Quote from: sanjalka on October 16, 2019, 08:57:21 AM
Quote from: Pika on October 15, 2019, 04:09:12 PM
Quote from: sanjalka on October 15, 2019, 01:06:34 PM
Pika še jaz skledim

V kakšnih barvah vidiš mene?
Sanjalka draga,
pri tebi pa se vse dogaja v blagem valovanju. Barve so v modro-zelenkastih tonih, vtis je nekako pšeničen.
Videz je tak, kot bi se širok snop ravnih, gostih las, pomešanih z dolgimi žitnimi stebli, vodoravno potegnil skozi zrak.
Odtenki modre in zelene so drugačni kot npr. pri Maji, že zato, ker potekajo v drugačni smeri in skoznje prosevajo pšenični odtenki.
Material je podoben svili, otip je gladek. Prevladuje en val, v katerem je zaznati neko silhueto ženskega obraza, ki gleda v levo. Izraz je umirjen, okus ima blag nasmeh.
Zanimivo pa, da ko pomislim na tvoje pravo ime, se snop rahlo nakodra in vanj se zlije nekaj rdečih odtenkov, ki jih doprinese črka "Š".

Pika

V resnici imam takšne lase kot si jih opisala, in res so raho nakodrani, v katere se zlije nekaj rečih odtenkov

In veš kaj je še zanimivo, da se navadno postavim ali vsedem tako, da gledam v levo

Ne vem sicer zakaj, ampak to sem že opazila pri sebi.
Dobro zaznavaš energije in jih znaš očitno tudi zelo dobro interpretirati

Hvala

Me veseli, Sanjalka.

Bi pa poudarila, da tukaj ne gre za zaznavanje energij. Vsaj mislim, da ne. Gre za občutke, ki se aktivirajo pri tem, ko npr. preberem neko ime, vidim neko obliko in slišim zvok.
Nekdo drug s sinestezijo bo lahko isti zvok videl popolnoma drugače. Ravno zato, ker to nima veze s samim zvokom, temveč z osebo, ki zaznava.
Tako npr. jaz "ponedeljek" vidim v rdečih, moj brat pa v čisto drugih tonih.
Ker pa gre za aktivacijo več čutov, ne izključujem možnosti, da se na koncu "končna tvorba" pri dveh sinestetikih sestavi v soroden rezultat, ki mogoče celo ima nekaj veze z resničnostjo, v smislu, da neka oseba dejansko poseduje lastnosti, ki jih je zaznal sinestetik.
Spet pa, na primer, te zaznave niso plod domišljije. Gre za način delovanja možganov, pri katerem se aktivira več čutov in je zato podatek o nečem kompleksnejši.
Bogata domišljija je posledica te multisenzoričnosti, ne pa razlog zanjo.
Da bi si drznila preko teh zaznav "soditi" oz. delati zaključke o človeku, mi ne pride na kraj pameti.
Vzemimo ta "zadetek" v povezavi s tvojimi lasmi za splet naključij, vsaj zaenkrat.