Author Topic: Družinska karma  (Read 4305 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vesta

• Mojster
Družinska karma
« on: August 14, 2024, 03:45:49 PM »
Tema, ki je posvečena razreševanju družinske karme oziroma vprašanja, zakaj Francka še danes rada teče za vozom.  ;D
Katere aspekte ste podedovali po starših/družini in kako se izražajo? Pri nas imamo vsi težke kontakte Merkurja in Jupitra s Plutonom ...

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Družinska karma
« Reply #1 on: August 14, 2024, 04:12:22 PM »
Eh, težko to komentiram, ker od svojih staršev ne vem točnih datumov, ure pa sploh ne haha. Sicer imamo kao nek datum, ampak ker jih takrat niso redno vpisovali v matične knjige, ker so se rojevali doma, je to vprašanje ali je res ali ne.

Oba starša imata saturn trigon sonce. Tudi jaz imam ta aspekt. In to je tista lepa karma haha. Nisem imela nikoli težav z avtoriteto, z 99% svojih šefov sem se odlično razumela in smo z enimi še sedaj v dobrih odnosih.

Kaj sem prevzela? Uran kvadrat luna od mame, jaz imam uran opozicija luna. Uran opozcija mars (mama ima uran kvadrat mars).
Saturn kvadrat venera.

Hčerka je tudi podedovala uran opozicija luna. Po svojem očetu pa tudi saturn kvadrat merkur.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #2 on: August 17, 2024, 04:58:55 PM »
Pojma nimam  :laugh:
9ZK 674

Offline 3lumpi866

• Mojster
  • Vest je tašča, katere obisk nima konca
« Reply #3 on: August 17, 2024, 06:22:06 PM »
Nimam podatkov o času rojstva staršev. Na matičnem uradu pa dobiš samo prepis podatkov o rojstvu, kjer pa teh podatkov ni vpisanih. Pa smo tam, ko doživimo, kako pomembna je komunikacija, ko take podatke lahko izveš iz prve roke.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #4 on: August 17, 2024, 08:10:25 PM »
Hm...
Nekaj jih pa najdem pri očetu in mami.
Venera/Uran, Sonce/Pluton, Luna/Uran...

Ampak....... če grem z nosom šnofljati naprej, vidim, da sem več aspektov "podedovala" od Charlieja Chaplina.
Z njim pa nisem nisem nič v sorodu.  ???
Nimam pa npr. nič skupnega z Mickeyem Mousom, zato me čudi, da imam toliko sorodnega z Waltom Disneyem.

Ne, resno.
A se tole res da takole gledati? V smislu, da so to podedovani aspekti?  ???

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #5 on: August 18, 2024, 10:32:16 AM »
No konec koncev ima tom cruise isto marsa na algolu kjer ga imava midve, če se gremo tako :D Ja seveda se gledajo podedovani aspekti, saj vzorce in prepričanja poberemo po svojih starših.

Normalno, da ima še 100 ljudi tak aspekt, ker verjetno npr. pri saturn kvadrat venera imajo isti vzorec (nisem vreden, ne zaslužim si ljubezni), ne pomeni pa da smo si v sorodu. Ampak pri taki masi ljudi na svetu pa normalno da se veliko ljudi ubada z istimi težavami :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #6 on: August 18, 2024, 10:56:20 AM »
Ojojojojojoj, s Kukuruzem se pa res ne želim primerjati.  :-X
Ne vem, kako ga njegov Algol še ni konkretno klepnil po glavi, pri vsem zlu, ki ga je ta pajac že povzročil ljudem.

Pa še fajn skvadratan je.
Z izjemo Lune, ki je v sekstilu.
« Last Edit: August 18, 2024, 11:02:18 AM by Škratinja Nagaya »

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #7 on: August 18, 2024, 11:13:23 AM »
Pika, ne gre za to, da bi statistično ugotavljali, komu smo najbolj "identični". Že en aspekt ima žblj možnih variacij in niti generacijski se ne odtiskujejo povsem identično. Ampak do neke mere, sploh podzavestne, smo vsi do neke mere tudi "odtisk" vzgoje svojih staršev, oni pa svojih. Če recimo pogledam to našo družinsko tematiko,  :Me  - težak aspekt -  :PL:Son težak aspekt  :PL - vsi, razen sestre, ki je nekako očitno uspela to predelati in ima  :tr, smo imeli v življenju precejšnje izzive z avtoriteto, bili označeni kot "grebatorski", da "imamo težave z egom", "da vse najbolje vemo" - večkrat v zgodovini smo bili tudi tako ali drugače tepeni, ker se nismo znali prilagajati, ego so nam na silo zniževali, odvzemali skozi dogodke, okoliščine. Nihče od nas nikoli ni imel slabih namenov, sama vlagam vse, kar je mogoče, da komuniciram čimbolj zavestno (in je šlo od konca srednje šole res samo na gor), ampak jebemti, kolikokrat sem jaz slišala od nekoga "ti pa sploh nisi takšna, kot se kažeš (tako zoprna in dominantna, očitno)  :D", res ne vem, kaj hudiča na meni daje oz. je tekom srednje šole dajalo vtis, da sem zmajevka. Ko pa iz svojega, čisto drugega, okolja ob kaki priliki pridem domov in poslušam ostale "naše", ki že pozdravljajo eno oktavo višje in glasneje, mi je že malo bolj jasno (in kvadrati v karti)  :D

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: August 18, 2024, 11:16:27 AM »
Ojojojojojoj, s Kukuruzem se pa res ne želim primerjati.  :-X
Ne vem, kako ga njegov Algol še ni konkretno klepnil po glavi, pri vsem zlu, ki ga je ta pajac že povzročil ljudem.

Pa še fajn skvadratan je.
Z izjemo Lune, ki je v sekstilu.

Kukuruz haha. Ja jaz sem tudi šele danes izvedela, ko je ena astrologinja objavila članek in napisala da ga tale polna luna zadane, pa potem lunarni mrk v septembru in neki ga še v marcu 2025, je rekla da bo imel takrat težave z zdravjem. Ne bo mu pa hudega. Sej načeloma ima veliki trigon in lepo preostalo karto.

Moja astro karta

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #9 on: August 18, 2024, 11:26:38 AM »
No konec koncev ima tom cruise isto marsa na algolu kjer ga imava midve, če se gremo tako :D Ja seveda se gledajo podedovani aspekti, saj vzorce in prepričanja poberemo po svojih starših.

Normalno, da ima še 100 ljudi tak aspekt, ker verjetno npr. pri saturn kvadrat venera imajo isti vzorec (nisem vreden, ne zaslužim si ljubezni), ne pomeni pa da smo si v sorodu. Ampak pri taki masi ljudi na svetu pa normalno da se veliko ljudi ubada z istimi težavami :)

Jaz imam ta aspekt, pa še  :ko :Ve in nikoli nisem imela občutka, da nisem vredna ljubezni in da si je ne zaslužim, to je res ena prevečkrat ponavljana ocena. Sem pa od nekdaj anksiozna okrog denarja, strah me je revščine ( :Sa je v 2. hiši), kar malo preveč svojo vrednost pogojujem skozi premoženje, denar, sem se tudi večkrat zalotila ob misli, da ne bi mogla biti z revežem, nekom, ki bi bil (finančno) odvisen od mene  :) (vem, snobovsko, ampak tako je), ker nekoga, ki ne zna stati na lastnih nogah, ne morem spoštovati, tudi sama od nikogar ne pričakujem, da bo vzdrževal mene. Glede ljubezni pa sem imela vedno občutek, da je večina pač ne zna dajati tako, kot bi si želela oz. je idealno predstavljeno, in da bo pač poroka ali karkoli bo/ne bo pač prvenstveno na praktični bazi, spoštovanju, realni vzajemni podpori, kot pa na neki privlačnosti in mistični ljubezni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #10 on: August 18, 2024, 11:41:15 AM »

Jaz imam ta aspekt, pa še  :ko :Ve in nikoli nisem imela občutka, da nisem vredna ljubezni in da si je ne zaslužim, to je res ena prevečkrat ponavljana ocena. Sem pa od nekdaj anksiozna okrog denarja, strah me je revščine ( :Sa je v 2. hiši), kar malo preveč svojo vrednost pogojujem skozi premoženje, denar, sem se tudi večkrat zalotila ob misli, da ne bi mogla biti z revežem, nekom, ki bi bil (finančno) odvisen od mene  :) (vem, snobovsko, ampak tako je), ker nekoga, ki ne zna stati na lastnih nogah, ne morem spoštovati, tudi sama od nikogar ne pričakujem, da bo vzdrževal mene. Glede ljubezni pa sem imela vedno občutek, da je večina pač ne zna dajati tako, kot bi si želela oz. je idealno predstavljeno, in da bo pač poroka ali karkoli bo/ne bo pač prvenstveno na praktični bazi, spoštovanju, realni vzajemni podpori, kot pa na neki privlačnosti in mistični ljubezni.

