Author Topic: izpadanje las  (Read 72245 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline r1ta

• Novinec
  • *
  • Nikoli ne reci nikoli
Re: izpadanje las
« Reply #15 on: April 01, 2009, 08:16:41 AM »
Pozdravljeni.
Meni so lasje dobesedno v šopih izpadali, pred približno 3leti, ko sem intenzivno hujšala in se istočasno ločevala. V lekarni so mi priporočili kolekcijo "Fitoval" - losion, kapsule in šampon. Lahko rečem, da so se mi po 2.ciklih kure s to kolekcijo, lasje kar dobro popravili. Vse kar je izpadlo seveda ni zraslo nazaj, nekaj pa je in dalje mi niso več izpadali. Tako da bi "Fitoval" vsekakor priporočila. Kar se tiče mastnih las, pa se vse svoje odraslo življenje borim s to težavo. Poskusila sem že skoraj vse, kar mi je kdo priporočil, pa moram reči, da pri meni daljnoročno nič ni delovalo. Še najbolj se obnese pranje na 3-4 dni z kakim blagim zeliščnim šamponom proti mastnim lasem. Nekoliko tudi pomaga če dodaš v zadnjo vodo za izpiranje par žlic domačega jabolčnega kisa.  Blagodejno pa deluje tudi občasna maska iz vtepenega beljaka z nekaj limoninega soka.
Lep pozdrav in lepe lase vam želim  ;D

Offline duan

• Novinec
  • *
  • nothing here is required
« Reply #16 on: April 03, 2009, 10:53:59 PM »
Kakor sem že omenila v tej rubriki so mi dalj časa ogromno izpadali lasje.Nobeni pripravki niso pomagali,prav tako ne šamponi...Potem sem vzemala tablete Fidival in izpadanje se je kar precej zmanjšalo. Vendar lasje so se spremenili, ostali tanki. Pred 2 tednoma sem izvedela da imam hipertireoza (povečano delovanje ščitnice, ki ja nejvečkrat posledica stresa). Namreč  težave s ščitnico (kaos s hormoni) vzrokujejo zelo povečanemu izpadanju las. Potrebno je predvsem zmanjšati stres, katerega se nas večina premalo zaveda.

Za mastne lase pa kakor je dejala r1ta je dobro v vodo pri izpiranju dati malo domačega jabolčnega kisa, ali pa se iztisniti limonin sok. Mave mislim da uporabljaš preveč  olja, pa je možno da se zato lasje težki in mastni...vsaj jaz sem imela tudi tako izkušnjo. Drugače sem si pa v lekarni kupila čistilo peno  s katero sem zelo zadovoljna. Čistilna pena namreč umakne vso maščobo tako iz las,kakot tudi iz lasišča.

Čim manj stresa in čim lepše lase vam želim ;)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #17 on: April 04, 2009, 01:05:11 AM »
Duan. Tale post bo pa marskido z veseljem prebral. Sam nimam teh težav, čeravno opažam, da mi v zadnjih petih letih izpadajo več kot prej. Morda pa se le staram. Sicer pa boste bolje znale povedati ženske.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline strela

• Novinec
  • *
« Reply #18 on: April 07, 2009, 07:37:28 PM »

Proso je menda super hrana za lase, pa tudi za kožo, nohte in oči. Stare knjige uvrščajo proso med zdravilne rastline. Pospešuje odvajanje vode iz organizma in uravnava črevesno floro. Od mineralov vsebuje večje količine železa ter silicija, ki ga ostala žita ne vsebujejo. Proso je eno redkih rastlin, ki vsebuje silicijevo kislino v topni obliki, ki ga organizem lahko koristi. Proso je tudi edino žito, ki povzroča v želodcu alkalno reakcijo in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive.

Pa še nekaj nasvetov o uporabnosti prosa za lepoto in zdravje ;

Kaša in moka sta koristni za nego kože obraza in dekolteja. Prosena maska, obogatena z limoninim sokom ali z medom, odlično nadomesti drage kreme in normalizira kislost kože. Kremenčeva kislina ugodno vpliva na rast las, obnavljanje kože in roževine.
Občasno uživanje prosene kaše nas bo rešilo težav zaradi razcepljenih lasnih konic in krhkih nohtov.

