Author Topic: Naše življenjske ljubezni  (Read 11994 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Naše življenjske ljubezni
« on: June 17, 2017, 12:43:21 PM »
V življenju se zaljubimo le v 3 osebe

Pravijo, da se v življenju resnično zaljubimo le v tri osebe. Vse te tri naj bi potrebovali na poti učenja. Kdo so torej te tri zaljubljenosti?

1. Prva ljubezen

Ta se običajno pripeti, ko smo še zelo mladi, nekje v srednji šoli. Gre za idealistično ljubezen, ki se zdi kot pravljica, ki smo jo brali v otroštvu.
Našli smo pravo ali pravega. Vsi bodo ljubosumni, ko naju bodo videli skupaj, saj sva popoln par. Takrat se nam zdi, da obstaja samo ta oseba na svetu in bo to ena in edina ljubezen v našem življenju. A običajno kmalu pride do spoznanja, da ni vse tako rožnato in pravljično. Nekje v sebi čutimo, da nekaj ni prav. A vztrajamo.
Pri tej ljubezni gre na koncu le zato, da razmišljamo (podzavestno ali zavestno) le o tem, kako nas drugi vidijo, ali izpolnjujemo pričakovanja okolice? Naših prijateljev? Ne sprašujemo se, kaj zares čutimo mi.
To je ljubezen, ki nas more naučiti, da se odnosi tičejo le oseb, ki so vpletene, da se naučimo biti neodvisni od pričakovanj drugih ali vsiljenih idealov iz okolice.

2. Težka ljubezen

To je tista, zaradi katere smo pretočili največ solz in prebedeli največ noči. To je tista, ki nas nauči pomembne lekcije. Tista, ki boli, kjer so laži, prevare, manipulacije, drame in bolečina.
Ta ljubezen lahko postane ponavljajoči se cikel, ko ponavljamo podobne situacije z različnimi partnerji in nadaljujemo z neuravovešenimi odnosi, ker se še nismo naučili lekcije.
In nato … ko vendar uspešno dojamemo, kar moramo: da ne smemo dovoliti manipulacij, neiskrenosti, nespoštovanja, da se postavimo zase … Ko najdemo svojo moč v sebi, ki ni odvisna od druge osebe ... Takrat pride tretja ljubezen.

3.  Nepričakovana ljubezen

To je tista, ki nas popolnoma preseneti. Tista, ki se na videz zdi popolnoma napačna, ki uniči vse naše dotedanje ideale in prepričanja, katerih smo se držali.
Pride brez najave in se zdi nemogoča. Povezave s to osebo pa ni mogoče razložiti z besedami ali čimerkoli oprijemljivim, spodnese nam tla pod nogami, saj nismo bili pripravljeni nanjo. Niti vedeli nismo, da kaj takšnega obstaja.
To je ljubezen, ko se združimo z nekom, ki nas razume, ki hodi po vzporedni poti, kot mi sami. Nekdo, s katerim gre vse tako lahkotno. V tem odnosu ni nobenih pričakovanj, idealov, pritiskov. Smo sprejeti takšni, kot smo.
Ne sklada se s tem, kar smo si nekoč predstavljali. Nauči nas, da se prepustimo, da se ne zapletamo v um in svoja prepričanja ali pričakovanja. Pomagamo si in skupaj rastemo.
Nauči nas, da če se nekaj zdi dobro, potem tako je, četudi bi v teoriji temu nasprotovali.
Preden se naučimo, kaj ljubezen je, se moramo včasih naučiti tudi, kaj ljubezen ni.
Včasih potrebujemo več življenj, da se naučimo tega in pridemo do 3. ljubezni. Lahko pa se to zgodi v nekaj letih, če se pridno učimo in rastemo.
Sicer pa ni pravil, ki bi veljala za vsakogar.

4. Višja ljubezen

Morda pa smo pozabili na ljubezen številka 4. To pa je tista, ko čutimo ljubezen do sebe in vsega, kar je. In to nam je dovolj. Ko dosežemo eno z vsem, kar je.
Če se le da, pa se ne zadovoljite z ljubeznijo številka 1 ali 2, verjemite raje v 3. Tisto, ki je hkrati tako domača in tako neracionalna. Tista, ki ni nevihta, pač pa mirna noč po nevihti.
Vsaka je posebna. A če si želite harmonično partnerstvo, potem je le 3. ljubezen tista, ki lahko traja. Tista, ki nam pokaže, zakaj se poprej ni nikoli izšlo.

(Vir: www.sensa.si)
9ZK 656

Offline Missy

• Spl. simbol
Re: Naše življenjske ljubezni
« Reply #1 on: June 17, 2017, 05:39:17 PM »
Kako top napisano.

