Glede nove generacije otrok še malo mojega razmišljanja...
Mislim, da ima vsaka generacija neko svojo rdečo nit, tako naša, kot naših staršev in sedaj seveda naših otrok...
Astrološko se to da lepo povezati in simbolno, arhetipsko prebrati iz zunanjih, transpersonalnih planetov (uran, neptun, pluton), za ožjo generacijo tudi iz saturna in jupitra...
Seveda potem za vsakega posameznika glede na aspekte z njegovimi osebnimi planeti...ampak generacijsko, definitivno s transpersonalnimi planeti...
Generacija moje hčere ima npr. uran konjunkcija neptun v kozorogu, še mlajša generacija ima še to isto konjunkcijo v vodnarju...
oni dejansko rušijo tabuje glede sistemov, nekako se požvižgajo na sisteme, avtoritete,po drugi strani se pojavlja idealizacija nekih novih sistemov, katere mogoče mi niti ne razumemo še dobro...Njim je tehnologija (uran) še kako blizu, drugačen pristop k vsem sistemom-šolstvo, zdravstvo, cerkev....vse to so sistemi, ki njim ne pomenijo kaj dosti...v ospredju so poživila, ki so prisotna na vseh zabavah, omamljanja,njim je to nekaj normalnega...
Prinesli so nam tudi kriptovalute, kar je res čisto uransko...postali so veliki individualisti...kar je tudi uransko...druženje je večinoma preko tehnologije, spola se izenačujeta, ne ločiš več dobro med fanti in puncami, niti fizično, niti psihološko...
Vsekakor bodo verjetno v kolektiv prinesli precej drugačno zavedanje kot smo ga imeli mi glede tega kaj je status, kaj je sistem, njim vsi ti nazivi, ki smo jim še mi dajali veliko pomembnosti, saj je bilo za temi nazivi v resnici veliko znanja, ne pomenijo več kaj dosti...no, ta odnos do vsega tega se je s to generacijo precej spremenil...
Tudi odnos do spola se je precej spremenil...Uransko smo vsi brezspolni...verjetno se tudi ne bodo toliko odločali za družine, otroke, to je generacija hladnega razuma...
Potem smo imeli 7 let generacijo s kvadratom med plutonom v kozorogu in uranom v ovnu (od 2011 do 2019), ko odrastejo, bodo definitivno prinašali spremembe, ki ne bodo ravno lahkotno izpeljane...prej nasilno rušenje še kar je za ostalo zrušit in preobrazit od zastarelih sistemov...
In če pogledam sedaj te nove zemljanke in zemljane, rojene s trigonom med plutonom v kozorogu in uranom v biku, ter konjunkcijo plutona in saturna v kozorogu...verjetno dokončno rušenje in preobrazba vseh sistemov... in postavljanje novih sistemov, upam prinesejo novo zlato dobo (saturn)...