Author Topic: Tarot karta dneva - 17. del  (Read 103635 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tarot karta dneva - 17. del
« Reply #840 on: October 01, 2024, 10:40:38 AM »
Vitez palic - energija, strast, akcija, avantura, tujec, tujina, impulzivnost, zamude, frustracije.
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #841 on: October 01, 2024, 11:06:07 AM »
Tale karta me pa navdaja s tesnobo, potujem v Gornj Grad k teti v dom, me je strah, da me enkrat ne bo več prepoznala :embarrassed:

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #842 on: October 01, 2024, 11:30:59 AM »
Cvetka, srečno na poti in ena pošiljka pozitivne energije teti.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #843 on: October 01, 2024, 11:41:32 AM »
To so težke situacije, ko te sorodnik enkrat ne prepozna več.
Ti pošiljam moč, Cvetka. Saj načeloma je tako, da njim ni tako hudo (odvisno sicer od vrste demence), je hujše za svojce.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #844 on: October 01, 2024, 09:13:04 PM »
Ti pošiljam moč, Cvetka. Saj načeloma je tako, da njim ni tako hudo (odvisno sicer od vrste demence), je hujše za svojce.
Pri moji teti je najhujše to, da pogreša dom. Natančno ve, kje je bila doma, za to lokacijo pa misli, da je bolnica. Samo to želi vedet, kdaj bo šla domov. Ni nikoli imela lastne družine, s sestro sta živeli na domačiji. Vse ostalo, razen doma, je pa zavito v meglo.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #845 on: October 01, 2024, 09:14:46 PM »
Cvetka, srečno na poti in ena pošiljka pozitivne energije teti.
Hvala :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #846 on: October 02, 2024, 08:35:44 AM »
XXI - Svet - svoboda, vodenje, nagrajevanje, zaključek, rast, uspeh, dosežki, sijaj, preprostost, jasnost, veselje, prizadevanje, cilji doseženi, izpolnitev.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #847 on: October 02, 2024, 10:30:01 AM »
Lepa.
Hvala!  :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #848 on: October 02, 2024, 11:15:20 AM »
Pri moji teti je najhujše to, da pogreša dom. Natančno ve, kje je bila doma, za to lokacijo pa misli, da je bolnica. Samo to želi vedet, kdaj bo šla domov. Ni nikoli imela lastne družine, s sestro sta živeli na domačiji. Vse ostalo, razen doma, je pa zavito v meglo.

Cvetka, predvidevam, da sestre nima več?
Tudi mene stiska ob misli, da je starostnik enkrat nameščen v dom. Predvsem me boli misel na to, da se tam počuti odrinjenega ali zapuščenega.
Pri nas žal nekatere stvari (še) niso dobro urejene. Za nego starša npr. ne moreš dobiti bolniške, kljub temu, da so domovi polni. Se pa nekaj vseeno premika v to smer in upam, da bo kmalu situacija boljša, prijaznejša tako za ostarele kot za svojce.
Upam, da je tvoja teta nameščena v dobrem domu. Sem bila čez poletje kar precej v stikih s temi ustanovami in je neverjetno, kako velike razlike so med njimi. Nekateri domovi so izžarevali prav veselje, drugi pa ravno obratno - tesnobo, žalost.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #849 on: October 02, 2024, 05:56:54 PM »

Tudi mene stiska ob misli, da je starostnik enkrat nameščen v dom. Predvsem me boli misel na to, da se tam počuti odrinjenega ali zapuščenega.
Pri nas žal nekatere stvari (še) niso dobro urejene. Za nego starša npr. ne moreš dobiti bolniške, kljub temu, da so domovi polni. Se pa nekaj vseeno premika v to smer in upam, da bo kmalu situacija boljša, prijaznejša tako za ostarele kot za svojce.
Upam, da je tvoja teta nameščena v dobrem domu. Sem bila čez poletje kar precej v stikih s temi ustanovami in je neverjetno, kako velike razlike so med njimi. Nekateri domovi so izžarevali prav veselje, drugi pa ravno obratno - tesnobo, žalost.
Bom še s temi besedami posmetila po tarot temi.
Teta v domu je stara 80 let, starejša teta, ki je še na domačiji, pa 90 let. Ni možno, da bi skrbela na 'mlajšo' s hudo demenco.  Za starejšo po moznostih skrbi drugi nečak. Dom v Gornjem Gradu je vrhunski, ne bi moglo biti bolje poskrbljeno za varovance.  Kot lahko vidim v živo, so večinoma vsi zadovoljni z nastanitvijo, pri moji teti pa je dom nekaj, na kar ne more pozabiti. Ne ve, da je bolna, samo želi, da bi sla domov.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #850 on: October 03, 2024, 09:33:07 AM »
2 čaši - partnerstvo, poroka, odnos, ki prihaja, stari odnos se utrdi, prijateljstvo, strast, združenje, sodelovanje.
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #851 on: October 03, 2024, 09:41:02 AM »
Danes spet peljem vnuke na ustvarjanje. Mi je všeč taka karta.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #852 on: October 03, 2024, 02:01:01 PM »
Danes je bilo res sodelovanje, ja.  :laugh: :laugh: :laugh:
9ZK 674

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #853 on: October 03, 2024, 03:31:59 PM »
Lepaaaa
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #854 on: October 04, 2024, 07:54:25 AM »

Bom še s temi besedami posmetila po tarot temi.
Teta v domu je stara 80 let, starejša teta, ki je še na domačiji, pa 90 let. Ni možno, da bi skrbela na 'mlajšo' s hudo demenco.  Za starejšo po moznostih skrbi drugi nečak. Dom v Gornjem Gradu je vrhunski, ne bi moglo biti bolje poskrbljeno za varovance.  Kot lahko vidim v živo, so večinoma vsi zadovoljni z nastanitvijo, pri moji teti pa je dom nekaj, na kar ne more pozabiti. Ne ve, da je bolna, samo želi, da bi sla domov.

Bi to prestavili v drugo rubriko?
Družina, sociološka vprašanja... nekaj takega je.
Jaz ne znam. Bom vesela, če kdo to uredi, da ne "smetimo" po sobanah, ki niso za to namenjene.
« Last Edit: October 04, 2024, 07:56:23 AM by Škratinja Nagaya »