Author Topic: Demonstracije na Islandiji. Zadeva, finančna kriza in korupcija  (Read 44219 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Demonstracija na Islandiji. Zadeva, finančna kriza in korupcija
« Reply #75 on: July 22, 2009, 02:56:10 AM »

Sem našel zanimive plakate nasproti islandskega parlamenta. Vsaj prevajat ni treba. :D

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #76 on: July 22, 2009, 08:32:05 AM »
zgovorno internacionalno  ;D

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #77 on: July 22, 2009, 04:07:33 PM »
Joj tale je dobra.  :D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #78 on: July 24, 2009, 03:12:13 PM »
Danes se pripravlja en velik dan protestov.  Začne se čez 45 minut, ne vem pa do kdaj bo trajalo. Bom kasneje kakšne slike, eventuelno video naložil.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #79 on: July 24, 2009, 03:13:19 PM »
Ampak te demonstracije pa so ze dolgo pri vas ...
Je vedno tako?
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #80 on: July 24, 2009, 03:18:37 PM »
Časovno so res dolgo, večje vprašanje je, koliko protestantov sploh pride.  Sicer pa se v zadnjih dneh na raznih nižjih in višjih instancah sestajajo ljudje in skupine, posledično temu pa je nastal današnji protest, ki bo večji verjamem. Gre za to, da vlada nebi sprejela pogodbe o Icesave pogodbi za plačilo izgub pri bankah v Britaniji in na Nizozemskem.  Preprosto to ni sprejemljivo, saj pogodba kot taka ni v vseh točkah legalna, ni pravna niti po ustavi EU.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #81 on: July 24, 2009, 11:33:03 PM »
Danes je bilo pa kar zabavno na demonstraciji. Mislim, da če se tako nadaljuje, bomo šli sčasoma še na žurko skupaj.   Ena se je domislila in naredila juho iz vrečke. Potem jo je dala kot da gre za kosilo, ali "juho invalidsko upokojenih".  Haha.  Kasneje morda čez 10 minut je prišel še finančni minister in sem ga kar poklical naj vendarle pride na župo, ker mora par stvari povedat.    Ker se izogniti ni ravno mogel je kot vidite na sliki na juho tudi prišel.  :)

Andres

[youtube=425,350]NMETk7xumr8[/youtube]

[youtube=425,350]wxtJ4yRJdeI[/youtube]

« Last Edit: July 24, 2009, 11:35:02 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #82 on: July 28, 2009, 02:13:17 AM »
Andres,
prijatelj je sporocil, da se niso udelezili nobene demonstracije, le ene 'gay parade'.  ;D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #83 on: July 28, 2009, 02:48:26 AM »
Ne vem, v kateri državi so bili, ampak gey parada je šele avgusta. 

Sem pa našel en resničen video, ki je pravzaprav tekstovno zelo resnično oblikovan. 

[youtube=425,350]LX6IqbuiyyA[/youtube]
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #84 on: July 28, 2009, 03:04:24 AM »
'gay parado' sem dala v narekovaj in s tem ne mislila direktno parade.  :)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #85 on: July 28, 2009, 03:12:05 AM »
Aja, to sem pa spregledal.  Potem je čisto možno, da so zavili v kakšen "paradni" lokal. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #86 on: August 27, 2009, 11:37:00 AM »
Čez dve uri in pol bo v islandskem parlamentu sprejemanje Icesave pogodbe, ki zavezuje Islandske državljane k povračilu dolgov privatnih bank v Britaniji in na Nizozemskem.   Pogodba kot pravijo ekonomisti in odvetniki ni popolnoma legalna zato se čez dve ure napovedujejo demonstracije v Reykjaviku in drugih manjših mestih.  

Mislim, da se celotna Evropa niti ne zaveda, da ima danšnje parlamentarno glasovanje močan vpliv za celotno Evropo, tudi za države, ki so v Evro območju.   Sam bom stal s fotoaparatom vrinjen v gručo ljudi, tako, da zvečer me lahko na TV gledate.  Za lažje prepoznavanje naj napišem, da bom imel gor tako jakno iz flisa črno rdeče barve. :)  

Andres
« Last Edit: August 27, 2009, 11:40:16 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #87 on: September 09, 2009, 03:48:38 AM »
Kot ste nekateri poučeni so konec preteklege in v začetku tega meseca, v islandskem parlamentu sprejeli državno poroštvo za vse Icesave račune v Britaniji in na Nizozemskem. 
Naj napišem zaporedje.
Celo poletje so se dogajali manjši protesti a se je čutilo nelagodje državljanov, saj Icesave ni problem države in s tem državljanov, temveč privatnih bank, ki so podobne finančne akrobacije tudi izvajale.

