Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol 65. del.  (Read 44434 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol 65. del.
« Reply #285 on: October 09, 2019, 10:02:36 AM »
Sem jaz tudi sanjala ... Marsikaj ...
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #286 on: October 09, 2019, 10:22:55 AM »
Dan.  :D
Sem uspela spati tekom cele noči do cca 7h zjutraj.
Pravim tekom, ker sem vsakič uspela nazaj zaspat po tem, ko se (samo) 3x zbudila.
Prvič od tega, ko je prenehal delati pomivalec, torej od nenadne tišine, drugič po tem, ko je šel maček na wc in ponoči se meni to sliši, kot bi nekdo z buldožerjem podiral stolpnico, tretjič pa, ko je mimo okna zavel veter in je bilo, kot bi mi nekdo tulil v uho.
Da o sanjah ne govorim...
Bilo je svašta, v vseh barvnih odtenkih in glasbenih tonalitetah.
Se mi je predvajal celotni hčerin koncert v treh različnih izvedbah, danes ji bom pač "servirala" vse napake, ki jih mora še popraviti.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #287 on: October 09, 2019, 10:33:27 AM »
Pravim tekom, ker sem vsakič uspela nazaj zaspat po tem, ko se (samo) 3x zbudila.
Prvič od tega, ko je prenehal delati pomivalec, torej od nenadne tišine, drugič po tem, ko je šel maček na wc in ponoči se meni to sliši, kot bi nekdo z buldožerjem podiral stolpnico, tretjič pa, ko je mimo okna zavel veter in je bilo, kot bi mi nekdo tulil v uho.
Se mi je predvajal celotni hčerin koncert v treh različnih izvedbah, danes ji bom pač "servirala" vse napake, ki jih mora še popraviti.

si me nasmejala... ;D
čeprav verjamem, da tebi ponoči tole ni bilo nič smešno ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #288 on: October 09, 2019, 02:00:43 PM »

Si kot moja soseda, uboga revica, ne more spati. In ko proti jutru končno zaspi, mi zločinski sosedi nad njo začnemo hodit in se spravljat na šiht. Da ne govorim o tem, da sem dobila prepoved spuščanja in dviganja rolet po 23. uri ter najraje do 10. ure, ko se ona zbudi. A kaj ko začne pri nama mož ob 5.uri zjutraj rovarit, Irenca pa kakor kdaj. Ali ob pol 6 ali 6... lalalalala  :laugh:

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #289 on: October 09, 2019, 10:29:36 PM »

Si kot moja soseda, uboga revica, ne more spati. In ko proti jutru končno zaspi, mi zločinski sosedi nad njo začnemo hodit in se spravljat na šiht. Da ne govorim o tem, da sem dobila prepoved spuščanja in dviganja rolet po 23. uri ter najraje do 10. ure, ko se ona zbudi. A kaj ko začne pri nama mož ob 5.uri zjutraj rovarit, Irenca pa kakor kdaj. Ali ob pol 6 ali 6... lalalalala  :laugh:

Ja ja, evo, me spominja name.
Ko proti jutru končno zaspim, se zločinski mož začne odpravljati v službo. :laugh:
Hči pa v šolo.
No danes bom spala.
Pomaga, če se vržem na finto. Predstavljam si, da moram vstati in da sem tako zaspana, da ne morem, čeprav se mi mudi v službo. "Ne smeš zaspat, ne smeš zaspat," si govorim. Budnost mi zato postane taka muka, da zaspim. :D

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #290 on: October 09, 2019, 10:33:23 PM »

si me nasmejala... ;D
čeprav verjamem, da tebi ponoči tole ni bilo nič smešno ;)

Me veseli, Sanjalka. :D
Ne, ponoči ni smešno, niti čez dan, na muziko v glavi sem pa navajena že od malega in se mi nikoli ni zdel problem, dokler nisem enkrat v nekem članku prebrala odgovora psihiatra neki gospe s to posebnostjo, da gre za hudo motnjo, ki jo je potrebno zdraviti.
No, niti po tem se mi ni zdel problem. Moja terapevtka mi je celo rekla, naj bom vesela, ker ne rabim radia.

Malo bolj težavna je moja preobčutljivost na svetlobo, zvok itd. Včasih ob zaznavah čutim fizične bolečine, včeraj sem zvečer vozila avto s sončnimi špegli, ker so me tako iritirale luči nasproti vozečih avtomobilov. Je bilo, kot bi mi nekdo s sabljo mahal po glavi.

