Author Topic: Uslužbenci hotela Spletni simbol 65. del.  (Read 44499 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Uslužbenci hotela Spletni simbol 65. del.
« Reply #315 on: October 16, 2019, 09:27:02 AM »
Pika še jaz skledim ;D
V kakšnih barvah vidiš mene?

Sanjalka draga,
pri tebi pa se vse dogaja v blagem valovanju. Barve so v modro-zelenkastih tonih, vtis je nekako pšeničen.
Videz je tak, kot bi se širok snop ravnih, gostih las, pomešanih z dolgimi žitnimi stebli, vodoravno potegnil skozi zrak.
Odtenki modre in zelene so drugačni kot npr. pri Maji, že zato, ker potekajo v drugačni smeri in skoznje prosevajo pšenični odtenki.
Material je podoben svili, otip je gladek. Prevladuje en val, v katerem je zaznati neko silhueto ženskega obraza, ki gleda v levo. Izraz je umirjen, okus ima blag nasmeh.
Zanimivo pa, da ko pomislim na tvoje pravo ime, se snop rahlo nakodra in vanj se zlije nekaj rdečih odtenkov, ki jih doprinese črka "Š". :)

Pika :-*
V resnici imam takšne lase kot si jih opisala, in res so raho nakodrani, v katere se zlije nekaj rečih odtenkov  ;)
In veš kaj je še zanimivo, da se navadno postavim ali vsedem tako, da gledam v levo :o Ne vem sicer zakaj, ampak to sem že opazila pri sebi.
Dobro zaznavaš energije in jih znaš očitno tudi zelo dobro interpretirati ;)
Hvala :-* :-* :-*

Aha pa še tole.
Modro zelena ter svilnat in gladek otip bi povezala z mojo astrološko dinamiko, 3 planeti (mars, sonce, venera) v raku in vladarica luna v tehtnici.

Sem napisala prejšnji post, preden sem še tole prebrala.
In s tem mi spet malo izpodbijaš to, kar sem v njem napisala. :) Hočem reči v smislu, da mislim, da to, kar vidim, nima veze z realnostjo.
« Last Edit: October 16, 2019, 09:32:49 AM by Pika »

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #316 on: October 16, 2019, 09:34:57 AM »
Pika, kakšno barvo pa mene vidiš?  :P
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #317 on: October 16, 2019, 09:56:44 AM »
Pika, kakšno barvo pa mene vidiš?  :P

Saška draga, ko mi jezik kažeš, je najbrž vse drugače. :laugh:

Pri tebi pa gradniki migajo. Vidim grozdasto tvorbo svežih, oranžno rumenih in svetlo zemeljskih (bež) okroglih bitij, ki so po vtisu nekje med grozdnimi jagodami in svetlobnimi odsevi med krošnjami dreves. Migajo, plešejo eden čez drugega in so živahni. Malenkost se stegujejo eden čez drugega, kot bi vsak zase vsaj malo želel biti spredaj, stalno je prisotna ta dinamika igre. Ni tekme, je povezanost. Vse je igra. Med njimi je večji gradnik, ki je temnejše barve in ima okus po zrelem ringloju, tudi na otip je tak. Je bolj umirjen in nekako na zgornji poziciji tega skupka. Prevladuje rumena barva, tudi zlata je vmes. Zvok je svetel. Ime vsebuje nekaj zelene, načeloma pa je v toplih barvah. Če se še malo osredotočim na tvoje ime v povezavi s pisanjem, se v notranjosti tvorbe izriše silhueta ženske v zlati obleki, ampak zelo abstraktno. Smer gibanja je centralna, krožni gibi, hitri premiki.
Jezik v bistvu ne spremeni kaj dosti, pripomore pa malo k hitrosti gibanja. :D

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #318 on: October 16, 2019, 10:04:08 AM »
Joj, Pika, si me nasmejala.  :laugh: Ampak ja, sem nekako to jaz. Znotraj lepo trdna, drugače pa živahna. Točno tako delujejo moji možgani in misli, haha.
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #319 on: October 16, 2019, 10:10:28 AM »
Joj, Pika, si me nasmejala.  :laugh: Ampak ja, sem nekako to jaz. Znotraj lepo trdna, drugače pa živahna. Točno tako delujejo moji možgani in misli, haha.

No super.
Drugače pa, saj pravim. Nima veze s tabo. Gre za čute, ki se aktivirajo ob tvojem imenu in pisanju. Nek drug sinestetik bi videl drugačno sliko.
Kakšna si v resnici, nimam pojma, če pa si slučajno taka, kot si v sliki, si pa lahko vesela. :)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #320 on: October 16, 2019, 11:05:38 AM »
Pika hvala, da si pojasnila.
Sama menim, so dejansko možgani nekaterih ljudi bolj kompleksni ali bolj odprti ali so nevroni povezani drugače, ne vem nisem nevrolog,
ampak tako nekako si predstavljam sama in posledično ima ta oseba več talentov na tistem področju, kjer možgančki bolj "pestro" delajo, valovijo...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #321 on: October 16, 2019, 11:06:43 AM »
Pika in hvala, da to deliš z nami :-*
Meni je zelo zanimivo to doživljanje več čutov hkrati, to je res poseben talent.
Verjetno ima to tudi tvoja hči.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #322 on: October 17, 2019, 09:10:06 AM »
Dober dan, kako smo kaj.  ;D
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #323 on: October 17, 2019, 09:22:15 AM »
Meni je zelo zanimivo to doživljanje več čutov hkrati, to je res poseben talent.

