Author Topic: V spomin na Teo  (Read 24818 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: V spomin na Teo
« Reply #60 on: August 12, 2024, 08:29:57 AM »
Jo nič ne srečaš na našem planetu, kamor si nas peljal?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #61 on: August 12, 2024, 11:43:15 AM »
Vesta lepo napisano, žal mi je da prej nisi upala se oglasiti, Tea bi te z veseljem vzela v tečaj. Vsem, ki smo ga delali pri njej, je bila vedno v pomoč.

je pa še vedno povezana z nami, pred leti mi je v meditaciji napovedala smrt moje ljubljene osebe, dostikrat mi kaj prišepne v meditacijah, zaradi nje študiram tudi medicinsko astrologijo (bo kmalu nova tema na forumu)

Dobra novica Slavi. Ne vem za sebe, vendar meni ne prišepetava. Morda mi, ampak se ne zavedam.  Bržkone če se obrnem nazaj me včasih pri astrologiji kaj vodi in mogoče gre celo telepatsko.

Andres

Prosim za pojasnilo za telebana ... Sprašujem za pr'jatla.  :laugh: :laugh: :laugh:

Kako nekdo iz onostranstva prišepetava? Kako se to sliši?
Ali je kot to smatrana že misel na tega človeka, na primer, ko pomisliš, kaj bi on naredil v tej in tej situaciji ali pomisliš, da bi potreboval njegov nasvet in se pojavi odgovor?
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #62 on: August 12, 2024, 11:55:42 AM »
Mojega telebanskega pr'jatla isto zanima.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #63 on: August 12, 2024, 12:00:27 PM »
Mojega telebanskega pr'jatla isto zanima.

Moj'ga tud'.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #64 on: August 12, 2024, 01:35:39 PM »
ne, ne....enkrat sem bila poskusni zajček za neke meditacije, pri enem psihiatru, kjer dobiš stetoskop kjer poslušaš svoje srce in obenem imaš zraven vodeno meditacijo. Ideja za tem je da naj bi s poslušanjem svojega srca dobili ful informacij, ublažili stres itd. Da ne razlagam predolgo, mogoče bo kdaj Sanjalka kaj več napisala, ker sva se srečali tam :)
No in takrat sem v meditaciji me je odneslo kar precej npr. videla sebe kako stojim na pokopališču in gledam kako nekoga zakopavajo, gledam okrog sebe, ne poznam fac. Vidim pa poleg sebe svojega bratranca. On nič ne reagira samo gleda naprej. OK grem pogledati, koga zakopavamo in padem v grob. Čutim kako name mečejo zemljo in vstanem in splezam ven in rečem kva je z vami. Ob tem zaslišim Tein smeh in pogledam in stoji poleg mene. In vprašam kaj je tako smešno, a mi hočeš povedat da bom kmalu umrla ali kaj je to. In se mi nasmeje in reče, ne ne. Neptun konjunkcija jupiter, pa jaz njej, pa saj nimam tega aspekta v svoji natalni karti, pa se ona spet smeji boš že ugotovila. Zate bo to mala malca. In reče ajd čao in gre. Potem s Sanjalko govoriva zunaj kaj se nama je kaj dogajalo in ji povem in mi reče Sanjalka pa ti veš da je ta konjunkcija trenutno na nebu. Nisem sploh vedela, ker je bilo to ravno obdobje moje bolniške in slabega počutja in nisem spremljala tranzitov tisto leto nič. OK še vedno nisem vedela, kaj naj bi bilo sploh to pomenilo, no čez kakšne par dni smo zvedeli, da ta moj bratranec, ki sem ga videla v meditaciji da ima pred sabo samo še 3 mesece življenja. Rak črevesja all over že. Takrat je bila ta konjunkcija egzaktno kvadrat moja venera in neptun. Ribe so pa vladar moje desete hiše, ki je 8 hiša od tretje (smrt bratranca).

