Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol 58. del  (Read 55573 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol 58. del
« Reply #210 on: July 03, 2017, 09:35:26 AM »
Jutro.
Danes me čaka en sestanek ... Bomo videli, kaj bo.

Vse bo ok :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #211 on: July 03, 2017, 09:37:09 AM »
Malo me skrbi, da ne bo spet samo enosmerna komunikacija. :blank:
Jaz vem vse, vi ničesar.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #212 on: July 03, 2017, 10:12:19 AM »
Jaz vem vse, vi ničesar.

Ojoj, tak sestanek.  ::)
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #213 on: July 03, 2017, 10:19:27 AM »
Jaz vem vse, vi ničesar.

Potem samo poslušaj in sprašuj nazaj.
Ne podajaj svojih odgovorov, z vprašanji ga pripravi do tega, da spozna kaj govori.
Držim pesti :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #214 on: July 03, 2017, 10:57:39 AM »
Sanjalka, mi lahko, prosim, malo pomagaš pri tem ... Imaš kakšen konkreten nasvet.
Ker tu je kakršno koli oporekanje, tudi, če se želiš samo zase postavit, izredno nevarno. Si takoj na piki ...
Imam pa dolgoročne interese tu in se nočem zašit.
Nočem pa vedno samo kimat neutemeljenim pritožbam.
Rada bi, da bi bila klima bolj prijazna, ker delo je super in kolektiv čudovit in hočem, da se imamo lepo in dobro delamo.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #215 on: July 03, 2017, 12:08:13 PM »
Sanjalka, mi lahko, prosim, malo pomagaš pri tem ... Imaš kakšen konkreten nasvet.
Ker tu je kakršno koli oporekanje, tudi, če se želiš samo zase postavit, izredno nevarno. Si takoj na piki ...
Imam pa dolgoročne interese tu in se nočem zašit.
Nočem pa vedno samo kimat neutemeljenim pritožbam.
Rada bi, da bi bila klima bolj prijazna, ker delo je super in kolektiv čudovit in hočem, da se imamo lepo in dobro delamo.

Zakaj bi se postavljala zase? Že s tem se ustvarita dva pola, takoj se ustvari situacija, da si ti na eni strani in drugi na drugi...cilj pa je doseči, da sta oba na isti strani....čutiti je strah, razmisli česa te je v resnici strah? kako te vidijo drugi? da te mogoče ne bodo videli tako kot ti želiš, da te ne bodo spoštovali...da izgubiš svoj trenutni status? ima drugi pravzaprav vso pravico razmišljati, čutiti po svoje, tako kot on to vidi v svojem trenutnem svetu?...ali mislimo, da mora gledati, razmišljati in doživljati tako kot mi doživljamo,vidimo, mislimo..?
tukaj je potrebno ozavestiti, da ti drugi ničesar ne more ne dati ne odvzeti, vse je namreč v tebi ;)
Poizkusi poslušati z zanimanjem, poslušati kaj ti drugi res hoče povedati in poizkusi odmisliti, da gre za karkoli osebnega (razen da ozavestiš za svojo lastno osebnostno rast), čeprav na prvi pogled res mogoče tako izgleda.
Vsak v prvi vrsti namreč govori o sebi, tudi to kar drugemu očita, govori pravzaprav o sebi, česa on ne zmore sprejeti pri sebi ali pa česa pri sebi ne vidi...Ti si njegovo zrcalo, sploh v škorpijonskih ljudeh, drugi velikokrat vidijo svoje lastne škorpijonske lastnosti...
Tako boš naredila distanco, ne boš osebno vpletena z drugim, ne boš vzela nase, ta drugi objekt ne bo prikril tvoje zavesti o sebi, ki je že sama po sebi univerzalna, tako kot pravzaprav tudi njegova...
to pomeni, da te ne bo prevzelo do te mere, da bi se želela zagovarjati ali pojasnjevati, ampak boš ostala v svojem jedru, brez strahu...(ozavesti najprej ta strah)
Čim se zagovarjamo in pojasnjujemo, sogovornik navadno samo razmišlja, kako nam bo nazaj podal svoje protiargumente in tako se tekma dualnosti začne....
Res poslušaj dobro in nato najprej povzemi njegove besede, potrdi sogovorniku s čim se strinjaš, da ga razumeš, da ti je žal za nastalo situacijo in da ti je zaradi tega neprijetno, saj rada delaš tukaj, rada imaš sodelavce...skratka govori o povedanem pozitivno, predvsem pa iskreno, ne govori tega, če tako ne čutiš in nato postavljaj vprašanja kaj on pričakuje sedaj od tebe, kako bi on želel, da se ta sitiuacija reši..sogovorniku daj občutek, da stvari obvladuje, da ga razumeš, da ga sprejemaš v njegovem razmišljanju....dejansko je pomembno, da drugega vidimo, slišimo, da sprejmemo njegov pogled, njegov svet, ki je lahko popolnoma drugačen od našega...
Ne gre za kimanje neutemeljenim pritožbam, gre za to,da ostaneš v svojem jedru, da se zavedaš, da drugega ne moreš spremeniti, ker on vidi sebe, sliši sebe, da prepričanega ne moreš prepričati...na koncu poveš svojo resnico, ki naj temelji na stavkih JAZ, se pravi jaz tako vidim, jaz tako mislim, jaz tako to doživljam...vidim, da drugače doživljava, vidiva isto situacijo, kaj vi predlagate kako bi to rešila?
drugemu damo možnost, da prvi pove rešitev...na ta način se res potrudimo slišati kaj drugi želi, kaj nam hoče sporočiti...
in ko mi slišimo drugega, se zgodi, da tudi on nas sliši....najprej pa se potrudimo, da ga slišimo mi..
ko govorimo iz sebe, iz svoje čiste zavesti, se na ta način dotaknemo tudi pri drugem njegove čiste zavesti...
da pa lahko govorimo iz svoje zavesti, da pridemo v stik z njo, pa moramo oluščiti svojo lupino, masko, ki je nastala zaradi nekih starih vzorcev, vzgoje...
ozavesti česa te je strah, vse ostalo pravzaprav niti ni toliko pomembno  ;) :-*
« Last Edit: July 03, 2017, 12:11:50 PM by sanjalka »

