbira ter hitro vodi do zaznavno povečane koncentracije magnezija v krvi.

Vredik je, je kelat.

Moj magnezij: http://www.saeka.si/shop/minerali/aximagnesio/

Kolikor razberem iz kompliciranih izrazov, bi rekla, da so magnez. soli citronske kisline lahko kaj takega kot citronat, tk da, po moje, da je ok.

Hvala gospa dohtarca ;) :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #107 on: June 12, 2017, 01:52:47 PM »
Hehe. Welcome  ;D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #108 on: June 12, 2017, 01:54:19 PM »
Diasporal sem preverila na netu. Aha, aha... No potem pa le poglejva, kar še ne poznava.  :-*

In kaj si ugotovila na netu za diasporal?

Da košta 20 eur  ;D

Tega sem jemala krajše obdobje, ker sem računala na to, da me bo glava manj bolela.
Pa me je nehala, ko sem gluten zmanjšala na minimum oz. ga skoraj izločila. Od takrat tudi nimam več megle v glavi in kronična utrujenost je izginila, ravno tako nimam bolečin v telesu. Razbremenila sem ščitnico.

Uf, gluten v celoti izločiti iz jedilnika pa ni kar tako.
Čestitam ;)

Hvala, Sanjalka. :-*
Nisem ga sicer v celoti, saj je tudi v drugih mešanicah, tudi v koruznem kruhu itd. Ampak v majhni količini.
Zadnjič sem jedla pizzo. Smo imeli poslovni sestanek in sem rekla, klinc, ne bom komplicirala, pa saj mi nič ne bo.
Sem imela migreno naslednji dan, sicer šibko, ampak rajši je ne bi imela sploh.
Enako se mi je zgodilo, ko sem enkrat pojedla hčerin zajtrk, ker ga sama ni mogla. Kajzerico. Štala naslednji dan. Mozak uzela magla, glava zabita, lažja migrena, utrujenost.

Katere jedi oz katera živila točno si izločila iz prehrane?
Tudi sama razmišljam, da bi gluten čimbolj izločila, pa ne vem kje naj začnem. Nisem se še pravzaprav nič poglobila v to.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #109 on: June 12, 2017, 01:54:42 PM »

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #110 on: June 12, 2017, 01:55:58 PM »
Ampak veš kaj...še point je v tvoji ugotovitvi, kako sem sestavila besede. Podzavest je zelo modra

So jo prebutali? :laugh:

hahahahahahahahaha. V bistvu že miljavžnkrat, a se ne da  :D. Jes jes, sem takoj za Modrice podzavesti. A lahko posvojim in bom nekaj sestavila za svoje namene?

Lahko.
Nekje me omeni kot soavtorico, hehe. Npr.:
"Modrico prispevala" ali "v podzavest butnila": Pika Ta-pa-ta. :D

To pa definitivno in z velikim veseljem. Thanks  :-*

Hecam Se. :D Ponucaj, ponucaj, naj ti služi. :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #111 on: June 12, 2017, 02:23:27 PM »
Diasporal sem preverila na netu. Aha, aha... No potem pa le poglejva, kar še ne poznava.  :-*

Da košta 20 eur  ;D

Tega sem jemala krajše obdobje, ker sem računala na to, da me bo glava manj bolela.
Pa me je nehala, ko sem gluten zmanjšala na minimum oz. ga skoraj izločila. Od takrat tudi nimam več megle v glavi in kronična utrujenost je izginila, ravno tako nimam bolečin v telesu. Razbremenila sem ščitnico.

Čestitam ;)

Nisem ga sicer v celoti, saj je tudi v drugih mešanicah, tudi v koruznem kruhu itd. Ampak v majhni količini.
Zadnjič sem jedla pizzo. Smo imeli poslovni sestanek in sem rekla, klinc, ne bom komplicirala, pa saj mi nič ne bo.
Enako se mi je zgodilo, ko sem enkrat pojedla hčerin zajtrk, ker ga sama ni mogla. Kajzerico. Štala naslednji dan. Mozak uzela magla, glava zabita, lažja migrena, utrujenost.

Tudi sama razmišljam, da bi gluten čimbolj izločila, pa ne vem kje naj začnem. Nisem se še pravzaprav nič poglobila v to.

Kruh in pecivo iz pšenične moke (bele in črne), tudi ržen kruh (sem ga vmes enkrat jedla v Nemčiji in takoj zbolela) testenine iz bele moke, ... vse, kjer je v večini pšenica.
V manjšini ga še uživam, je prisoten v drugih kruhih, omakah,... ampak očitno tukaj igra količina veliko vlogo.
Začela sem jesti veliko sushija.
Rezultat vsega skupaj je, poleg zbistrene glave, tudi urejena prebava.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #112 on: June 12, 2017, 02:55:59 PM »

Da košta 20 eur  ;D

Čestitam ;)

Kruh in pecivo iz pšenične moke (bele in črne), tudi ržen kruh (sem ga vmes enkrat jedla v Nemčiji in takoj zbolela) testenine iz bele moke, ... vse, kjer je v večini pšenica.
V manjšini ga še uživam, je prisoten v drugih kruhih, omakah,... ampak očitno tukaj igra količina veliko vlogo.
Začela sem jesti veliko sushija.
Rezultat vsega skupaj je, poleg zbistrene glave, tudi urejena prebava.

Hvala Pika :-*
Belo moko sem sama že kar nekaj časa nazaj izločila, je pa res, da kakšne navadne testenine sem pa tja kdaj še pojem. Bom prešla na pirine.
Kruha pa itak ne jem, mogoče na teden 5 dg ajdovega z orehi. Pizzo pa delamo iz polnozrnate in ajdove moke, sicer je tudi to mogoče 1x mesečno na jedilniku.
V tem času sem nora na sadje in zelenjavo, tega bi pojedla še pa še.
Včeraj naredila odlične melancane na grški način-melncani v paradižnikovi omaki, origano, čili, to dušiš v zaprti posodi, da so melancani mehki in prepojeni z omako. Potem daš to posodo v pečico za 15 minut, odprto in na koncu nadrobiš gor feta sir, daš še enkrat v pečico, da se še feta malo zapeče. Na koncu potreseš še malo origana in sveže bazilike, ma je to tako zeloooo dobro :P :P :P

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #113 on: June 13, 2017, 06:59:35 AM »
Dobro jutro narode...danes bo zaspani dan.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #114 on: June 13, 2017, 07:28:35 AM »
Jutro.
Pri nas pa spet akcija ...
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #115 on: June 13, 2017, 07:56:02 AM »
Jutro.
Včerajšnji intuitivni "kombat" je bil najbrž "kombi".  :D
Z najetim danes v Ikeo po vse sorte.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #116 on: June 13, 2017, 09:28:25 AM »
Jutro.
Včerajšnji intuitivni "kombat" je bil najbrž "kombi".  :D
Z najetim danes v Ikeo po vse sorte.
Najbrž boš kupila plišastega Vombata?  :D

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #117 on: June 13, 2017, 09:40:49 AM »
Dober dan. Kup dela v službi.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #118 on: June 13, 2017, 10:36:10 AM »
Dober dan. Kup dela v službi.

Uživaj ;)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #119 on: June 13, 2017, 02:23:20 PM »
Glavobol me je dobil. :blank:
Se borim že cel dan, zdaj se me je dokončno lotil.
Maili pa kar ne nehajo prihajat ...  :blank: :blank: :blank:
9ZK 656