Author Topic: Duhovni narcisi  (Read 15644 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Duhovni narcisi
« Reply #30 on: July 29, 2025, 03:38:36 PM »
Hm, ne vem, vsak ima svobodno voljo, da izbere kam bo sel po nasvete in tudi zakaj.
Jaz bi bolj obrnila vprasanje zakaj nekdo isce te nasvete in kaj zares pricakuje, da bo od njih dobil.
Odgovornost je vedno na obeh straneh.
In tudi ne vem zakaj pricakovati, da je nekdo vseveden…
Bi se prej samo sebe vprasala zakaj tako “slepo” nekomu zaupam oz moje odlocitve predajam v roke drugim…na koncu je vedno to moja odgovornost…in nikdar ne jemljem stvari za100%…ce mi nekaj ne “disi” grem hitro stran…
Ta, ki pa prodaja storitev mora tudi jasno povedati kaj prodaja in ce ti prodaja, da on 100% ve kaj je za tebe dobro oz ce on ve kdo in kaj si ti, potem pojdi samo stran…
Ja ljudje s(m)o naivni in za lastno naivnost moramo sami prevzeti odgovornost…verjetno se vsi kdaj opecemo in upam iz tega tudi nekaj naucimo…
To je moje splosno mnenje… :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #31 on: July 29, 2025, 06:14:34 PM »
Zakaj se kdo odloči, da gre po nasvet k astrologu so različni, to je jasno. Bom pa napisala kako jaz kot uporabnica teh nasvetov gledam na to. Večina ljudi pride po nasvet, ker in ko se jim zgodi kaj   nepredvidenega, nekaj kar jih obremenjuje in jih skrbi. Največkrat (verjetno večina) astrologije ne pozna, veliko jih je, ki tudi ne verjamejo vanjo. Ampak stiska ki jo občutijo, občutek, da si ne morejo in ne znajo pomagati jih prisili da se zatečejo po nasvet. Pogosto ne vedo niti na koga se obrniti in pridejo k nekomu po nasvetu prijateljev, znancev ali objavah v medijih ali spletu. Ne vedo, koliko je svetovalec dober ali ne. Informacij ki jih dobi je veliko, so zanj področje ki ga ne pozna. Informacije ki jih dobi mora predelati, rabi čas da jih sprejme in jih poveže s svojim življenjem. Če je dobil razlago, s katero je dobil potrditev za dogodke ki so se mu dejansko zgodili  bo dobil zaupanje, bo začel verjeti, da "nekaj pa je res na tem". Največkrat mora preteči še precej časa, da dobi potrditev vsega kar je slišal. Najbrž redko komu (bolj verjetno nikomur) ne pride na misel, da bi astrologu bila dobrodošla povratna informacija,  razen če ga astrolog prosi naj mu sporoči, kako se je v resnici napovedano uresničilo. Astrolog je zato odvisen samo od tega, koliko zaupa sam sebi in znanju ki ga ima. Tistemu, ki je prišel po vpogled ali nasvet se zadeva zaključi ko odide od astrologa. Ker pa smo ljudje različni, tudi zelo različno reagiramo, kar pa je odvisno od marsičesa,  nenazadnje tudi od tega, koliko verjame v astrologijo in če ne verjame se tudi čuti finančno opeharjen. "300 ljudi 300 čudi". Če pa je dobil potrditev napovedi je tudi spremenil miselnost in je astrologija dobila.novega privrženca. In teh je kot opažam veliko in tudi vedno več.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #32 on: July 30, 2025, 09:34:23 AM »
Nič ne bi bilo drugače, ker se je ona odločila, da ima dost in da gre. Nihče je ne bi mogel prisiliti v to, da ostane.  Vse kar bi bilo, bi mogoče se smrt zavlekla v kasnejši čas. Svobodna volja....

Zanimivo bi bilo opraviti postopke na enojajčnih dvojčkih v enakem stanju, to bi še najbolj natančno pokazalo, kakšen je učinek.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #33 on: July 30, 2025, 09:55:47 AM »
Nič ne bi bilo drugače, ker se je ona odločila, da ima dost in da gre. Nihče je ne bi mogel prisiliti v to, da ostane.  Vse kar bi bilo, bi mogoče se smrt zavlekla v kasnejši čas. Svobodna volja....

Zanimivo bi bilo opraviti postopke na enojajčnih dvojčkih v enakem stanju, to bi še najbolj natančno pokazalo, kakšen je učinek.

