Poll

Koliko časa bo po vašem mnenju trajala pandemija coronavirusa?

Do konca aprila 2020.
2 (20%)
Do konca maja 2020.
2 (20%)
Trajala bo še celo poletje.
2 (20%)
Trajala bo celo leto 2020.
4 (40%)
Pandemija sploh ne obstaja.
0 (0%)

Total Members Voted: 10

Author Topic: Coronavirus  (Read 41119 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Coronavirus
« Reply #60 on: October 24, 2020, 10:08:12 AM »
Je dovoljeno.  :D
Je na posamezniku, da vzame zase, kar mu služi.
Je pa res, da nismo oz. ne znamo biti vedno dovolj kritični. In v tem primeru si lahko naredimo škodo.
Najbrž še vedno obvelja rek, da "kjer je dim, je tudi ogenj".
Pa ni vedno tako. Res ni.  :(

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #61 on: October 24, 2020, 11:56:46 AM »
FB postaja smetišče. Za stresanje odplak.

Odraz celotne družbe.
9ZK 656

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #62 on: October 24, 2020, 12:35:03 PM »
Demokracija je v teoriji strašno privlačen in lep koncept, prinaša pa bistveno več odgovornosti in več zrelosti, kot so je nekateri lahko zmožni. Zato se mi zdi načelo, da jo po osemnajstem letu podeljujemo vsakemu, ki se ga razglasi za opravilno sposobnega (kriteriji so ohlapni) naivno in nespametno, kajti prava demokracija zame (vsaj v teoriji) pomeni, da posameznik:

- zmore dovolj samokritike in samoponižnosti, da ve, kdaj ne more kar preprosto bruhniti svoje hitre sodbe, bodisi, ko je govora o ekspertizi, o katerimi z nekaj gugl kliki ne more imeti resničnega znanja, saj, če bi ga lahko imel, bi to pomenilo, da lahko po vrsti zapremo vse fakultete in ukinemo šole, tudi same označbe poklicev bi bile na tem mestu povsem odveč, ali pa, ko okoliščine zahtevajo, da svoj lasten interes potisne za kolektivnega (tudi to terja zrelost).
- da imamo vsi enak koncept, kaj pomeni demokracija, smo v teoriji vsi enako zreli, prihajamo iz istega socialnega, kulturnega itd. okolja, ker demokracija v Savdski Arabiji in Sloveniji pač ne pomeni iste reči. Že znotraj pokrajin in socialnih slojev v isti državi ne. Zato je nujno, da postavimo splošna merila, ki so pogoj, da se lahko kolikor tolikšna demokracija izpelje. Ta pogoj je spoštovanje in kolektivni standard, ki se ga ob takšnih dogodkih upošteva.
- je pripravljen svoje mnenje zrelo izzvati, zato ne posluša in ne agitira le tistih, ki mu sledijo in pojejo hvalo, pač pa je pripravljen relativizirati tudi mnenja, ki od njegovega radikalno odstopajo, in v njih poiskati kakšno zrno, ki pripelje do globjega razumevanja. Zato je potrebno ege in superiornost potisniti stran. Glede pameti in resnice je pa takole, da vsak verjame, da ji je malce bližje od ostalih, mar ne? Nihče zase ne bi rekel, da je povprečno inteligenten, lep itd. Torej je jasno, da resnice 1. nihče ne more posedovati, če smo ji vsi enako blizu. 2. je relativen pojem. Še danes obstajajo ljudje, ki pravijo, da je Hitler zmagal v 2. sv. vojni.  ;D
- ima občutek (tu pa trčimo v ta problem socialnih omrežij in tovrstne kloake), na podlagi katerih informacij in virov si velja ustvariti mnenje in biti zanj tudi odgovoren. Problematičen ta koncept svobode govora in mišljenja postane takrat, kadar ne prinese nobene zaveze, nobenega občutka in nobenega razumevanja, kaj svoboda govora sploh pomeni - jaz, ki menim, da bi morali ljudi, ki širijo lažne informacije (in sami nimajo izobrazbe, ki bi lahko potrdila, da temo poglobljeno razumejo) svinjsko oglobiti po par 100 EUR na laž, sem bila že nekajkrat označena za zmešano, zakaj, ne vem - le poglejte bilanco, se izvlečemo iz krize v minuti  ;D Že po nekaj dnevih takšne prakse menim, da bi ljudje presneto razmislili, kdaj velja odpreti svoja usta in se sklicevati na svoje pravice in svobode govora.