Tako da v bistvu se je kar zgodilo nisem nič prosila. Občasno ko meditiram in me kam odnese pa me zanima kakšna tema, Tea včasih pove kaj. Ampak to ni zdaj vsakič, je poredko in res za zelo pomembne zadeve.
« Last Edit: August 12, 2024, 01:37:14 PM by Jane »
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #65 on: August 12, 2024, 04:45:12 PM »
Prjatu se zahvaljuje za razlago.  :)
In istočasno za odgovor, ki ni v stilu "nisi še tako visoko, da bi razumel", kakršni mi, po pravici povedano, dvignejo pisker.
Poldi, če si tako visoko, kako potem ne zaznavaš, da te mečejo iz službe...

Anyway... Če še malo povprašam...
V kakšni "obliki" oz. pojavnosti vidiš?
Si v polsnu in so to sanje?
Ali pri polni budnosti ideje plešejo po mislih oz. se pojavljajo asociacije v zvezi z osebo?
Oz. nekaj tretjega.
Kako veš, da ne gre za željo, preblisk,....?
Npr. v stilu, ko rešuješ enačbo in ti ne gre, potem pa se ti nenadoma posveti in se zadereš: "Aha, že VIDIM rešitev!"

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #66 on: August 12, 2024, 07:56:33 PM »
ne, ne....enkrat sem bila poskusni zajček za neke meditacije, pri enem psihiatru, kjer dobiš stetoskop kjer poslušaš svoje srce in obenem imaš zraven vodeno meditacijo. Ideja za tem je da naj bi s poslušanjem svojega srca dobili ful informacij, ublažili stres itd. Da ne razlagam predolgo, mogoče bo kdaj Sanjalka kaj več napisala, ker sva se srečali tam :)
No in takrat sem v meditaciji me je odneslo kar precej npr. videla sebe kako stojim na pokopališču in gledam kako nekoga zakopavajo, gledam okrog sebe, ne poznam fac. Vidim pa poleg sebe svojega bratranca. On nič ne reagira samo gleda naprej. OK grem pogledati, koga zakopavamo in padem v grob. Čutim kako name mečejo zemljo in vstanem in splezam ven in rečem kva je z vami. Ob tem zaslišim Tein smeh in pogledam in stoji poleg mene. In vprašam kaj je tako smešno, a mi hočeš povedat da bom kmalu umrla ali kaj je to. In se mi nasmeje in reče, ne ne. Neptun konjunkcija jupiter, pa jaz njej, pa saj nimam tega aspekta v svoji natalni karti, pa se ona spet smeji boš že ugotovila. Zate bo to mala malca. In reče ajd čao in gre. Potem s Sanjalko govoriva zunaj kaj se nama je kaj dogajalo in ji povem in mi reče Sanjalka pa ti veš da je ta konjunkcija trenutno na nebu. Nisem sploh vedela, ker je bilo to ravno obdobje moje bolniške in slabega počutja in nisem spremljala tranzitov tisto leto nič. OK še vedno nisem vedela, kaj naj bi bilo sploh to pomenilo, no čez kakšne par dni smo zvedeli, da ta moj bratranec, ki sem ga videla v meditaciji da ima pred sabo samo še 3 mesece življenja. Rak črevesja all over že. Takrat je bila ta konjunkcija egzaktno kvadrat moja venera in neptun. Ribe so pa vladar moje desete hiše, ki je 8 hiša od tretje (smrt bratranca).

Tako da v bistvu se je kar zgodilo nisem nič prosila. Občasno ko meditiram in me kam odnese pa me zanima kakšna tema, Tea včasih pove kaj. Ampak to ni zdaj vsakič, je poredko in res za zelo pomembne zadeve.

Tudi jaz se zahvaljujem.
Pa si čutila svoje telo ali si le videla sliko?

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #67 on: August 13, 2024, 08:16:25 AM »
Prjatu se zahvaljuje za razlago.  :)
In istočasno za odgovor, ki ni v stilu "nisi še tako visoko, da bi razumel", kakršni mi, po pravici povedano, dvignejo pisker.
Poldi, če si tako visoko, kako potem ne zaznavaš, da te mečejo iz službe...

Anyway... Če še malo povprašam...
V kakšni "obliki" oz. pojavnosti vidiš?
Si v polsnu in so to sanje?
Ali pri polni budnosti ideje plešejo po mislih oz. se pojavljajo asociacije v zvezi z osebo?
Oz. nekaj tretjega.
Kako veš, da ne gre za željo, preblisk,....?
Npr. v stilu, ko rešuješ enačbo in ti ne gre, potem pa se ti nenadoma posveti in se zadereš: "Aha, že VIDIM rešitev!"