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #2 on: June 17, 2017, 10:00:21 PM »
vaaaaaaaav, res džabest napisano  ;D
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Manja

• Veteran
« Reply #3 on: March 13, 2018, 08:03:36 AM »
Punce, ste prišle do st. 3?
Jaz se še vedno lovim tam nekje pri dvojki. Nisem še šla čisto preko tega.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #4 on: March 13, 2018, 08:06:23 AM »
Jaz sem po mojem prišla že do 581 in šla parkrat okrog, kaj vse se mi še ni zgodilo.  ::)
9ZK 656

Offline Manja

• Veteran
« Reply #5 on: March 13, 2018, 08:34:27 AM »
Joj, Maja.. Vem, da ni smešno, ampak napisano je pa v tem tonu.  :laugh:
Objem :-*

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #6 on: March 13, 2018, 06:02:24 PM »
Z moskimi sem izkusala samo 1. in 2. vrsto spodaj opisane ljubezni, s prijateljico sem v 3. vrsti ljubezni, 4. stanje ljubezni pa sem dozivela v vseh, vendar so bili to le utrinki, trenutki, ne pa vsakodnevno stanje. Gre za notranjo vseobsegajoco ljubezen, za katero menim, da je v casu tuzemeljskega zivljenja tezko dosegljiva 24 ur dnevno...
Rodili smo se v dualen svet, svet ljubezni in strahu, nase zivljenje je namenjeno prepoznavanju te dualnosti in vecni notranji borbi pri odlocanju za eno ali drugo izbiro.
Vgrajeno imamo v sebi oboje, ljubezen in strah, stvar odlocitve, zrelosti, zavedanja, notranje moci pa je kaj bomo izbirali oz. izbrali....
« Last Edit: March 13, 2018, 06:03:59 PM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #7 on: March 13, 2018, 06:09:28 PM »
Zelena sem kot kitajsko zelje.
No, pa kaj. Saj imam še vse življenje pred sabo.  ::)

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: March 13, 2018, 06:25:20 PM »

šiiittt, jaz sem še vedno pri 2.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #9 on: March 19, 2018, 02:40:21 PM »
Jaz sem po mojem prišla že do 581 in šla parkrat okrog, kaj vse se mi še ni zgodilo.  ::)

hahahaha sorry tole me je res nasmejalo :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #10 on: March 19, 2018, 02:42:02 PM »
Meni se zdi, da sem zdaj v 3. Ampak ker sem tako navajena 2, jo sploh ne znam sprocesirat. Kar blokiram.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #11 on: March 20, 2018, 07:38:33 AM »
Še enkrat sem prebrala sestavek in rekla bi, da se te stopnje izmenjujejo. Govorim o prvih treh, ki se lahko vse zvrstijo v enem odnosu, ni nujno, da le od najnižje do višjih, temveč tudi obratno. Zgodi se, da doživimo ljubezen iz 3. stopnje, pa se s časom spremeni ...

4. stopnja pa ni vezana na določeno osebo, gre za življenjski princip, ki ga je zmožna doživeti le peščica ljudi. Pri tem odpadejo vsi nazori, predsodki, jeza, netoleranca ... V tem stanju človek samo je in sprejema vse tako, kot je, z zavedanjem, da je popolno, četudi po človeških kriterijih ni.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #12 on: March 20, 2018, 07:57:52 AM »
Še enkrat sem prebrala sestavek in rekla bi, da se te stopnje izmenjujejo. Govorim o prvih treh, ki se lahko vse zvrstijo v enem odnosu, ni nujno, da le od najnižje do višjih, temveč tudi obratno. Zgodi se, da doživimo ljubezen iz 3. stopnje, pa se s časom spremeni ...

4. stopnja pa ni vezana na določeno osebo, gre za življenjski princip, ki ga je zmožna doživeti le peščica ljudi. Pri tem odpadejo vsi nazori, predsodki, jeza, netoleranca ... V tem stanju človek samo je in sprejema vse tako, kot je, z zavedanjem, da je popolno, četudi po človeških kriterijih ni.

Se strinjam :-*
Tudi mene je v samem zacetku sedanjega odnosa doletela 3. stopnja ljubezni, nato sla v 2. in 1. in sedaj se dviga nazaj proti 3.
Ocitno nas nekdo pritegne in vidimo kako je mozno imeti odnos, nato gremo skozi prrizkusanja koliko zares smo pripravljeni videti sebe in njega v pravi luci, sele nato se lahko zacne ta dvig nazaj proti 3. stopnji...
Vse je krozenje :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #13 on: March 20, 2018, 08:00:07 AM »
In kako je težko včasih videti sebe.
Sama se do nedavnega nisem zavedala, koliko je zares črnega v meni ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #14 on: March 20, 2018, 08:30:08 AM »
Maja :-*
Res je, najtezje je videti sebe in v resnici se niti fizicno ne moremo videti, dokler se ne pogledamo v ogledalo.
Tako svoje lastnosti in sebe lahko vidimo le v drugem ;)