Pri astrologiji planeti predstavljajo arhetipe, ki so v nasem nezavednem…kateri arhetip (planet) bomo v dolocenem obdobju bolj aktivirali, s katerim bomo bolj v stiku, druge znamo projicirati. Tako tudi pri dvojckih tezko najdes vzporednice.
Pri sebi hitro lahko ugotovis npr ali bolj zivis arhetip lune, sonca, asc…?
Da pridemo do sonca, navadno prej zivimo luno, asc, tudi saturna in mars se mora aktivirati, da lahko zacnemo ziveti svoj polni potencial, torej sonce.
Idealno bi bilo, da zivimo vse arhetipe socasno, to naj bi bila tista najvisja stopnja samorealizacije.
Do tega sem nekako sama prisla skozi uvide dela s klienti.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #34 on: July 30, 2025, 12:17:49 PM »

Pri astrologiji planeti predstavljajo arhetipe, ki so v nasem nezavednem…kateri arhetip (planet) bomo v dolocenem obdobju bolj aktivirali, s katerim bomo bolj v stiku, druge znamo projicirati. Tako tudi pri dvojckih tezko najdes vzporednice.
Pri sebi hitro lahko ugotovis npr ali bolj zivis arhetip lune, sonca, asc…?
Da pridemo do sonca, navadno prej zivimo luno, asc, tudi saturna in mars se mora aktivirati, da lahko zacnemo ziveti svoj polni potencial, torej sonce.
Idealno bi bilo, da zivimo vse arhetipe socasno, to naj bi bila tista najvisja stopnja samorealizacije.
Do tega sem nekako sama prisla skozi uvide dela s klienti.
Prav to vprašanje, kateri planet se bo aktiviral v tem mojem trenutnem obdobju, sem si zastavljala veckrat na dan ob pregledovanju trenutnih tranzitov. Sem imela kar nekaj lepih tranzitnih povezav, tudi  :Ma:PL:U in Jupiter so bili vpleteni. Čez vse pa je viselo obdobje SadeSati, v katerem sem trenutno na višku. 
Zanimivo, v prejšnjem Sadesati obdobju, natančno 15.7.1995 sem diplomirala na izrednem študiju, ob 3 otrocih in službi. Je prišla nagrada Saturna, tudi sedaj, po 30 letih se kaže tako.🥰🍀🙏.
Nima to moje pisanje zvezo z narcisi, ampak želja odpisat je bila prevelika.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #35 on: July 31, 2025, 02:04:43 PM »
Zdi se, da se razprava elegantno izmakne ključnemu vprašanju: vprašanju moči in odgovornosti tistega, ki interpretira, ter jo prestavi izključno na pleča tistega, ki posluša.

Odgovornost tistega, ki ima vpliv in moč – tudi samo skozi besedo – zame ni enaka kot odgovornost tistega, ki je v ranljivi poziciji.

Ko se ta moč govorca razprši v meglo "vsak je odgovoren zase", postane nevidna – a zato nič manj učinkovita in vplivna.

Izpostaviti sem želela vprašanje notranje integritete tistega, ki svetuje. In odpreti v skupni razmislek.

« Last Edit: July 31, 2025, 02:27:55 PM by Škratinja Nagaya »

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #36 on: August 01, 2025, 09:15:01 AM »
Ne vem točno, kaj bi rada s tem dosegla oz. na kakšen način lahko sploh odpremo to debato. V tem primeru bi vsakdo torej moral imeti izkušnje tako na eni kot na drugi strani. Če bomo govorili, kako tisti, ki interpretira neko astrološko karto/tarot karte/bilo kaj nima integritete in kako izkorišča, ne bi bilo fer do njih, ker nismo na njihovem mestu in nimamo njihovih izkušenj, da bi to lahko trdili. Če se bomo pogovarjali o tem, kako oni nimajo integritete in izkoriščajo svojo moč, potem smo isti kot oni, če ne še slabši.
Bolje bi bilo na tem mestu odpreti debato, da je potrebno za vsako SVOJE dejanje in SVOJE življenje prevzeti odgovornost. Kar na tem mestu lahko naredimo, je edino to, da se pogovarjamo o tem, s kom imamo dobre in s kom slabe izkušnje, da tudi podelimo feedback tistemu, ki nam je prerokoval/interpretiral karto/bilo kaj pač že, da imajo tisti, ki se odločajo za tako storitev, boljši vpogled v to, kdo je dober v tem in ima morda več integritete kot pa nekdo drug, ter tudi da pomagamo tistemu, ki nudi to storitev, da se pri svojih storitvah izboljša.
Ob koncu dneva pa še enkrat poudarjam, da moramo prevzeti odgovornost za svoje življenje, svoja dejanja in ne samo da kažemo s prstom na nekoga drugega in izpostavljamo njegove napake, svoje pa spregledamo.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #37 on: August 01, 2025, 11:08:41 AM »
Menim, da gre tu za problem, ko oseba na položaju svetovalca, tolmača oz. kakršnegakoli podajalca informacij s pomočjo področja, ki naj bi ga obvladal do take mere, da je to v njegovi domeni, o osebi trdi nekaj, kar je do vesolja vidno in jasno vsem, da je napačno.
Se mu sme očitati zmota brez, da bi bil užaljen ali celo maščevalen?
Jo sam sebi prizna - če je že navzven ne zmore, ker bi se pokazal kot zmotljiv?
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #38 on: August 01, 2025, 11:20:25 AM »
OK samo smo spet pri tem, oseba te ne pozna, prideš prvič k njej, ona ti nekaj pove, kar je napačno...ampak ne ve da je napačno, ker te ne pozna. Če je vsem vidno iz vesolja njej ni, ker ne ve. Ti ji pa tudi ne poveš feedbacka. Kako in komu naj se ta oseba opraviči?

