Author Topic: THETA HEALING - izkušnje, vprašanja II.  (Read 95960 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: THETA HEALING - izkušnje, vprašanja II.
« Reply #240 on: January 06, 2009, 09:07:58 AM »
Danes se mi je odprla ena zanima tema za razmišljanje:
pri sinu so pri biologiji nekako prijadrali do homoseksualnosti in posvojenih otrok v homoseksualni družini. Napisati so morali dvoje mnenje.
Ob eni ne preveč kratki debati (pa ne bi sedaj o tem  ;)), sem prišla na vprašanje ali bi se dalo homoseksulanost "pozdraviti" s TH, seveda, če bi oseba to želela. Homoseksualnosti sicer ne dajem v isti koš z boleznijo, je pa neke vrste motnja (angleško "disorder" mi veliko bolj sede - pa ne najdem prave besede v slovenščini).
Teoretično bi moralo it, a ne? Če TH lahko delamo spremembe na celičnem nivoju, spreminjamo gene, spreminjamo DNK - nekje v tej smeri bi že moralo nekaj prijet  ;D.
Saj ne, da bi hotela vse homoseksulace spreobrnit; sin je takoj pripomnil, da misli, da jim je to OK in da ne bi želeli biti drugačni; jaz pa se z njim v celoti ne strinjam.
Kaj mislite?

Lep dan!
Iza

Hetero smo ustvarjeni samo zaradi razmnoževanja. Vse ostalo se greš v današnji dobi Vodnarja lahko s komerkoli. Itak da propagiramo ljubezen do vseh ljudi in da smo si vsi enaki, težimo k uravnovešanju JIN in JANG energij v vsakem posamezniku, ni nam treba več iskati svojo popolno polovico  ;) ;D ker smo že sami zase popolni....
S kom se pa igraš, s kom deliš stroške in stanovanje, hodiš na dopust, duhovno rasteš, krepiš svoja čustva je pa za moje pojme čist vseeno ali je na zunaj videti moški ali ženska.

Jaz mislim, da če imaš to pošlihtano v glavi, ne glede ali si homo ali hetero ali bi ....... potem si lahko srečen, sicer pa niti v enem, niti drugem, niti tretjem primeru ne more biti to kar naj bi bilo.

Kar se pa tiče Thete .....  ja seveda lahko vse spreminjamo. Samo, če bi bila jaz ta primer, bi se pri sebi lotila pucat prepričanja, da me zato, ker bi bila drugače spolno usmerjena  svet zavrača ali kaj podobnega....

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #241 on: January 06, 2009, 09:47:02 AM »
Meni je prav žal, ker bom iz homo diskusije zavil v theta izkušnjo, obenem pa upam, da se tema ne bo ustavila.  Izkušnja preteklega dne je sledeča.  Portirstvo ne ukinjam, vendar bom tu z vami še malo bolj zgodaj kot običajno saj naložil sem si bolj regularni spanec in posledično hitrejše vstajanje. Podobno nalaganje kot vidim dela, enako pa je delalo, ko mi je Iza po enih od prvih najinih kav naložila bujenje ob devetih. :) :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #242 on: January 06, 2009, 09:54:21 AM »
Zaenkrat bi imela le eno vprašanje za Izo, ker se mi mudi v službo in trenutno nimam časa napisati svojega mnenja o tej temi. Vprašanje pa je: kaj te moti na homoseksualnosti, da jo imaš za motnjo (''disorder'')?
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #243 on: January 06, 2009, 10:37:55 AM »
Jaz bom kar tukaj postavila vprasanje, ker je tema najbolj obiskana.

Torej: rada bi se udelezila Teinega tecaja USTVARJALNA VIZUALIZACIJA S POMOČJO THETA STANJA ZAVESTI.
Ker pa sem noseca (5 mesecev) me zanima ali je zame, predvsem pa za mojega malcka, primerno, da se tecaja udelezim?

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #244 on: January 06, 2009, 10:53:46 AM »
Draga čebelica,

to je tako precej težko govoriti. Odvisno je od tega kako čutiš sama. Nosečnost sicer ni bolezen, je čisto naravno stanje. Jaz osebno kot praktik, ne bi prevzela te odgovornosti, da nekomu sugeriram ali da ali ne. Čeprav je res, da vse poteka med Kreatorjem in klientom v najvišje in najboljše dobro osebe, ampak, če je karkoli narobe, na to vsi pozabijo.Je pa tudi res, da mi dostikrat ne vemo kaj je v naše najvišje in najboljše dobro in če se zgodi nekaj kar ni po naših pričakovanjih in našem mišljenju, nastane cel kažin. Ampak to so moje izkušnje in moje mnenje.
Če pa se odločiš...vem, da Tea stvari obvlada in boš imela malce prilagojen programček. Jaz verjamem v Kreatorja, da naredi vedno tako kot je ok za osebo, stvar je samo kako ta oseba to sprejme.

