Author Topic: Duhovni narcisi  (Read 15542 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Duhovni narcisi
« Reply #75 on: August 03, 2025, 07:08:53 PM »
Ja za boga Isusa, včasih imam občutek, da govorim steni – ne zato, ker bi stena ignorirala, ampak ker se mi zdi, da mi stena vrača popolnoma drugo temo.  ;D ;D
A je res samo Maja kapirala point??

A mi lahko kdo pokaže, kje sem napisala, da naj se človek usede pod drevo, muli žnablje in čaka na opravičilo?
Ker očitno sem vmes napisala skrivni rokopis, ki ga berejo vsi - razen mene.

Celoten point mojih zapisov je bil: v duhovnih praksah pogosto manjka jasna struktura odgovornosti – in to ne na nivoju "naj se meni nekdo opraviči, drugače ga bom turšici zatožla", ampak na nivoju sistemskega izmikanja, zavajanja, podtikanja krivde klientu in premetavanja vse odgovornosti v karmične meglice.

In ja – hvala, se zavedam, da si mora vsak sam izboriti pravico. Sem jo. In še bom. Ampak če že debatiramo o odgovornosti, se vsaj držimo teme in ne delajmo iz vsake, ki izpostavi problem, karikature žrtve, ki sanja o idealnem svetu s samorogi.

Mater no!!!

Zdaj pa še k dohtarjem...
To o priznanju zmote uradne medicine sem omenila jaz, ja.
Moj tast je bil eden redkih primerov, ki niso imeli določenega encima, zaradi česar kemoterapija pri njih povzroči skorajšnje odpovedi organov.
Ko je po čudežu preživel, se je njegov onkolog osebno opravičil – njemu, ženi in sinu.
Ne vem za vas, ampak meni se zdi to precej dostojanstven, človeški in redko viden odziv v katerikoli stroki.

Pa še zgodba o alfa spermi.
VSI smo jo prebrali, in to ne samo enkrat.
V rubriki Biokibernetika, v zaprti skupini.
Uporabljena je bila kot ena izmed razlag, kako deluje "alfa biosistem" na okolico.
Če ženska faše alfa spermo, se ji dvigne vse - od jošk do možganskega potenciala, postane plodna ko mati zemlja in zdrava ko riba v nebeških tolmunih.

Zdaj pa grem, da si dvignem biosistem z navadno kavo.
Za danes sem že oddelala svojo karmično kvoto.
« Last Edit: August 03, 2025, 07:26:07 PM by Škratinja Nagaya »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #76 on: August 04, 2025, 08:56:58 AM »
Ja, se sprasujem kaksna bi to lahko bila jasna struktura odgovornosti v duhovnih praksah?
No, to bi bilo mogoce fajn napisat kako si kdo od nas predstavlja to?
Npr pri zdravniku dobis neko terapijo z namenom nekega koncnega ucinka zdravja.
Samo tudi pri teh uradnih zdravljenjih so vedno odstopanja… npr nekomu neko zdravilo pomaga, drugemu lahko naredi vec skode kot koristi. Tako da res bi bilo opredeliti to strukturo odgovornosti, ce se jo sploh da?
Kar se pa alfa sperme tice pa je to meni tko no, a dej no, a to res kdo verjame??
In tud kako bos dokazal ali izmeril kdo ima alfa spermo in kdaj jo ima?
Kako prepreciti taksne stvari, da naivnezi ne bodo vsega takoj verjeli in kupli zdravo zagotovo?
Ne vem, mogoce z vec izobrazevanja na to temo.
Tko kot povsod, ce nisi ozavescen, in se naiven zraven, ali pa nemocen, sibek, ranljiv, zal nasrkas.
Ne vem, nisem pametna, bom pa tudi jaz vesela vsakega mnenja na to temo jasne strukture odgovornosti v duhovnih praksah.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #77 on: August 04, 2025, 09:39:42 AM »
ja si naletela na zdravnika z intigriteto. Hvala bogu. Večina ljudi po mojih izkušnjah je takih, normalnih. Ampak kot pravim na debile naletiš povsod, no mojega očeta je zdravnica označila za pijanega ko smo ga tja pripeljali, ko je imel epileptični napad. Je rekla, gospod je verjetno kaj spil. Ni bil navadni epileptični napad, ampak se je samo začel naenkrat obnašati dezorientirano. Mami je dojela da je nekaj narobe in me prosila, če ga lahko peljemo. Šele, ko je mami znorela, da ni pil je naredila pregled in ga poslala pod nujno na nevrološko. Opravičilo....ga ni bilo.

