Živjo, vsem,
jaz pa bi dala malo feedbacka na kartice, ker se tako veliko naučimo.
Oktobra sem spraševala, kako bo z službo in šefom, ker sva imela konflikte. Tako močne, da se je odločil, da mi ne podaljša pogodbe.
Takrat sem karte podrobno izprašala glede te situacije. Najprej sem vprašala: kako se bo razvijal odnos s šefom?
Potegnila:
Sreča
Duhovnik
StalnostNato sem karte vprašala, če naj se s šefom pogovorim odkrito in sem takrat izvlekla
Izgubo.
Sem tudi vprašala, kak bo rezultat, če se odkrito pogovorim in sem izvlekla
Zvestobo.
Vprašala sem tudi: bo prišla priložnost, da mu povem, kar mi leži na duši? Izvlekla
NeiskrenostKo sem na splošno vprašala, kaj bo s službo, sem izvlekla
Obisk, Neiskrenost, Potovanje.
No, sporočam rezultate

Torej, karta neiskrenosti se je ful pojavljala za naju in je dejansko kazala na nek boj za moč ter z njegove strani zahtevo po spoštovanju hirearhije, tega da je on šef in zato ta glavni (takih odnosov jaz sploh ne zaznavam, ker težko začutim te meje).
Karte v branjih so bile težke, Izguba, Neiskrenost...Jaz sem čutila med nama s šefom napetost že kar nekaj časa, on pa tudi, kot se je izkazalo. Nazadnje sva se tako sprla, da me ni hotel več v službi in se je odločil, da mi pogodbe ne podaljša, kljub temu da mi je bil pripravljen najti nekaj drugega (če bi ratalo, seveda).
No, po več kot dvomesečnem kuhanju, razmišljanju na moji strani, analiziranju, razumevanju njegovega stališča itd, itd, sem se vendarle uspela odkrito pogovoriti s šefom. To je bilo ključno. Pogovor je bil zelo dolg, temeljit, naporen, on je bil precej trd, zahteval svojo strukturo in red, težko sem prišla do besede, sem morala kar veliko energije vložiti, da sem res povedala vse, kar mi je ležalo na duši, a sem prodrla do njega, da se je omehčal in tudi on mene razumel. Rekel je, da bo o vsem razmislil, nato me je pustil čakati še dva tedna in mi nazadnje povedal, da bo pogodbo podaljšal. Ter da si želi, da ostaneva prijatelja. Pokazal je veliko razumevanja zame in za to, kako sem jaz zadevo doživela.
Brez pogovora tega ne bi bilo, je rekel, da je bil prepričan, da me ne želi obdržati v službi. Samo si je po pogovoru premislil.
Glede samega pogovora, ki je bil tako ključen (sem vedela, da je, zato sem tako vztrajala pri tem), se so se mi kazale karte Izguba (na vprašanje: naj se pogovorim z njim?), Neiskrenost (na vprašanje: ali bo priložnost za pogovor?) ter Zvestoba (na vprašanje: kakšen bo rezultat pogovora?). Na pogovor sem morala čakati, kot pravim, več kot dva meseca, ker ga enostavno nisem uspela ujeti, ga skoraj nič ni bilo v pisarni. Je ratalo vse skupaj res hudo stresno, ker vsakič ko je prišel, sem razmišljala, kako naj napeljem na pogovor, a je tudi zelo hitro odšel, tako da ni in ni bilo pravega trentka. Tudi pogovor je bilo težko začeti, sem se bala pristopiti odprto, zato sem začela po ovinkih (neiskrenost najbrž:)). Samo potem se je on takoj odzval in sva padala v resno debato...no, ostalo sem že povedala. Res je bila borba med mačko in kačo, ker sva oba pametna, dobra govorca, vsak s svojim zaledjem in neko osebno modrostjo...kar enakovredna nasprotnika, čeprav sem morala seveda popustiti jaz (saj kača je nižje od mačke ali pa mačka od kače beži) in sprejeti njegovo nadrejenost (kar sicer ni težava, samo zavedala se nisem, da on to želi).
Karta Zvestobe pa je vendarle kazala, da se bo najin odnos umiril, celo poglobil (se je res), izboljšal na vseh nivojih. Ta pogovor naju je dejansko zubližal, več razumevanja imava drug za drugega in celo sam šef se mi je nato približal z besedami, da želi, da ostaneva prijatelja in da si še vedno zaupava.
Torej, če pogledam prve karte, ki sem jih vrgla, ko sem na splošno vprašala, kako se bo razvijal odnos s šefom in dobila: Sreča, Duhovnik, Stalnost - kažejo ravno to. Od te prelomne krize dalje, sva bila en do drugega izjemno ljubezniva, prijazna in energija je bila res super (predvsem, ker sem se jaz potrudila, on pa se je odzval). Duhovnik - vsaj jaz sem res globoko razmišljala o vsem, kar se je zgodilo, ful predelala stvari navznot, ko sva to prekomunicirala, se je odnos res umiril in postal jasnejši.
Glede službe sem takrat izvlekla: Obisk, Neiskrenost, Potovanje
Ja, obisk je kazal, da je moja služba dejansko odvisna od pogovora, saj slika jasno kaže dve osebi, ki komunicirata iz oči v oči. Ena oseba, mlajša in nižje po rangu (na stopnicah), je višji osebi prinesla rože - kot sem jih jaz šefu in ta se je odzval, je sprejel to, kar sem ponudila.
Borba je bila še vseeno huda (neiskrenost), ker sva oba močna (kača in mačka), šlo je za pozicijo moči, da sem jaz njemu morala dati priznanje, da je on močnejši (no problem

), kar je odnos potegnilo naprej, naju premaknilo - kar se tiče službe tudi, on se je premaknil in spremenil odločitev.
No, tko, malo sem se razpisala, je precej osebna zadeva, a tu na tem forumu take stvari delimo in se tudi česa naučimo iz tega, iz kart...