Jaz bom kar tukaj postavila vprasanje, ker je tema najbolj obiskana.
Torej: rada bi se udelezila Teinega tecaja USTVARJALNA VIZUALIZACIJA S POMOČJO THETA STANJA ZAVESTI.
Ker pa sem noseca (5 mesecev) me zanima ali je zame, predvsem pa za mojega malcka, primerno, da se tecaja udelezim?
Jaz ti posredujem izkušnjo moje sestre, ki je v šestem mesecu nosečnosti. Pred nosečnostjo je TH delala vsak dan svojemu prvorojencu. Odkar je noseča ne more več v Theta stanje zavesti. Študira tudi Waldorfsko pedagogiko in tudi tam ne more zadovoljivo delati evritmije (spodaj je opis kaj to je).
Ko je to povedala svoji mentorici, jo je takoj vprašala če je noseča. Na pozitiven odgovor, ji je odgovorila, da evritmije v nosečem stanju ne sme delati - razloga točno ti v tem trenutku ne znam napisati, lahko pa vprašam sestro, če te zanima.
Meni sicer teoretično ni logično zakaj ne bi mogel v nosečem stanju v Theta stanje zavesti, saj gremo v to stanje načeloma med spanjem. Mislim tudi, da nečeloma ne bi smelo biti narobe, saj se v Theta stanju zavesti "delajo" le stvari v najvišje in najboljše dobro. Če pa res ne gre (tako kot pravi moja sestra), potem je pa očitno res...
Lep dan!
Iza
Evritmija je duševno-duhovna, umetnost gibanja in ni telovadba. Duša preko gibanja nagovarja telo in združuje duševne, duhovne in telesne danosti v harmonično celoto. športna vzgoja s telovadbo vzpodbuja in neguje predvsem fizično telo, evritmija pa nagovarja skozi gibanje otrokov duševno duhovni razvoj. Pri telovadbi gre za odnos človeka s fizičnimi zakoni prostora: s težnostjo in breztežnostjo, pa seveda z ravnotežjem, ki ga človek dosega med njima. Evritmija prav tako raziskuje prostor med težo in lahkostjo, a ne na fizičnem nivoju. Ta odnos poskuša doživeti kot notranjo duševno izkušnjo in jo izraziti skozi poduševljen gib, ki je bližje plesu kot gimnastiki. Učne vsebine zajema iz zakladnice umetniških del in pri izvajanju upošteva in uresničuje umetniški vidik poučevanja.