Štekam, kaj hočeš povedat. Ampak ti ne štekaš nasprotno stran, kaj ti želimo povedati. Jaz samo pravim, da je tako povsod in v vseh poklicih. In da so škodljive prakse povsod. Pri zavarovalnih agentih, tistih ki nategujejo stare ljudi, prodajalcih avtomobilov.... povsod okrog nas so. Na nas je pa da se izobražujemo, da preverimo informacije in da če nismo dovolj podkovani v tem, da vprašamo še koga drugega.  Razumem, da si imela slabe izkušnje in vidim, da del tega stresaš na Andresa. Osebno se te izjave nisem niti spomnila iskreno, sem šla sedaj brskat po forumu za nazaj. Ne vem pa zakaj nisi/niste nikoli Andresu javno ali zasebno povedali, da je njegova izjava obupna in škodljiva? Potem bi tudi on imel možnost spoznati svojo zmoto in se opravičiti ali pa še naprej razlagati svoje ali pa vsaj razložiti zakaj tako misli. Jaz sem imela slabo izkušnjo samo z opevano učiteljico thete iz tega foruma in sem ji povedala takoj, ko se je konflikt pojavil, kaj me moti in v čem je težava.

In če nas nekaj res moti in nam ne da spati, je odgovornost na nas, da tej osebi to povemo in razčistimo s tem. In od tega mnenja ne odstopam.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #78 on: August 05, 2025, 03:08:05 AM »
Ob vsem tem bi lahko dodal tudi ravno Tejino napoved meni, ko mi je eno let, ne vem točno, morda 2007 ali tam nekje rekla, da sem bom popolnoma preoblekel.   Tisti čas sem imel tudi neke sestanke na mnogih nivojih in sem šel še isti dan reklc torej obleko kupiti.     

No, kasneje se je izkazalo, da sem se jaz spremenil, oziroma mi je tudi kaj novega v življenje prišlo in s tem posledično preobleka  kot je rekla Tea.

Tudi je prišlo leto 2008 in je rekla, da se nekaj kaže.  Ker sta bila oba otroka premlada da bi imela svoje otroke in jaz sem imel tisti čas tudi zaščiteno, je ena od možnosti tudi dedovanje, torej naj mi bi odšel vsaj eden od staršev.  To je bilo videti po logiki, seveda so še druge možnosti.    Tisto leto sem odprl d.o.o. kar je tudi izračunala ona, kot datum 10.3 ali  16.9 za ustanovitev.   Vzel sem prvega.   2.9. sem kupil mojega psička, ki je bil z menoj naslednjič 14 in pol let.    Temu sledu, da je imela Tea v vseh primerih prav, saj nakazala je na dvojno rojstvo. Dedoval, kar me najbolj osrečuje, še do danes nisem in naj bo tako tudi naprej.

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #79 on: August 05, 2025, 04:48:21 AM »
Drage sopotnice in sopotniki zvesti,
zdaj bomo cepili dlake, se spotikali ob formulacije in zahtevali definicije, namesto da bi se dotaknili bistva sporočila.
Saj ne razpravljamo o zakonu o prometu.  :D

Ko sem omenila "jasno strukturo odgovornosti v duhovnih praksah", nisem mislila, da naj se ustanovi urad za certificiranje svetlobe.
Pa tudi ne predlagam komisije za kontrolo alfa sperme in njene duhovne razpršenosti.