Odločitev je torej tvoja..
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #245 on: January 06, 2009, 12:10:25 PM »
Podobno tudi sama razmisljam. Jaz v tej tehniki (po prebiranju vasih sporocil) vidim samo pozitivne stvari in zato me tecaj zanima. Je pa res kot pravis, da se lahko kaj slabega zgodi, pa bi potem imela dvom ali sem prav ravnala. Po drugi strani, pa bi lahko prav s to tehniko vizualizirala lepe stvari.

Upam, da bo se kdo napisal svoje mnenje oz. opisal svojo izkusnjo. :)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #246 on: January 06, 2009, 12:28:18 PM »
Evo naši Jani sem kar kopirala odgovore (dela in je rajši ne kličem ;D), pa pravi:
Sam na brzino:

itak veš, da od staršev nisem dobivala ne priznanj ne potrditev ne pohval. Mati me ima kot za neko tekmico, oče pa se vsa ta leta strinja z njo pa čeprav ne misli isto ampak zato, da ima mir.Se zapre v dnevno pred tv ali dela na vrtu ali pa gre v hribe in potem v gostilno.Doma v bistvu nikoli nisem imela podpore in varnosti, ki naj bi jo starši dajali svojem otrokom.

Torej bi se dalo zadevo reševat delno tudi s pošiljanjem ljubezni od maternice do zdaj? Imam pa občutek, da je še nekaj, pa bom že našla kaj je :).
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #247 on: January 06, 2009, 09:55:09 PM »
Jaz bom kar tukaj postavila vprasanje, ker je tema najbolj obiskana.

Torej: rada bi se udelezila Teinega tecaja USTVARJALNA VIZUALIZACIJA S POMOČJO THETA STANJA ZAVESTI.
Ker pa sem noseca (5 mesecev) me zanima ali je zame, predvsem pa za mojega malcka, primerno, da se tecaja udelezim?

Jaz ti posredujem izkušnjo moje sestre, ki je v šestem mesecu nosečnosti. Pred nosečnostjo je TH delala vsak dan svojemu prvorojencu. Odkar je noseča ne more več v Theta stanje zavesti. Študira tudi Waldorfsko pedagogiko in tudi tam ne more zadovoljivo delati evritmije (spodaj je opis kaj to je).
Ko je to povedala svoji mentorici, jo je takoj vprašala če je noseča. Na pozitiven odgovor, ji je odgovorila, da evritmije v nosečem stanju ne sme delati - razloga točno ti v tem trenutku ne znam napisati, lahko pa vprašam sestro, če te zanima.
Meni sicer teoretično ni logično zakaj ne bi mogel v nosečem stanju v Theta stanje zavesti, saj gremo v to stanje načeloma med spanjem. Mislim tudi, da nečeloma ne bi smelo biti narobe, saj se v Theta stanju zavesti "delajo" le stvari v najvišje in najboljše dobro. Če pa res ne gre (tako kot pravi moja sestra), potem je pa očitno res...

Lep dan!
Iza

Evritmija je duševno-duhovna, umetnost gibanja in ni telovadba. Duša preko gibanja nagovarja telo in združuje duševne, duhovne in telesne danosti v harmonično celoto. športna vzgoja s telovadbo vzpodbuja in neguje predvsem fizično telo, evritmija pa nagovarja skozi gibanje otrokov duševno duhovni razvoj. Pri telovadbi gre za odnos človeka s fizičnimi zakoni prostora: s težnostjo in breztežnostjo, pa seveda z ravnotežjem, ki ga človek dosega med njima. Evritmija prav tako raziskuje prostor med težo in lahkostjo, a ne na fizičnem nivoju. Ta odnos poskuša doživeti kot notranjo duševno izkušnjo in jo izraziti skozi poduševljen gib, ki je bližje plesu kot gimnastiki. Učne vsebine zajema iz zakladnice umetniških del in pri izvajanju upošteva in uresničuje umetniški vidik poučevanja.
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #248 on: January 06, 2009, 10:06:54 PM »
Zaenkrat bi imela le eno vprašanje za Izo, ker se mi mudi v službo in trenutno nimam časa napisati svojega mnenja o tej temi. Vprašanje pa je: kaj te moti na homoseksualnosti, da jo imaš za motnjo (''disorder'')?