Glede osebne statistike Covid 19 pa poznam dva primera: eden je karanteno preživel tako, kot pri prehladu, ni imel ne vročine ne kakih drugih težav (in mama, ki je zbolela, tudi ne), pa je rizična skupina. Drugi izven rizične pa ima že 2 tedna vročino nad 39.5, ki jo zbija vsako uro in ne gre in ne gre stran, obenem ima občutek, da mu gorijo pljuča, komaj hodi na WC in nazaj ležat, ker ga tako boli, in le dejstvu, da je fit dedec, se lahko po besedah svoje zdravnice zahvali, da ni na intenzivni. Torej, iz izkušenj gre za precej nepredvidljivo zadevo, ki nima šolskih potekov.
« Last Edit: October 24, 2020, 12:37:38 PM by Vesta »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #63 on: October 24, 2020, 02:16:29 PM »
Vesta👏👏
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #64 on: October 24, 2020, 02:41:02 PM »
Zelo dobro si napisala, Vesta.  :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #65 on: October 24, 2020, 02:42:35 PM »
Bravo Vesta 👏👏
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #66 on: October 24, 2020, 03:30:01 PM »
...Nihče zase ne bi rekel, da je povprečno inteligenten...

https://wikimedia.org/api/rest_v1/media/math/render/svg/8718f474e12ff6638403d3b95070ed24a0ff8b1a
Tole je enačba, ki nam poda maksimalno amplitudo vodnega pritiska, ko se ventil v cevovodu hipoma zapre. Obstaja tudi trojni integral po krivulji, ki nam opiše propagacijo vodnega udara po cevovodu. Meni ti dve formuli, še posebej slednja žal, žal, žal ničesar ne povesta, oz. ju ne znam uporabit. Zato popolnoma mirne duše objavljam, da sem umsko nekje med podpovprečno inteligentnim do nadpovprečno glupim.  :P 8)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #67 on: October 24, 2020, 03:36:03 PM »

https://wikimedia.org/api/rest_v1/media/math/render/svg/8718f474e12ff6638403d3b95070ed24a0ff8b1a
Tole je enačba, ki nam poda maksimalno amplitudo vodnega pritiska, ko se ventil v cevovodu hipoma zapre. Obstaja tudi trojni integral po krivulji, ki nam opiše propagacijo vodnega udara po cevovodu. Meni ti dve formuli, še posebej slednja žal, žal, žal ničesar ne povesta, oz. ju ne znam uporabit. Zato popolnoma mirne duše objavljam, da sem umsko nekje med podpovprečno inteligentnim do nadpovprečno glupim.  :P 8)

Formulo prvič vidim in zato zase dodajam, da sem tudi nadpovprečno zaplankana.

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #68 on: October 24, 2020, 03:36:27 PM »
...Eden je karanteno preživel tako, kot pri prehladu, ni imel ne vročine ne kakih drugih težav (in mama, ki je zbolela, tudi ne), pa je rizična skupina. Drugi izven rizične pa ima že 2 tedna vročino nad 39.5, ki jo zbija vsako uro in ne gre in ne gre stran, obenem ima občutek, da mu gorijo pljuča, komaj hodi na WC in nazaj ležat, ker ga tako boli, in le dejstvu, da je fit dedec, se lahko po besedah svoje zdravnice zahvali, da ni na intenzivni...

Meni bi se čudno zdelo, kako ima lahko ena bolezen tako različne poteke. In potem - a obstaja še kaj drugega zraven?

Da pristavim še svoj info-piskrček: še preden so spomladi zagnali vik in krik s korono je bil moj nečak v bolnici zaradi nečesa, kar so takrat lahko diagnozirali le kot "atipična pljučnica".

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #69 on: October 24, 2020, 03:53:38 PM »

Morda sem se prehitro javila z "nihče." Recimo, da večina. In tukaj nas je verjetno večina introvertiranih, to so ljudje, ki se pogosteje obrnejo najprej vase, kot v primerjavo z drugimi. Smo kje bližje?

Mogoče ne bo ravno relevantno, pa ravno omenim, ker se o tem pogovarjamo. Jaz sem imela izjemno hud primer noric, pediatrinja je rekla, da takih še ni videla, vsi, ki smo jim pokazali slike, tudi ne. Tisto niso bile pikice, v mojem primeru je šlo za zaplate mehurjev, ki so bile zlite druga z drugo, po celem telesu, od čela do podplatov ... Marsikateri otrok je imel eno ali dve pikici na ličkih ali telesu, nobenega zdravila, nekaj dni malo več spanja in risank, pa je bilo. Jaz pa vsake 8 ur Claritin 10 dni in sredstvo za zbijanje vročine, mama me je ponoči v mokre brisače ovijala in mazala z neko kremo, ki naj bi imela cink notri, da sem sploh lahko spala ... Pa so bile ravno tako norice.

