Prostozidarski zemljevid? 1.del
Pozidava Slovenije: Manipuliranje s prebivalci? 2. del
Bela Ljubljana. Pesek v oči.  3. del
Slovensko Hrvaški sindrom. Krško, Varaždin, Veliki boč. 4. del
Ljubljanski trikotniki in diagonale. 6. del
Maribor, mesto trgov, ki ga poganjata Kalvarija in Piramida. 7. del
Celje v luči 40° naklona. 8. del
Koper. Mesto, ki v južnem delu nima izkoriščenega potenciala. 9. del

So kranjske šole transformator za nadaljevanje uspešne kariere? 5. del.Da sem nezmotljiv trditi ne morem. Tudi sam, kot vi imam to človeško lastnost, toda kljub vsemu se trudim da pri mojih izračunih o manipulacijah glede na geografski položaj posameznega mesta, objekta v Sloveniji, ali v današnjem petem delu, predvsem šol v Kranju, do napake ne bi prišlo.
V času odkar objavljam prispevke o delih in nedelih za katere naj bi se glede na logična razmišljanja in meritve morali zagovarjati izključno prostozidarji in cerkev, ste mi poslali veliko število elektronskih pisem. Resda sem bil deležen tudi kritike, toda med vami je več takšnih, ki z menoj delite mnenja in stališča, kot onih ki z menoj ne soglašajo.

Kranj!


Nekdo in nekoč se je odločil zgraditi posamezne objekte v Kranju vprid učencem, dijakom in študentom. Vsaj tako kaže načrt mesta Kranj na katerem sem odkril preveč šol, ki na svojem mestu, verjamem ne stojijo po nakljulčju.
Četudi se motim in potemtakem ne gre za prostozidarstvo ali koristoljublje božjega posrednika, verjamem, da v ozadju stojijo sive eminence, ki so še kako prisotne tudi v Sloveniji, le te pa imajo ključ ki sem ga iskal in tudi našel. Naj mi sodijo bralci saj v sistemska ali tajna sodišča ne verjamem. Ta so pod vplivom te ali one politike, strank, združenj, močnih posameznikov, ki grabijo državo in državni sistem. Govorimo torej lahko o neke vrste legalnem državnem sovražniku. Sam nikoli nisem bil v nobeni od teh, kot nisem dejaven nikjer, v nobenem združenju, zvezi ipd, saj se kot "svobodnjak" počutim zelo dobro.
Sam pogled na načrt tega mesta mi je v trenutku nudil več kot sem pričakoval. Nekdo in nekoč se je kot kaže odločil, da iz Kranjčanov naredi bolj izobražene ljudi kot se to odraža v nekaterih drugih slovenskih mestih. Zakaj, mi ni znano, da pa moja teza drži se lahko opazi v kranjskem gospodarstvu ki sploh ni tako trhlo kot se na prvi pogled zazdi.
Veliko je v tem mestu ravno šol, te pa so kot vemo vstopni vizum za nadaljevanje uspešnosti in včasih kariere na tem ali onem področju.
Osebno sem prepričan, da za dobrega učenca, dijaka ali študenta ni dovolj le sposoben učitelj, profesor, učenje, bistroumnost in znanje, ki si ga je dotični nabral že v zgodnjem otroštvu. Svoj, a verjetno drugačen vpliv ima tudi lokacija šole, kar, če mi gre verjeti, se vidi zlasti pri sledečih šolah.
Naj kot prvo navedem ravno Kranjsko Gimnazijo saj eden od vzporednikov seka ravno glavni vhod in nekaj učilnic. H Kranjski Gimaziji se bom kasneje še vrnil, saj sem prepričan da je bila lokacija določena vnaprej kar so mi ponudili tudi drugi ključi izračunavanj in meritev.
Nekoliko severno vzhodneje ležita nižja stopnja OŠ Simon Jenko, ter Srednja ekonomska šola, obe pa sta ravno tako zajeti v enega od kranjskih vzporednikov. Za nameček postavljam vprašanje: "Zakaj so pred več kot tridesetimi leti preselili višjo stopnjo OŠ Simon Jenko v novejše poslopje, ki stoji na manj zdravi lokaciji, stari prostori pa so bili namenjeni sedanji Srednji ekonomski šoli?"
Verjamem da je šlo pri izobraževanju v Kranju za poskus nekakšnega slovenskega monopola na tem področju, saj danes Srednjo ekonomsko šolo obiskujejo dijaki iz domala cele Slovenije.
Srednja elektrotehniška strojna šola, ter OŠ Franceta Prešerna ležita na dveh sosednih poldnevnikih. Predvsem je zanimivo, da imata obe šoli le del poslopja ali en krak na takšni lokaciji, zato primerjava z Gimnazijo, ki jo vzporednik seka skozi glavni vhod naprimer, sploh ni mogoča. In ko primerjam ti dve šoli, naseljenost v tem delu mesta ter drugo infrastrukturo mi postaja popolnoma jasno zakaj je bil recimo Plečnik prostozidar. Del skrite formule se odraža ravno v arhitekturi zato ti šoli kot še mnoge druge niso mogle biti plod naključja, najbolj enostavno pa je bilo potegniti med prostozidarje danes legendarnega Plečnika, kot so verjamem mnogi slovenski arhitekti redni člani te skrite lože.
Verjamem, da se bodo šole kot drugi državi namembni objekti še naprej gradili na vzporednikih, poldnevniki in stičiščih. Da gre na teh mestih za bolj zdrave točke potrjuje ravno Vila Podrožnik, ki je zgrajena na stičišču poldnevnika in vzporednika.
Prišel sem torej do poglavja ki mu prostozidarji pravijo: "Mi delamo samo dobro." Je že res, toda nihče me ne more prepričati v dejstvo, da ravno oni oni ne delajo tudi obratno. Z gručami manipulirajo sebi vprid, to pa že vleče k črni magiji in zopet so upravičeni tisti, ki trdijo, da gre za ložne črne mage.
Naslednji šoli sta OŠ Jakob Aljaž ter Srednja Mlekarska in kmetijska šola. Obe ležita na vzporednikih. Prva ponovno le s krakom ali delom le te, kar moj sum o nenaključnem lociranju, ter arhitekturi le še krepi. Druga, Mlekarska in kmetijska srednja šola je površinsko tako zelo majhna, da je pravzaprav čudno kako je lahko padla pod vpliv vzporednika zato verjamem, da sem pri moji trditivi ponovno upravičen.
Nekdo, kot sem že zapisal je iz Kranjčanov hotel narediti visoko izobražene ljudi, morda celo državno elito, rezultat pa se kaže v vsaj nekoč močni industriji, ki se bo sčasoma vrnila in Kranj bo zopet cvetel. Kajpak se ne gre zahvaljevati nekdanjemu županu Vitomirju Grosu. Vprašanje je le za koga je delal. Kot kaže za sebe, saj si ne predstavlja kako v bolj demokratičnem svetu ravnajo župani, predsedniki, ministri, poslanci, s katerimi sem se osebno sestal.
Vendar pa se s tem poglavje o Kranju še ne konča. Veliko in še več je tega kar bi lahko zapisal zato naj vam v nadaljevanju predstavim le drobec tega, saj bi nekateri med vami utegnili postati koristoljubni in bi zato moje ugotovitve obračali sebi vprid.

Trikotnik, Oče naš, manipulacija, ali tiha pomoč cerkve in prostozidarjev!

Cerkev Sv. Jožefa v Hujah je navidez popolnoma nedolžen objekt. Nihče jo ne omenja, kot tudi ni veliko Kranjčanov, ki zanjo vedo. Toda, ko sem našel pravo mero sem ugotovil, da ta, kot najverjetneje vse ostale kranjske in slovenske cerkve niso postavljene kjerkoli, temveč obstaja formula kje cerkev ali kapelica lahko stoji, oziroma kje mora stati.
Kot rečeno se cerkev Sv. Jožefa v trikotniku veže na glavno in največjo kranjsko cerkev Sv. Kancijana, ter po drugi strani na kranjsko Gimnazijo. Tako je trikotnik sklenjen. Resda ni pravilen, saj sta stranici od Sv. Jožefa do Gimazije in do Sv. Kancijana dolgi natanko 6 cm, medtem, ko je tretja stranica ki veže gimnazijo s Sv. Kancijanom dolga 6,8cm.(glej načrt mesta Kranj v merilu 1:7000. 6cm=420m 6,8cm=480m zračne črte) Krožnica šestih centimetrov od Sv. Jožefa med drugim seka Prešernov gaj, ravno ta prostor pa za Kranjčane, kot vse ostale Slovence ne sme predstavljati le travni nasad, saj je tam pokopan France Prešeren.
Mnogim ne bo jasno zakaj trikotnik, ki sem ga dobil ni pravilen. Odgovor je sledeč. Od ponovno postavljenega vodnjaka v centru mesta do točke kjer je nekoč stala kapelica pri železniški postaji je natanko 6,7cm ali 680 metrov zračne črte. S podrtjem obeh je v Kranju ugasnila mestna čakra ali energijsko središče. Kot rečeno, v centru mesta so občinski glavarji vodnjak ponovno postavili zato v naslednjih letih pričakujem tudi postavitev nekdaj porušene kapelice. Kajpak gre pričakovati, da se bodo ob tem zbrali mestni in tudi cerkveni veljaki zato verjemite, resnično sem radoveden kdo vse se bo šopiril pri železniški postaji.

