Author Topic: Predlogi za astro teme  (Read 35225 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Predlogi za astro teme
« on: September 19, 2020, 10:19:52 AM »
No, da ne bomo smetili drugje, odpiram tu novo temo, in sicer za predloge o novih izobraževalnih astro temah.

O čem bi radi brali, kaj vas "srbi" ...?

V interesu mi je, da tu dolgoročno postavim zbirko najboljšega astrološkega gradiva na enem mestu, lahko tudi neko šolo ali izobraževalni krožek (člani, ki bi želeli kaj takega, so lepo vabljeni, da se javijo na ZS), mogoče malo poživim forum. Teino dediščino bi bilo škoda kar tako pustiti, tudi meni je veliko pomagala.

Opažam predvsem tudi to, da se žal pojavlja tudi inflacija slabih astrologov, ki to vedo še bolj vlečejo v čičmiš, zato pa je tudi prav, da se tukaj kaj razčisti in napiše, kot je prav. Naša slovenska majhnost ne bi smela biti izgovor, da ne bi imeli prvovrstne astrološke baze, po kateri bi vsaj laiki lahko vstopili v to vedo.

Zato prosim, ne šparajte se :)

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
Re: Predlogi za astro teme
« Reply #1 on: September 19, 2020, 10:27:19 AM »
jaz sem za!!!
Bom pripravila doooolg seznam Vesta.
Pa se slabo vreme se bo zacelo, ko bo vec casa za vse to.
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #2 on: September 19, 2020, 10:33:48 AM »
Meni bi bilo zanimivo pogledat, kako astro karta vpliva na izbor kariere in posledično službe. Kje so prednosti, slabosti. Vsekakor pa mi je še bolj blizu psihološka astrologija. Kako določeni planeti in aspekti vplivajo na našo osebnost, kje so prednosti in slabosti neke postavitve v odnosu do naših osebnostnih lastnosti.
9ZK 674

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #3 on: September 19, 2020, 02:02:26 PM »
Meni bi bilo zanimivo pogledat, kako astro karta vpliva na izbor kariere in posledično službe. Kje so prednosti, slabosti. Vsekakor pa mi je še bolj blizu psihološka astrologija. Kako določeni planeti in aspekti vplivajo na našo osebnost, kje so prednosti in slabosti neke postavitve v odnosu do naših osebnostnih lastnosti.

Velja, bomo v kratkem o tem :)

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #4 on: August 14, 2024, 11:07:36 AM »

Velja, bomo v kratkem o tem :)

Ponovno prosim za predloge  ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #5 on: August 14, 2024, 11:40:07 AM »
Mogoče o sposobnostih, talentih,... in kje je tisti catch, da jih nekdo uresniči, drugi ne.
Predvsem sem opazila, da se pri razbiranju talentov zelo osredotoča na kvintile oz. še bolj na bikvintile.
Pred leti je npr. precej znana astrologinja za mojo hčer prišla do "zaključka", da talentov ni videti.
O tem smo sicer že nekaj...
Je talente iz same karte, ne da vsaj nekaj malega veš o osebi, sploh možno videti?
Gre za iste vrste nejasnost, kot npr. razbrati, ali je oseba visoko inteligentna ali popolnoma zaostala?
Tudi Merkur kvadrat Uran za genija vs. norca... hm... ne vem no.  ;D
« Last Edit: August 14, 2024, 11:56:28 AM by Škratinja Nagaya »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #6 on: August 14, 2024, 12:07:59 PM »
Tanka meja je med genijem in norcem in tega iz astrologije ne moreš vedeti. Ne moreš vedeti kakšen IQ ma nekdo in na kakšni stopnji zavedanja je. Nekdo s kvadratom mars pluton bo serijski morilec, spet nekdo drug bo samo hitre jeze.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #7 on: August 14, 2024, 12:12:31 PM »
Razumljivo.
Ampak res izkušen astrolog bi nemara znal najti razliko med tema dvema?
9ZK 656

