Ja ja, evo, me spominja name.
Ko proti jutru končno zaspim, se zločinski mož začne odpravljati v službo.
Hči pa v šolo.
No danes bom spala.
Pomaga, če se vržem na finto. Predstavljam si, da moram vstati in da sem tako zaspana, da ne morem, čeprav se mi mudi v službo. "Ne smeš zaspat, ne smeš zaspat," si govorim. Budnost mi zato postane taka muka, da zaspim. 
Jebela cesta, pa to spanje. V soboto zvečer čisto vesela, sem okoli 23. ure čutila tako zaspanost, da sem upala odit v posteljo. Sicer bognedi, da bi šla pred polnočjo v cimer, ker bi se itak okoli 2 ali 3 zbudila... In juhej, normalno bom spala...pol pa že okoli 3 okoli svetim. In si rečem, vredik, se moram malo od spanja spočit
. Prvo se usedem na sedežno, pa se poslušam, za kaj sem sploh sposobna... Branje, če utrujene očke pri umetni svetlobi vidijo črke...ali pač tv, ki me uspava s šumom...lalalala...

Pika, jz sem te določila za sinestetika
https://www.viva.si/%C4%8Clanki-o-boleznih-drugo/14744/Sinestezija-igra-%C4%8Dutov
Renica draga, ja, si me našla, imam sinestezijo.

Enako moj brat in enako moja hči, že nekaj let pa sanjarim, da bi v zvoke, otip in vonj obarvala svoj doktorat.
Pred mnogimi leti npr. nisem vedela, da za to zadevo obstaja celo strokoven izraz.
O tem sem npr. kot študentka govorila s svojimi profesorji, o tej moji "multisenzoričnosti", niso poznali, jaz sem pač razlagala npr. kakšnega okusa je moj vzorec.

Zdelo se jim je nadvse zanimivo.
Pojav je najpogostejši med glasbeniki in je relativno redek.
Zaradi te posebnosti sem npr. vsrkavala snov za izpit bistveno hitreje od kolegov; ker so se mi je med učenjem aktiviralo toliko čutov, da sem se na izpitu spomnila npr. zvena ali barve neke kemijske formule ali imena in mi je to pomagalo, da sem se podatkov hitreje spomnila.
Čeprav tisti ples sabelj, ki sem ga zadnjič omenjala, s tem nima zveze. To je še dodatno zraven.

Preobčutljivost na dražljaje, ki pa je včasih izrazitejša, včasih šibkejša.
Sinestezija je pa prisotna stalno (pojenja s staranjem), zato si ti vedno lepo oranžna, z vmesnimi rdeče-rjavkastimi odtenki.