Draga, Pikica!
Pri homoseksualnosti me ne moti prav nič, niti pri biseksulanosti, še celo pri hetero ne  ;D
Še tiste, ki obsojajo homoseksulanost sem nehala obsojati.
Zakaj mislim, da je to motnja?
To kar piše Tea: razmnoževanje.
Če bi bili v nekem trenutku vsi na svetu homoseksualci, bi najbrž zelo hitro propadli (sicer to lahko tudi iz katerega drugega razloga  ;D).
Seveda lahko filozofiramo naprej o tehnološkem razvoju (umetnih oploditvah),...
Če te moti moja nalepka motnja (''disorder''), jo lahko tudi pobrišem ;), meni se je zdelo bolj pomebno na kakšen način bi se s Theto lotili tega, če bi se pojavil nekdo, ki bi želel biti heteroseksualec.

Lep dan!
Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #249 on: January 06, 2009, 10:09:22 PM »
Meni je prav žal, ker bom iz homo diskusije zavil v theta izkušnjo, obenem pa upam, da se tema ne bo ustavila.  Izkušnja preteklega dne je sledeča.  Portirstvo ne ukinjam, vendar bom tu z vami še malo bolj zgodaj kot običajno saj naložil sem si bolj regularni spanec in posledično hitrejše vstajanje. Podobno nalaganje kot vidim dela, enako pa je delalo, ko mi je Iza po enih od prvih najinih kav naložila bujenje ob devetih. :) :)

Andres

In kdaj boš po novem vstajal?  :D

Lep dan!
Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #250 on: January 06, 2009, 10:19:58 PM »
Hja, danes zjutraj sem že ob osmih. :)  Kako bo jutri še ne vem. Odvisno koliko dela bo v portirnici. :D

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #251 on: January 07, 2009, 09:56:02 AM »
Tale theta vstajanja, oziroma bujenje mi je kar dobro prijelo.  Posledično ni bilo čez noč nobenega portirstva in sem tako legel že ob polnoči po lokalnem času. Verjetno bi se zbudil ob osmih, toda "pasja potreba" naju je oba s sinom pognala na noge ob 6:00. Zanimivo. Navadno sem ob podobnih razmerah še malo zalegel, danes sem kot opazite že v portirnici. Theta  posledično deluje tudi na sina, čeravno ni bila njemu namenjena.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #252 on: January 07, 2009, 10:04:45 AM »
Iza, hvala za odgovor.

Sem pa sedaj v dvomih ali je sploh smotrno, da se tecaja udelezim, ce ze tvoja sestra, ki ocitno obvlada tehniko ne pride v Theto, kako naj potem uspe meni, ki pa se nikoli nisem poskusila.

Bom se malo pocakala, ce slucajno se kdo kaj napise. Potem se bom pa se enkrat s Teo posvetovala, ker bi rada, da je tudi ona sproscena in je nocem ovirat pri delu. Saj verjetno bodo se kaksni tecaji :)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #253 on: January 07, 2009, 10:28:44 AM »
Draga Apemaya,

Ne obremenjuj se po nepotrebnem in sledi svojemu srcu. Morda pa moraš s seboj v theto peljati tudi dušico še nerojenega otroka. Samo predstavljaj si, kako svojega otročka držiš za roko in delata vse skupaj. Zagotovo bo delovalo. Prijateljica mi je namreč povedala, da je med meditacijo prav dobila občutek, da jo mora vzeti zraven in jo je. Če te je Tejin seminar pritegnil, se ga udeleži in se ne ukvarjaj s tem ali boš prišla ali ne v theto. Tako ali tako si večkrat na dan v tem stanju, le da se ga ne zavedaš, zato je potrebno to le ozavestiti. In vem, da ti to zmoreš.  ;D

Upoštevaj tisto, kar ti narekujejo čustva in ne um, ker si po naravi jasnočutna.

ang: objem,
Goga
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #254 on: January 07, 2009, 10:34:51 AM »
Iza

Jaz pa ne verjamem, da tvoja sestra ne more v Theto zaradi nosečnosti. To bo druge vrste blokada.
Kot vem, je imel isto tudi tvoj mož, pa ni bil noseč .........
Tejka pa bo svojo izkušnjo glede tega  lahko napisala tukaj kar iz prve......upam  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif