Postavitev družine-Bpoštjan Trtnik, Nataša Magister.
Se tudi sama odpravljam že dalj časa.
Sicer pa hodim na Psihodramo in tudi ozaveščam vzorce ženske linije po mamini strani-res je zanimiva ta družinska karma...
To znanje potrebujem tudi za svoje delo s klienti.
Sama menim, da je super, če se da priti do "izvora greha" v družinski dinamiki, če to ozavetimo, nas potem čaka sevda še precej dela, da to tudi spremenimo, ampak vsaj vemo kako in od kod nekaj izvira.
Filozofija, ki jo opisuje Marjan Ogorevc mi je poznana in se z njo strinjam.
Se pa trenutno ukvarajam s preseganjem karme, za kar me je navdihnila knjiga Izničenje faktroja karme, Adrian P. Kezele...
Tudi karma je le iluzija, tako kot vse kar obstaja.
Na eni strani je nič in na drugi je nekaj-tukaj smo mi zdaj, potem gremo spet v nič in spet nazaj....
Vsakič, ko se približamo robu, da stopimo v svobodo, v nič, nas Maya s svojimi zvijačam potegne nazaj v "škatlo iluzije", kjer se odvija karma...
Dejansko dokler ne prestopimo te meje v svobodo, v nič, karma na nas deluje...
Svoboda je strašljiv pojem, ko se ga v resnici zaveš kaj to pomeni.
Sama menim, da ljudje še nismo na tej stopnji, da bi lahko dejansko živeli svobodo.
Tako na kratko iz knjige Izničenje faktorja karme.
Je pa res, da tudi današnji kvantni fiziki zagovarjajo tezo, da karma ne obstaja, da se vse pač samo zgodi, da ni nobenega vzroka in posledice.
Ko začneš razmišljati v to smer, se ti celoten pogled zasuka na glavo, te kar pretrese ta nov pogled.
Sem raziskovalka in vedno me zanimajo novi pogledi, dokler jih ne sprejmem ali ovržem, jih raziskujem.