Bolezni imajo per se tako širok razpon, da je fascinantno in zgolj, ker nekaj pade v 80 % kurativo, ne pomeni, da lahko rečemo, da jih razumemo, obvladamo ali pa, sploh če je čas tako kratek, kot pri tejle novi zadevi - poznamo. Kolikor sem slišala od zdravnikov, je težava ravno v tem, da gre za agresivno žbaljaščino, ki je izjemno fleksibilna, se zelo hitro širi in še nima protokola, delno tudi zaradi te sprejemljivosti, ker če seva ne stabiliziraš, lahko gre v neskončno produkcijo, pa ne boš dosegel splošne rešitve in prešel čez 2 fazo testiranja.

Ali je še kaj drugega zraven? Pojma nimam  :o

Lp, še ena povprečno tumpasta.  ;D
« Last Edit: October 24, 2020, 03:58:34 PM by Vesta »

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #70 on: October 24, 2020, 04:03:22 PM »
...Eden je karanteno preživel tako, kot pri prehladu, ni imel ne vročine ne kakih drugih težav (in mama, ki je zbolela, tudi ne), pa je rizična skupina. Drugi izven rizične pa ima že 2 tedna vročino nad 39.5, ki jo zbija vsako uro in ne gre in ne gre stran, obenem ima občutek, da mu gorijo pljuča, komaj hodi na WC in nazaj ležat, ker ga tako boli, in le dejstvu, da je fit dedec, se lahko po besedah svoje zdravnice zahvali, da ni na intenzivni...

Meni bi se čudno zdelo, kako ima lahko ena bolezen tako različne poteke. In potem - a obstaja še kaj drugega zraven?

Da pristavim še svoj info-piskrček: še preden so spomladi zagnali vik in krik s korono je bil moj nečak v bolnici zaradi nečesa, kar so takrat lahko diagnozirali le kot "atipična pljučnica".

V resnici so se dogajale viroze, ki niso bile take, kakršne smo bili navajeni.
Eno od njih je imela februarja moja hči. Ni bilo konca, bolela so jo pljuča, zelo jo je izčrpalo. Ne spomnim se, ali je bila ob razglasitvi epidemije že zdrava. Vem pa, da je trajalo več kot en mesec in da je bila še tedne po tem šibka.
Druga oseba je moja mama. Njej se je vleklo praktično pol leta. Še nikoli je nobena viroza ni tako izčrpala, vleklo se ji je več mesecev. Bolečine v pljučih, vrtoglavice.
Tudi jaz sem šla februarja čez nekaj čudnega, sem se bala zvečer zaspati, ker se mi je zdelo, da se bom zadušila.
Skratka, vse te "viroze" oz. "gripe" so potekale na načine, kakršnih nismo bili vajeni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #71 on: October 24, 2020, 05:38:48 PM »
Tisto sem brala ene znanstvene raziskave, da so pri določenih, ki so bili v bolnici in so jim bili brisi odvzeti določili sev gripe. Pa ne vem zdaj kateri sev je bil, samo sem šla prav brskat ker me je zanimalo, ker je bilo toliko ljudi bolanih.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #72 on: October 24, 2020, 09:26:20 PM »
Samo nekaj vam položim na dušu...
NE DOVOLITE DA VAM PRED VSTOPOM V TRGOVINO METIJO TEMPERATURO! Ker to je napizdancija... v resnici ti zbrisejo spomin.
Preverjeno!
Jaz sem sla po kruh in mleko... domov pa prinesla gin in polno vreco cipsov, cokolad... pa se eno torbico in dvoje čevlje.
Ni hec vam povem, ni hec...

;D ;D ;D
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #73 on: October 24, 2020, 09:30:01 PM »
... in pol naj bi nasi otroci kasneje hodli v sluzbe??
če jim niti v šole ni potrebno  ;D ;D ;D
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #74 on: October 24, 2020, 09:34:22 PM »
Se javljam še jaz. Z atipično virozo konec decembra, trajala je 2 tedna, pustila dokaj hude posledice....
Diagnoza izgorelost oz simptomi povezani z njo, naj bi bili posledica te viroze, tako so mi rekli na urgenci.
Marsičesa v zvezi z boleznimi ne poznamo, moja povprečna pamet meni, da je telo več kot le stroj sestavljen iz posameznih organov...tako nimamo enostavnega recepta za vsakega posameznika sicer z istim imenom bolezni...
In zdravniki niso bogovi, pa če bi jih ljudje še tako radi videli kot bogove...in potem seveda sledi razočaranje, ko ne zmorejo vsakogar rešiti oz vsega vedeti...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.