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #8 on: August 14, 2024, 12:36:25 PM »
Mogoče o sposobnostih, talentih,... in kje je tisti catch, da jih nekdo uresniči, drugi ne.
Predvsem sem opazila, da se pri razbiranju talentov zelo osredotoča na kvintile oz. še bolj na bikvintile.
Pred leti je npr. precej znana astrologinja za mojo hčer prišla do "zaključka", da talentov ni videti.
O tem smo sicer že nekaj...
Je talente iz same karte, ne da vsaj nekaj malega veš o osebi, sploh možno videti?
Gre za iste vrste nejasnost, kot npr. razbrati, ali je oseba visoko inteligentna ali popolnoma zaostala?
Tudi Merkur kvadrat Uran za genija vs. norca... hm... ne vem no.  ;D

Odlična vprašanja, hvala.
Ta astrologinja, ki ti je kar tako pavšalno navrgla, da talentov iz hčerine karte pač ni videti, ima bodisi izjemno velik ego ali pa nima pojma. Tradicionalno naj bi se sicer res gledalo kvintile in bikvintile, vendar je to zadnja stvar, ki jo jaz gledam pri takšni analizi. Ima, npr. Marsa kot vladarja 5. hiše prav na MC v opoziciji z Uranom v Ribah v trigonu z Jupitrom v Škorpijonu v 12. hiši. Ima T-kvadrat Saturna-Neptuna (slednji oponira tudi Sonce in Saturn) in ASC, polno 8. hišo z Venero tam (poglej primer 1., ki sem ga navedla v Poklici v natalni karti - 2. del (praksa), pa še enega, kjer so Sonce-Saturn-Kiron - Jupiter. Slednji je prav v 12., ki je tradicionalno hiša vsega nezavednega, kar smo prinesli s sabo in nam je prirojeno, ne da bi se tega zavedali. Zanimivo je tudi, da sta precej skupaj Luna in Pluton (10* orbis se tukaj še kako čuti), od katerih slednji vlada 2., Luna pa disponira Merkurja in Venero v 8, ki sta oba v inkonjunkciji s Plutonom, vladarjem 12.
Ona ne rabi kvintilov  ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #9 on: August 14, 2024, 12:43:07 PM »
Tanka meja je med genijem in norcem in tega iz astrologije ne moreš vedeti. Ne moreš vedeti kakšen IQ ma nekdo in na kakšni stopnji zavedanja je. Nekdo s kvadratom mars pluton bo serijski morilec, spet nekdo drug bo samo hitre jeze.

Ne morem se strinjati med tanko mejo med genijem in norcem. :)
Se pa strinjam, da ni možno razbrati brez pogovora, pa še potem  je težko, mogoče sploh ni možno.
Govorim samo na podlagi lastnih izkušenj in opažanj, ne trdim ničesar.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #10 on: August 14, 2024, 12:46:50 PM »
Razumljivo.

Ja. V čem je potem sploh smisel, če IZKUŠEN astrolog ne more razbrati tako hudih odklonov, kot so huda osebnostna motnja in podobno, normalnemu, zdravemu človeku pa pripiše najmanj osebnostne karakteristike množičnega morilca.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #11 on: August 14, 2024, 12:49:14 PM »
Razumljivo.

Ja. V čem je potem sploh smisel, če IZKUŠEN astrolog ne more razbrati tako hudih odklonov, kot so huda osebnostna motnja in podobno, normalnemu, zdravemu človeku pa pripiše najmanj osebnostne karakteristike množičnega morilca.

Upam, da se ne bomo skregali, opravičujem se v imenu vseh nejevernih Tomažev tukaj in se izgovarjam na AC v devici. ;D

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #12 on: August 14, 2024, 12:58:09 PM »

No ja, jaz po naključju in precej pobližje poznam dve osebi, ki sta rojeni isti dan kot Silvo Plut in v obeh je neka "morilska energija", ki najbrž samo zavoljo tega, ker nista (z)rastla v takšni mizeriji in brezbrižnosti, kot on, ubija samo verbalno (to ni prispodoba - nisem še spoznala koga, ki bi to z besedami in obnašanjem počel tako učinkovito in precizno kot onadva).
IQ pa je po mojem mnenju tudi možno (v grobem) določiti, res pa je, da s pregledom cele karte oz. celotnega miselnega aparata in ne samo določenega aspekta. In samo malenkost je potrebna, pa se obrne "navzdol", v drugo skrajnost.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #13 on: August 14, 2024, 01:34:31 PM »

