Author Topic: Dnevni prebliski  (Read 13654 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Dnevni prebliski
« on: August 14, 2018, 12:59:47 PM »
Zaželela sem si imeti temo, v katere bi lahko zapisali dnevne prebliske. Nas je morda danes navdušil kakšen dogodek (ki ima za nas, recimo, sentimentalen pomen), misel, članek? Smo prebrali kaj zanimivega? Dojeli kaj novega?

Jaz, denimo, želim podeliti tole: https://www.star-registration.com/, stran ti da možnost, da poimenuješ čisto svojo zvezdo, ki je tudi vpisana v register. Pošljejo ti certifikat ter navodila, kako jo sam poiščeš, najdražji paket da tudi teleskop, s katerim naj bi jo opazoval. Obstaja možnost, da "zakupiš" orbitalni zvezdi, ki krožita druga ob drugi in tako zapečatiš partnersko razmerje.

Se vam zdi pretirano, ali romantično? Jaz se bolj nagibam k prvi možnosti, malo sem tudi skeptična, pa tudi posledice znajo biti, če se kdaj razideš in se nato nekomu pohvališ, da si po "X. poimenoval zvezdo". Je tudi nekoliko klišejsko in komercialno generično, kar mi tudi ni blizu.

Mnenja?

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Dnevni prebliski
« Reply #1 on: August 14, 2018, 04:07:39 PM »
Slisi se zanimivo. Bom se malo bolj poglobila.
Sicer pa se mi zdi ta rubrika,ki si jo uvedla, super 8)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #2 on: August 14, 2018, 08:56:54 PM »
Tole je treba preštudirat za kaj točno se gre. Lepo da si odprla takšno, oziroma to temo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #3 on: August 15, 2018, 09:49:07 PM »
Jaz ne rabim taakšnih impulzov za beleženje moje sreče, Dovolj mi je moj spomin in to je to.  Bodite dobro  :-*

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #4 on: August 16, 2018, 09:14:52 AM »
Jah ... ne razumem ravno te zvezde. To se mi zdi pretirano, da nekdo nekomu podari "svojo" zvezdo. Ampak to je moje mnenje.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #5 on: August 16, 2018, 11:03:21 AM »
No, ja, jaz ko sem bolj mahnjena na zvezde, bi mi bilo pa všeč, če bi mi kdo podaril zvezdo ;D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #6 on: August 17, 2018, 12:31:02 PM »
Vesta, zakaj pa ne, če je to tebi všeč? Zvečer se lahko uležeš pod zvezdno nebo in razmišljaš, kako daleč nekje v galaksiji se "nahajaš". In če je po bivšem poimenovana zvezda, še vedno bolje, kot da imaš na sebi tatoo z njegovim imenom  :D.
Po dolgem času sem na morju spet našla tople skale. Take, ki so ostale tople še dolgo v noč, kot da ležim na krušni peči. Po nočnem kopanju sem ležala na njih in gledala v zvezde.

Moj preblisk danes pa je bil: jesen. Povsod se bahajo jabolka, slive, listje počasi rumeni. Jutra so že hladnejša, čez dan pa vroče. Narava ubira svoj ritem ne glede na vse.

No, zanimiv "sadež" na drevesu je pa čisto nekaj novega. Ušel je sosedov papagaj.  ;) Včeraj je še veselo, nato pa vedno bolj žalostno čivkal na drevesu. Upam, da ga je lakota prignala nazaj v kletko...

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #7 on: August 17, 2018, 11:58:36 PM »
Meni se ta zvezdna stran zdi kot navaden scam. Preprosto črpajo narodu denar za zvezdo, ki jo najdejo na spletu.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: August 22, 2018, 11:49:57 PM »
No, ja, jaz ko sem bolj mahnjena na zvezde, bi mi bilo pa všeč, če bi mi kdo podaril zvezdo ;D

tud jaz...jaz bi se vsem pohvalila da imam svojo zvezdo :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #9 on: September 12, 2018, 05:10:30 PM »
Danes sem zasledila novico, da so v Egiptu obsodili na smrtno kazen z obešanjem 75 ljudi. Ravno ta teden je v tej državi na dopustu in poročnem potovanju moj sodelavec.
Zaprepadeno sem se začudila diverzibilnosti, pestrosti življenja na enem in istem območju.
Skoraj bizarno je dejstvo, da na istem ozemlju ubijajo ljudi na zelo prvinski način (to o krivdi ali nedolžnosti ne razglabljam, govorim le o postopkih), dobesedno čisto zraven pa se ljudje brezskrbno razvajajo v hotelskih naseljih, uživajo v lepotah in objavljajo fotografije "raja".

9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #10 on: September 12, 2018, 05:30:56 PM »
Turiste tam napadajo morski psi.  :blank:

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #11 on: September 12, 2018, 09:40:50 PM »
Danes sem zasledila novico, da so v Egiptu obsodili na smrtno kazen z obešanjem 75 ljudi. Ravno ta teden je v tej državi na dopustu in poročnem potovanju moj sodelavec.
Zaprepadeno sem se začudila diverzibilnosti, pestrosti življenja na enem in istem območju.
Skoraj bizarno je dejstvo, da na istem ozemlju ubijajo ljudi na zelo prvinski način (to o krivdi ali nedolžnosti ne razglabljam, govorim le o postopkih), dobesedno čisto zraven pa se ljudje brezskrbno razvajajo v hotelskih naseljih, uživajo v lepotah in objavljajo fotografije "raja".

To je zgleda žal del življenja ljudi :( Sem ravno danes "pokončala" knjigo Sarin ključ. V Franciji se dogaja, ameriška novinarka, živi v Franciji in piše za ameriški časopis. Ob 60. obletnici resničnega dogodka, ko je v Parizu, francoska policija, odvedla več kot 4.000 židovskih otrok plus njihove starše. Najprej na stadion, kjer so jih več dni pustili brez vode in hrane, primernega števila stranišč, strehe nad glavo... Nato so jih odpeljali v taborišča in večina ni preživela ... :(
Ljudje, ki so še malo pred tem živeli skupaj, naslednji dan pa so jih ljudje gledali kot živino in marsikdo brez sočutja odobraval, da tako prav, da jih odpeljejo...

Tk ti je to življenje...  :blank:

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #12 on: September 12, 2018, 09:42:25 PM »
 :'(

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #13 on: September 28, 2018, 09:56:22 AM »
Danes prebrala, da so znanstveniki iz alg naredili embalažo, ki jo lahko tudi pojemo. Na trg naj bi prišla okrog l. 2040, sicer pa se samodejno v naravi razgradila v 4-6 tednih.
Hkrati se pri nas odpira tole.
https://www.dnevnik.si/1042798292.

Podpiram!  ;D

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #14 on: September 28, 2018, 10:51:31 AM »
Se strinjam. Dobro je, da je taka trgovina. Sem ravno včeraj brala en članek, da kako nas potrošnike zavajajo, da dejansko se 3/4 plastike NE da reciklirati in da si samo mečemo pesek v oči.
9ZK 674