Diasporal sem preverila na netu. Aha, aha... No potem pa le poglejva, kar še ne poznava. 
In kaj si ugotovila na netu za diasporal?
Da košta 20 eur 
Tega sem jemala krajše obdobje, ker sem računala na to, da me bo glava manj bolela.
Pa me je nehala, ko sem gluten zmanjšala na minimum oz. ga skoraj izločila. Od takrat tudi nimam več megle v glavi in kronična utrujenost je izginila, ravno tako nimam bolečin v telesu. Razbremenila sem ščitnico.
Uf, gluten v celoti izločiti iz jedilnika pa ni kar tako.
Čestitam 
Hvala, Sanjalka. 
Nisem ga sicer v celoti, saj je tudi v drugih mešanicah, tudi v koruznem kruhu itd. Ampak v majhni količini.
Zadnjič sem jedla pizzo. Smo imeli poslovni sestanek in sem rekla, klinc, ne bom komplicirala, pa saj mi nič ne bo.
Sem imela migreno naslednji dan, sicer šibko, ampak rajši je ne bi imela sploh.
Enako se mi je zgodilo, ko sem enkrat pojedla hčerin zajtrk, ker ga sama ni mogla. Kajzerico. Štala naslednji dan. Mozak uzela magla, glava zabita, lažja migrena, utrujenost.
Katere jedi oz katera živila točno si izločila iz prehrane?
Tudi sama razmišljam, da bi gluten čimbolj izločila, pa ne vem kje naj začnem. Nisem se še pravzaprav nič poglobila v to.
Kruh in pecivo iz pšenične moke (bele in črne), tudi ržen kruh (sem ga vmes enkrat jedla v Nemčiji in takoj zbolela) testenine iz bele moke, ... vse, kjer je v večini pšenica.
V manjšini ga še uživam, je prisoten v drugih kruhih, omakah,... ampak očitno tukaj igra količina veliko vlogo.
Začela sem jesti veliko sushija.
Rezultat vsega skupaj je, poleg zbistrene glave, tudi urejena prebava.
Hvala Pika

Belo moko sem sama že kar nekaj časa nazaj izločila, je pa res, da kakšne navadne testenine sem pa tja kdaj še pojem. Bom prešla na pirine.
Kruha pa itak ne jem, mogoče na teden 5 dg ajdovega z orehi. Pizzo pa delamo iz polnozrnate in ajdove moke, sicer je tudi to mogoče 1x mesečno na jedilniku.
V tem času sem nora na sadje in zelenjavo, tega bi pojedla še pa še.
Včeraj naredila odlične melancane na grški način-melncani v paradižnikovi omaki, origano, čili, to dušiš v zaprti posodi, da so melancani mehki in prepojeni z omako. Potem daš to posodo v pečico za 15 minut, odprto in na koncu nadrobiš gor feta sir, daš še enkrat v pečico, da se še feta malo zapeče. Na koncu potreseš še malo origana in sveže bazilike, ma je to tako zeloooo dobro