No ja, jaz po naključju in precej pobližje poznam dve osebi, ki sta rojeni isti dan kot Silvo Plut in v obeh je neka "morilska energija", ki najbrž samo zavoljo tega, ker nista (z)rastla v takšni mizeriji in brezbrižnosti, kot on, ubija samo verbalno (to ni prispodoba - nisem še spoznala koga, ki bi to z besedami in obnašanjem počel tako učinkovito in precizno kot onadva).
IQ pa je po mojem mnenju tudi možno (v grobem) določiti, res pa je, da s pregledom cele karte oz. celotnega miselnega aparata in ne samo določenega aspekta. In samo malenkost je potrebna, pa se obrne "navzdol", v drugo skrajnost.

No moj bivši mož ima apekte ala Silvo Plut, smo se na to temo režali tudi na tečaju astrologije. Pa ni nikogar ubil. Zna pa ubit z besedami. Saj so še drugi indici kjer bi lahko sklepal a bo nekdo ubil ali ne. Ampak to je vedno konec koncev tudi svobodna volja mar ne?
Nikoli ne bom pozabila kako je Tea rekla, ko sem prvič prišla k njej na obisk, sem jo našla nekje na netu, ko sem bila 20 let stara. In je odprla mojo karto preden sem prišla. In je rekla bog mi pomagi, ker ni vedela kaj se bo sedaj prikazalo pred njo. Bo to neka totalno duševno bolna oseba ali bo OK? Torej pri vsem svojem znanju samo ko je pogledala mojo karto ni vedela kaj se dogaja z mojo dvanajsto hišo, v katerem nivoju sem. To potem prinese pogovor s stranko in ko vidiš njen odnos. Iz same karte ne boš vedel, žal. Stojim za tem. Včasih gledam karto koga same trigončke, vse oh in sploh....bi si mislil ta ima lagodno lepo življenje, ko se začneš pogovarjati z njim pa vidiš da je nesrečen do amena in črnogled da bolj ne more bit. Ker ima v karti en sam samcat kvadrat npr.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #14 on: August 14, 2024, 01:52:08 PM »

No moj bivši mož ima apekte ala Silvo Plut, smo se na to temo režali tudi na tečaju astrologije. Pa ni nikogar ubil. Zna pa ubit z besedami. Saj so še drugi indici kjer bi lahko sklepal a bo nekdo ubil ali ne. Ampak to je vedno konec koncev tudi svobodna volja mar ne?
Nikoli ne bom pozabila kako je Tea rekla, ko sem prvič prišla k njej na obisk, sem jo našla nekje na netu, ko sem bila 20 let stara. In je odprla mojo karto preden sem prišla. In je rekla bog mi pomagi, ker ni vedela kaj se bo sedaj prikazalo pred njo. Bo to neka totalno duševno bolna oseba ali bo OK? Torej pri vsem svojem znanju samo ko je pogledala mojo karto ni vedela kaj se dogaja z mojo dvanajsto hišo, v katerem nivoju sem. To potem prinese pogovor s stranko in ko vidiš njen odnos. Iz same karte ne boš vedel, žal. Stojim za tem. Včasih gledam karto koga same trigončke, vse oh in sploh....bi si mislil ta ima lagodno lepo življenje, ko se začneš pogovarjati z njim pa vidiš da je nesrečen do amena in črnogled da bolj ne more bit. Ker ima v karti en sam samcat kvadrat npr.

Saj nisem rekla, da te karta naredi morilca. Bi pa tudi dva primera, ki ju omenjam, ob vzgoji Plutove ali Trobčeve matere in "ugodni" razporeditvi hiš postala morilca, gre za izrazito agresivno, kolerično in živčno energijo in čustveno nihanje, kar je v določenih okoliščinah pač  eksplodiralo v radikalnem, ekstremnem nasilju. Res pa je, da če bi mi pokazala npr. karto serijskega morilca, iz karte tega dejstva ne bi razbrala, ker gre za čisto statistično (ne)verjetnost in bi prej upoštevala vse druge možne scenarije.