Ampak važi, če vas res zanima, kako naj bi to izgledalo, evo osnovne skice, brez tabel in powerpointa:

- da praktiki jasno povedo, kaj zmorejo in česa ne (npr. "ne zdravimo raka z mislimi in čokolado, za to obstaja onkologija");
- da v primeru očitnih napak ne rečejo "to je bila tvoja dušna pogodba, jaz sem bil samo katalizator";
- da te ob prvi kritiki ne ovijejo v karmično izolacijo in proglasijo za duhovno okuženega;
- da ne uporabljajo duhovne terminologije kot dimne zavese za izogibanje odgovornosti (primer: "ni šlo za napako, ampak za priložnost tvoje duše, da osvoji lekcijo");
- da vprašanja ne tretirajo kot napad, ampak kot normalen del odrasle komunikacije (in ne kot invazijo egov na sveti prostor);
- ...

Če pa je že to preveč, potem naj vsaj nehajo s tistimi večnimi nebulozami, kjer vsak pomislek pomeni, da "pač še nisi tam", vsako vprašanje je znak tvoje "neozaveščenosti", vsako izpostavljanje zlobe pomeni, da "projiciraš svojo senco"..., ko pa se začneš ponavljati kot počena plošča, ker imajo prejemniki namontirane plašnike in glušnike za bistvo sporočila, pa pomeni, da "samo iščeš potrditev".

Đizs.

Še odgovor Jane.
Z Andresom sva pa takrat imela privat debato, ker so me žulila vprašanja in mi stvari niso šle skupaj.
Nazaj sem dobila tri uganke, en nasmeh in nasvet nekako v stilu, naj poslušam svojo maternico oz. nekaj podobnega.
Plus nekaj namigov, da bi bilo bolje, če neham spraševati.  ;D
« Last Edit: August 05, 2025, 04:52:21 AM by Škratinja Nagaya »

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #80 on: August 05, 2025, 10:25:14 AM »
Ob vsem tem bi lahko dodal tudi ravno Tejino napoved meni, ko mi je eno let, ne vem točno, morda 2007 ali tam nekje rekla, da sem bom popolnoma preoblekel.   Tisti čas sem imel tudi neke sestanke na mnogih nivojih in sem šel še isti dan reklc torej obleko kupiti.     

No, kasneje se je izkazalo, da sem se jaz spremenil, oziroma mi je tudi kaj novega v življenje prišlo in s tem posledično preobleka  kot je rekla Tea.

Tudi je prišlo leto 2008 in je rekla, da se nekaj kaže.  Ker sta bila oba otroka premlada da bi imela svoje otroke in jaz sem imel tisti čas tudi zaščiteno, je ena od možnosti tudi dedovanje, torej naj mi bi odšel vsaj eden od staršev.  To je bilo videti po logiki, seveda so še druge možnosti.    Tisto leto sem odprl d.o.o. kar je tudi izračunala ona, kot datum 10.3 ali  16.9 za ustanovitev.   Vzel sem prvega.   2.9. sem kupil mojega psička, ki je bil z menoj naslednjič 14 in pol let.    Temu sledu, da je imela Tea v vseh primerih prav, saj nakazala je na dvojno rojstvo. Dedoval, kar me najbolj osrečuje, še do danes nisem in naj bo tako tudi naprej.

Andres

V tej temi smo se dotaknili že 100 drugih, ki bi sodile pod kakšen drugačen naslov. Ne vem, naj se premikam s tem ali ne, če bo želja, bom naknadno kopirala, pa se diskusija lahko nadaljuje tam. Morda v revizijo.

Počasi si preberimo Andresov zapis.
Če beremo površno, iz njega potegnemo, kako je astrologi(n)ja imela prav.
Če ga bere iskalec resnice, pa se mu odpre kar nekaj polemik.

Določene postavitve so kazale na rojstvo, dedovanje, novega hišnega ljubljenčka in na koncu še posel. Vsak laik ve, da te zadeve spadajo na kar precej različna področja.
Ali gre za ozkost interpreterja ali pa astrologija na sploh ni zanesljiva metoda.

V več temah smo že odpirali polemiko o ustreznosti astrologa za določeno osebo, kar je malo nepošteno, že do same vede.
Meter je meter - 1 m = 100 cm = 1000 mm ... In to velja za merjenje s tračnim, mizarskim, šiviljskim, laserskim itd. in za merjenje višine, dolžine itd., kovine, lesa, kamna itd. Je orodje, s katerim se ugotavlja lastnost. Isto bi moralo biti pri astrologiji, če se jo smatra za verodostojno in natančno. Ta planet, hiša, aspekt, tranzit itd. pomeni zelo jasno določeno lastnost.
Se pa dogaja, da ta interpreter različnim osebam podaja različne razlage za enake fenomene. Običajno na podlagi razmerja, v kakršnem sta s klientom, ali odnosa, ki ga ima do njega, pa, prepričana sem, tudi glede na to, koliko klient sam pozna področje. Ali pa na to, koliko je klient upogljiv in koliko se je sam pripravljen prepričati, da ima astrolog vendarle prav, četudi je bil daleč od točnega. Ne poda se točne razlage oz. predikcije, ampak se tipa in navaja možnosti, dokler klient sam ne poveže nečesa in navdušeno prikima.
No, v mislih imam situacijo iz tega filma, sploh od 1.20 naprej:

Rojstvo, smrt, pes, nov posel ali reklc. Lahko je karkoli od tega.
Pomislimo, kako bi jih našteli obrtniku, ki bi telovadil z metrom in podajal približke sebi v prid, da bi preslepil stranko.

Veliko je teh situacij na forumu v različnih temah. Nismo znali razbrati, na podlagi česa je nekdo serijski morilec. Nismo našli točnega odgovora, zakaj se življenji dvojčkov, ki se rodita nekaj minut narazen, lahko zelo razlikujeta. In še. Se je pa velikokrat na podlagi enega planeta trdilo točno, kako in kaj je, kako je bilo in kaj bo.
Rado se zlorabi Saturna ... Ta te sleče do nagega.
Še bolje - Neptun ... Zaradi tega smo slepci. Ampak na nebu je za vse ... Ampak kaj, če slepi astrologa, ne klienta? Določene postavitve tega planeta rade povzročijo odseve pri drugih osebah, vidijo, kar želijo oz. kar sami nosijo v sebi.

Skozi leta, kar spremljam forum in astrološke sobane, sem videla marsikaj. Sicer sem se dlje časa izogibala tem temam, ker se mi tudi sanjalo ni, kaj tisti znakci  :ov :ki :U :Dev :kv :LM :sek :vo :qu pomenijo, potem sem pa zaradi obilice časa v nočnih izmenah, ki sem jih takrat delala, pogledala tja in začela preučevati. Pa zdaj velikokrat prebiram stvari za nazaj in najdem kaj, ob čemer zastrižem z ušesi. Nekje zelo ohlapne razlage (pa se je z njimi celo strinjalo), spet drugje zelo nazorne in točne in neizpodbitne (pa tudi, če se je kričalo, da zadeva ne stoji tako).
Je problem nezanesljiva metoda, način merjenja?
Ali nevešč merilec?
Ali pa prejemnik izmer? V smislu: bolj poslušen, upogljiv, kimajoč, bolj "naš" klient - bolj naklonjen interpreter, večji nabor možnih izidov? Skeptiku ali nekomu, ki razlago ovrže, pa zalučamo tistega Neptuna ali Plutona pod noge kot bowling kuglo in ga spodbijemo, da nerodno pade in se ostali lahko še privoščljivo nasmejijo na njegov račun.

Pri vseh teh vprašanjih bi se morali ustaviti in jih temeljito premisliti.
Je to to ali so te mejne znanosti orodja za manipulacijo, dokazovanje moči (ki je v tem primeru jasno ni) in izživljanje nad ljudmi? No, tu se pa vrnemo v prvotno temo o duhovnih narcisih. 

9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #81 on: August 06, 2025, 03:07:57 PM »
Uf, tezko se prebijam cez vse te zapise in izluscim point :)
Bi povzela cisto na kratko:
JA, se strinjam, ljudje bi za svoje izjave s katerimi naredijo skodo,
MORALI prevzeti odgovornost.
Na drugi strani, bi se oskodovani ljudje MORALI aktivirati in ZAHTEVATI od doticne osebe, ki je naredila skodo,  prevzem te odgovornosti.