Težko v tem primeru rečem, da je šlo za željo preblisk, ker nisem nič od tega želela oziroma forsirala. Informacije so bile pa tudi tako natančno podane in sama nisem imela pojma o njih. Kako bi lahko vedela, da bo bratranec kmalu umrl. Od mene je starejši 10 let, tudi približno nisem pričakovala tega.
se pa to dogaja v meditacijah, tam še vedno vem da sem na zemlji, vem kje sem, se zavedam okolice, ampak postane kako naj rečem, se ne znam izraziti, bolj postavljena v ozadje. Se umirim in mogoče je res nekako najbližja beseda temu polsno, čeprav ne spim. Težko razložim, verjetno tudi vsak doživlja meditacijo po svoje. Se pa zgodba nekako odvija, vidim film v glavi. Jaz imam pač to bolj razvito, nekdo drug pač sliši zadeve samo, nekdo drugače, tukaj res ni pravila.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #68 on: August 13, 2024, 01:19:27 PM »
Moj pr'jatu je malo bolj kmečke pameti, realist, bolj ta lev' (ampak se ne zavzema za LGBTQYHMTSVOP+%&$ in ne tolerira nelegalnih migracij) in bi ga zanimalo, kako se v meditaciji to VIDI.
Lahko bi govorili o kakšnih metodah in pravilih meditacije.
Za nekoga je meditacija staje umirjenosti, kjer pusti teči misli - ali so ti prebliski oz. videnja te misli, ki prihajajo?
Kako se loči misli v meditaciji od misli v nemeditaciji? Recimo, za nekoga, ki ves svoj čas nekaj melje (namerno ali nenamerno) v ozadju?
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #69 on: August 13, 2024, 03:29:21 PM »
Bom odprla posebno temo pa tam predebatiramo :) Sam danes se mi ne da vec. Vroce pa menstra haha

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #70 on: August 13, 2024, 03:37:27 PM »
No super (pa ne za vročo menstro).
Z veseljem o tem debatiram, sem v družini soočena s podobnim, vendar je način dojemanja (oz. razlage) teh "pojavov" drugačen.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #71 on: September 13, 2024, 05:09:54 PM »
Jane, ja super je bilo na teh vodenih “meditacijah”.
Jaz sicer temu ne bi rekla meditacija, ker meditacija je izpraznitev misli, uma…
To kar smo tam imeli bi prej rekla, da gre za aktivno imaginacijo.
Sama jo izvajam vsaj 1x mesecno v skupini 3-eh. Takrat si v nekem vmesnem stanju, kot v polsnu, si sama lepo rekla in vidis slike, lahko tudi samo slisis, lahko pa samo prides do nekega uvida, spoznanja… takrat so nasi mozgani v theta stanju…
Priporocam v branje knjigo Zakaj spimo, kjer je to opisano. Takrat, v tem stanju theta, je najvec idej, npr znanstveniki pridejo do ugotovitev za katere npr se ze dalj casa trudijo priti, glasbeniki do melodij, ki so postale svetovne uspesnice…
Sama sem v aktivni imaginaciji dobila sporocilo o tem kje je moja mami zdaj, ko je zapustila svoje telo.
Prav tako sem preden je umrla v AI dobila sporocilo, a ga zal nisem znala interpretirati v tej smeri.
Na zahodu smo ljudje se precej v racio stanju, zato ne dajemo toliko pomembnosti npr sanjam, aktivni imaginaciji, intuiciji, sinhronosti…
To je svet carovnije, ko se enkrat uskladis s tem neracio svetom, sele postane zivljenje zabavno :)
Na to temo vec pise Ogorevc, Kezele…
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #72 on: September 14, 2024, 09:18:32 PM »
O super Sanjalka kam pa to hodiš?

Ja zelo veliko informacij dobimo, če smo se le pripravljeni odpreti. Včasih kaj težje interpretiraš, pa šele potem dojameš.

Moja astro karta