Author Topic: Osho Zen Tarot - karta meseca  (Read 20178 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Osho Zen Tarot - karta meseca
« Reply #15 on: August 03, 2017, 10:04:56 AM »
Prosim tudi jaz.
9ZK 674

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #16 on: August 03, 2017, 07:12:38 PM »
Tudi tudi tudi  ;D
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #17 on: August 03, 2017, 09:38:36 PM »
Pofočk :)

SPREMEMBA (velika arkana, 10)
Simbol na tej karti je velikansko kolo, ki pomeni čas, usodo, karmo. Vrteči se trikotnik je ta hip obrnnjen navzgor, proti božanskemu, v središču pa je kitajski simbol  jina in janga, moškega in ženskega, ustvarjalnega in sprejemajočega.
Pogosto je bilo moč slišati, da je edina nesprejemljiva stvar na svetu sprememba. Življenje se nenehno spreminja, razvija, umira in se vnovič rojeva. Vsa nasprotja igrajo vlogo v tem širokem krožnem vzorcu. Če se oklepate roba kolesa, se vam lahko zvrti! Pomaknite se proti središču ciklona in se sprostite, vedoč, da bo tudi to minilo.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #18 on: August 03, 2017, 09:45:54 PM »
Jaz se tudi fockam. Hvala  :-*

PREJŠNJA ŽIVLJENJA (velika arkana, 18)
Roke obstoja oblikujejo ženske genitalije, odprtino kozmične matere. V njej se razodevajo številne podobe, obličje iz drugih časov. Četudi je lahko zabavno fantazirati o slovitih prejšnjih življenjih pa se s tem zgolj zamotitie. Resničen poudarek je na tem, da bi uvideli in razumeli karmične vzorce svojih življenj in njihove korenine v brezdanjem ponavljanju cikla, ki nas ohranja ujete v nezavedno obnašanje. Mavrična kuščarja na vsaki strani prikazujeta vedenje in nevedenje. Sta varuha nezavednega, ki skrbita, da smo pripravljeni na videnje, ki bi nas sicer lahko pretreslo. Vpogled v večnost našega obstoja je dar, razumevanje naloge karme v našem življenju pa ni nekaj, kar bi bilo mogoče usvojti, kadar se nam zahoče. To je budnica; dogodki v vašem življenju vam skušajo pokazati vzorec, ki je starodaven, kakor popotovanje vaše duše.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #19 on: August 03, 2017, 09:54:10 PM »
Prosim in hvala! :)

LENOBA (mala arkana, vode 9)
Ta gospod očitno meni, da mu je postlano z rožicami. Sedi v svojem velikem, udobnem naslanjaču, nosi sončna očala, v senci sončnika sedi v rožnatih natikačih in s pina colado v roki. Nima energije, da bi vstal in kar koli storil, ker meni, da je vse že postoril. Ni se še obrnil, da bi videl, kako na njegovi desni poka ogledalo okoli njega, kar je zagotovo znamenje, da se bo kraj, na katerem se je  končno znašel, pravkar sesul in razblinil pred njegovimi očmi.
Sporočilo, ki ga prinaša ta karta, je, da to letovišče ob vašem bazenu ni končna postojanka. Popotovanja še ni konec, kakor vam poskuša pokazati bela ptica, ki leti v širjavo neba. Vaša samozadovoljnost je morda izšla iz resničnega občutka, da ste nekaj dosegli, a zdaj je čas za premik naprej. Naj bodo copati še tako udobni, pina colada še tako okusna, na vas čakajo nebesa nad nebesi, da jih raziščete.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #20 on: August 03, 2017, 10:03:24 PM »
Prosim lepo in hvala.

DOZORELOST (as mavric)
Figura stoji sama, tiha, a vendarle pozorna. Notranja bit je polna cvetja, ki nosi s seboj pomlad in obnavljanje, kamor koli ta človek gre. Notranji razcvet in celostnost, ki ju čuti, mu podarjata možnost neomejenega gibanja. Lahko se pomakne v katero koli smer, vseeno je, saj njegove zrelosti ne more zmanjšati nič zunanjega. Prišel je do obdobja osredinjanja in širine. Beli sij okoli figure je njegova zaščita in hkrati svoboda. Vse življenjske izkušnje so ga pripeljale do tega časa popolnosti. Ko izvlečete to karto, dobro vedite, da vam ta trenutek prinaša dar za dobro opravljeno trdo delo. Vaši temelji so zdaj trdni, uspeh in sreča pa sta vaša, kajti to je zunanji izid tistega, kar ste že doživeli v sebi.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #21 on: August 03, 2017, 10:13:57 PM »
Prosim  :-*