Sem pa pred kratkim gledala oddajo, kjer neka ženska pove, da si je obupno izpadanje las ustavila prav s prosom. Proso si je mlela in ga primešala jogurtu ( kako žličko, dve) in to uživala kar nekaj časa. In kolikor sem videla, je imela res lepe, goste lase.
ThetaHealing Practitioner™

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #19 on: May 07, 2009, 10:34:14 AM »
Kot opazam imamo v  tem sodobnem casu resne tezave z lasmi in lasiscem tudi zenske,...
Tudi sama sem jih imela kar nekaj,in sem uporabila pripravke z koprio, proso itd,... in mi je res zelo ojacalo lase, vendar dejstvo je, da ko je enkrat las s korenino izpuljen, nov na tem mestu ne mroe vec zrasti... takoda se godtijo ne :(
Ampak lepo vzdrzujem lase ki jih se premorem....

Kar pa se tice umivanja las enkrat na 8 dni, pa naj povem samo nekaj. Sem poskusila tudi sama to,pa sem prakticirala cela dva tedna,ker sem ugotovila, da se je v tem casu neumivanja las, korenina las zelo oslabila in je ogromno las odpadlo v tem casu.(vec kakor ob pogostejsem umivanju). Zato sem to opustila, skrbim za lase, masiram lasisce,umivam po potrebi, pijem tudi kapsule za mocnejse korenine, se zdravo prehranjujem, in podobno.

Se vedno verjamem, da je narava tista ki lahko pozdravi vse tezave, zato iscite v naravi in naravnih izdelkih svojo resitev.
Pa se tole, Kana je meni popolnoma unicila lase, in dokler si jih nisem dobesedno postrigla na kratko in odstrigla vse kar je kana pobarvala, sem imela na glavi popolno slamo! (tudi kana ni vec tisto kar je vcasih bila... in ni za vsak tip las primerna, samo zal ti tega nihce ne pove...in moram okusit grenkobo poskodb na sebi, da uvidis resnico)

Offline megica

• Novinec
  • *
« Reply #20 on: May 16, 2009, 06:43:33 PM »
meni so tudi izpadali lasje,sem poskusila z fitoval se mi izdi,pa je bilo slabše,dokler se nisem spominla kaj kakšen šampon sem uporabljala kot mladostnica, in sem kupila  šampon iz koprive,prav tiste stare jaz rečem jugoslovanski,so še od kamilice in breze,prozorna okrogla flaškica.od takrat so moji lasje lepi in gosti.
lp

Offline bilka

• Mojster
« Reply #21 on: May 17, 2009, 12:01:01 PM »
če so ti šamponi od ilirije, jih lahko kupite v ljubljani prav v iliriji na tržaški. pa še cdeneje je. sem pa vidla, da ima iolirija tudi recept šampon na osnovi hmelja, ki naj bi bil proti izpadanju las...

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #22 on: May 25, 2009, 04:32:43 PM »
ja teh starih ilirijinih samponov se pa se spomnim in so bili res kvalitetni....

pri kozmetiki clovek v tem sodobnem svetu, sploh ni vec pameten kaj je dobro in kaj ne, kaj je zdravo in kaj ne,....

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #23 on: June 04, 2009, 03:38:33 AM »
Imajo tudi za barvane lase?
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #24 on: June 04, 2009, 05:10:54 PM »
Naj te kot portir najprej pozdravim semle na forum Marc.   
Verjetno boš komu tule nalil novega upanja do novega poganjanja las, saj tema je brez dvoma precej obiskana.  Bi te pa vrpašal, če ti to delaš komercialno ali čisto tako ljubiteljsko.  Če drži slednje bi nam potem zaupal tudi recept tvojih dosežkov?

Tvoj portir

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #25 on: June 05, 2009, 07:58:21 AM »
Odkra Bik dela Theto so mu na vrhu glave kjer je bila pleška začeli rasti lasje.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #26 on: June 05, 2009, 10:16:16 AM »
Potem bo pa še Beatl ratal. :o
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: June 05, 2009, 10:17:21 AM »

No, to ravno ne, je pa zlo podoben profesorju Baltazarju, preden ga dam pod škarje  ;D ::) :P
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #28 on: June 05, 2009, 01:44:50 PM »

To je pa zelo vzpodbudno. Se javim za frizerja Biku. :D :D

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #29 on: June 17, 2009, 11:23:27 AM »

No, to ravno ne, je pa zlo podoben profesorju Baltazarju, preden ga dam pod škarje  ;D ::) :P

;D ;D ;D
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif