Author Topic: Največje zmote v astrologiji in astroloških interpretacijah  (Read 30493 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Največje zmote v astrologiji in astroloških interpretacijah
« Reply #45 on: July 25, 2017, 01:25:20 PM »
Knjiga Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih?, Karel Gržan, tudi ta odpira zavedanje glede dualnosti, boga...
In še naš fizik dr. Andrej Detela, knjiga Sintropija in dr. Urban Kordeš tudi ...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #46 on: July 25, 2017, 04:48:45 PM »
Pa o rakih, maminih sinčkih, tudi nismo še nič povedali  :D

No, moj dedek ima  :Lu:rak in mamin miljenček je resda bil, tudi precej ji je podoben. Je pa o čustvih precej redkobeseden, ne pokaže jih tako na hitro, ko pa, je res tisto pristno veselje in pristne solze :) Meni je všeč. Je pa zraven precej  :ko in  :B
« Last Edit: July 25, 2017, 04:51:47 PM by Vesta »

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #47 on: July 25, 2017, 04:58:13 PM »
Torej sem mamina sinkica.  :D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #48 on: July 26, 2017, 04:04:54 AM »
napredek v zadnjih 50-ih letih ni primerljiv s tisočletji nazaj...
tehnološka revolucija z odkritjem planeta urana (13.3. 1781 ga je odkril Herschel) je enostavno podivjala, in to  na celem planetu, ne samo na določenem področju...
sama menim, da gre za novo dobo, ki se astrološko menja vsake 2000 let, iz dobe rib (krščanstvo, vere, žrtvovanje, zanikanje ženske v smislu spolnosti...) se zaključuje, pričela se je nova vodnarjeva doba, ki pomeni ravno razcvet tehnologije, ukinjanje razlik med spoloma, postajamo androgena bitja, hrana postaja umetna, uranska...in še bi lahko naštevali...
seveda se spremembe začnejo dogajati že pred zaključkom, tako kot tranziti veljajo že nekaj stopinj pred samim natančnim spektom in še nekaj stopinj potem.
znotraj te uranske dobe pa seveda pomembno na generacijo vpliva tudi sama postavitev planetov, ki bolj podrobno povedo dinamiko določene dobe, globalno pa smo že v vodnarjevi dobi ;)

No, no, mislim da stvari ne bi smeli tako enoplastno vzeti. Predvsem je zanimiva kombinacija  :NE in  :PL v zadnjih petindvajsetih letih - najprej se je nekako v istem časovnem okviru spravilo skupaj  :vo in  :st, ki itak prinašata revolucijo, tudi seksualno, ki jo nadaljujejo tudi  :ri zdaj. Ljudje so enostavno začeli spet brskati po svojih identitetah, po svojih občutkih, poudarjala se je individualizacija doživljanja in tudi doživljanje spola v drugih sferičnih dimenzijah, tudi nebioloških. To, da je spolni kontinuum prisoten samo v 'današnji dobi', je pa zmotno, Evropejci znamo biti pri takem presojanju egocentrični. Recimo, Bugisi, pleme v Indoneziji že stoletja pozna opredelitve petih polov - moški in ženski med njimi, ostale tri bi se nekako dalo opredelit kot transeksualne, ampak v zelo ozki nameri), tri poznajo tudi Indijanci, ki veliko več dajo na 'dušno moč', Albanci (zaprisežene device, še danes prisotne na Kosovu), Indijci in mnogi drugi. V t.i. 'maverski' dobi so bili precej odprti tudi Muslimani.

Poleg tega je za vsako generacijo značilno, da je zraščena z duhom, v kateri je odrasla, vsaj v najbolj ostri definiciji. Tako so se starejše generacije počutile 'odtujene' v 15. stoletju, 20. in se še danes. Tudi naši otroci bodo z začudenjem gledali, kaj so njihovi starši dojemali in delali še trideset let nazaj. Ja, danes imajo ljudje sposobnost, da razmišljajo, da reflektirajo, da se iščejo, kar seveda ni bilo tako lahko pred 100. leti s krampom in lopato v rokah in vseh tegobah, ki so se dogajale. Misli so se enostavno izklopile in tudi družbeni neformalni nadzor je bil hud.

Se pa nekako tudi ne najdem v današnjih 'new age' odkritjih 'ženskosti' in 'moškosti', dualizmov, ki so ravno tako hudičevo izključujoči in (zame) celo žaljivi, vidim tudi nekaj zrna v tem, kar pravijo teoretiki. Kuhanje, likanje in skrb zase je enostavno koristno in uporabno, če hočeš pluti skozi življenje, ne glede na to ali se počutiš ženska ali moški, ameba ali paramecij. Sami predpisi, kako naj bi kdo izgledal, kaj naj bi delal, da bi bil to in to, kar poznamo so skrajni na vseh frontah. Če bom želela nosit hlače, jih bom, moja podoba o sebi ne bo bazirala na tem, če bom želela otroke, jih bom imela, če ne ne - ja, ljudje ženske pri 30. danes veselo sprašujejo, kdaj bodo končno rodile, ne glede na razlog. Jaz sem sama sebi merilo, vsak pa naj sebi išče tistega, s katerim se bo dobro počutil.

Sicer pa tudi pri živalih stvari niso tako enostavne. Samo poglejte cesarske pingvine.  :) in komarje :) pa čebele ;)

Da bi kar tako izbrisali kontraste, pa tudi ne verjamem. V bistvu ne verjamem, da je marsikje odgovor samo na dveh stičiščih palice.

Tole so precej globoke razprave, saj sleherni od nas je rojen pred 1990 menim,  torej se še spomnimo kako je bilo in kako naj bi tudi ostalo. Vendar ker živimo v prelomnem času očitno tako ne bo ostalo.

Brez dvoma ste prebrale na to temo več knjig kot jaz.  Sam nekako pišem iz prakse, ter kako vidim poligon, kar ne pomeni, da je to povse slovenski poligon.  Če babnica ne zna več kure speči, potem nekaj ne štima.  Se mora moški učiti, ker je ona postala desc, oziroma oba živita na juhicah iz vrečke, ki jih kuha moški. 
Saša ali ena pač je napisala, da se moškim toži po prejšnjem času ko je imela ženska manjšo vlogo.  Vendar je to napačen izraz saj ne gre pozabiti, da se  predvsem v severnem svetu in v Ameriki že 50 let daje prednost ženskam.  Te se mnoge pustijo zaploditi in tako vsaj 18 let živijo sponzorirane s strani očetov otrok, ki pogosto niti videti ne smejo tega otroka. Seveda so sponzorirane tudi s strani države. Prvič finančno in drugič s pisanjem zakonov, ki  ravno njim v korist.    Če ima takšen del evolucije kakršno koli vezo s to novo dobo rib potem je itak bolje, da se naslednje življenje preselim na kakšen drug planet. Kajpak k meni domov.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #49 on: July 26, 2017, 08:37:24 AM »
Kar se tiče spolov sem sama mnenja, da morata oba spola obvladati osnovna življenjska znanja in tako znata oba sama poskrbeti zase.
Temu se reče odraslost, in ko dva takšna posameznika prideta skupaj, se odnos lahko prične. V takšnem odnosu posameznik lahko raste osebnostno in se razvija. V kolikor sta dva skupaj zaradi določenih koristi, potem gre za podrejen odnos, odnos starš-otrok.
Seveda to ne pomeni, da ženska ne skuha možu, ker naj si pač sam, pomeni le, da ona ve, da je on sposoben si sam skuhati kosilo in tako pač ni odvisen od nje, tako ona njemu skuha kosilo, ker ga želi razveseliti, ker mu na ta način lahko izkazuje ljubezen, on pa seveda to posledično ceni in spoštuje, saj tega od nje ne pričakuje, ker pač ni otrok, ampak je funkcionalna odrasla oseba in ve, da tega ženski ne bi bilo nujno potrebno narediti, ker pač ni njegova mama.
Sedaj sem sicer pisala o kuhanju kosila s strani ženske, gre seveda za vsa opravila in dejavnosti, ki jih nekdo naredi zate iz ljubezni in ne zaradi nesposobnosi ali nevednosti ali neznanja druge osebe.
Govorimo o dveh odraslih, zrelih in zdravih ljudeh. V kolikor je vmes bolezen, ali trenutna nesposobnost opravljanja katerekoli dejavnosti oz. vsakodnevnih opravil ali služenja denarja, v tem primeru je etično,da partner pomaga, seveda spet do te mere, da se drugi ob tem trudi to svojo nesposobnost, nesluženje denarja, bolezen odpraviti in se ne zabetonira v vlogi žrtve, otroka in tako izsiljuje pozornost ter delovanje druge osebe...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #50 on: July 26, 2017, 09:10:49 AM »
+1
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #52 on: July 26, 2017, 09:45:00 AM »

piki je zrastel lulek :)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #53 on: July 26, 2017, 10:00:41 AM »
Amen Sanjalka  :-* Npr. kaj meni nuca, da sem ženstvena pa naredim vse za mulca, njega če maš zraven nekoga, ki ti ne pride naproti ko rabiš.
Save
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #54 on: July 26, 2017, 10:21:01 AM »

piki je zrastel lulek :)

Pendrek, lepo prosim. ::)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #56 on: July 26, 2017, 06:06:33 PM »
:) Tisti sestavki Eme Kurent o moških zmagajo vsi po vrsti.

Se narežim vsakič, ko jih berem.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #57 on: July 26, 2017, 09:43:54 PM »
Haaaaaaaaaahahahaha res se režim.

Moj dragi je po  :So in :Lu  :de, prav tako moja mati, pa sta kot dan in noč... Hvalanevemčemu.

Jaz pa  :Ve:ri  :laugh: :laugh: :laugh: Nope, ne jokam prav dosti. Je pa res, da rada pokukam spletnih klepetalnicah (no FB chat in forumi) in moja šibka točka so absolutno zavetišča (za živali), brezdomčki in pacienti (na 4ih tacah). Tam si moram zavestno postavljat omejitve in meje. Sem v neki fazi prav pretiravala, prekurila in dala vse in še več zanje...
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #58 on: July 27, 2017, 04:39:24 AM »
Bom jaz jutri ali pozno zvečer  kaj sem dodal. Sem bil včeraj 12 ur na poti in danes bom spet.   Do takrat bo ena masturbirala.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #59 on: July 27, 2017, 09:47:05 AM »
A sam ena  :laugh: :laugh: :laugh:
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/