ZDRAVLJENJE (vodni kralj)
To je čas, ko se globoko zakopane rane iz preteklosti prebijejo na površje, pripravljene in dovzetne za zdravljenje. Figura na karti je gola, ranljiva, odprta za ljubeči dotik obstoja. Avra okoli njenega telesa je polna svetlobe in sproščenosti, saj skrb in ljubezen, ki ga obdajata, razblinjata njegovo naprezanje in trpljenje. Na njenem fizičnem telesu se porajajo lotosi svetlobe, okoli nje pa so subtilna energijska telesa, za katera zdravilci pravijo, da obdajajo vsakogar izmed nas. V vsaki od teh subtilnih plasti se pojavlja zdravilni kristal ali vzorec.
Ko smo pod zdravilnim vplivom vodnega kralja, se nič več ne skrivamo pred seboj ali pred drugimi. V tem stanju sprejemanja in odprtosti nas je mogoče ozdraviti, pa tudi pomagati drugim, da ozdravijo in postanejo celoviti.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #22 on: August 03, 2017, 10:28:02 PM »
Prosim lepo.  :-* Hvala.

ŽALOBNOST (9 oblakov)
Na sliki je Ananda, bratranec in učenec Gautame Bude.Nenehno je bil ob Budi in 42 let mu je zvesto služil pri vsem, kar je potreboval. Zgodba pripoveduje, da je po Budovi smrti Ananda ostal ob njem in jokal. Drugi učenci so ga grajali zaradi njegovega domnevno napačnega razumevanja. Buda je umrl absolutno izpolnjen, zatorej bi se bil moral veseliti. Toda Ananda je dejal: "Napak ste razumeli. Ne jočem zavoljo njega, temveč zaradi sebe, ker sem bil vsa ta leta nenehno ob njem pa še zmeraj nisem dosegel prebujenja." Ananda je ostal buden vso noč, globoko zatopljen v meditacijo, čuteč svojo bolečino in žalovanje. Do jutra, tako pravijo, je bil razsvetljen.

Obdobja velike žalosti v sebi nosijo zmožnost, da prinesejo veliko preobrazbo. Vendar moramo, če naj bi jo dosegli, najprej globoko do samih korenin svoje bolečine, da jo doživimo takšno, kot je, brez pripisovanja krivde ali samopomilovanja.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #23 on: August 03, 2017, 10:31:25 PM »
Prosim lepo.  :-* Hvala.

ŽALOBNOST (9 oblakov)
Na sliki je Ananda, bratranec in učenec Gautame Bude.Nenehno je bil ob Budi in 42 let mu je zvesto služil pri vsem, kar je potreboval. Zgodba pripoveduje, da je po Budovi smrti Ananda ostal ob njem in jokal. Drugi učenci so ga grajali zaradi njegovega domnevno napačnega razumevanja. Buda je umrl absolutno izpolnjen, zatorej bi se bil moral veseliti. Toda Ananda je dejal: "Napak ste razumeli. Ne jočem zavoljo njega, temveč zaradi sebe, ker sem bil vsa ta leta nenehno ob njem pa še zmeraj nisem dosegel prebujenja." Ananda je ostal buden vso noč, globoko zatopljen v meditacijo, čuteč svojo bolečino in žalovanje. Do jutra, tako pravijo, je bil razsvetljen.

Obdobja velike žalosti v sebi nosijo zmožnost, da prinesejo veliko preobrazbo. Vendar moramo, če naj bi jo dosegli, najprej globoko do samih korenin svoje bolečine, da jo doživimo takšno, kot je, brez pripisovanja krivde ali samopomilovanja.

Uf...  :-X
Hvala, Tia.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #24 on: August 03, 2017, 10:45:04 PM »
Prosim tudi jaz  :-*

KRIVDA (8 oblakov)
Krivda je eno od najbolj uničujočih čustev, v katera se lahko ujamemo. Če smo drugemu storili zlo ali delovali v nasprotju z lastno resnico, potem se bomo seveda počutili slabo. Toda če si dovolimo, da nas preplavi krivda, je kot da bi kar klicali po migreni, nazadnje smo obdani z najedočimi oblaki dvoma o sebi in občutji ničvrednosti do te točke, da ne moremo več videti nikakršne lepote in radosti, ki nam ju skuša ponudiiti življenje.

Vsi hrepenimo po tem, da bi bili boljši, bolj ljubeči, bolj zavedajoči se, bolj zvesti samemu sebi. Toda, ko se kaznujemo za svoje napake z občutkom krivde, se lahko ukleščimo v cikel brezupa, ki nas oropa vsakršne jasnosti o sebi in položajih, s katerimi se srečujemo. Absolutno v redu ste takšni, kakršni ste, in absolutno naravno je, če od časa do časa zatavate s poti. Samo učite se iz tega, se pomaknite naprej in uporabite lekcijo, da ne boste vnovič zagrešili iste napake.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #25 on: August 03, 2017, 10:54:27 PM »
Prosim še zame sporočilo :-*

IZ HIPA V HIP (2 mavrici)
Ko se ta figura pomika prek kamenja, stopa lahno in ne resnobno, hkrati pa je absolutno uravnotežena in pozorna. Za vrtinčastimi, večno spreminjajočimi vodami lahko vidimo obrise stavb; videti je, da je v ozadju mesto. Moški je navzoč v množici, a je hkrati zunaj nje, kjer ohranja ravnovesje in si jo je zmožen ogledovati od zgoraj.

