Seveda se lahko objavi.

Potrebna je kar precejšnja količina rdečih paprik (midve sva delali iz dveh zabojev in dobili cca. 30 malih kozarčkov ajvarja.
Rdeče paprike samo opereš in daš cele (s peclji) na žar, seveda je prav, da je žar na oglje, ne plinski, da dobijo aromo dima. Paprike morajo čisto počrneti, da se lahko lepo olupijo. Ko se ohladijo, odstraniš kožo, pecelj in peške in jih čez noč odcejaš.
Naslednji dan jih zmelješ na mlin za meso (flajšmašino) in kuhaš, da izpari tekočina in se paprike še malo razpustijo (nekje 20 minut do pol ure je kar OK). Med kuhanjem v zmes daš nekaj česna, soli, kanček olja in kisa za vlaganje, lahko tudi kaj pekočega - sama vse to dodajam po okusu.
Ko sta enkrat peka in lupljenje gotova, je super.

Je res kar packarija.
Ampak ajvar je pa bomba!