27.8. je v islandski parlament prišel generalni sekretar NATO, Rasmusen. Uradna objava. Islandija je zelo pomemben člen v tej severno atlantski zvezi.
28.8. Islandski parlament je sprejel državno garancijo.
1. september. Potrdil ga je tudi predsednik države Olafur Ragnar Grimsson.

Od 28.8. dalje, torej dnevom po obisku Rasmunsena iz NATO so Islandci kot bi bili vsi po vrsti hipnotizirani. Videti je enako kot da se nebi zgodilo nič, vse naj bi teklo v najlepšem redu, informacije tečejo v prazno ali tudi v drugo smer.

Naneslo je, da sem o tem precej premišljeval in glede na vse o čemer razmišljam, berem, govorim, mi ni bilo težko zaključiti kaj se dogaja.  Preprosto so nad Islandijo spustili frekvence HAARP, ki omogočajo ljudi narediti popolnoma mirne. Gre za neke vrste mind control, torej masovno umirjanje ljudi.  To tačas občutim deloma tudi sam, vendar imam okoli mene več vrst zaščit zato sem se posvetoval še z nekaterimi drugimi, ki moje domneve potrjujejo.

To vse torej pomeni, da bomo sčasoma manipulirani. Na ta način bomo sovražili črnce in arabce, torej muslimane in s tem nam lahko zanetijo novo versko vojno.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #88 on: October 01, 2009, 06:31:21 AM »
Danes se spet začenjajo demonstracije na Islandiji. Oktober pravijo bo hud in vlada s svetlobno hitrostjo sprejema neke provizorične rešitve, da bi pomirili narod.   Ampak tako ne gre. Eno leto že, je od sesutja bank in trenutno več tisoč ljudi lahko ostane brez strehe nad glavo.  No, ampak to se ne bo zgodilo menim, saj ozadje je preveč umazano, da bi bilo to res.

Sicer pa o takšni zgodbi govori ravno Zeitgeist, vendar za Bolivijo in kot pomnim Nikaragvo. Finančno so jih svoj čas podprli, potem pa obubožali in nato pobrali njihove resurce oziroma državno blaginjo ali kaj je to že po slovensko. Po islandsko se reče auđlynd. :) Kapirate? :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #89 on: November 01, 2009, 02:22:14 PM »
Sem pravkara naletela na  članek o gneči, ki je nastala ob zaprtju zadnje izmed restavracij verige McDonald's  na Islandiji :o

Dolge vrste za zadnji McDonald's hamburger na Islandiji

Zmanjkalo najbolj prepoznavne različice hamburgerja, Big Maca

Islandci so nekaj ur pred zaprtjem restavracij verige McDonald's dobesedno preplavili tri restavracije, ki zaradi gospodarskega zloma države zapirajo svoja vrata. Na postrežbo so morali čakati več kot 20 minut.

Ka. Ž./STA, ned, 01.11.2009 12:57

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reykjavik - Zadnji dan obratovanja restavracij verige McDonald's na Islandiji so zaznamovale dolge vrste in prometna gneča. Nekaj ur pred dokončnim zaprtjem so Islandci dobesedno preplavili tri restavracije znane verige s hitro prehrano, ki se je za zaprtje odločila, potem ko so zaradi gospodarskega zloma na otoku tekoči stroški preveč narasli.

Zaradi izjemne gneče je pri delu v restavracijah moralo pomagati dodatno osebje, stranke v eni izmed restavracij pa so na postrežbo morale čakati več kot 20 minut. V določenem trenutku je celo zmanjkalo njihove najbolj prepoznavne različice hamburgerja, Big Maca.

Vodja podjetja Lyst, ki je upravljalo islandske McDonald's podružnice, Jon Gardar Ogmundsson je zaprtje restavracij napovedal minuli ponedeljek. Odločitvi je botroval gospodarski zlom, ki je državo potisnil na rob bankrota.

Veriga je namreč vse sestavine morala uvažati iz tujine, natančneje iz Nemčije, pri čemer pa so se stroški dobave zaradi vse nižje vrednosti islandske valute izjemno povečali. S tem bo Islandija po 16 letih postala ena izmed redkih zahodnih držav brez ene same restavracije McDonald's.[/b]

http://www.delo.si/clanek/91591