Saj veš da se pri vsakemu odraža drugače in da se tukaj pogovarjamo na splošno o klišejih. Saturn so strahovi, venera je pa obenem vladar tehtnice ali bika. Potem je pa odvisno od hiš, znamenj, kje se vse nahaja. Pri meni je saturn v peti hiši v tehtnici in dela kvadrat z venero. In ja pri meni se pozna na odnosih, ker sem vztrajala v nekih čudnih razmerjih, ker sem si nekje deep down mislila da si itak ne zaslužim več. Od mame in babice sem poslušala, ti bodi samo tiho pa potrpi. sej dela, sej je priden pa prinese denar domov, kaj več pa ne rabiš. In to ti ostane. In sem šele po saturnovem povratku dojela da to pa ne bo šlo tako.
Medtem ko z denarjem pa nimam težav, tudi če vse izgubim, mi je OK bom pa začela znova. Ni me strah revščine, vem da denar bo... in to je to :)

Moja astro karta

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #11 on: August 18, 2024, 11:50:15 AM »

Saj veš da se pri vsakemu odraža drugače in da se tukaj pogovarjamo na splošno o klišejih. Saturn so strahovi, venera je pa obenem vladar tehtnice ali bika. Potem je pa odvisno od hiš, znamenj, kje se vse nahaja. Pri meni je saturn v peti hiši v tehtnici in dela kvadrat z venero. In ja pri meni se pozna na odnosih, ker sem vztrajala v nekih čudnih razmerjih, ker sem si nekje deep down mislila da si itak ne zaslužim več. Od mame in babice sem poslušala, ti bodi samo tiho pa potrpi. sej dela, sej je priden pa prinese denar domov, kaj več pa ne rabiš. In to ti ostane. In sem šele po saturnovem povratku dojela da to pa ne bo šlo tako.
Medtem ko z denarjem pa nimam težav, tudi če vse izgubim, mi je OK bom pa začela znova. Ni me strah revščine, vem da denar bo... in to je to :)

Vem, vem. Ampak tako res piše v velikem delu astrološke literature, ki sem jo brala v fizični obliki ali na spletu. In ko sem spet tole prebrala, sem pač morala še enkrat opozoriti na kliše.  :D
Saj bi zame čisto brez slabe vesti lahko rekli, da svojo vrednost pogojujem skozi denar in da se, če pač nisem zmožna proizvajat materialne varnosti, sama sebi zdim zguba. Bolj gre po osnovi po mojem zato, da mi sami ne vidimo svoje vrednosti same po sebi, ne rečemo samim sebi "joj, ti si pa res super oseba, ful talentov in zmožnosti imaš" in jo namesto tega iščemo v tematiki, ki je povezana z določeno hišo.
« Last Edit: August 18, 2024, 11:51:58 AM by Vesta »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #12 on: August 18, 2024, 12:00:12 PM »
Ja res je. Vedno pridemo potem pomoje do srža problema in to je da na nek način ne sprejemamo sebe, v neki točki. Kje pa vsak ve zase. Mislim pa da tudi to govori ta aspekt, da sami sebi premalo dajemo ljubezni konec koncev.

Ko smo pa že pri klišejih moja dvojčkovska venera bi morala biti v poligamiji nujno, pa me kaj takega niti približno ne mika haha. Zvestoba do groba haha.

Moja astro karta

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #13 on: August 18, 2024, 12:04:45 PM »
Ja res je. Vedno pridemo potem pomoje do srža problema in to je da na nek način ne sprejemamo sebe, v neki točki. Kje pa vsak ve zase. Mislim pa da tudi to govori ta aspekt, da sami sebi premalo dajemo ljubezni konec koncev.

Ko smo pa že pri klišejih moja dvojčkovska venera bi morala biti v poligamiji nujno, pa me kaj takega niti približno ne mika haha. Zvestoba do groba haha.

No, to ti že ta  :Sa odvrača.
Pa meni se zdi, da usmerja na zveze s starejšimi, zrelejšimi. Lahko to potrdiš?

Glede drugega bo pa gotovo držalo. Vsakič, ko mi kdo da kompliment, se namesto, da bi rekla hvala, sprašujem, kaj bi rad/a od mene.  :D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #14 on: August 18, 2024, 12:06:38 PM »
Z mami imava obe  :Lu :kon  :U in jupiter  :kon :PL.
Brat in mami si delita  :Ve :kon :Ma.
9ZK 656