Ljudje, ko smo v stiski, iscemo vsepovsod odgovore, tolazbo, smisel…tudi v duhovnosti ali predvsem v duhovnosti… in vsi vemo, da duhovnost ni eksaktna veda, kjer je 1cm enako 1cm, tudi umetnost ni taksne sorte.
Zdaj zakaj eni bolj verjamejo, da nekaj 100% drzi, drugi pa smo kljub vsemu malo bolj skepticni in ne kupimo ravno vsega kar nam nekdo rece, je stvar psiholoskega profila posameznika in verjetno tudi nekega znanja oz zavedanja kako se ta svet vrti.

Npr psihoterapija je tudi ena taksna “veda”, kjer “verjames”, da bos s psihoterapijo predelal vzorce, postal boljsi clovek, ker saj temu je namenjena in kar precej denarja vlozis v to, no pa na koncu niso vsi zadovoljni… ne samo, da niso zadovoljni, lahko se naredi celo precej skode…ne vem, bi morali terapevti vracati denar, saj so ja obljubljali, da sprememba bo.

Ali pa meni “ljubi” odvetniki, ki znajo dobro izkoristiti sibkost posameznika, mu obljubiti, da bo dobil tozbo in nazaj denar, na koncu pa izgubi in ostane se brez denarja, ki ga je placeval za stroske odvetnika in sodisca.

O medicini ne bom, ker je vec kot ocitno, da “obljubljajo” zdravje, ceprav nihce ne ve kako se bo situacija na koncu iztekla. Pri pokojni zeni mojega moza, se je izsla s smrtjo. Je kdo prevzel odgovornost za mlado zensko, mamico 2-eh malih otrok? Nihce, ceprav so jo napacno zdravili. Se je kdo opravicil, nihce.

Trenutno imam v bliznjem sorodstvu 2 sestri, obe zboleli za rakom, ena se je odlocila za uradno medicino, druga za alternativo.
Torej vsak ima pravico in svobodno voljo se odlociti po svoje, izbrati po svoje glede na njegovo dozivljanje in razumevanje sveta.

Zakljucek bi bil, da se vsak na neki tocki iz nekega razloga odloci kot se odloci.
Tudi, da gre do astrologa, mu mogoce 100% verjame ali pa celo verjame, da ga bo alfa sperma pozdravila. Ampak tukaj se mora vsak od nas vprasati ZAKAJ sem to verjel? In kaj me je to naucilo?
In prevzeti zase odgovornost in si priznati, da se je pustil “nasrati”…to je v resnici najtezje…

Ce je pisanje tega posta, da se nekdo opravici in prizna zmoto, naj se to JASNO pove.
Ce je misljeno kot iskanje podpore, je moja podpora na strani tistega, ki je bil ogoljufan.
Se vedno pa v odnosu, kjer je nekdo kriv, je na drugi strani nekdo, ki je zrtev in ta zrtev mora narediti vse, da stopi ven iz te vloge.

Saj se zdaj ne vem, ce sem razumela point… :)
Naj me nekdo “razsvetli”, ce ga nisem… :)

« Last Edit: August 06, 2025, 03:10:36 PM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #82 on: August 06, 2025, 03:39:42 PM »
Aha, se tole:
Astrologija NI zanesljiva veda, ni eksaktna veda, nikoli NI bila in ne vem od kje to razmisljanje?
Tudi Zemlja ze dolgo ni vec ploscata :)

Moj pogled na astrologijo:
V nasem kolektivnem nezavednem je shranjeno vse kar so nasi predniki doziveli, iz teh izkusenj so se izoblikovali arhetipi…npr arhetip velike matere, arhetip ljubice….in se nesteto drugih…

Planeti v karti pravzaprav govorijo o teh arhetipih…zdaj kdaj se kateri aktivira, kdaj zivimo kateri del sebe, lahko pomaga astrologija s svojim znanjem preko tranzitov… katere dele sebe naj bi ziveli pa preko natalne karte…

In definitivno nekdo z zelooo mocnim ovnom v karti ima zapis bojevnika, pionirja, zacetnika, vodje..
Ce je ta oven aspektiran s kaksnim transpersonalnim planetom, lahko vidimo kako potem v povezavi s tem planetom deluje ta arhetip ovna…
Ce tega ne zivi, verjetno njegovo zivljenje ni najbolj zadovoljivo izpolnjeno…