Z veseljem, Sanjalka.
Tudi hči ima to, ja. Ker gre za deden pojav.
In moj brat. Z njim sva se sploh veliko zabavala okoli tega, v otroštvu.
Je tako, kot si napisala. Možgani delujejo pri sinestetikih drugače in med seboj so povezani drugi deli možganov, tudi z drugačnimi povezavami.
Enkrat sem omenila, da se spomnim (spomina) na bivanje v maternici. Če bi opisala to bivanje, ki je "brez asociativnega spomina", gre za sinestetično doživetje. Obstajala so prijetna in neprijetna občutja, ki jih je bilo težko povezati z realnim svetom. Barve, ki sem jih "videla", so bile drugačne "kromatične" lestvice kot barve, ki jih zaznavamo v resničnosti oz. so se pojavljale v nekih "rjavo-rumenih" tonih, svetlejših in temnejših, večinoma je šlo za tople odtenke. Ne vem, ali je povezano z bitjem maminega srca, ampak obstajal je ritem. Velikosti elementov tvorb so se spreminjale vzporedno s tem, ali so bili občutki prijetni ali neprijetni. Ko ni bilo prijetno, so bili elementi večji, zvok močnejši, bobneč, ritem konkretnejši in "grozeč". Bilo je več "rjave" barve in elementi so dobili nekakšne bule. Ko je bilo prijetno, so bile tudi oblike bolj božajoče, zvoki mehkejši, vse je bilo bolj prefinjeno, tudi barvno bolj usklajeno in bližje pravim barvam, harmonija, skratka.
Verjetno sem zaradi vsega skupaj tako zgodaj spregovorila in vse ostalo, ker so bili možgani toliko razviti, da so imeli samo za "nadomestiti sinestetične občutke "predbivanja" z občutki "bivanja" oz. so jih začeli "samo" izpopolnjevati". Bili so drugače pripravljeni za učenje, ker so imeli več "nastavkov", saj so se le-ti zaradi sposobnosti sinestezije oblikovali že v času pred rojstvom.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #324 on: October 17, 2019, 09:24:38 AM »
Dober dan, kako smo kaj.  ;D

Dan.  :D
Dobro smo, hvala, bomo delali.
Kako smo pa kaj vi?  :D

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #325 on: October 17, 2019, 09:29:19 AM »

Z veseljem, Sanjalka.
Je tako, kot si napisala. Možgani delujejo pri sinestetikih drugače in med seboj so povezani drugi deli možganov, tudi z drugačnimi povezavami.
Enkrat sem omenila, da se spomnim (spomina) na bivanje v maternici. Če bi opisala to bivanje, ki je "brez asociativnega spomina", gre za sinestetično doživetje. Obstajala so prijetna in neprijetna občutja, ki jih je bilo težko povezati z realnim svetom. Barve, ki sem jih "videla", so bile drugačne "kromatične" lestvice kot barve, ki jih zaznavamo v resničnosti oz. so se pojavljale v nekih "rjavo-rumenih" tonih, svetlejših in temnejših, večinoma je šlo za tople odtenke. Ne vem, ali je povezano z bitjem maminega srca, ampak obstajal je ritem. Velikosti elementov tvorb so se spreminjale vzporedno s tem, ali so bili občutki prijetni ali neprijetni. Ko ni bilo prijetno, so bili elementi večji, zvok močnejši, bobneč, ritem konkretnejši in "grozeč". Bilo je več "rjave" barve in elementi so dobili nekakšne bule. Ko je bilo prijetno, so bile tudi oblike bolj božajoče, zvoki mehkejši, vse je bilo bolj prefinjeno, tudi barvno bolj usklajeno in bližje pravim barvam, harmonija, skratka.
Verjetno sem zaradi vsega skupaj tako zgodaj spregovorila in vse ostalo, ker so bili možgani toliko razviti, da so imeli samo za "nadomestiti sinestetične občutke "predbivanja" z občutki "bivanja" oz. so jih začeli "samo" izpopolnjevati". Bili so drugače pripravljeni za učenje, ker so imeli več "nastavkov", saj so se le-ti zaradi sposobnosti sinestezije oblikovali že v času pred rojstvom.

Vauuu, res zanimivo.
Tega področja ne poznam, si me pa s svojim zpisom vzpodbudila k zanimanju :-*
Lahko bi odprla posebno temo, kjer bi delila to z nami na forumu.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #326 on: October 17, 2019, 09:35:16 AM »

Z veseljem, Sanjalka.

Vauuu, res zanimivo.
Tega področja ne poznam, si me pa s svojim zpisom vzpodbudila k zanimanju :-*
Lahko bi odprla posebno temo, kjer bi delila to z nami na forumu.

Hvala, Sanjalka. :-* Me res veseli.
Sem že sama pomislila, ja, da bi odprli to temo.
Mogoče bi vse skopirali v novo temo, česar jaz ne znam. Bi kdo pomagal? Hvala!
Mogoče Rena, ki je to zakuhala? :laugh: :P

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #327 on: October 17, 2019, 09:51:22 AM »
Ja, Pika, to bi bilo res super :-*
Temo lahko odprem tudi jaz, skopirati pa ne znam ::)
Samo naslov teme povej ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #328 on: October 17, 2019, 10:00:36 AM »
Ja, Pika, to bi bilo res super :-*
Temo lahko odprem tudi jaz, skopirati pa ne znam ::)
Samo naslov teme povej ;)

Mogoče ne bomo preveč direktni in naslovimo "Oblike okusov" ali kaj podobnega, mogoče "Vonj po rdeči"... ali "Oblika modrega zvoka"...

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #329 on: October 17, 2019, 10:42:14 AM »
Nimam admin dostopa in zato ne morem odpirati nove teme. Vsaj mislim, da ne  ::) Verjetno bo Andres pomagal. Eno od možnih imen za novo temo: Harmonija zaznav ?