Ko sem se prebila skozi ples sabelj, sem seveda fasala glavobol. ::)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #291 on: October 11, 2019, 10:24:57 PM »
Kaj, narod, smo se priplazili do vikenda?
Tale teden je bil pa ... Uhuhu!
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #292 on: October 14, 2019, 08:32:56 AM »
Podelan vikend, čeprav se je našel čas tudi za daljši sprehod.
Ta teden bo pa zame uhuhu, predavala bom my ass off, naslednji teden bo še hujši, imamo celo komisijo.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #293 on: October 14, 2019, 10:12:24 AM »
Dober dan! Kako smo kaj?
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #294 on: October 14, 2019, 08:07:59 PM »
Ko proti jutru končno zaspim, se zločinski mož začne odpravljati v službo. :laugh:
Hči pa v šolo.
No danes bom spala.
Pomaga, če se vržem na finto. Predstavljam si, da moram vstati in da sem tako zaspana, da ne morem, čeprav se mi mudi v službo. "Ne smeš zaspat, ne smeš zaspat," si govorim. Budnost mi zato postane taka muka, da zaspim. :D

Jebela cesta, pa to spanje. V soboto zvečer čisto vesela, sem okoli 23. ure čutila tako zaspanost, da sem upala odit v posteljo. Sicer bognedi, da bi šla pred polnočjo v cimer, ker bi se itak okoli 2 ali 3 zbudila... In juhej, normalno bom spala...pol pa že okoli 3 okoli svetim. In si rečem, vredik, se moram malo od spanja spočit  ;D. Prvo se usedem na sedežno, pa se poslušam, za kaj sem sploh sposobna... Branje, če utrujene očke pri umetni svetlobi vidijo črke...ali pač tv, ki me uspava s šumom...lalalala...  :laugh: :laugh: :laugh:

Pika, jz sem te določila za sinestetika  ;)

https://www.viva.si/%C4%8Clanki-o-boleznih-drugo/14744/Sinestezija-igra-%C4%8Dutov

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #295 on: October 14, 2019, 10:38:24 PM »
Hči pa v šolo.
No danes bom spala.

Jebela cesta, pa to spanje. V soboto zvečer čisto vesela, sem okoli 23. ure čutila tako zaspanost, da sem upala odit v posteljo. Sicer bognedi, da bi šla pred polnočjo v cimer, ker bi se itak okoli 2 ali 3 zbudila... In juhej, normalno bom spala...pol pa že okoli 3 okoli svetim. In si rečem, vredik, se moram malo od spanja spočit  ;D. Prvo se usedem na sedežno, pa se poslušam, za kaj sem sploh sposobna... Branje, če utrujene očke pri umetni svetlobi vidijo črke...ali pač tv, ki me uspava s šumom...lalalala...  :laugh: :laugh: :laugh:

Pika, jz sem te določila za sinestetika  ;)

https://www.viva.si/%C4%8Clanki-o-boleznih-drugo/14744/Sinestezija-igra-%C4%8Dutov

Renica draga, ja, si me našla, imam sinestezijo.  :-*
Enako moj brat in enako moja hči, že nekaj let pa sanjarim, da bi v zvoke, otip in vonj obarvala svoj doktorat.
Pred mnogimi leti npr. nisem vedela, da za to zadevo obstaja celo strokoven izraz.
O tem sem npr. kot študentka govorila s svojimi profesorji, o tej moji "multisenzoričnosti", niso poznali, jaz sem pač razlagala npr. kakšnega okusa je moj vzorec.  :D Zdelo se jim je nadvse zanimivo.
Pojav je najpogostejši med glasbeniki in je relativno redek.
Zaradi te posebnosti sem npr. vsrkavala snov za izpit bistveno hitreje od kolegov; ker so se mi je med učenjem aktiviralo toliko čutov, da sem se na izpitu spomnila npr. zvena ali barve neke kemijske formule ali imena in mi je to pomagalo, da sem se podatkov hitreje spomnila.

Čeprav tisti ples sabelj, ki sem ga zadnjič omenjala, s tem nima zveze. To je še dodatno zraven. :laugh: Preobčutljivost na dražljaje, ki pa je včasih izrazitejša, včasih šibkejša.
Sinestezija je pa prisotna stalno (pojenja s staranjem), zato si ti vedno lepo oranžna, z vmesnimi rdeče-rjavkastimi odtenki.  :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #296 on: October 15, 2019, 08:15:34 AM »
Pika, me zanima, kakšno barvo bi meni določila.

Dobro jutro, narod. Ta teden delam po malo drugačnem delovniku.  :)
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #297 on: October 15, 2019, 08:30:52 AM »
Maja, meni si temno modra z zelenimi vertikalnimi dodatki. :-*

Jutro.  :D
Delam doma, verjetno do poznega večera.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #298 on: October 15, 2019, 08:35:27 AM »

Zanimivo. Sem si narisala v glavi, zdaj bom razmišljala o tem ...

Takole si predstavljam. Ali pa kot kakšen polarni sij.
« Last Edit: October 15, 2019, 08:40:07 AM by Maja »
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #299 on: October 15, 2019, 09:09:14 AM »

Zanimivo. Sem si narisala v glavi, zdaj bom razmišljala o tem ...

Takole si predstavljam. Ali pa kot kakšen polarni sij.

Ja, bi šlo. Čeprav v vertikalni poziciji.
Gre pa za barve, otip itd. v kombinaciji s tvojim imenom, načinom pisanja. Zvok ob pisanju je nek zeleno-moder žamet. Celota je stabilna, umirjena. Kot neko pokončno drevo, vzdolž katerega se pretaka okus v barvi temnega grozdja.
V nedogled bi se dalo razpredati...