Eksaktno nekaj napovedati pa jaz osebno sploh ne vidim smisla, saj se mi v vsakem trenutku odlocamo s svobodno voljo in tako spreminjamo nekaj kar je v danem trenutku potencialno mozno, z naso izbiro postane resnicnost…

Tako npr nek tranzit prinasa priloznost za spremembo, kako se bo ta sprememba materializirala, pa jaz ne bi upala z gotovostjo trditi, ker tudi ne ves, kaksno stanje trenutnega zavedanja ima ta oseba.

Meni je delati z astrolosko karto najbolj smiselno skupaj s klientom, on pove zgodbo in ti potem to zgodbo umestis v karto…ker tako lahko vidis katere dele sebe on sploh zivi in kje trenutno sploh je v zivljenju…in kako se ti arhetipi pri njemu kazejo…kako npr zivi tega ovna? Kot nek konfliktnez, ki gre z vsakim takoj v konflikt, kot nekdo, ki mora vedno zmagati? Kam vlaga to energijo ovna? Mogoce v sport? Mogoce v inovacije cesa novega? Kje zivi svoj pogum? Potem gres naprej raziskovati…skupaj z njim…ne pa nekaj na slepo…

Na ta nacin je Jung delal s klienti in meni je to zelo blizu in res daje dobre rezultate.
Podobno je z analizo sanj.
VEDNO mora biti oseba kateri se nekaj interpretira AKTIVNO vkljucena torej sodelujoca.
Ker skupaj isceta odgovore.

Podobno kot pri zdravniku, kjer moras podrobno opisati simptome in potem skupaj isceta najboljsi nacin zdravljenja…ce seveda zdravnik ne misli, da je bog… isto tudi astrolog NI bog in se mora tega ZELO dobro zavedati.
« Last Edit: August 06, 2025, 03:41:39 PM by sanjalka »

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #83 on: August 13, 2025, 11:05:55 AM »
Sanjalka, so me tvoji posti (tudi v rubriki o toksičnosti) nagovorili, da izpostavim konkretne primere.
Imaš prav (tudi ostali) - nastavljanje ogledal z namenom, da se kdo v njih prepozna, je premalo.

Po našem forumu se vleče usedlina, ki ne bo izhlapela sama od sebe.
Če se ne razčisti, bo prostor propadel. In kot vemo, je odšlo že veliko ljudi.

Takoj, ko bom imela čas...  ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #84 on: August 13, 2025, 02:40:26 PM »
Sanjalka, so me tvoji posti (tudi v rubriki o toksičnosti) nagovorili, da izpostavim konkretne primere.
Imaš prav (tudi ostali) - nastavljanje ogledal z namenom, da se kdo v njih prepozna, je premalo.

Po našem forumu se vleče usedlina, ki ne bo izhlapela sama od sebe.
Če se ne razčisti, bo prostor propadel. In kot vemo, je odšlo že veliko ljudi.

Takoj, ko bom imela čas...  ;)

Super, se veselim…in naj cas hitro pride…  :D

Lepa ura tvojega posta :)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #85 on: August 16, 2025, 12:34:14 PM »
Pa je prišel čas.  :D
Že zaradi kontinuitete zapisov bom kar v to rubriko napisala.

Kot sem napovedala – lotila se bom arhivskega čiščenja forumskih “biserov”, z namenom dezinfekcije.  ;)
Ker vemo: če napačne javne sodbe pustiš pri miru, se lahko primejo kot “resnica”.

In te dni bomo praznovali obletnico ene take “resnice”.
Zato, draga Saša – vse najboljše, podarjam ti ogledalo s podnapisi.