Šole!

Če govorimo o dveh mestih, ki skupno tvorita čakro, vodnjak v centru mesta, ter točko kjer naj bi nekoč stala kapelica pri železniški postaji, si velja zapomniti sledeče dejstvo. Od vseh osnovnih šol ima točka pri železniški postaji posebno formulo za izračun kje približno naj bi posamezna osnovna šola stala.
Za čudno in nenavadno merilo v katerega sem dvomil, sem zarisal vzporednico med podrto kapelico in le nekaj let staro osnovno šolo Matija Čop, ki na mojem zemljevidu kaže 19,1cm ali 1360m zračne črte. Če je zemljevid točen in če to število 1360 delim z 2 dobim natanko 680 metrov zračne črte, zapisal pa sem že, da je bilo moje prvotno merilo pri katerem še vedno vztrajam 6,8 centimetra na zemljevidu 1:7000
Zanimivosti lokacij kranjskih šol se je do sedaj nabralo kar precej. Poseben primer, ki sem ga našel je vzporednica med šolo OŠ Lucija Seljak v Stražišču pri Kranju, ki se veže z OŠ Simona Jenka skozi točko podrte kapele pri železniški postaji. Ker v naključja ne verjamem sta obe gradnji med seboj povezani na takšni ali drugačni podlagi. Več kot to. Stični točki sta tako na eni kot na drugi strani učilnici zemljepisa, razlika pa je le prostorska urejenost.

Nepremičnine!


Stanovanjski sistem je v Sloveniji kot sem opazil več kot porazen. Pred nekaj leti ste si stanovanja resda medsebojno delili. Toda kaj je realna cena nepremičnine ne pove nihče. Kajpak ni dovolj ogled stanovanja in po četrt urnem dialogu med prodajalcem in posrednikom zaključek cene. V Kranju stoji nekaj hiš in stanovanjkih blokov kjer je začetna cena okrog 100 000 DEM. Ugotovil sem da so ta stanovanja vredna veliko več saj ni izključeno, da si ravno tam pridobite dolgotrajneše zdravje. Napisal sem že, da ne nameravam razkriti vseh skrivnosti kranjskih pozidav. A vseeno. Nepremičnine, ki bi bile po ključu v katerega ne dvomim več, bolj vredne, so: Hiša na Partizanski 9, delno 10, Gregorčičeva 17, Mercator ob križišču Oldhamske ceste in Zoisove ulice, Kino Center, Zoisova 8, Jenkova ulica 1 in 2, Tavčarjeva 37, Huje 8.

Vsi zgoraj našteti objekti so drugačni od ostalih, počutje na teh mestih pa je najverjetneje boljše, kot tam, verjamem živijo manj ali nič agresivni ljudje. Kajpak vseh naštel nisem, kar tudi ni bil moj cilj, vendar pa razmišljanje ostaja. To pomeni da moje delo še ni dokončano. Ko bom prišel do zaključka bolj globalnih zadev na področju Slovenije in pa Evrope, temelji ne bodo več tako trhli kot se vam zdi danes. Je pa tudi res, da vsak moj prispevek potrebuje svoj čas in nikoli nič ne napišem na silo. Ko pač pride, saj sem se v praksi naučil da spontano pridejo na plan najboljši prispevki.

Kaj sem v današjnem petem delu izpustil?
Manipuliranje s trapezi.
Kako so izračunali točko kjer počiva France Prešeren.
Točka kjer naj bi bil glavni vhod nove Srednje Ekonomske šole ter s tem v zvezi lokacijska enakovrednost s Kranjsko Gimnazijo.
Zakaj stoji pozabljena cerkev Sv. Marjeta na Šmarjetni Gori pri Kranju.
Troperesni Križ, enak kot tisti, ki radioaktivnost, ne koristi le kranjski vojašnici oziroma objektom, ki so bili nekoč v lasti JLA.


takk fyrir athygly: Andres

 


Naša partnerja.


Pravice do ponatisa so pridržane avtorju. Andres Zoran Ivanovic Hjalmholt 8 105 Reykjavik Iceland
Zadnji popravek: 12.4.2004