In kaj naj bi bilo pri njej napačno glede napovedi in meritev? Ker zgodbo res poznam do najmanjšega detajla.
Tea je že veliko, veliko prej ene 10 let pred tem mi povedala in mislim da tudi napisala na forum, da jo bo njen mož pokopal, da bo umrla zaradi njega. Seveda je to rekla v smehu, da sem jaz to dojela kot ah malo se hecamo, mi je pa ostalo v glavi, zarezalo se je tja. Kakšne par let kasneje, mogoče ravno 1-2 leti pred njeno smrtjo, ko mi je delala karto, sem rekla nekaj v smislu, no ti bom povedala kako se bo izšlo, pa je spet rekla, če bom živa takrat in se smejala. Jaz sem rekla, seveda boš. Ker si niti slučajno nisem predstvaljala, da bo to res. Potem je začela razlagat kaj ima vse v karti takrat, jaz sem pa rekla Tea še kaj hujšega si preživela, boš pa še to. Niti sanjalo se mi ni. Pač upaš....
Zgodbe o tem kaj ji je bivši mož naredil, ne bom razlagala, ker ni fer da to govorim. Poznam pa vsak detajl. Kmalu zatem se je pojavil rak. Vedela sem zakaj, energetsko jo je sesulo, nase si je navlekla določena čustva, ki jih drugače ni bilo. Normalno, tudi jaz ne vem če bi lahko šla čez to. Ok, se je ločila, pobrala, kazalo je vse OK, dejansko sem mislila da ji bo uspelo. No pa je prišlo dodatno sesutje, zgodba, ki je tukaj ne veste, ravno zadnjič sva imela z njenim sinom debato, da mogoče, če ne bi takrat tega izvedela, da bi blo vse OK, ampak saj ne moreš vedeti. V glavnem zadeva je bila težka in iskreno tudi mene je šokirala. Tea je sicer z določenimi osebami popucala, jih blokirala in dvignila glavo. Jaz sem kmalu zatem, ko sem šla iz trgovine dobila nek glas v glavi, ne znam razložit, kot da bi mi nek moški glas telepatsko rekel, Tea bo kmalu umrla. Za trenutek sem se zmedla, ker sem mislila kaj je z mano narobe, o čem to razmišljam, pa sem dojela da to ni bil moj glas. In nisem vedela kaj naj s to informacijo, je res, ni res? No Tea me je čez par dni klicala da se ne počuti dobro, da ima vročino in da gre na pregled. Mogoče je samo prehlad je rekla, ampak je vedela in jaz sem vedela. Jokala sem kot dež, ampak sem rekla vse bo OK.
Meritve.... če mislimo meritve, ki jih je delal Andres, kje je pa rečeno, da Alfa ne more umreti? Ima svobodno voljo kot vsak človek kdaj bo končala pot tukaj. In Andres je upal kot mi vsi. Par dni pred smrtjo me je prosila, če lahko rečem Andresu, da naj jo neha pucat, ker jo samo še to drži pri življenju in ona hoče iti. Andresu sem prenesla sporočilo, ni mu bilo lahko, je spoštoval njeno željo. Čez par dni je umrla.
In ja je vedla, že dolgo pred tem. Je pa zapakirala tako, da nas je tolažila in nam zbujala upanje, da bo vse OK.
Teina smrt nas je vse zelo pretresla, spomnim se tudi njenega astro zapisa, v katerem je napovedala, da se bo nekaj zgodilo - bodisi njej bodisi komu izmed njenih bližnjih.
Vem, da ji je tudi Andres želel dobro.
Vseeno pa me ob takih zapisih, kot je tvoj, vedno znova pretrese, kako hitro lahko zdrsnemo v racionalizacijo nečesa, kar bi si zaslužilo veliko več poštenega uvida – predvsem v odgovornost tistih, ki izvajajo duhovne prakse.
Ko meritev "kaže visoko", pa pride rak, sesutje in smrt – to ne sproži dvoma o meritvi, temveč se zamenja razlago:
- ni sprejemala čiščenja
- izbrala je to pot
- duša je hotela oditi
- ...
Meni se zdi to logično nedosledno, da ne rečem nevarno.
Spet se zabriše odgovornost izvajalca, za povrh pa se še subtilno nalaga "krivdo" posamezniku, ki trpi: če ti gre slabo, če zboliš, če umreš – pomeni, da nekaj v tebi ni bilo poravnano.
Vse ostalo pa ostane nedotaknjeno.
Sama se dobro spomnim, kako so bile stvari predstavljene:
- višji so rezultati meritev, bolj je človek zdrav, če pa zboli, bistveno hitreje preboli
- nižji so rezultati meritev, prej se na nekoga nalepi bolezen
- visoka alfa naj bi bila nezdružljiva z boleznijo - bolezen naj bi se je dobesedno ustrašila
- od visoke alfe bežijo beta vibracije, torej tudi ljudje s slabimi nameni, visoka alfa pa jih zelo hitro prepozna
- višji možganski potencial naj bi pomenil hitrejše učenje, večjo sposobnost
- višja alfa se instinktivno izogne ljudem, krajem, ki bi ji škodili ali jo celo spravili v bolezen
- ...
V tem kontekstu verjamem, da je bila Teina bolezen – in še posebej njena smrt – za marsikoga vsaj zmeda.
Če ne kar neprijetna prizemljitev.
To je seveda spet vabilo k razmisleku. In priložnost, da si dovolimo kak dvom.
Ne v človeka - v sistem.