Ta karta nas izziva, naj se odmaknemo od svoje prezaposlenosti z drugimi kraji in časi in ostanemo pozorni na to, kar se dogaja tukaj in zdaj. Življenje je prostran ocean, v katerem se lahko igrate, če odslovite vsakršne sodbe, preference in navezanost na podrobnosti dolgoročnih načrtov. Bodite dovzetni za kar koli, kar vam pride na pot, kakor pride. In ne skrbite, če se spotaknete ali padete. Samo poberite se, se otresite prahu, se pošteno nasmejte in nadaljujte.

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #26 on: August 03, 2017, 11:03:06 PM »
Prosim tudi jaz.

NAVZoČNOST (ogenj 5)
Tri ženske so visoke v zraku, igrive in svobodne, a vendar pozorne in medsebojno odvisne. V točki na trapezu si nobena ne more privoščiti, da bi bila malce odsotna, niti za delček sekunde. In ta popolna navzočnost, ki jo doživljamo, je upodobljena tukaj.

Nemara čutimo, da moramo storiti preveč stvari hkrati, in se zapletemo, ko moramo storiti nekaj tam, nekaj drugje, namesto da bi si zadali eno nalogo in jo izpeljali do konca. Ali pa nemara menimo, da je naša naloga dolgočasna, ker smo pozabili, da ni pomembno, kaj počnemo, temveč kako to počnemo. Razvijanje veščine navzočnosti v odzivu na kar koli pride, kakor pač pride, je eden od največjih darov, ki si ga lahko podarite. Če skozi življenje stopate korakoma, ob tem pa vsakemu koraku namenite nedeljivo pozornost in energijo, lahko vnesete čudovito novo vitalnost in ustvarjalnost v vse, kar počnete.

Offline Manja

• Veteran
« Reply #27 on: August 03, 2017, 11:08:58 PM »
Prosim in hvala! :)

LENOBA (mala arkana, vode 9)
Ta gospod očitno meni, da mu je postlano z rožicami. Sedi v svojem velikem, udobnem naslanjaču, nosi sončna očala, v senci sončnika sedi v rožnatih natikačih in s pina colado v roki. Nima energije, da bi vstal in kar koli storil, ker meni, da je vse že postoril. Ni se še obrnil, da bi videl, kako na njegovi desni poka ogledalo okoli njega, kar je zagotovo znamenje, da se bo kraj, na katerem se je  končno znašel, pravkar sesul in razblinil pred njegovimi očmi.
Sporočilo, ki ga prinaša ta karta, je, da to letovišče ob vašem bazenu ni končna postojanka. Popotovanja še ni konec, kakor vam poskuša pokazati bela ptica, ki leti v širjavo neba. Vaša samozadovoljnost je morda izšla iz resničnega občutka, da ste nekaj dosegli, a zdaj je čas za premik naprej. Naj bodo copati še tako udobni, pina colada še tako okusna, na vas čakajo nebesa nad nebesi, da jih raziščete.
Tia, hvala! :-*
Mislim, da mi glede na dano situacijo primernejše karte ne bi mogla izvlečt. Zgleda pa, da bom res še ta mesec morala mojo pina colado, ki je postala grenkega priokusa, odložiti, copate, ki so me začeli žuliti, prav tako in res začeti odkrivati "nebesa". Ogeldalo se pa res lomi že lep čas. In po eni strani me je bilo strah, kdaj se bo do konca raztreščilo. In res, zgleda, da prav kmalu. :o

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #28 on: August 03, 2017, 11:10:42 PM »
Tudi tudi tudi  ;D

SHIZOFRENIJA (oblaki 2)
Oseba na tej karti pripomore k novemu zapletu v stari zamisli o položaju z dežja pod kap. Toda v natančno takšnem položaju smo, ko se zataknemo v neodločnost in dualistični vidik uma. Naj mar izpustim najprej roke, da padem z glavo naprej, ali pa noge, da padem z nogami naprej? Naj grem sem ali tja? Naj rečem da ali ne? In kar koli se odločimo, se bomo venomer spraševali, ali bi se morali odločiti obratno.

Edina pot ven iz te dileme je na žalost ta, da se izpustimo na obeh koncih hkrati. Od tu se ne morete rešiti, kot bi reševali enačbo, pretehtali dobre in slabe plati na seznamu ali kakor koli razrešili uganko s pomočjo uma. Najbolje, da sledite svojemu srcu, če ga lahko najdete. Če ga ne morete, potem preprosto skočite, pa vam bo začelo tako hitro razbijati, da boste prav gotovo vedeli, kje je!

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #29 on: August 03, 2017, 11:14:15 PM »

Uf, sem se natipkala,
zase sem izvlekla IGRivoST (ognjeni paž)

LAhko noč :)