Če ji poveš pa rečeš vmes, joj tole pa ne drži, je pa druga zgodba. V tem primeru se pričakuje, da ti pač oseba razloži zakaj nekaj vidi kar vidi, ti postavi pod vprašanja, če je pa res tako pihnil mimo pa reče, oprosti. Pričakovat od nekoga, da bo pa kar vedel, je pa utopično.

Isto kot v restavraciji dobiš zanič hrano, če ne boš rekel natakarju takoj da je zanič, se ne bo opravičil. Kasneje o tem razpravljati pa niti ne more popravit. Odgovornost je na vseh nas, da skomuniciramo takoj, ko nekaj ni v redu in da če druga stran trosi bullshit, da ji to tudi povemo :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #39 on: August 01, 2025, 11:32:14 AM »
Kaj pa, če poveš, podpreš z dejstvi in še vedno vztraja? Ker ona pač ve - ker je, recimo, astrolog (ali kaj drugega), in je zato po njenem samoumevno, da ima prav?
Da se dejansko prepira za svoj prav?

Če se pridružim prispodobi z restavracije ... Dobiš na mizo surovega piščanca, poveš, to vidi celo omizje, pride kuhar, pogleda in reče, da to ni res, ker on je pa kuhar.
Tudi kuhar se lahko zmoti.
Tudi astrolog se lahko zmoti.
Vsi se zmotimo.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #40 on: August 01, 2025, 11:38:10 AM »
Tukaj je spet potem pomemben feedback oz. deljenje izkušnje, ker le tako se bo ta človek nečesa naučil zlepa ali zgrda, mar ni tako?
In pa - ali res obstaja toliko ljudi na tem področju? Se je kdo res že srečal s takim človekom? Jaz se nisem, zato vprašam.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #41 on: August 01, 2025, 11:38:44 AM »
Sej nisem rekla, da se ne more. Ampak pravim da je nujno povedat in takoj dorečt zadeve. Če pa vztraja pri svojem pa s takim niti nimaš kaj češenj zobat in se bratit. Ni to človek zate. Al ga jebe ego, al kej drucga.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #42 on: August 01, 2025, 11:39:19 AM »
Jaz sem se srečala z osebo, ki se je motila in vztrajala pri svojem in se tudi neprimerno vedla po tem, ko je bila soočena z zmotljivostjo, pa še koga poznam.
O svoji izkušnji nisem nikoli nikomur pravila.
« Last Edit: August 01, 2025, 11:41:44 AM by Maja »
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #43 on: August 01, 2025, 11:42:48 AM »
Moja mini izkušnja z astrologom. V kranjskem medgeneracojskem centru so 1xna mesec astrološka predavanja. Na vsake kvatre astrolog odgovori tudi na kakšno vprašanje. Lansko leto mi je na vprašanje, kako bo z mano v poletnem času odgovoril, da bom skrbela za pomoči potrebne. Ja, res, vse poletje sem skrbela za vnuke, lahko bi se ta izjava smatrala kot napačna, saj sem  uživala pri tem delu, bazen je super izbira.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #44 on: August 01, 2025, 11:52:07 AM »
Jaz sem se srečala z osebo, ki se je motila in vztrajala pri svojem in se tudi neprimerno vedla po tem, ko je bila soočena z zmotljivostjo, pa še koga poznam.
O svoji izkušnji nisem nikoli nikomur pravila.

Tak folk obstaja povsod v vseh poklicih. Jaz imam ponavadi v službi take debile v obliki šefa. Ko mu poveš, da nekaj ni prav, pa doživiš pogrom, totalen ego trip napad. Kar mi delamo narobe, je da mi mislimo, da so atrologi pa blazno poduhovnjena bitja in bi morali biti že skoraj da ne vnebovzeti. Niso, glih tako so ljudje in ravno tako so lahko med njimi debili. Meni recimo Ema ne sede, ker samo kritizira in je res težka za prenašat. Pokojni Nikola Stojanovič - vrhunski astrolog, ampak sva se zapela, ko je pač sklepal glede na moj priimek, da sem Srbkinja in je udrihal čez Slovence. Išmiragič...isto vrhunski, ampak ko sem delala pri njem tečaj, me je napizdil, da ne gledam prav. Pa sem ga vprašala, ampak a je zgodba pravilna, ja to pa je....ja ampak OK jaz sem do nje prišla na drug način, kako lahko rečeš da je napačno, če govoriva o isti zgodbi. Dejstvo je, da si določeni ljudje nabijajo ego ne glede na to v katerem poklicu so.

Študiram naturopatijo, pa je moja učiteljica polna ega in sama sebe, uživa v tem ko spravlja v jok svoje učence. Se kdaj opraviči? Ne....samo reče to vas bo izklesalo.

Dejstvo je, da samo MI moramo prepoznati ali nam nekdo ustreza ali ne, mu povedati da njegovo dejanje ni pravilno in se od takega osebka umakniti za svoje dobro.

Moja astro karta