Dobro jutro in prijeten nov delovni teden želim vsem. Lepo prosim za razlago mojih sanj, Regina.
Na vrhu našega bližnjega hriba, zelo sončno, travnik (v resnici sploh ni tako,

smo "dokončevali" hišo. Veliko ljudi je bilo in vsi smo nekaj delali, hkrati je že potekala vselitev, čeprav še vse grobo končano. Nato smo skupaj pojedli kosilo. Ostali so se pripeljali z avtobusom, prijatelji, sorodniki. Prišel je tudi oče (oba z mamo sta že umrla), ogledoval si je hišo na svoj značilni način. Ko niti ni pokazal, da je zadovoljen, pa sem vedela, da je. Z mamo sva se strinjali, obe sva gledali v določen kotiček pred hišo, kjer bo oče zunaj rad posedel (ne v sanjah, ne ko sem se zbudila, se skoraj nisem spomnila, da je oče že umrl, nič ni bilo strahu...). Potem sem šla delat naprej, nosila neka oblačila. Hodila tudi zunaj in na drevesih so rasle velike, zdrave - paprike.
Zbudila sem se in si sanje zapisala. Čez nekaj časa, ko sem spet zaspala, sem sanjala naprej. Še vedno smo opravljali končna dela in nastanitev v hiši, tudi moja mama. Očeta ni bilo več nikjer. Moja otroka, mož, mama... Mlajši se je igral s sosedovimi otroki. Videla sem določene kose pohištva in se mi zdi, da sem jih že kdaj videla. V sanjah, ker v resnici takšni ne obstajajo. Z nožem vrezani napisi in sem rekla, da bo mlajši to zbrusil in na novo polakiral, pa bo zelo lepo. Z mamo sva se dogovarjali, katero sobo bo imela... In tako naprej...
Sem se pa spomnila ob teh sanjah še enih. In bom tako hvaležna, če mi še zanje kaj komentiraš. Po očetovi smrti, kakšne 4 mesece. Mama je umrla 10 mesecev za njim... Sem sanjala o sosedi, s katero smo bili zelo povezani. Iz otroštva torej. Dolgo je že, kar je umrla. In ko sem jo zagledala, sem jo ogovorila po imenu: T..., kako lepo da te vidim. In bila tako zelo vesela. Tudi oče je bil tam. Potem sem se v sanjah spomnila, da je ona ja že umrla. In se tako ustrašila tega, grozno mi je bilo, toliko da nisem kričala. Oče pa tudi že mrtev in nič, nobenega strahu. Sem se obrnila nanj in prosila, naj mi pomaga... Ampak tako čuden, čuden občutek sem imela po teh sanjah, kot da sta mi hotela kaj povedat. Še hčerki pokojne sem pripovedovala o teh sanjah. In veš kaj... mogoče je bila pa slutnja. Čez mesec dni približno sem izvedela, da je mama neozdravljivo bolana...
Hvala ti Regina vnaprej. Še danes nosim te sanje s sabo...