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #216 on: July 03, 2017, 12:21:50 PM »
Hvala ti.
Ja, vsega tega se zavedam. Moja sposobnost vživljanja v tuje občutke je neverjetna. Popolnoma razumem osebo, ampak zdi se pa mi, da se ona sama ne ...
Ni lahka situacija in težko bo karkoli spremenit ...
Poskušam se pripravit, sem kar precej živčna ...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #217 on: July 03, 2017, 01:07:42 PM »
Zelo lepo si povedala, Sanjalka. Sem z zanimanjem prebrala tvoj post.  :-*
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #218 on: July 03, 2017, 01:18:35 PM »
Hvala ti.
Ja, vsega tega se zavedam. Moja sposobnost vživljanja v tuje občutke je neverjetna. Popolnoma razumem osebo, ampak zdi se pa mi, da se ona sama ne ...
Ni lahka situacija in težko bo karkoli spremenit ...
Poskušam se pripravit, sem kar precej živčna ...

Na drugega ne moreš vplivati, lahko pa ob drugem spoznavaš sebe :-*
Držim pesti, da bodo strahovi popustili in boš začutila spet sebe....
Že, ko ozavestimo česa nas je v resnici strah (tukaj moramo biti res pošteni do sebe), navadno ta strah ni več tako zelo velik ;)
Pošiljam objem, da se sestanek odvije v dobro vseh vas :-*
Poročaj kako se bo izšlo :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #219 on: July 04, 2017, 07:26:46 AM »
Jutro.

Že, ko ozavestimo česa nas je v resnici strah (tukaj moramo biti res pošteni do sebe), navadno ta strah ni več tako zelo velik ;)

Hm, sploh ne vem, zakaj smo sestanek sploh imeli.
En sodelavec je zavzel svojo tipično pozo za sestanke, ko se usede "v škarjice", pa še svoj sestankovski izraz ima na obrazu.  :laugh:
On je omenil prenos informacij, pa smo potem zašli čisto nekam nekam ...
Drug sodelavec, ki je res srce, ampak pozabljiv in hitro se zmede, jih je slišal, da je dvakrat nekaj pozabil.
Jaz sem dvakrat vmes poskusila dat neko mnenje, pa me sploh ni nihče slišal, ker šefica in škarjasti sodelavec nista utihnila ...  :o Obrnila sem se k drugemu in rekla, da me nihče ne jebe, pa še tega nista slišala.  :laugh:
Škoda časa in živcev. Osvojila sem lekcijo, naj me naslednjič boli, ker se itak dela iz muhe slona.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #220 on: July 04, 2017, 09:21:12 AM »
No vidiš, Maja, konec koncev vse ok.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #221 on: July 04, 2017, 09:36:30 AM »
Jutro.

Hm, sploh ne vem, zakaj smo sestanek sploh imeli.
En sodelavec je zavzel svojo tipično pozo za sestanke, ko se usede "v škarjice", pa še svoj sestankovski izraz ima na obrazu.  :laugh:
On je omenil prenos informacij, pa smo potem zašli čisto nekam nekam ...
Drug sodelavec, ki je res srce, ampak pozabljiv in hitro se zmede, jih je slišal, da je dvakrat nekaj pozabil.
Jaz sem dvakrat vmes poskusila dat neko mnenje, pa me sploh ni nihče slišal, ker šefica in škarjasti sodelavec nista utihnila ...  :o Obrnila sem se k drugemu in rekla, da me nihče ne jebe, pa še tega nista slišala.  :laugh:
Škoda časa in živcev. Osvojila sem lekcijo, naj me naslednjič boli, ker se itak dela iz muhe slona.

Bravoooooo, lekcija osvojena ;D :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #222 on: July 04, 2017, 09:50:24 AM »
V bistvu je bilo brez veze sedet tam ...  ::) :laugh:
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #223 on: July 04, 2017, 10:04:19 AM »
V bistvu je bilo brez veze sedet tam ...  ::) :laugh:

Lekcija:prepuščanje in spuščanje nadzora ;) :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #224 on: July 04, 2017, 10:06:11 AM »
Ja ...
9ZK 656