Author Topic: Konjunkcija Plutona in Saturna na 22 stopinji Kozoroga  (Read 27438 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Konjunkcija Plutona in Saturna na 22 stopinji Kozoroga
« Reply #45 on: November 28, 2019, 11:10:11 AM »
Običajno je mama 4. hiša in oče 10.
Stara mama je mamina mama, 4. hiša od 4., torej 8. hiša.

4. hiša od 4. hiše je 7. hiša ;)
Starši in stari starši so vedno kotne hiše.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #46 on: November 28, 2019, 11:13:40 AM »
Jaz bi zase rekla, da je moja mama 10. hiša in oče 4. hiša, sicer pa bi oba lahko dala v obe hiši :)
10. hišo imam v dvjočkih in notri merkurja v dvojčkih, moja mama non stop govori, ona potrebuje ogromno komunikacije, druženja, ljudi okrog sebe in tudi poklic je imela izrazito merkurjevski.
4. hišo imam v strelcu, jupitra v devici v 12. hiši.
Oče je izrazito razgledan,načitan,pa tudi skrit, bila je tudi bolezen, kar nakazuje jupiter v devici v 12. hiši....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #47 on: November 28, 2019, 11:24:51 AM »
To imam tudi jaz vedno težavo, v katero hišo koga uvrstit. Ampak po zadnjih mesecih sklepam, da je oče 10. hiša, ker je notri Pluton. Ne more biti drugače, ne more.

Je kar problem kam uvrstiti katerega od staršev.
V preteklosti to ni bila težava, ker ženske (mame) so bile doma (4. hiša) in moški (očetje) so bili zunaj doma (10. hiša).
Danes sta lahko oba v obeh hišah :o
Sicer pa kateri od staršev je bil zate bolj domač, bolj čustven, bolj narejen za dom in družino-ta je v 4. hiši
In kateri te je bolj vzpodbujal za zunanji svet, ti ga razkazoval, kateri je bil bolj odsoten, bolj saturnski, mu je več pomenila kariera...
Ni toliko pomembno, da je bilo res tako, pomembno je kako si ti kot otrok tega starša doživljal...
Ja, mama je bila doma bolj. Očeta skoraj nisem videla. Z njim sem bolj "potovala"  :laugh:
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #48 on: November 28, 2019, 12:27:51 PM »
Običajno je mama 4. hiša in oče 10.
Stara mama je mamina mama, 4. hiša od 4., torej 8. hiša.

4. hiša od 4. hiše je 7. hiša ;)
Starši in stari starši so vedno kotne hiše.

Oops.  ;D
9ZK 656

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #49 on: November 28, 2019, 01:34:07 PM »
Pri meni bo v 4. hiši, a na nobenem natalnem planetu. Upam, da se mi potem ni za bati :laugh:

O, ti si pa imela sedaj saturnov povratek.
Kaj si prizemljila?
Sicer pa ti trenutna konjunkcija saturna in plutona tvori trigon z N venero v 8. hiši in opozicijo na P marsa v 10 hiši.

Kaj pa vem... ni bilo nič hujšega. Hvala bogu.
Mogoče se bolj zavedam tega, da je čas odmerjen, večkrat grem domov, očeta sem sprejela takega kot je ( ne da ga prej nisem, ampak ne trudim se ga spreminjat)...

Sanjalka kaj pa mi ta trigon in opozicija lahko prineseta? Mars je vladar moje 7. Bi mogle biti kake hude spremebe v partnerstvu? Pozitivne ali negativne?

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #50 on: November 28, 2019, 02:23:11 PM »
Ko pride do napovedi, mi je vedno rahlo absurdno (čeprav je to skoraj normalno za večino ljudi), ko nekdo vpraša ali bo nekaj dobro ali slabo ... Kaj je dobro in kaj je slabo? Lahko si nekaj želimo, pa se ne uresniči in to smatramo za slabo ... Pa se potem izkaže, da ni. Vsaka sprememba je del evolucije in je vedno dobra, čeprav je potek neprijeten.
9ZK 656

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #51 on: November 28, 2019, 02:43:58 PM »
Vsaka sprememba je del evolucije in je vedno dobra, čeprav je potek neprijeten. Bom si zapomnila in tako skušala  gledati na dogodke. Hvala Maja

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #52 on: November 28, 2019, 02:44:53 PM »
Četudi se nam na začetku zdi nekaj slabo, je vsekakor na koncu dobro za nas, če se iz tega nekaj naučimo. Nekatere spremembe so težje za sprocesirati, vse je pa del naše evolucije. Kot oseba se skozi celotno življenje razvijamo in konec dneva ni dobrih ali slabih situacij, so samo izkušnje.
9ZK 674