Pred letom dni sem v debati o astro zmotah omenila primer, kjer so o moji hčeri nekoč zapisali, da “talentov ni videti”.
To je bil le en droben košček med mnogimi primeri napačnih razlag. Ti pa si – povsem “nepovabljeno”, saj praviš, da ne daješ nasvetov, če te nihče nič ne vpraša – izbrala točno in izključno ta primer. Kar je, priznajmo, res “naključje” stoletja.
In dodala svojo diagnozo:

- da je moja hči “rak rana moje (astro) materinskosti”
- da se slepim o njeni nadarjenosti
- da na forumu iščem potrditev njenih sposobnosti
- itd.

Za dodatno komično vrednost…
Z njenimi dosežki si bila že dobro seznanjena – ne le iz foruma, ampak tudi iz mojih FB objav.
Saj veš - Story ne laže - samo pokaže.

Torej ne, to ni bilo “mnenje” ali “refleksija”. To je bila premišljeno ustvarjena laž z namenom razvrednotenja.
Mene kot mame in – kar je še huje – mojega otroka, ki je v resnici moje največje veselje in ponos.

Podobno si si dovolila glede mojega “partnerskega odnosa”, spet povsem nepovabljeno.
Freestyle projektivno blebetanje o stvareh, o katerih pa -  verjeli ali ne - niti informacij nimaš!
Ampak glej, tukaj mi dol visi, ker gre zame. In sploh ne bom komentirala.

Ko pa udariš po mojem otroku - tam vrag odnese šalo.

Da bi se izognila odzivu, si zapis zaključila s transparentnim trikom: “ne bom več odgovarjala”.
To je približno tako, kot da nekoga pljuneš in mu nato velikodušno izročiš robček z navodilom, naj ostane tiho.
Potem pa seveda pobegneš s prizorišča. Pod pretvezo “moralne vzvišenosti”.

Ogledalo?
Ne. Farsa z vnaprejšnjo cenzuro odziva.

In še k tvoji ideji, da na forumu iščem potrditev hčerinega talenta.

Seveda.
Mednarodne komisije, priznanja, univerze in štipendijski odbori nimajo nobene teže.
Velja samo forumski (Sašin) zeleni pečat.
Vsekakor – kaj pa so leta študija, nagrade in štipendije proti ekskluzivnemu certifikatu za potrjevanje talentov, izdanemu v enem samem forumskem postu. Pa še brez razpisa. :D

Želim, da forum ostane prostor za refleksijo. Ta je dobrodošla.
Ampak brez osebnih izmišljotin, zavitih v metafore o Neptunu, in brez udarcev pod pasom, zamaskiranih v “dobronamerne nasvete”.

Moj Neptun, draga Saša, vidi zelo jasno.

Mogoče še v info in opomnik…

Imam sodni spomin in neizprosno potrebo po resnici in pravici.

Tako delam z lažmi. Razstavim jih na koščke, razkužim in vrnem lastniku – v reciklirani embalaži.  ;D

Zloba, napisana javno, se javno tudi popravi.

P.S. Znamka metle: Neptunova Turbo Edicija.
Odpihne vse meglice.

« Last Edit: August 16, 2025, 12:57:11 PM by Škratinja Nagaya »

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #86 on: August 16, 2025, 08:42:10 PM »
Mene bolj zanima, če si ti tu delala več tednov platformo za kreganje in impulz reakcije drugih a kaj?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #87 on: August 16, 2025, 08:55:17 PM »
Mene bolj zanima, če si ti tu delala več tednov platformo za kreganje in impulz reakcije drugih a kaj?

Andres

Andres, ne gre za kreganje, ampak za to, da se osebne žaljivke in laži ne bi brale kot resnica.
To je ves namen mojega zapisa.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #88 on: August 16, 2025, 08:58:42 PM »

Andres

Andres, ne gre za kreganje, ampak za to, da se osebne žaljivke in laži ne bi brale kot resnica.

Sam, kot vsi ostali brez dvoma niti ne vemo o čem se gre tu, kje in kaj je žaljivka - laž  s strane koga do koga.     

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #89 on: August 16, 2025, 09:03:17 PM »

Andres

Sam, kot vsi ostali brez dvoma niti ne vemo o čem se gre tu, kje in kaj je žaljivka - laž  s strane koga do koga.     

Andres

No ja, mislim, da je bil zapis precej jasen.
Sprenevedanje situacije ne spremeni dejstva. ;)