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #53 on: November 28, 2019, 02:46:35 PM »
👍🏼

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #54 on: November 28, 2019, 03:08:59 PM »
Maja, vse čestitke za zapis.
Naj še enkrat ponovim mojo zgodbo, prav pri tej konjunkciji konec l.1982 sem bila v zadnjem stadiju tretje nosečnosti. Takrat se mi je zdelo, da se mi je za zmešat, v treh letih in pol trije otroci. Ampak zdaj vidim, da se bolje skorajda ne bi moglo dogoditi.
No, ta zdajšnja konjunkcija se pa eksaktno s trigonom in sekstilom veže na natalna vozla, dve stopinji orbisa je pa zraven južnega vozla N  :Ma. Pričakujem-vem, da bodo spremembe velike, predvsem zato ker sta tudi natalno :PL in  :Ma povezana s  :kv.
Srečno vsem  :-*

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #55 on: November 28, 2019, 04:01:55 PM »
Ojej... jaz pa zadnje čase opažam, da moram prav paziti kako zastavim vprašanje, da se nekdo ne spotakne ob to. Se opravicujem , ce moje vprasanje ni bilo pravilno formulirano. Zavedam se vsega kar ste napisale, ampak vcasih se mi zdi, da kdo prav caka na tako vprasanje, da potem  lahko zapise, kako je vsaka sprememba lahko pozitivna in negativna. Ja, se strinjam. Ni bilo misljeno, da mi nekdo pove: dobila bos odpoved. Niti tega nisem pricakovala. No kakorkoli, zanimalo me je katero podrocje bo aktualno, kje se obetajo spremebe, kaj bi to lahko pomenilo... No, pa spet ne vem, če sem prav vprasala.  :laugh:

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #56 on: November 28, 2019, 04:35:55 PM »
Bil je samo dobronameren glasen razmislek.  ;)
9ZK 656

Offline purple

• Uporabnik
  • **
« Reply #57 on: November 28, 2019, 05:11:02 PM »
Ni nobene zamere.  :)

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #58 on: November 29, 2019, 08:56:06 AM »
Purple :-* :-* dobro bodi.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #59 on: November 29, 2019, 10:21:03 AM »
Ne paše semle, bom prestavila, če je problem.
Imam tranzit vozla na Luni. Je to lahko povezano z dogajanjem okoli moje stare mame, ki je mamina mama?
Stara mama je v odhajanju, če se po čudežu stanje ne izboljša. Stara je 96 let.

Kam pa bi uvrstila svojo mamo v 4 ali 10 hišo?

Po pravici povedano, pojma nimam.
Mislila sem na Luno kot mamo.
Drugače pa bi celo lahko rekla, da sta oba starša pri meni v obeh hišah.
Pa če začnem razčlenjevat...
4. hiša v strelcu. Mama AC strelec.
10. hiša v dvojčku. Oče dvojček.
Po drugi strani pa...
Neptun v 4., otroštvo prežeto z umetnostjo, oče umetnik. Je pa 4. v strelcu, kar je tudi lahko univerzitetni učitelj.
Saturn na MC, oče univerzitetni profesor z javnimi priznanji.
10. hiša v dvojčku. Mama izjemno zgovorna, govori 24 ur na dan, zgodovinarka (Saturn?). Hja, mama tudi profesorica, na gimnaziji.
Oba sta bila veliko doma, z bratom sva imela gnezdo v pravem pomenu besede. Mama je bila doma do mojega 4. leta, prej me ni želela dati v vrtec. Brat je mlajši, tako da sva šla potem skupaj.
Skratka, pojma nimam, kam bi koga uvrstila.
Če je mama v 4. hiši, potem je stara mama v 7. Imam jo na sumu, da bi lahko bila riba v ascendentu, vendar žal ne vem ure rojstva. Sicer je pa škorpijonka.
Torej je stari ata (pokojni) 1. hiša, bil je pa devica.

Če je mama 10. hiša, potem je stara mama 1. hiša. Bila je izjemno delavna in ni je bilo stvari, ki se je ne bi bila sposobna naučiti, mentalne kapacitete izjemne.
Potem je stari ata 7. hiša. Znal je odbluziti in ga je stara mama od šanka izvlekla nazaj domov. Govoril ni skoraj nikoli, je pa po 15 ur na dan ali več bral.

Torej, kar se tiče hiš, bi bilo vse sorte možno.